demirefe 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi (düzenlendi) Doğada makine, mühendis filan olmadığını ben şu örnekle açıklayayım: Güneşi bol bölgelerde yaşayan insanların derilerinde, renk veren pigmentler rasgele mutasyonlarla oluşmuş ve siyah deri, doğal seçilimle seçilmiştir. Çünkü siyah deri güneşin radyasyonunu engelleyerek siyah derililerin hayatta kalmasını sağlamıştır. Siyah derili olmayanlar hayatta kalamadıkları için nesilleri devam etmemiştir. Halbuki siyah deri evet radyasyonu önler ama ısıyı emer. Güneşe bir siyah, bir beyaz bidon koyun, siyah bidondaki suyla duş alırsınız, beyazdaki ılık kalır. Siyah derili hayatta kalır ama ne pahasına, sucuk gibi terlemek pahasına! Akıllı bir tasarımcı olsa, akıllı bir çözüm yapardı. Örneğin güneşli bölgelerde yaşayan insanların üst derilerinin altına, canlı deriyi örten ince bir yansıtıcı tabaka yerleştirirdi. Bu tabaka hem radyasyon ışınlarını, hem ışık ışınlarını yansıtırdı. Güneşin altında teneke gibi parlamasınlar diye de üst derilerinin şeffaflığını çok iyi ayarlardı. Hoş bir fluoresan görünüm yaratırdı. Tasarım görüntüsü veren doğal seçilimdir. İşe yarayan mutasyonlar hayatta kalarak seçilir. Bilinçli, akıllı tasarım ve tanrı yoktur. Haziran 27, 2012 tarihinde demirefe tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Hz Salatalık 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi Muhammed (S.A.W.) olayı şöyle betimler: "Cennet ehlinden her birinin iki kadını vardır ki, vücutlarının şeffaflığından baldır kemiklerinin ilikleri etinin üstünden görünür. Ehl-i Cennet arasında ne ihtilaf vardır ne de düşmanlık; gönüller sanki bir gönül, sabah akşam Allah'ı tesbih ederler" (Buhârî, Bed'ül-Halk, 59, Sıfâtü'l-Cenne) Fikir, betimleme bana ait değil, peygamberine ait. Bence sen bir düşün bu nasıl afetlik, nasıl bir fantazidir diye agzı acayip sulanmıştır muhonun bu ayeti yazarken. Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi sen bu konuyu müslüman bi forumda aç gör nasıl yardım alıyosun, artık sopaylamı kovalarlar bilmem ,bu benzetmeler, kitap(CIK)demeler müslüman lügatına ters ateistlere ince ayar alay giydirim derken dinden çıkmışsın Link to post Sitelerde Paylaş
Metistofeles 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi garantin varmı.kimin cennete,kimin cehenneme gideceğini garanti edebilirmisin. şimdi ben o allaha egoist manyak diyorum sadist ruhlu kıskanç bir psikopat diyorum ama dünyanın en iyilik sever ve yardım sever insanı olduğumu söylemiyorum yoksa ondan farkım kalmaz ama var say öylede bir insanım yani cennete mi gideceğim olabilir mi allaha inanmayan cehenneme giderken ben hakaret etsem dahi gidebilirmiyim en iyi insanlardanım sonuçta Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi atılan şu resmi anlamama yardım edermisin küfrüme küfür katmadan öfkeme öfke katmadan nasıl yorumlarım bu resmi bana yardım edermisin Link to post Sitelerde Paylaş
kozmopolit 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi Videoda konuşan sanatçı ve teknolojist Tsiaras'ın gerçekten insanın doğum sürecinde "tanrısal bir el" veya "ilahi bir gizem" olduğuna inandığını sanmıyorum. Bunda hiç bir "ilahilik" olmadığını kendisi de çok iyi biliyor ama bunu söylememeyi tercih ediyor. Zira bazı bilim insanları da, ailesinin, arkadaş çevresinin ya da sevdiklerinin baskısı altındalar ve açık açık tanrıya inanmadıklarını açıklamaktan sakınıyorlar. Mesela Stephen Hawking, karısı öfke krizine kapılıp evde etrafı kırıp döktüğü için, sadece bu sebepten gerektiğinden daha uzun süre tuvalette kalmak zorunda kalırdı. Bilim insanları ve aileleri arasında da büyük bir baskı olduğunu düşünüyorum. Bizim kültürümüzde, bir kişinin "müslüman olmadığını" söylemesinin ve kendini böyle tanıtmasının büyük bir utanç olduğunu biliyoruz. Bu Hristiyanlarda da farklı değil. Orada da her zaman dindar olmadığınızı söyleyemezsiniz. Eğer "Ben Tanrı ya da İsa'ya inanmıyorum" derseniz çok sert bir şekilde toplum tarafından yargılanabilirsiniz. Şayet bunlar da bilim adamlarının uğraşmak zorunda olduğu şeylerse ve muhafazakar bir çevreye sahiplerse onların da yalan söylemek zorunda olduklarını ve bunun nedenlerini anlayabilirsiniz. Link to post Sitelerde Paylaş
katalan 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi garantin varmı.kimin cennete,kimin cehenneme gideceğini garanti edebilirmisin. Garantim var Link to post Sitelerde Paylaş
enjeksiyon 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi atılan şu resmi anlamama yardım edermisin küfrüme küfür katmadan öfkeme öfke katmadan nasıl yorumlarım bu resmi bana yardım edermisin Dur onun yerine ben cevaplayım: Kısmet Yavrunun kaderinde bu varmış. Alın yazısı daha doğmadan önce yazılmış. Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Haziran 27, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 27, 2012 gönderildi Dur onun yerine ben cevaplayım: Kısmet Yavrunun kaderinde bu varmış. Alın yazısı daha doğmadan önce yazılmış. Bunu yazan yazarken utanmamışta görüncedemi utanmamış, ben hem üzüldüm hem utandım Link to post Sitelerde Paylaş
e-teist 0 Haziran 28, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 28, 2012 gönderildi Garantim var Benimde. Hemide yüksek mevkiden. Link to post Sitelerde Paylaş
freand 0 Haziran 28, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 28, 2012 gönderildi (düzenlendi) Makineler üremezler. Makineler çoğalmazlar. Canlılar ürerler. Canlılar çoğalırlar. Makineler mutasyon gibi genetik değişikliklere uğramazlar. Canlıların genetik yapısı her nesilde defalarca değişime uğrar. Makineler arasında üreme ve hayatta kalım rekabeti yoktur. Canlılar arasında üreme ve hayatta kalma rekabeti vardır. Makineler durağan, statik sistemlerdir. Canlılar dinamik sistemlerdir. Şimdi soruyorum. Makineler ürüyor mu? Hayır. Makineler mutasyon geçiriyor mu? Hayır Makineler arasında genetik varyasyon var mı? Hayır. Makineler doğal seçilime uğruyor mu? Hayır. Makineler genetik sürüklenmeye uğruyor mu? Hayır. Evrimin mekanizmalarını sağlamayan bir makinenin evrilmesi bu yüzden mümkün değil. Canlılarsa sağlıyor. İnanılmaz aptalca bir benzetim.. Haziran 28, 2012 tarihinde freand tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
e-teist 0 Haziran 28, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 28, 2012 gönderildi Neden makineler evrilmez de canlılar evrilir? Çünkü canlılar ÜRERLER. Üreyerek, evrilebilir bir popülasyon kurarlar. Makineler ürer mi? Hayır. Seleksiyona uğrar mı? Hayır. Mutasyona uğrar mı? Hayır. Genetik sürüklenme? Hayır. Niye evrilsinler o zaman bre aptallar. Kendini kopyalan, üreyen sistemlerde tasarımcı gereksizdir. Tanrı kavramları üremiyor, kopyalanamıyor,tasarlıyan olmadan var olduğu bile iddia edilemiyor.Tasarlayanlar henüz imal bile edememiş. Demek ki dostum tasarımcısında iş yok. Tasarımcısı kim olaki? Tanrıları tasarlayanlar harbi yeteneksiz, adları var, kendileri yok tasarımlarının. Kendi varlıklarına bakıp, la bizi biri tasarlamıştır, du bi onu tasarlıyak diyolar. Tasarlıyolar tasarlıyolar, ortada hala bişi yok. Saygılar... Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Haziran 28, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 28, 2012 gönderildi atılan şu resmi anlamama yardım edermisin küfrüme küfür katmadan öfkeme öfke katmadan nasıl yorumlarım bu resmi bana yardım edermisin ??? Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Haziran 28, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 28, 2012 gönderildi Yok bu atılan nekadar ıvır zıvır konu varsa mesaj yetiştiriyo bunu görmezden geliyo , kendi konusunda alaycı bişekilde yardım istiyo ama bu fotoğrafı görünce allahını savunmaya vicdanı,dili elvermiyo. Link to post Sitelerde Paylaş
Iskender 0 Haziran 29, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2012 gönderildi Merhaba Forum Sakinleri, Forumu sessiz takip edenlerdenim, Yeni bir Konu acmak istemedim. Benim ilgimi ceken BilgehanBengi son Mesajlarini 2011 de yazmis. Ondan sonra birdaha Forumda Mesaj yazmamis. Foruma artik ugramiyormu Kendisi? Saygilar...! Link to post Sitelerde Paylaş
atılan2 0 Haziran 29, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2012 gönderildi şimdi dünyada 7 milyar insan nüfusu olsun. bunların 1,5 milyarı müslüman dersek geriye 5,5 milyar insan kalır. bu 5,5 milyar insanın hepsi sonsuza kadar acı çekecek. isterse dünyanın en iyi insanı olsun bişey değişmiyo sizin allahınız için. kendine kulluk edene karı veriyor öbür tarafta demekki egoistmiş bikere 0 1.5 milyarın cennete gideceği garantisi yok.diğerlerininde cehenneme gideceği garantisi yok.dahası kendin hakkında bile karar veremezsin bu konuda.kuranda hiç amazonlar cehenneme gidecek diye bir ayet gördünmü.seni düşünmeye davet ediyorum.duyduklarına inanmaya değil. Link to post Sitelerde Paylaş
atılan2 0 Haziran 29, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 29, 2012 gönderildi japonyadaki depremde makina rulman dağıttı eksen kayması yaşadık dünya olarak. servisimi arasak acaba klavuzun son sayfasına bakın belki gizli şifrelenmiş mucizeyle karışık ipucu yada cebrailin numarası olabilir makine tıkır tıkır çalışırken teşekkür için böyle bir girişimin oldumu.sen makine deyince sadece dünyayı anlıyorsun galiba.ben bilinen ve bilinmeyen evreni kasdetmiştim.yani rulman dağıtsa dünyanın eksenden kayması gerekir.dişlinin birine bir toz sıkışmış.dediğin odur ancak.deprem makinenin sahibinin izniyle oldu tabii.hatta radyasyonda onun izniyle doğaya,meyveye,sebzeye,insanın etine karıştı.allah istemese insanın nükleer enerjiyi bulmasına bile izin vermezdi. Link to post Sitelerde Paylaş
cehane27 0 Haziran 29, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2012 gönderildi bakın..mesih isa incil'de ne demiş. Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir.(yuhana 5-24) yani tanrı'ya inanan herkes tanrı'nın huzurundaki ölümsüzlüğe ulaşacak.. tamam..malzeme incil olunca çelişki kaçınılmaz. ve bazı ayetlerde isa'ya iman edenin sonsuzluğa ulaşacağı anlatılır.(yuhanna 6-40) ama yine de tanrı'ya imanın ileri sürülmesi ve ölümsüzlüğün bir şekilde garantilenmesi ilginç olmuş. Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Haziran 29, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2012 gönderildi (düzenlendi) Cuma namazı vakti ateistforumda işine gelene yorum yapan ikiyüzlü sözde müslüman sahtekar atılan Haziran 29, 2012 tarihinde quaeritur nubes tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
integral 0 Haziran 29, 2012 gönderildi Raporla Share Haziran 29, 2012 gönderildi (düzenlendi) Evren bir makina olsa bile kullanım kılavuzu olcak en son şey kurandır. Haziran 29, 2012 tarihinde integral tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts