Jump to content

Başbakan'a yayın yasağı yetkisi


Recommended Posts

Gözümüz aydın. Tayyip artık beğenmediği programlara yayın yasağı getirebilecek. Allah padişahımıza zeval vermesin.

Mecliste kabul edilmiş ve dolayısıyla yasalaşmış olan maddeler içinde çok enteresan şeyler var. Bunlar önceden nasıldı bilmiyorum ama şu hali düşündürücü...

— Yayın hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamayacak; ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemeyecek veya toplumda nefret duyguları oluşturamayacak; terörü övemeyecek ve teşvik edemeyecek, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremeyecek.

Bu maddeye göre en başta Tayyip, saz arkadaşları ve beslemelerinin olduğu tüm programlar kapatılmalı, bu insanların hepsine ekran yasağı getirilmeli..

Başından sonuna dek ve çok açık biçimde ihlal ediyorlar bu maddeyi.

— Yayınlar, çocuklara karşı istismar ve şiddeti özendiremeyecek; güçsüzlere ve özürlülere karşı ayrımcılık, istismar ve şiddeti teşvik edemeyecek; alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı madde kullanımı ile kumar oynamayı özendirici nitelikte olamayacak. Yayınlar, müstehcen olamayacak; cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremeyecek; şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamayacak.

Bu maddede "olmayacak" denen şeylerin sınırları nedir? Hangi saatlerde yayınlanan programlar için geçerlidir, müstehcenliğin sınırı nedir?

Ekranlar giderek dindarlaşırken cinsiyet ayrımından, kadına yönelik şiddet ve baskıdan ve kadını istismar etmekten sözetmek çelişkili olmayacak mı?

Dinci kanallların yayınlarına dönüp bir baksınlar mesela..

— Dini tören yayını içine, hiçbir şekilde reklam ve tele-alışveriş yayını yerleştirilemeyecek.

Bu da pek manidar. Öyle ya.. Günah.. Halk kesintisiz izlesin, iman etsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

'RTÜK Tasarısı' TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa ile bazı durumlarda Başbakan'a geçici yayın yasağı koyma yetkisi verildi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25182932

Bu "bazı durumlar" nelermiş acaba?

Habere göre:

"Yasaya göre, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda Başbakan veya görevlendireceği Bakan, geçici yayın yasağı getirebilecek."

Bunlar çok kaygan ifadeler ve istenildiği gibi keyfe uygun şekikde uygulanabilir şeyler. Sanırım "Uludere katliamı" gibi hükümetin hata yaptığı insanlık ayıbı olaylarda basını susturmak ve hiçbir bilgi sızdırmamak için kullanacaklardır. Ya da Suriye'ye açılacak olan savaşın bahanelerini gerçekmiş gibi göstermek için..

İslami faşizme hoş geldiniz..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ayrıca, Türkçe dışındaki dil ve lehçelerde de yayın yapılabilecek, Medya kuruluşunda toplam yabancı sermaye payı ödenmiş sermayenin yüzde 50'sine kadar olabilecek; yabancı bir gerçek veya tüzel kişi, en fazla iki medya kuruluşuna doğrudan ortak olabilecek

Bir de bu madde ilgimi çekti. Daha önce nasıldı acaba, bu ne kadar iyi bir şey, dünyada nasıl işliyor vb. pekçok soru var..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevindim artık şu kalp gözüydü bilmem neydi programlarına sayın başbakanımız bir dur der artık dahası boş boş fetva veren insanların yer aldığı programlar da var gerçekten sevindim hem de nasıl anlatamam yani o derece o kadar çok psikolji bozan insnaı çileden çıkaran kanal ve programlar var ki bakalım ne yapacak...Faşistler ölmez maalesef her zaman kazanırlar tıpkı her zaman iyilerin kazanması gibi böyle napalım çileden çıkıyorum...

tarihinde fishéyé tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...