Jump to content

Hesap gününde Allah�tan başkası şefaat edebilir mi?

Recommended Posts

1- Hesap gününde Allahtan başkası şefaat edebilir mi?

Edemez / Bakara-48: Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.

Edebilir/ Meryem-87: Rahmanın katında söz almış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır.

yukarıdaki yazı ateizmorg tan alıntıdır

aslında sorunun cevabı basit şefaat yalnız Allah ın izniyle olacağından sonuç olarak Allah tan başka şefaatçi yok

eğer Ondan izinsiz bağımsız şefaat eden birini bulsaydınız iddia geçerli olurdu

itirazı olan..

Sitelerde Paylaş

allah vicdandır diyesim geliyor...

insanın hesabını en güzel kendisi sorar...

kendi vicdanından başkası insana gerçek doğru bir hüküm veremez...

eğer vicdanen kendini suçlu buluyorsa ona kimsenin yardımı şefaati fayda vermez...

eğer vicdanıyla kendini haklı çıkarabiliyorsa başkasının ne dediği artık önemli değildir...

yargılamada en geçerli yardım şefaat vicdanınki oluyor...

Sitelerde Paylaş

Bu çelişkili ayetlerden bizi haberdar etmekten başka birşey yapmamışsınki

kimse edemez demiş sonra izin verdikleri demiş çeliş.şefaat

ateistlerin şefaatle ne işi varki itiraz bekliyosun

sonuç yalnızca Onun izin verdikleri şefaat ediyor...yani bir şefaatçi var. başka yok.böyle olunca çelişkide yok

Sitelerde Paylaş

Bir öyle söylemiş bir böyle söylemiş. Muhammed günün ihtiyacına, ruh haline göre ayetleri indirmiş. Kızdığı bir gün aşağıdakini söylemiş, sonra kendisini konumlandırmak istediği bir gün de daha aşağıdakileri söylemiş :D

Bakara 123- Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının.

Taha 109- O gün, kimse şefaat edemez. Ancak Rahman olan Allah’ın izin verdiği ve sözünden hoşlandığı kimse şefaat eder.

Meryem 87- Rahman olan Allah’ın nezdinde söz ve izin alanlardan başkası şefaat edemez.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...