OKU 0 Oluşturuldu: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Oluşturuldu: Temmuz 3, 2012 (düzenlendi) Bu konuda ne dusunuyorsunuz Merak ettim Temmuz 3, 2012 tarihinde OKU tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kitapsiz 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi Bu konuda ne dusunuyorsunuz Merak ettim bu dingil simdi, allahin bir parcasini buldular sanyiordur ahanda gavurlar allahi buldu! diyede seviniyordur. Link to post Sitelerde Paylaş
kozmopolit 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi Sırada İsa, Musa, Muhammed, sonra da Cebrail, Azrail, Mikail parçacığını bulma işleri var.. Cin parçacığı da zaten önceden bulunmuştu Link to post Sitelerde Paylaş
fishéyé 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi Yabancı basında genel oalrak tanrı parçacığı bulundu olarak geçmiyor bizde bir takıntı oluştu sinirlerimi bozuyor ya düzelir umarım neyse... Link to post Sitelerde Paylaş
CharlesDarwin 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi Ben böyle bir haberle karşılaşmadım henüz. Link to post Sitelerde Paylaş
kitapsiz 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi Ben böyle bir haberle karşılaşmadım henüz. yarin aciklanacak. dingile malum olmus Link to post Sitelerde Paylaş
Q.N. 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi Bu isimde üçüncü başlık oldu benim takip edebildiğim,başka varmı bilmiyorum haberi çıkmadan out olan konu ,bayatladı Link to post Sitelerde Paylaş
anthemoessa 0 Temmuz 3, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 3, 2012 gönderildi (düzenlendi) "Tanri Parcacigi" denilen seyin Tanri ile Allah ile hicbir ilgisi yok. Higgs Boson`u icin soylenen orijinal isim "Tanri`nin belasi parcacik" imis yani bulunmasinin zorlugundan dolayi, ama sonra daha bombastik olsun diye yayincilar tarafindan kisaltilmis "Tanri parcacigi" denmis sadece dikkat ceksin diye... Bu parcacigin bulunmasi sadece ve sadece ateistlerin elini guclendiriyor sanirim, agnostiklerin ya da dindarlarin degil... Higgs Bosonunun bulunmasindan sonra bir ateist agnostike "gordun mu Tanri`nin yoklugu bir kere daha kanitlandi evrende her sey cozuluyor hicbir gizem bilinemezlik kalmiyor" diyebilir mantiken... Ha bulunamasaydi bence bu durum agnostiklerin elini guclendirecekti. Temmuz 3, 2012 tarihinde Anthemoessa tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
cinali 0 Temmuz 4, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 4, 2012 gönderildi Bence bu durum, binlerce parçacık fizikçisinin elini güçlendiriyor olmalı, e tabi fizik bitti, yeni konu lazım, yeni kürsüler, yeni asistanlar, yeni hızlandırıcılar lazım, bu alanı sıkmamak boğmamak lazım, başka türlü hangi deli şeyleri birbirine toslatmak için milyar doları toprağa gömebilir. Bu Tanrı geldi, gitti lafları, güzel finansman kaynağı olur, sonradan da biz öyle demedik diye açıklama yaplır, ama balık sepete girmiştir bile. Ha kötü mü bu? Değil tabii, bulmamız lazım, merak etmediğin gün kayfeye gider, oradan televisyona bakarsın. Link to post Sitelerde Paylaş
Sith'ari 0 Temmuz 5, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 5, 2012 gönderildi Leon Lederman, Higgs Bozonunun önemine itafen Tanrı parçacığı demiştir ve esprili kişiliği ile bilinen Nobel ödüllü fizikçi bu isimlendirmeyi yapmasının nedenini yayıncısının tanrının cezası parçacık demesine izin vermeyişidir diye açıklar bu durumu Tanrı Parçacığı: Evren cevap ise soru nedir adlı kitabının ingilizce basılı versiyonunun 22. sayfasında açıklar. bir diğer nedenden de bahsetmektedir ama konu ile alakasızdır. Dolayısıyla Higgs Bozonu teistler tarafından kullanılan anlamının yanından geçmez ve yaratıcının varlığını kanıtlamaz tam tersine büyük fizikçilerin teistlere doğru yolu gösterme çabalarından sadece biridir. Çoğu fizikçi tanrı ve kutsal kitaplarla ilgili alıntıları teist grubun kitaplarını okumalarını arzuladıkları ve bunu tetikleme amacında oldukları için yaparlar ve bu şekilde bilimin sözünün yayılmasını sağlamak isteğindedirler-özellikle de teist kesim arasında-. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts