Jump to content

Ramazan kapida...

Recommended Posts

• İleti 235
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

izlandada toplam 644 müslüman varmış. bu yıl işleri zor. midelerine kuvvet..

ama bir 15-20 sene falan sonra da tam tersi rahat edecekler. 3-4 saat oruç 20 saat serbest olacak.

bu yıl oruçtan en çabuk yırtanlar arjantinin ushuaia kentindeki şanslı müslümanlar olacak. sabah 8-9 gibi oruca başlayıp akşam 5 gibi iftar yapacaklar.

Sitelerde Paylaş

Ee, dünyayı düz sanıp her yerde saatin aynı olduğunu düşünen biri bunu "yazmış" olmalı....

Yoksa nasıl olurda çok adaletli olan allah emrettiği oruç hükmü hususunda kullarının bazılarını kayırır ya da onların arasında eşit davranmayabilir ki...:)

tarihinde ozgur_dusun tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Her yıl ramazan gelince TV şarlatan doktorlar tarafından istila edilir.her kanalda ısrarla orucun sağlığa ne kadar faydalı olduunu binbir yalan ve iki yüzlülükle anlatırlar.

Bu sene bu yalan hiç olmadığı kadar büyük olacak. Bu sıcakta oruç tutmanın hiçbir faydası olmayacağını bir eşek bile bilirken insanlar yine de inanmak istedikleri için akıllarını arapçayla bulandırıp düşünmeyi kesmekte biraz zorlanacaklar. Kendini kandırmak bu sefer zor, günler uzun ve sıcakken baş dönmesi midenin kazınması suratındaki solukluk sana hiç te ''sağlıklı, nurlu'' hissettirmeyecek.

Sıcak havalar da bol bol su tüketilmesini ısarla ve ısrarla öneren o ''uzmanlar'' nasıl 180 derece dönüp bu sıcaklarda hiç su içmeden 20 saat durmanın insan vucuduna faydalı olduğunu anlatacaklar görmek için sabırsızlanıyorum.

Sitelerde Paylaş

Ya seni harbiden tebrik ederim :) dostum Bu adamların sayesinde dinime ve ayetlerime daha daha sıkı tutundum :) iyiki var bu adamlar yahu özümüzü dinimizi daha dikkatli bir şekilde öğreniyor benimsiyor ve yükseliyoruz :)

Aslında dininizi ateistler sayesinde öğreniyor olmanızı acı bir şey buldum.

Çünkü islamda müslüman ailelerin çocukları, erkekler 12-15 - kızlar 9-15 yaş arası dinen mükellef oluyor. Bu durumda dininizi "seçmekte özgür" olduğunuzdan bu yaşlardan önce islamı didik didik inceleyip araştırmış olmanız gerekmez miydi? (bunu pek mümkün sanmıyorum ama dininiz bu; ayrıca aileniz izin verdi mi ya da olanak sundu mu?)

Ayrıca genelde dinimizi "özgürce seçtik" dersiniz: Ama seçmek için en az iki şey olmalıdır. Bu durumda seçtiğiniz dini araştırmış, analiz etmiş, incelemiş, kitabını okumuş ayrıca bir de "başka" bir dini incelemiş, araştırmış, analiz etmiş varsa kitabını okumuş ve sonucunda karar vermiş olmanız gerekir. (Bunu da yaptığınızı sanmıyorum)(Hele ne kadar çok din ve tanrı olduğunu bilseniz...)

Peki bunlar mümkün değilse? Gerek bilgi, gerek yaş, gerek eğitim vs. açısından... Nasıl oluyorda bilmeden incelemeden bir dine giriyor ve onun gereklerini yerine getirmeye başlıyorsunuz?

Din seçimi özgürdür deseniz de "seçim" bu yaşlardan önce yapılmalı müslüman ailelerin çocukları için. Çünkü bu yaşlarda "tam bilmeden" islama girip sonra "büyüdüğünüzde" dini araştırıp, sorgulayıp dinden çıkmaya yani "irtidat" etmeye karar verirseniz "mürted" oluyorsunuz.

Bence sizler ne dini sorguladınız, ne de araştırdınız... Size en yakın sevdiğiniz insanları taklit ettiniz. İtaat ettiniz.

tarihinde ozgur_dusun tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Ee, dünyayı düz sanıp her yerde saatin aynı olduğunu düşünen biri bunu "yazmış" olmalı....

Yoksa nasıl olurda çok adaletli olan allah emrettiği oruç hükmü hususunda kullarının bazılarını kayırır ya da onların arasında eşit davranmayabilir ki...:)

aynen ya Muhocum bari bunu mantikli yazsaydi, ne bileyim bi bilene sorsaydi kurani yazmadan önce :D

Sitelerde Paylaş

açlığın nasıl bişey olduğunu anladınmı.bir lokma yemek için neleri vermezdim dediğin oldumu.benim oldu.belkide amaçta bu.açın halinde aç kalarak anlamak.yoksa başka türlü anlama ihtimali yok. :)

1 kez tutunca anlaşılmıyor mu ya da 1 sene? her sene tutmanın mantığı ne? açlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu müslüman olmayanlar anlayamaz mı sanıyorsun?

o zaman sakatın halinden anlamak için de sakat kalalım bir süre mantığa bak

Sitelerde Paylaş

1 kez tutunca anlaşılmıyor mu ya da 1 sene? her sene tutmanın mantığı ne? açlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu müslüman olmayanlar anlayamaz mı sanıyorsun?

o zaman sakatın halinden anlamak için de sakat kalalım bir süre mantığa bak

aynen mantik ayni mantik ama gel de anlat bunlari onlara...

Sitelerde Paylaş

Ramazanin 5. gunu oldugunu takvime bakmadan nasil anlarsiniz?

E-5 in ortasinda kaza yapmis iki aractan birisinin surucusu dusen tamponu alip digerinin kafasina gecirmis ise, ramazanin 5. gunune girilmis demektir.

Ay boyunca kendinize dikkat olun, kimseye bulasmayin, yan gozle bakmayin. Muslumanlarin ay hali basliyor.

Sitelerde Paylaş

Her yıl ramazan gelince TV şarlatan doktorlar tarafından istila edilir.her kanalda ısrarla orucun sağlığa ne kadar faydalı olduunu binbir yalan ve iki yüzlülükle anlatırlar.

Bu sene bu yalan hiç olmadığı kadar büyük olacak. Bu sıcakta oruç tutmanın hiçbir faydası olmayacağını bir eşek bile bilirken insanlar yine de inanmak istedikleri için akıllarını arapçayla bulandırıp düşünmeyi kesmekte biraz zorlanacaklar. Kendini kandırmak bu sefer zor, günler uzun ve sıcakken baş dönmesi midenin kazınması suratındaki solukluk sana hiç te ''sağlıklı, nurlu'' hissettirmeyecek.

Sıcak havalar da bol bol su tüketilmesini ısarla ve ısrarla öneren o ''uzmanlar'' nasıl 180 derece dönüp bu sıcaklarda hiç su içmeden 20 saat durmanın insan vucuduna faydalı olduğunu anlatacaklar görmek için sabırsızlanıyorum.

:D

Vücut kendini dinlendirmeye alıyor vs. derler. Bir de 11 ay boyunca alkolün dibine vuran, 1 aylığına içmeyip müslüman olanlar var. Allah olsam beni enayi yerine koymaya çalışıyorlar diye, götlerine kızgın demiri sokardım. :D

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...