Jump to content

Anime seyreden var mı?


Recommended Posts

  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Pokemon'u 6. sezona kadar seyretmiştim.

Blood+, Elfen lied, biraz Neon Genesis Evangelion, biraz death note,

Şu an Code Geass, Darker Than Black'i seyrediyorum.

Pokemonu çok iyi bilmem ama pokeİmam var youtube'da, bir izle istersen, bağlantısını eke koydum:

Saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir de Avatar - The Last Airbender var. O kadar savaşlar yapıyorlar. Ordular çarpışıyor. Ama bir tane bile ölen yok. Bunu beğenmedim. Savaş varsa kan da var. Gözyaşı da var. Acı da var. Bunda hiçbirisi yok..

Pokemon'un ilk 5 sezonunu seyrettim. Toplam 276 bölüm. Her bölümünde roket takımı mağlup oluyor. Ve Ash çocukluğundan beri rekabet ettiği Gary'i 6'ya 6 full maçta yeniyor. Sonraki maçta Hoenn bölgesinden gelen birisine yeniliyor. ilk 8 'e giriyor.

İkinci seride ([6,9] sezonları) Ash turnuvaya katılmıyor. 7 tane rozet gibi bir şey alıp o bölgede önemli bir rütbe kazanıyor. Bunların sadece son bölümlerini seyrettim.

Üçüncü seride de [10,13] hiç bir pokemonu yenilmeden ilk 8'e girmiş birisini yeniyor. Sonra Darkrai kullanan ve hiç yenilmeyen birisiyle karşılaşıyor. Darkrai'sini yeniyor. İkinci bir efsanevi pokemon çıkarıyor. Onu da yeniyor. Ama Ash de pokemon kalmıyor. Bu seride de ilk 4'e giriyor. Darkrai'si olan turnuvanın şampiyonu oluyor.

Dördüncü seri şu an devam ediyor. Toplam 15 sezon çekildi. Ve daha bir 10 sezon daha çekilebilir gibi görünüyor. Çünkü müşterisi var.

Blood+ bence çok güzeldi. En güzel yanı da kahramanların hepsinin ölmesi. Londra'ya, Paris'e, New York'a falan gidiyorlar. Maksatları animeyi Avrupa'ya ve Amerika'ya satmak. Bu da başka bir güzelliği..

Neon Genesis Evangelion'da ilk 12 bölüm boş. 13. bölüm ilk 12 bölümün özeti. 21'e kadar geldim. Daha pek bir şey anlamadım. İzleyenler de güzel diyor. Ama ne anlattığını yazabilen doğru düzgün bir şey yok. Bakalım..

Death Note saçmalık.. 12 bölüm seyrettim. Cılkını çıkarmışlar. Uzattıkça uzatıyorlar. Konusu kabaca şu: Ölüm tanrısı var. Canı sıkılıyor. Defteri dünyaya bırakıyor. Defteri bir genç alıyor. Ve içine yazdığı isimler kalp krizi geçirerek ölüyorlar. Genç de hapishanedeki mahkumları, kötü olduğunu düşündüğü kişileri öldürüp duruyor. Bir dedektif var. Yanına kadar sokuluyor. Ama kesin olarak bu işi yaptığını kanıtlayamadığından başka yerlerde arıyorlar bu şüpheli ölümlerin nedenini..

Elfen Lied +18 bir dizi. Pornografik içerik yok ama kol bacak havada uçuşuyor. Ne anlatmak istediğini açıkçası anlayamadım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elfen Lied'ın nesini anlamadın bilemedim ama onu anlamadıysan Code Geass dan hiç bişey anlamazsın Death Note u bitirme ni tavsiye ederim arkasından Code Geass ı bitirme ni

İzleyecek iki uzun seri olarak One Piece , Naruto öneririm

Onun dışında

Trigun

Full metal alchemist

Full metal alchemist brotherhood ( Sonradan yapıldı daha farklı bir senaryoyla)

Gungrave

Himura Kenshin(Rurouni Kenshin)(Samurai X)

Hellsing

Detroit metal city (DMC)(Komedi)

baya bi çok izle izleye bildiğin kadar işte ^_^

tarihinde Metistofeles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Elfen Lied'ın nesini anlamadın bilemedim

Elfen Lied'den kabaca şunu anladım. Bir tane canlı yaratırlar. Görünmez kolları olan.. O binadaki tüm polisleri öldürür. Dışarı çıkar. Çıkarken kafasından vurmaya çalışırlar ama beceremezler. Bu onda geçici hafıza kaybına yol açar. Bir kaç gün bir yerde kalır. Onu öldürmesi için polis, yeni iki canlı gönderirler. Birincisi beceremez, ama ikincisi onu öldürür.

Kaldığı yerdeki çocuk Lucy'i çocukluğundan tanır. Daha ergenken biraz gezeri dolaşırlar.. Konu bu. Ama ana fikri ne? Anlayamadığım kısmı bu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Captain Tsubasa'yı da seyretmiştim. 128 bölüm. Çocukluğumuzun animesi. :)

Sabah 6 da kalkıp izlemeye çalışırdım.

TR altyazılısı da var. http://kapitanfansub.blogspot.com/

Road to 2002 versiyonunu da seyretmiştim. Bu da 52 bölümlük. Dünya kupasının host unu Japonlar ve Güney Koreliler almıştı. Buradan para kazanma amacıyla yapmışlar.. İlk senaryoyla farklılıkları var, ama görüntüleri daha kaliteli ve çok fazla da metafizik değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ghost in the Shell çok aşırı kalitede bir anime film serisidir. Film serisi toplam 3 filmden oluşmakta sırasıyla izlemenizi tavsiye ederim. Dizi versiyonu da var ancak dizi versiyonunu izlemediğim için yorum yapmam yanlış olur. Fakat film serisi kesinlikle izlenmeli. Anime fanatiği her arkadaşımın favori filmlerindendir. Filmin çizgisi ve müzikleri kadar senaryosu da mükemmeldir imzalık replikler içeren bir filmdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir kaç replik yazabilir misin? Merak ettim.

İzlemeyeli uzun süre oldu. Aklımda kalanlardan biri şu:

Eşşeğin uzun bir yolculuğa çıkmış olması at olarak geri döneceği anlamına gelmez.

Bu replikten çok daha iyi replikler vardı ama birden aklıma gelmedi. Ayrıca bu ghost in the shell filmi matrix filminin esin kaynağı olmuştur. Bu önemli detayı da aktaralım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...