Jump to content

Amaç Ne?


Recommended Posts

Hah şöyle yahu, bak böylesi daha hoş, lafı sok sokma demiyorum ama hobi olarak, neşeyle yap :D

Ben senin gibi, popüler kültür tarafından şimdiki toplumun kafasına kazınılmaya çalışılan ve benim için aptallıkla eşdeğer olan 'cool' tarzında takılmayı sevmiyorum. Dünya boktan bir yer; 'Hah ha. Bana ne ben coolum, neşelenelim.'. Götünü parmaklıyorlar; 'Hah ha. Bana ne ben çok coolum, neşelenelim.'. Bu mu lan? Cool adama bak yatmaya gitmekten vazgeçip gelmiş bana tekrar mesaj yetiştiriyor. Cool olmaya çalışıp, ekranın ardında kasmak sana yakışıyor mu? Sonra kendin cool olmak için kasılıp, bana kasma demen yakışık alıyor mu?

Neyi nasıl yapacağımı sana soracak halim yok. Ben belki neşeli olmayı sevmeyen bir insanım. Senin gibi geri zekalılar bu dünyadaki her şeyi mutluluk, neşe sanırlar. Siz cool gerzekler, düğünlerde halayın başını çekersiniz, barlarda oynar, etrafa gülücükler saçarsınız, sonrada gider bir cehennemde altın vuruş yaparsınız. Siz cool takılmayınca, kimsenin size değer vermeyeceğini, dışlanacağınızı düşünürsünüz, o aptal gülümsemeniz yüzünüze kazınmış gibi iğreti durur. Oysa ki, bu dünyada hüzünde vardır, can sıkıntısıda, sinir, streste ve bunlarda değerlidir en az diğerleri kadar.

tarihinde A.Artaud tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 99
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Mucize gerçekten saçmalamışsın kusura bakma, senin insanlık için ne faydan var acaba bunuda bir düşün bence, bir ton dincide akşama kadar cami bahçesinde oturup dedikodu yapıyor ne faydaları var ? Bir çok doğa insan ve hayvan için mücadele eden gruplar var üyesi bir çok dinsiz insan var ama dinci birini görmedim oralarda şuana kadar..deniz fenerinde paraları cukka eden kimdi acaba ? islam adına ticaret yapan kazıkçılarda cabası..

facede takılan dinci dinsiz sayısının 50 katı bir incele bence...Türkiyedeki mafyaların çoğuna bak Allahın adını ağzından düşürmezler, hırsızı katili hepsi müslüman zaten bu ülkede ateistmi var ki çok suç işlesin,işlesede kaç tane?

Sen kafadan sallıyorsun ben ise somut veriler koyuyorum;

Git hapishaneleri gez tıklım tıklım dolu ve sor bakalım inanışları neymiş, kaçta kaçı ben müslümanım diyor aaa pardon sen şimdi onlarıda müslüman kategorisine koymazsın...

Feyrullah gülen neden bir müslüman ülkesinde değil acaba?

Dincilerin kendinden başka kimseye yararı olduğunu görmedim açık konuşuyorum ancak şuanda kullandığın bir çok teknoloji aletini nasılda keyifle kullanıyorsunuz acaba kimler icat etti bir araştır derim.

yukarıdaki ilk sorumada cevap vermediniz bu arada..

Avatarında Atatürk resmi görmekteyiz...Atatürk'ü sevmeyen dinci, sevenin 100 katı dolayısıyla bak bir çok dinciyle ters düştün bile şimdi onlar bilmiyorlar der haklı sen olursun işin içinden çıkarsın..

Dünya dincilerden çok hayır gördü çok sağolsunlar, bütün güçleriyle insanlığın mutluluğu için mücadele veriyorlar..

Bu konuyu açarken İslam'ı savunmak gibi bir niyetim yoktu. O yüzden yukarıda bana yazdığın çoğu şeye yanıt vermeyeceğim. Burada ki amacım insanların birşeye tapma ihtiyacıdır. Bunu engelleyebilirsen ancak insanlar ateist olur diye düşünüyorum. Ha ateist olmaları da yetmez, bunu sürekli kılman gerek. Ancak tüm dünyaya doğru bilgiyi ulaştırman çok güç olduğundan bu süreklilik olmayacak, insanların aklıdaki "ölümden sonra ne var acaba" sorusuna tatmin edici cevaplar veremedikçe, insanlar bir dine sarılma ihtiyacını hissedeceklerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alınma ama saçmalamışsın.

Bunlar senin rastladıkların. İnternette işi gücü olmyan ateistlerin eğlenceleri..

Bunları yapabilmek için anne babanın parası olması lazım ve boş olmak lazım..

Çalışan, insanlığa katkı sağlayan o kadar çok var ki bunlardan haberin yok.

Çünkü onlar internettte dolaşmıyorlar. Bunlara vakitleri yok.

Ayrıca avatarındaki şahıs da büyük bir dinsizdir. Ateistler çok sever..

Bütün gün internette veya tv başında takılmak için fazla paraya ihtiyaç olmadığını sende biliyorsun. İnsanlar bir mecbur oldukları şeyi yaparlar (çalışıp para kazanmak gibi) bir de boş zaman değerlendirirler. Bu dünya veya insanlık için boş zamanını iyi değerlendirenlere zaten lafım yok ama maalesef bu kişiler çok az...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist olmak belli bir düşünce disiplinine sahip olmaktır, buna sahip olan insan dörup ta ''bu kadar şey tesadüfle olamaz'' diyebilecek kadar geriye dönüp aptallaşamaz.Sizin sandığınız gibi olmaz yani. Tün dünya ateist olduğunda ortaya dinle tanrıyla çıkanlar ancak o dünyanın en aptal en cail ayaktakımı olabilir.

Tüm dünyayı bu düşünce sistemine sahip yapabilirsen amenna, ama yapabilir misin? Ya da nasıl yaparsın? Buna benim aklım ermiyor açıkçası...

Konuyla alakası yok ama deccal geldi aklıma bunları yazarken...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Inanin agalar, inanin. Istediginize inanin. Ister budaya inanin, ister joseph smith e. Kime inanirsaniz inanin.

Amma, sana iki cift lafim var mucize. Buraya kadar gelmissin. Tartismalari okumus, yetmemis birde girip katilmissin. Akilli mantikli adamsin. Ayip degilmi sokakta inanmiyor diye adam yakanlarin allahina tapiyorsun? Ayip degilmi bacini mal diye gorup tarla gibi surenin allahina secde ediyorsun? Ayip degil mi kendinden olmayanin ilk firsatta kellesini kesip, cocugunu kole karisini cariye edenin allahina el aciyorsun? Akilli mantikli adamsin, sen ne zaman bu kadar dustun? Baska tanri bulamadin mi da bu camura batmayi yegledin?

Bunca igrencligi gururuna ve onuruna yediremedigin zaman tekrar konusuruz.

Yahya

Sokaktaki adam umrumda değil. Yaptıkları da... Benim inandığım müslümanlıkla onların inandığı müslümanlığın bir olmadığını, daha doğrusu 1400 yıl önceki müslümanlıkla şimdiki müslümanlığın bir olmadığına inananan biriyim. O yüzden hacı hocanın ne söylediği veya yaptığı umrumda değil. Kuran'ın ne sizin anladığınız şeyi anlattığına, ne de onların anlattığı şeyi anlattığına inanıyorum. Kuran'ın ufku açık insanlara hitap ettiğini düşünüyorum. Belki de ben Kuran'a tapıyorum ama sizin anladığınız Kuran'a değil.

Bu arada lütfen bana "o zaman şu ayet ne demek istiyor, burada ne demek istemiş" gibi Kuran ayetleriyle gelmeyin çünkü bu konunun konusu o değil. Kuran ayetleri için gerekli yerlerde anladığım cevapları yazıyorum zaten...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Son olarak avatarımla ilgili sorulara cevap vereyim.

Atatürk'ün neye inandığını hiç mi hiç önemsemiyorum. Yinede avatarıma laf söyleyen müslümancıklara şunu belirtmeden edemeyeceğim.

Vahdettin gibi ülkesini satan bir müslüman olacağıma, Atatürk gibi dinsiz olmayı yeğlerim...

Saygılar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Katalan,

A.Artaud gece 2 den sonra başka bi yaratığa dönüşmüş laa :blink:

Baksana herkese saldırıyor, o filozof gitmiş kaba saba biri olmuş...

Sanırım uykuya ihtiyacı var...

Çok ağır yazmış bu sefer, yeminle kavgada söylenmez, küfürden hakkında işlem yapmak lazım, diline acı biber sürülesi :D

Ne diyelim, içindeki canavar uyanmış :D

Dostum Mucize,

Bir daha da beni yarış atım neyim yapma, bu sana son uyarım :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

insanların aklıdaki "ölümden sonra ne var acaba" sorusuna tatmin edici cevaplar veremedikçe,

Ölümden sonra doğmadan önce ne varsa o var. Buna başka nasıl bir cevap bekleniyor ki? Öbür tarafa turistik gezi düzenleyecek halimiz yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ölümden sonra doğmadan önce ne varsa o var. Buna başka nasıl bir cevap bekleniyor ki? Öbür tarafa turistik gezi düzenleyecek halimiz yok.

Bende onu diyorum işte. İnsanlar ölümden sonrası için tatmin olmazlarsa, dinler siz istesenizde istemesenizde devam edecek... Biri çıkıp, "benim dinime inanırsanız ölümden sonra da yaşayacaksınız" dese ohooo...

Link to post
Sitelerde Paylaş

religion: kökeni latin relique kelimesidir. relique = put. bu manada religion putculuk. zamanla farkli anlamlar yüklenerek sisirilmistir.

din kelimesinin türkce karsiligi: sonsuz. yalin ve tekil haliyle SONSUZ. insanlarin zamanla bu kelimeye de kendilerince anlamlar yüklemis olmalari kelimenin öz anlamini degistirmez. din sumerden tanidik bir kelimedir. onlar icinde ‚sonsuz-evrenseldir. kelimenin kökeni ise sumer degil, mayahTAN (mayalar yanlis telafuz). tan bizdeki tan(ri), tanim gibi…

mayahtan (mayalar)

ma = teslim olan

yah = baris

TAN = sonsuz

sonsuz barisa teslim olan/lar. islamdan önce ‘teslim’ kelimesini kullanan iki medeniyet vardir. sumer ve mayah. mayah dil kökenli TAN’dan türemis kelimelerden örnekler: woten, (türkce) vatan, wodin, odin, (sumer) din, (misir) aton vs. ayrica tüm –tan, -ten ve –ton ekleri. örnekle: seyTAN… din tan’dan dönüsüme ugramis bir kelimedir.

kuranda gecen ‘ve din olarak size islami sectim cümlesinin türkce karsiligi ‘sonsuz evrensel barisa sadik kalin’dir. sectim ‘dinciligi’ ortaya cikarmis ve islami batini anlamda din kiligina sokmustur.

sonsuz evrensel baris

sumer ILU metinlerinde gecer. ilk yaratim ve göksel hikayelerden biridir. belki de en eskisi. IL-ILU-ILUM herseyi yaradan veya yalin haliyle YERE (A)TANdir.

ILU-ILUM = ilim demektir. ayni kökten alim-zalim türemistir. alim = bilge, aydin. zalim = cahil, yobaz ve batilda israr edendir. yine türkce ULU kelimesi de ILU nun farkli telafuzudur. IL’e sami dillerinden biri olan arapcada cokca rastlanir. ILahe, IL-allahu vb.

tanri ile ilim/bilim farkli diyenler malesef tarihi yeterince bilmeyenler. ILIM kelimesi sizin anladiginiz dilde din kökenlidir. dini inanctan cikma bir tanimdir. dilinden ilimi bilimi düsürmeyenler bilsinler ki o kelime tanrinin ilk bilinen sifatidir. sonsuz (tanri) IL (ilim) herseyi yere atandir. bu baglamda ILU’dan örnek:

7:43 tanri (sonsuz) yeni bir sey yaratti (yere atti).

7:44 bir yerdi, orta alemlere benzer, tanri (sonsuz) alemlerine de -ve fakat baska bir sekilde sanki: iste oranin adi wal ard*

7:45 orada uyuyanlar kendilerine gelir, hicbirseyden habersiz, ve yasarlar, sonra

7:46 tekrar, öldükten sonra orta dünyaya, tanri (sonsuz) alemlerine veya gehana** yönelirler, sonsuza kadar kalacaklari yere.

7:47 kim hedefini dünya aleminde bilirse, o gercek vatanini bilir, o sonsuz hedefini bilir –ve tanrisini bilir.

7:48 tanrinin ismi ise sonsuz isikli alemdir, tanrinin alemi, tanrilar yoktur, sadece o IL dir, herseyin üstünde olan tanri (sonsuz).

7:49 onun adi tanri (sonsuz) ve O’dur.

...

*vel ard (dünya) sumer EA = arapca ard/erde, almanca erde, ingilizce earth örnekler... kuranda wal/vel ard gecer. world onun modern telafuzudur.

** gehan = islamdan ve musevilikten bilindik cehennem veya gehanne. cehen/gehan = GEN dir. bildiginiz GEN. cehennemde genomdur. genlerin bulundugu yer. yeni dini metinlerde gecen ‘agac’, asaya dolanik yilan, sumerlerin yine asaya dolanik cift yilani (DNA sarmali) hepsi ayni seye dikkat ceker. ve aslinda yeni dini metinler eski bir olayi sanki aciklamaya degil de gizlemeye calisir gibi düzenlenmistir.

ILU metinlerinde yine islamdan bilindik bir olay anlatilir.

kalu bela

ILK yaradimda melek, insan, cin, peri vb. gibi cesitli türden yaratiklar birlikte tanrinin (sonsuzun) evrensel baris ortaminda yasar. orda huzur vardir vs. zamanla bazilari o huzurlu ortamdan skilir. tanrinin (sonsuzun) oyuncagi olduklarini, özgür olmadiklari gibi düsüncelere kapilirlar. neden tanridan (sonsuzdan) bagimsiz kendi hayatlari olmasin benzeri düsünceler ortaya atilir. sonunda tanri (sonsuz) ile konusmaya karar verirler. iki isim hep ön plandadir. sumer mitlerinden temmuz/marduk olarakta taninan baal/beul/belu ya da türkcesi BELA ve yaho (yahudi söylemi oradan geliyor olabilir) tanri onlari dinler ve isteklerini ret eder.

yine islamdan bilindik bir isim ortaya cikar. IBILISI. bela ve yahoya gehan/genom denilen bir yerin oldugunu, orada tüm yaratima dair bilgilerin ve atiklarin muhafaza edildigini, orayi ellerine gecirdikleri takdirde kendi hayatlarinin efendileri olacaklarini ve tanridan (sonsuzdan) kurtulacaklarini söyler. onlar kendilerini sonsuz bir kisirdöngüye mahkum yaratiklar olarak görmektedir. asiler (düsen melekler, insanlar, cinler vs) bela ve yahonun önderliginde genomu ele gecirmek icin harekete gecerler. fakat genomu ZEBAN adi verilen korkunc görünümlü yaratiklar korumaktadir. genom icin büyük savaslar cikar.sonunda genomu ele gecirirler, fakat kendi aralarinda da fikir ayriligina düserler.

tanri devreye girer.

ve genomla alemlerin arasina ENGEL-ler koyar. türkcedeki engel ile grek/helen angel(os) kelimeleri ayni kökten gelir. alemlerle genomun arasinda tanrinin tarafinda ellerinde ISINLI kiliclar olan ‘melekler’ vardir. genomu kusatirlar ve oradan kimsenin disari cikmasina izin vermezler.

yüzüklerin efendisi, star wars gibi filmlerin esin kaynagi ILU metinleridir.

yedikleri halttan* pisman olanlarda vardir. melekler tüm asilerin kan dökücü, bozguncu vs. olduklarini ve topyekun imha edilmeleri gerektigini söyler. tanri o isteklerini kabul etmez. pisman olan insanlar Orta Dünya (islamdan tanidik ARAF) adinda bir yere atilirlar. sürgüne yollanirlar. araf burasidir. buraya yollanma sebebine gelince, pisman olanlarin gercekten pisman olup olmadiklarini sinamak (islamdan bilindik denemek...) icindir. ve yine islamdan bilindik teslimiyet inanci da böylece cevap bulmus olur. asiler tanriya teslim olanlardir. bu baglamda tüm insanligin ana günahi asiliktir. ibilisiye inanip yasakli bölgeye tecavüz etmek, tanrinin (sonsuz) bilgilerini ele gecirmek sucu islemisler ve tanrinin aleminden (cennetten) sutlanmislardir.

kuran gercekte ILU metinlerinde gecen kalu belayi ve hep o süreci aciklayan, hatirlatan söylemlerle bilgilerle doludur. meleklerin kuranda insan kan dökücü, bozguncu benzeri gibi söylemi yasanmis bir tecrübeden dolayidir. tanrinin öldürmeyeceksin! gibi emirleri de yine ayni düsünceye paralel söylemlerdir. kurandan bilindik esirgeyen, bagislayan, merhametli tanri söylemleri de bu baglamda degerlendirilmelidir. insan yasak elma (mâlum) yedigi icin degil, malum = kötülüge (alet oldugu icin kovulmustur). türkceden bilindik ‘allah belasini verecek, belamisin sen vb. söylemlerin hepsi ILU sumer hikayesinin dilde kalan kalintilaridir.

kalu bela nedir ? baal/belanin yedigi halttir.

ILU metinlerine göre gecmisin asileri bu dünyaya gelir. kisa bir süre pismanliklari konusunda denenir. pisman olduklarindan emin olunanlar yeniden tanrinin (sonsuzun) alemlerine giderken, pisman olmadiklari (öldürenler, kafirler vs.) anlasilanlar ise tekrar genoma dönerler. ve orada sonsuza kadar kalacaklardir. tanri kötülügü degil genomu insa edendir. genoma saldiranlar ise kötüler, kötülüge bulasmayanlar ve tanri bir’liginde kalanlar ise iyiler olarak literatüre girmistir.

tanridan baska ilah yoktur da baal/bela ve yahonun ilah edislerinden sonra daha cok ant gibi söylenir. bize göre bu ilk ve son hayatimizdir. ILU metinlerindeki inanca göre ise 2. ve son sansimizdir. ILUmetinleri kurana bambaska bir anlam kazandirir. taslar yerine oturur.

ayrica mason mayah dilinden bir kelimedir. ILU-minatiyi ise suradan sonra daha fazla aciklamaya ihtiyac yok saniyorum.

ONKALO

finlandiyada yapimi süren ve 200 yil boyunca birikecek nükler atiklarin 100’000 yil boyunca depolanacagi yer. suan yeryüzünde 300’000 ton nükler atik oldugu düsünülüyor. daha fazlada olabilir. 200 yil sonra bu rakamin kac milyon tonlarla ifade edilecegi simdiden bilinmiyor.... bilim caresiz. atomu parcaladik ama nükler atiklar yüzbinlerce yil basimiza BELA olacak. bilim adamlari atiklari ‘yerin icine atacaklar’. simdilerde gelecekte hangi diller konusulacak, insanlari veya canlilari oradan nasil uzak tutarlar sorularina cevap ariyorlar. korkutma, uyari yöntemleri irdeleniyor. onkalo korumasiz(!) bir yer olarak kalacak cünkü. belki birgün nükler atik hirsizlari orayi ele gecirebilirler...

bir baska korkumuz ise en öldürücü viruslarin kötülerin eline gecmesi...

nükler atiklar, nükler silahlar, kimyasal silahlar ve viruslar... savaslar, savaslar ve savaslar...

arafi coktan cehenneme cevirmisiz. bu gidisle kutsal bilimadamlari bile bizi kurtaramayacak. tabi onlarin ne sucu var ? herseyi iyi niyetle yapiyorlar degil mi ? ... genetik sifreleri kiralim tanrisiz (sonsuz) bir hayat yaratalim... ve mayahlarin 2012 kehaneti... islamin kiyameti... dünyanin cehaleti, insanligin sefaleti vs. vs. son saat. o saat. aydinlik bir gelecek, atom bombalarinin misir taneleri gibi patladigi isikli janjanli bir gün olabilir.

tarihinde medicus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir resmi gördüğünüzde "kim yapmış" diyorsunuz,bir yazı gördüğünüzde "acaba kim yazmış" diye merak ediyorsunuz.Nasıl oluyor da sizleri-bizleri ayrı ayrı (yüz,ses,göz,parmak izi.....)yaratan YARATICI'ya yok diyebiliyorsunuz?Evreni yaratan O.Her sonbaharda tabiatı adeta öldürüp baharda tekrar tekrar yaratan O.Biz insanlara Sınırsız bir hayal,ruh,istekler verip sonsuzu istetip öldürüp tekrar yaratacak olan da O.Zannediyor musunuz ki ya da düşünebiliyor musunuz ki ölünce yok olacağız,hiç olacağız?Bizi sınırlayan bedenimiz çürüyecek tabii ki toprak altında fakat şu içimizdeki sonsuzluk hissini ruhumuza koyan,herşeyi sonsuzmuş gibi düşünmemizi sağlayan Yaratıcı elbette bu kadar özenle yarattığı,yaşattığı biz insanları öldürüp yok etmeyecek.Cehennem de olsa bir sonsuzluk olacak.Yokluk yok.Hiç olmak mümkün mü?İnanışınıza göre mutlu mutsuz yaşayıp ne zaman nerede geleceği muğlak olan ölüm ile hiç olmayı düşünmeniz sizin açınızdan tahammülü çok zor.Sonbahardan sonra baharı yaratan Yaratıcı,ölümden sonra dirilmeyi de yaratacak.Cennet ya da cehennem sonuçta SONSUZLUK olacak.

0

Link to post
Sitelerde Paylaş

religion: kökeni latin relique kelimesidir. relique = put. bu manada religion putculuk. zamanla farkli anlamlar yüklenerek sisirilmistir.

din kelimesinin türkce karsiligi: sonsuz. yalin ve tekil haliyle SONSUZ. insanlarin zamanla bu kelimeye de kendilerince anlamlar yüklemis olmalari kelimenin öz anlamini degistirmez. din sumerden tanidik bir kelimedir. onlar icinde ‚sonsuz-evrenseldir. kelimenin kökeni ise sumer degil, mayahTAN (mayalar yanlis telafuz). tan bizdeki tan(ri), tanim gibi…

mayahtan (mayalar)

ma = teslim olan

yah = baris

TAN = sonsuz

sonsuz barisa teslim olan/lar. islamdan önce ‘teslim’ kelimesini kullanan iki medeniyet vardir. sumer ve mayah. mayah dil kökenli TAN’dan türemis kelimelerden örnekler: woten, (türkce) vatan, wodin, odin, (sumer) din, (misir) aton vs. ayrica tüm –tan, -ten ve –ton ekleri. örnekle: seyTAN… din tan’dan dönüsüme ugramis bir kelimedir.

kuranda gecen ‘ve din olarak size islami sectim cümlesinin türkce karsiligi ‘sonsuz evrensel barisa sadik kalin’dir. sectim ‘dinciligi’ ortaya cikarmis ve islami batini anlamda din kiligina sokmustur.

sonsuz evrensel baris

sumer ILU metinlerinde gecer. ilk yaratim ve göksel hikayelerden biridir. belki de en eskisi. IL-ILU-ILUM herseyi yaradan veya yalin haliyle YERE (A)TANdir.

ILU-ILUM = ilim demektir. ayni kökten alim-zalim türemistir. alim = bilge, aydin. zalim = cahil, yobaz ve batilda israr edendir. yine türkce ULU kelimesi de ILU nun farkli telafuzudur. IL’e sami dillerinden biri olan arapcada cokca rastlanir. ILahe, IL-allahu vb.

tanri ile ilim/bilim farkli diyenler malesef tarihi yeterince bilmeyenler. ILIM kelimesi sizin anladiginiz dilde din kökenlidir. dini inanctan cikma bir tanimdir. dilinden ilimi bilimi düsürmeyenler bilsinler ki o kelime tanrinin ilk bilinen sifatidir. sonsuz (tanri) IL (ilim) herseyi yere atandir. bu baglamda ILU’dan örnek:

7:43 tanri (sonsuz) yeni bir sey yaratti (yere atti).

7:44 bir yerdi, orta alemlere benzer, tanri (sonsuz) alemlerine de -ve fakat baska bir sekilde sanki: iste oranin adi wal ard*

7:45 orada uyuyanlar kendilerine gelir, hicbirseyden habersiz, ve yasarlar, sonra

7:46 tekrar, öldükten sonra orta dünyaya, tanri (sonsuz) alemlerine veya gehana** yönelirler, sonsuza kadar kalacaklari yere.

7:47 kim hedefini dünya aleminde bilirse, o gercek vatanini bilir, o sonsuz hedefini bilir –ve tanrisini bilir.

7:48 tanrinin ismi ise sonsuz isikli alemdir, tanrinin alemi, tanrilar yoktur, sadece o IL dir, herseyin üstünde olan tanri (sonsuz).

7:49 onun adi tanri (sonsuz) ve O’dur.

...

*vel ard (dünya) sumer EA = arapca ard/erde, almanca erde, ingilizce earth örnekler... kuranda wal/vel ard gecer. world onun modern telafuzudur.

** gehan = islamdan ve musevilikten bilindik cehennem veya gehanne. cehen/gehan = GEN dir. bildiginiz GEN. cehennemde genomdur. genlerin bulundugu yer. yeni dini metinlerde gecen ‘agac’, asaya dolanik yilan, sumerlerin yine asaya dolanik cift yilani (DNA sarmali) hepsi ayni seye dikkat ceker. ve aslinda yeni dini metinler eski bir olayi sanki aciklamaya degil de gizlemeye calisir gibi düzenlenmistir.

ILU metinlerinde yine islamdan bilindik bir olay anlatilir.

kalu bela

ILK yaradimda melek, insan, cin, peri vb. gibi cesitli türden yaratiklar birlikte tanrinin (sonsuzun) evrensel baris ortaminda yasar. orda huzur vardir vs. zamanla bazilari o huzurlu ortamdan skilir. tanrinin (sonsuzun) oyuncagi olduklarini, özgür olmadiklari gibi düsüncelere kapilirlar. neden tanridan (sonsuzdan) bagimsiz kendi hayatlari olmasin benzeri düsünceler ortaya atilir. sonunda tanri (sonsuz) ile konusmaya karar verirler. iki isim hep ön plandadir. sumer mitlerinden temmuz/marduk olarakta taninan baal/beul/belu ya da türkcesi BELA ve yaho (yahudi söylemi oradan geliyor olabilir) tanri onlari dinler ve isteklerini ret eder.

yine islamdan bilindik bir isim ortaya cikar. IBILISI. bela ve yahoya gehan/genom denilen bir yerin oldugunu, orada tüm yaratima dair bilgilerin ve atiklarin muhafaza edildigini, orayi ellerine gecirdikleri takdirde kendi hayatlarinin efendileri olacaklarini ve tanridan (sonsuzdan) kurtulacaklarini söyler. onlar kendilerini sonsuz bir kisirdöngüye mahkum yaratiklar olarak görmektedir. asiler (düsen melekler, insanlar, cinler vs) bela ve yahonun önderliginde genomu ele gecirmek icin harekete gecerler. fakat genomu ZEBAN adi verilen korkunc görünümlü yaratiklar korumaktadir. genom icin büyük savaslar cikar.sonunda genomu ele gecirirler, fakat kendi aralarinda da fikir ayriligina düserler.

tanri devreye girer.

ve genomla alemlerin arasina ENGEL-ler koyar. türkcedeki engel ile grek/helen angel(os) kelimeleri ayni kökten gelir. alemlerle genomun arasinda tanrinin tarafinda ellerinde ISINLI kiliclar olan ‘melekler’ vardir. genomu kusatirlar ve oradan kimsenin disari cikmasina izin vermezler.

yüzüklerin efendisi, star wars gibi filmlerin esin kaynagi ILU metinleridir.

yedikleri halttan* pisman olanlarda vardir. melekler tüm asilerin kan dökücü, bozguncu vs. olduklarini ve topyekun imha edilmeleri gerektigini söyler. tanri o isteklerini kabul etmez. pisman olan insanlar Orta Dünya (islamdan tanidik ARAF) adinda bir yere atilirlar. sürgüne yollanirlar. araf burasidir. buraya yollanma sebebine gelince, pisman olanlarin gercekten pisman olup olmadiklarini sinamak (islamdan bilindik denemek...) icindir. ve yine islamdan bilindik teslimiyet inanci da böylece cevap bulmus olur. asiler tanriya teslim olanlardir. bu baglamda tüm insanligin ana günahi asiliktir. ibilisiye inanip yasakli bölgeye tecavüz etmek, tanrinin (sonsuz) bilgilerini ele gecirmek sucu islemisler ve tanrinin aleminden (cennetten) sutlanmislardir.

kuran gercekte ILU metinlerinde gecen kalu belayi ve hep o süreci aciklayan, hatirlatan söylemlerle bilgilerle doludur. meleklerin kuranda insan kan dökücü, bozguncu benzeri gibi söylemi yasanmis bir tecrübeden dolayidir. tanrinin öldürmeyeceksin! gibi emirleri de yine ayni düsünceye paralel söylemlerdir. kurandan bilindik esirgeyen, bagislayan, merhametli tanri söylemleri de bu baglamda degerlendirilmelidir. insan yasak elma (mâlum) yedigi icin degil, malum = kötülüge (alet oldugu icin kovulmustur). türkceden bilindik ‘allah belasini verecek, belamisin sen vb. söylemlerin hepsi ILU sumer hikayesinin dilde kalan kalintilaridir.

kalu bela nedir ? baal/belanin yedigi halttir.

ILU metinlerine göre gecmisin asileri bu dünyaya gelir. kisa bir süre pismanliklari konusunda denenir. pisman olduklarindan emin olunanlar yeniden tanrinin (sonsuzun) alemlerine giderken, pisman olmadiklari (öldürenler, kafirler vs.) anlasilanlar ise tekrar genoma dönerler. ve orada sonsuza kadar kalacaklardir. tanri kötülügü degil genomu insa edendir. genoma saldiranlar ise kötüler, kötülüge bulasmayanlar ve tanri bir’liginde kalanlar ise iyiler olarak literatüre girmistir.

tanridan baska ilah yoktur da baal/bela ve yahonun ilah edislerinden sonra daha cok ant gibi söylenir. bize göre bu ilk ve son hayatimizdir. ILU metinlerindeki inanca göre ise 2. ve son sansimizdir. ILUmetinleri kurana bambaska bir anlam kazandirir. taslar yerine oturur.

ayrica mason mayah dilinden bir kelimedir. ILU-minatiyi ise suradan sonra daha fazla aciklamaya ihtiyac yok saniyorum.

ONKALO

finlandiyada yapimi süren ve 200 yil boyunca birikecek nükler atiklarin 100’000 yil boyunca depolanacagi yer. suan yeryüzünde 300’000 ton nükler atik oldugu düsünülüyor. daha fazlada olabilir. 200 yil sonra bu rakamin kac milyon tonlarla ifade edilecegi simdiden bilinmiyor.... bilim caresiz. atomu parcaladik ama nükler atiklar yüzbinlerce yil basimiza BELA olacak. bilim adamlari atiklari ‘yerin icine atacaklar’. simdilerde gelecekte hangi diller konusulacak, insanlari veya canlilari oradan nasil uzak tutarlar sorularina cevap ariyorlar. korkutma, uyari yöntemleri irdeleniyor. onkalo korumasiz(!) bir yer olarak kalacak cünkü. belki birgün nükler atik hirsizlari orayi ele gecirebilirler...

bir baska korkumuz ise en öldürücü viruslarin kötülerin eline gecmesi...

nükler atiklar, nükler silahlar, kimyasal silahlar ve viruslar... savaslar, savaslar ve savaslar...

arafi coktan cehenneme cevirmisiz. bu gidisle kutsal bilimadamlari bile bizi kurtaramayacak. tabi onlarin ne sucu var ? herseyi iyi niyetle yapiyorlar degil mi ? ... genetik sifreleri kiralim tanrisiz (sonsuz) bir hayat yaratalim... ve mayahlarin 2012 kehaneti... islamin kiyameti... dünyanin cehaleti, insanligin sefaleti vs. vs. son saat. o saat. aydinlik bir gelecek, atom bombalarinin misir taneleri gibi patladigi isikli janjanli bir gün olabilir.

Uzun zamandır okuduğum en aydınlatıcı ve heyecanla okuduğum bir yazıydı, teşekkür ederim.

Ancak ışın kılıçları gülümsetti, bunu da söylemeden edemeyeceğim :)

tarihinde mucize tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de onu diyorum işte

Birileri kilometrelerce uzaktaki bir taşı öperek rahatlama ihtiyacı duyuyor belkide. Buna başka bir alternatif getirmeyince ne kadar yapma, salakça desende nafile. Ama bilim buna bi çare bulabiliyormu? Hayır...

bilim buna bir care buluyor. din yerine bilim... de; din-gilin kelle DAR oldugundan, icine bilim SIGMIYOR maalesef. :D

mesela dingil Atatürkü anlayamadigindan, kendi seviyesine indirgemeye calisiyor.

bak böyle mesela.

http://www.ateistfor...=1

tarihinde kitapsiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam. Türkçeye nereden geçmiştir? Onun kaynağını araştıralım, 'DİN' kelimesi türkçeye arapçadan, arapçaya ise 'דת'ibraniceden geçmiştir, kelimenin ibranice anlamlarına bakalım. 'דת'; kural, yasa, 'bağ'. 'דת' bu harflerin latin alfabesine göre yazılışı da 'din'dir. Yani senin TDK'an kafasına göre kelimeye yeni bir yorum katarak bi halt yiyemez. Bu kelimenin kökenindeki anlamı bağdır.

kural yasa anlamı da geçerli sayılabilir, ki bağ olsa bile sorun olmuyor zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kural yasa anlamı da geçerli sayılabilir, ki bağ olsa bile sorun olmuyor zaten.

Kural, yasa anlamında da yine bağlayıcılık ve bağ oluşturma durumu var zaten. Çokta önemli değil. Pratikte 'din' yine bağ anlamındadır, çünkü söz gelimi 'İslam'ın hükümleri, pratikte bile davranışları bağlayıcılık taşır. Yani, İslam benim bağımdır demekle, İslam benim dinimdir demek arasında çokta bir fark yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Merhabalar

Bir teist olarak bu sitede yaklaşık 3-4 aydır yazıyorum. Güzel tartışmalar ve paylaşımlar oldu. Ateist arkadaşların geniş ufukları benim de ufkumu açtı. Teşekkür ederim. Ancak ateistlerin genel görüşü burada ki bir teisti ateist yapmaya çalışmak gibi. Yani genel sunu şu; "neden gerçeği görmüyorsun, neden halen inanıyorsun" vs...

Bir nevi teistlerin ateistlere yaptığı tebliği onlarda teistlere yapıyorlar. Neden?

Bu tipik bir insan davranışı mıdır? Hadi diyelim (imkansız ama) tüm dünya ateist oldu? Sonra ne olacak?

Ben size söyleyeyim; Biri çıkacak ve "olm bu kadar da tesadüf olamaz lan, kesin bişey yaratmıştır, ya da yapmıştır" diyecek. Siz ne kadar bilimle ispatlasanız dahi...

Sonra yavaş yavaş yine din oluşmaya başlayacak inanın buna...

Bu denendi...

SSCB'de din yasaktı ama insanlar gizli gizli dini yaşamaya çalıştı. Ne gereği vardı??? Ne güzel dinsizlikte hiçbirşey yapmaya gerek yok. Oh ne güzel ama insanlara rahat batıyor heralde...

Uzun lafın kısası, insanın tipik bir özelliği olduğunu düşündüğüm bir şeye tapma ihtiyacı ve buna bağlı dinler, dünya döndükçe var olacak...

Kimi staline tapacak, kimi atatürke, kimi bilime, kimi doğaya, kimi darwine, kimi bir dinin tanrısına...

Yani demek istediğim ateistlik zor be... Yani yaşansa yaşansa en fazla bireysel olarak yaşanabilecek bir durum. Toplumsal olarak imkansız. Boşuna tebliğ yapmayın yani...

önce sebep ne diye sormak lazım. yapılan istatidtiklere göre, islam dünyada en çok tercih edilen din. dakikada bilmem kaç kişi islamı seçiyor. günümüz insanı eskierin aksine dayatılan dinden ziyade akla vicdana uygunluk arıyor. dünyada epey kaldık. geçmişlerimizden epey ders aldık. tarihten arkeolojiden nasibimiz var. bize neyin gerekli olduğunu az çok biliyoruz artık. dinlerin içerisinde kapitalizme darbe vuracak tek din islamdır.

kuran ''din günü''nün kitabıdır. hesaplaşmanın kitabıdır..

fakat bizim ateistler don kişot gibi ne ile savaştıklarını bilmiyorlar. bunun dışında köstebek gibi neye hizmet ettiklerini de hiç bilemiyorlar.

bu gün dünyada olmayan bir din savaşı yaratılmaya çalışılıyor. tohumlar 10 yıllar öncesinden ekilmiş. oyunlar sahnelenmiş. tezgahla

r hazırdır.

arkasında haçlı ve siyonizm zihniyeti olduğundan emin olabilirsin. böl parçala ye. yani dünyanın varlık sebebi..bunu şeytanın son çırpınışları olarak düşünelim. bilinçli olan bir insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir.

gerçek biz ona inanmayı bıraktığımızda bile değişmeyen şeydir..

kuranın diğer kitapları tasdik edeceği tek yön içeriğindeki batıni öğelerdir. ateistler sağolsunlar şüpheci yaklaşımlarıyla bunu bir bir tasdik ediyorlar. bize de öğrenmek düşüyor her zamanki gibi. bu konuda onlara ihtiyacımız var.bunu samimi olarak söylüyorum.

onlar çelikşi arayıp bulmak adına böylesi özveriyle çırpındıkça hakikati arayanların işini kolaylaştıracaklar. bilseler kuranın kapağını açmayacaklarından eminim :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...