Jump to content

Cennet ve cenemmde birileri var mı yok mu?


Recommended Posts

*İnsanlar mahşerde hesaba çekilir ve amellerine göre defterleri sağından, solundan verilir. Ondan sonra sırattan geçerler. Cennetlikler cennete gidecek, cehennemliklerse cehenneme düşecektir.

Güneş katlanıp dürüldüğünde, yıldızlar döküldüğünde, dağlar sallanıp yürütüldüğünde, gebe develer salıverildiğinde, vahşi hayvanlar bir araya toplanıp bir araya getirildiğinde, denizler kaynatıldığında, ruhlar bedenlerle birleştirildiğinde, diri diri toprağa gömülen kıza hangi sebeple öldürüldüğü sorulduğunda, defterler açıldığında, gökyüzü sıyrılıp alındığında, cehennem tutuşturulduğunda, cennet yaklaştırıldığında, kişi neler getirdiğini öğrenmiş olacaktır.

(Tekvir, 1/14)

Bu yazı ve bu ayete göre cennet ve cehennem de kimse olunmadığı anlaşılır. Çünkü mahşer gününden sonra cennet ve cehenneme gidilecektir.

Fakat aşağıdaki ayetler de cennette birilerin olduğu gösterilir.

İnkâr edenler grup grup cehenneme sevk edilirler. Cehenneme vardıklarında oranın kapıları açılır ve cehennem bekçileri onlara şöyle derler: Size içinizden, Rabbinizin âyetlerini size okuyan ve bu gününüze kavuşacağınıza dair sizi uyaran peygamberler gelmedi mi? Onlar da, Evet geldi derler. Fakat inkârcılar hakkında azap sözü gerçekleşmiştir.

Onlara şöyle denir: İçinde ebedî kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Büyüklük taslayanların kalacağı yer ne kötüdür!

Rablerine karşı gelmekten sakınanlar da grup grup cennete sevk edilirler. Cennete vardıklarında oranın kapıları açılır ve cennet bekçileri onlara şöyle der: Size selâm olsun! Tertemiz oldunuz. Haydi ebedî kalmak üzere buraya girin.

Onlar şöyle derler: Hamd, bize olan vaadini gerçekleştiren ve bizi cennetten dilediğimiz yere konmak üzere bu yurda varis kılan Allaha mahsustur. Salih amel işleyenlerin mükâfatı ne güzelmiş!

Zumer 71-74

Zaten cehennemdeki kişiler hakkında da hadisler vardır

Örneğin;

*İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek): "Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz.

İşin ilginç tarafı da başına yıldız koyduğum yerlerin ikisini de sorularlaislamiyetten aldım ikisi de birbirleriyle çelişiyor.

Sizce bir çelişki yok mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

KURANDA KIYAMET İPTAL EDİLMİŞ…İSA GELEMİYOR….MESİH YOK..

.

İSRA-58.Ne kadar memleket varsa hepsini kıyamet gününden önce ya helâk edeceğiz, ya da şiddetli bir azapla

cezalandıracağız. İşte bu, Kitap’ta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış bulunuyor.

Allah işi cennet ve cehenneme bırakmadan bitiriyor..yani ne cennet ne cehennem yok diyor tiyoyu vermiş ayette..

İlerde açacağım konuyu senin başlığına hibe ediyorum :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

KURANDA KIYAMET İPTAL EDİLMİŞİSA GELEMİYOR.MESİH YOK..

.

İSRA-58.Ne kadar memleket varsa hepsini kıyamet gününden önce ya helâk edeceğiz, ya da şiddetli bir azapla

cezalandıracağız. İşte bu, Kitapta (Levh-i Mahfuzda) yazılmış bulunuyor.

Allah işi cennet ve cehenneme bırakmadan bitiriyor..yani ne cennet ne cehennem yok diyor tiyoyu vermiş ayette..

İlerde açacağım konuyu senin başlığına hibe ediyorum :D

Bu Allahın da ne dediği belli değil :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...