Baykush 0 Oluşturuldu: Temmuz 21, 2012 Raporla Share Oluşturuldu: Temmuz 21, 2012 İlerde kafanız esti, ya da ters çalışmaya başladı müslüman oldunuz. Tutmadığınız oruçların kefareti var mı? Kefaret 60 gündür ve tutmadığınız gün sayısı kadar daha tutmanız gerekir. 7 Gün oruç yediniz diyelim, (kefaret 60 + borç 7) 67 gün oruç tutmanız gerekiyor. Hadi atayistler iyisiniz. Geçmişe mazi derler diyerek tevbe ettiniz mi borçlarınız siliniyor. Ondan sonra samimi olacaksınız ama. Okuyucu: Hocam yaklaşık sekiz ay önce namaz kılmaya ve Kur’ân’ı okumaya başladım. İhmal etmiş olduğum konuları düzeltmeye çalışıyorum. Ergenliğe gireli yaklaşık yirmi sene oldu ve bu zamanda orucumu ihmal ettim. Şimdi çok pişmanım, bundan arınmak için tutmadığım gün sayısı (600 gün) kadar oruç mu tutmam gerekiyor? (P.G.) Süleyman Ateş: Hayır, kasten tutmadığınız oruçlar için yapacağınız tek şey vardır: Tevbe etmek, Allah’tan af dilemek ve bundan böyle dini görevlerinizi aksatmadan yapmak. Kasten kılınmayan ve tutulmayan namazların ve oruçların kazası yoktur. Geçen geçmiştir. Tevbe ederseniz Allah o hatalarınızı, günahlarınızı siler. Yeter ki siz gönülden Allah’a yönelin ve dinin gereklerini samimiyetle yapın. http://gundem.milliyet.com.tr/20-yillik-oruc-borcum-icin-ne-yapmam-gerek-/gundem/gundemyazardetay/21.07.2012/1569749/default.htm Link to post Sitelerde Paylaş
DIESEL 0 Temmuz 21, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 21, 2012 gönderildi İlerde kafanız esti, ya da ters çalışmaya başladı müslüman oldunuz. Tutmadığınız oruçların kefareti var mı? Kefaret 60 gündür ve tutmadığınız gün sayısı kadar daha tutmanız gerekir. 7 Gün oruç yediniz diyelim, (kefaret 60 + borç 7) 67 gün oruç tutmanız gerekiyor. Hadi atayistler iyisiniz. Geçmişe mazi derler diyerek tevbe ettiniz mi borçlarınız siliniyor. Ondan sonra samimi olacaksınız ama. Okuyucu: Hocam yaklaşık sekiz ay önce namaz kılmaya ve Kur’ân’ı okumaya başladım. İhmal etmiş olduğum konuları düzeltmeye çalışıyorum. Ergenliğe gireli yaklaşık yirmi sene oldu ve bu zamanda orucumu ihmal ettim. Şimdi çok pişmanım, bundan arınmak için tutmadığım gün sayısı (600 gün) kadar oruç mu tutmam gerekiyor? (P.G.) Süleyman Ateş: Hayır, kasten tutmadığınız oruçlar için yapacağınız tek şey vardır: Tevbe etmek, Allah’tan af dilemek ve bundan böyle dini görevlerinizi aksatmadan yapmak. Kasten kılınmayan ve tutulmayan namazların ve oruçların kazası yoktur. Geçen geçmiştir. Tevbe ederseniz Allah o hatalarınızı, günahlarınızı siler. Yeter ki siz gönülden Allah’a yönelin ve dinin gereklerini samimiyetle yapın. http://gundem.milliyet.com.tr/20-yillik-oruc-borcum-icin-ne-yapmam-gerek-/gundem/gundemyazardetay/21.07.2012/1569749/default.htm Siz iman edip önünüzdeki oruçlarınızı tutunda gerisi kusur kalsın Link to post Sitelerde Paylaş
alavarez 0 Temmuz 21, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 21, 2012 gönderildi Baykush buna benzer bir konu aç ramazan ile ilgili sorularımızı sana soralım. Link to post Sitelerde Paylaş
Meleagros 0 Temmuz 22, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 22, 2012 gönderildi Emm,,, Bu tevbe sanırım şey gibi buuğğğ.. Kiliselerde günah çıkarma gibi birşey Sen işle işle günahları, küfret, yalan söyle, hakaret et sonra mevlana gibi biri çıksın gel baba gel böyle gel gel gel desin sen ne olursan ol kazada yapsan ağacada çarpsan git yanına tevbe ettim ben böyle geldim sonradaa beni böyle kabul edin dersen bu işi bende benimseye bilirim. Allahu teala yardımcımız olsun Besmelesiz girmeyin şu foruma!!!!! Link to post Sitelerde Paylaş
Samet55 0 Temmuz 22, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 22, 2012 gönderildi diesel arkadasin dedigi gibi siz imana gelin yeterki onlar affolunur takma kafani matematik hesabina Link to post Sitelerde Paylaş
-inmanah- 0 Temmuz 22, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 22, 2012 gönderildi (düzenlendi) Okuyucu: Hocam yaklaşık sekiz ay önce namaz kılmaya ve Kur’ân’ı okumaya başladım. İhmal etmiş olduğum konuları düzeltmeye çalışıyorum. Ergenliğe gireli yaklaşık yirmi sene oldu ve bu zamanda orucumu ihmal ettim. Şimdi çok pişmanım, bundan arınmak için tutmadığım gün sayısı (600 gün) kadar oruç mu tutmam gerekiyor? (P.G.) Süleyman Ateş: Hayır, kasten tutmadığınız oruçlar için yapacağınız tek şey vardır: Tevbe etmek, Allah’tan af dilemek ve bundan böyle dini görevlerinizi aksatmadan yapmak. Kasten kılınmayan ve tutulmayan namazların ve oruçların kazası yoktur. Geçen geçmiştir. Tevbe ederseniz Allah o hatalarınızı, günahlarınızı siler. Yeter ki siz gönülden Allah’a yönelin ve dinin gereklerini samimiyetle yapın şimdi dinsiz biri geldi beni öldürdü sonra pişman oldu tövbe etti bütün günahları geçmişdi şuydu buydu tövbe et hop silindi.peki ben nolcam allahlarıda kendileri gibi işin içinden nasıl sıyrılacağını iyi biliyor,O çok bağışlayandır tövbe tövbe Temmuz 22, 2012 tarihinde ınmanah tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Samet55 0 Temmuz 22, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 22, 2012 gönderildi kardesim bir adam hirsizlik yapsa surekli vede bir gun hatasini anlasa iyi biri olup ciksa ve bundan sonraki hayatini sadece iyilik yapmaya adasa sen bu adama diyebilirmisinki sen niye bosuna iyilik yapiyorsun daha dune kadar hirsizdin tovbede buna benzer pisman olursun birdaha geri yapmamak kaydiyla affi vardir yani demek istedigim sen musluman olsan gecmisteki hayatinin gunahini cekmezssin yol yakinken gel imana Link to post Sitelerde Paylaş
Sith'ari 0 Temmuz 22, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 22, 2012 gönderildi Tövbe blessing bead: %100 günaha karşı exp veriyor. Link to post Sitelerde Paylaş
seko 0 Temmuz 23, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 23, 2012 gönderildi Emm,,, Bu tevbe sanırım şey gibi buuğğğ.. Kiliselerde günah çıkarma gibi birşey Sen işle işle günahları, küfret, yalan söyle, hakaret et sonra mevlana gibi biri çıksın gel baba gel böyle gel gel gel desin sen ne olursan ol kazada yapsan ağacada çarpsan git yanına tevbe ettim ben böyle geldim sonradaa beni böyle kabul edin dersen bu işi bende benimseye bilirim. Allahu teala yardımcımız olsun Besmelesiz girmeyin şu foruma!!!!! Bu nasıl bir kendini büyük görmedir yahu. Hoşgörü falan yok bu Mevlana hazretlerinde. Ne olursan ol gel ama bizim yanımızda doğru yolu bul.Yamuk gelsen de biz seni düzeltiriz havalarında egoist bir anlayış Link to post Sitelerde Paylaş
Khalkedon 0 Temmuz 23, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 23, 2012 gönderildi [/b] Hayır, kasten tutmadığınız oruçlar için yapacağınız tek şey vardır: Tevbe etmek, Allah’tan af dilemek ve bundan böyle dini görevlerinizi aksatmadan yapmak. Kasten kılınmayan ve tutulmayan namazların ve oruçların kazası yoktur. Geçen geçmiştir. Tevbe ederseniz Allah o hatalarınızı, günahlarınızı siler. Yeter ki siz gönülden Allah’a yönelin ve dinin gereklerini samimiyetle yapın. http://gundem.milliyet.com.tr/20-yillik-oruc-borcum-icin-ne-yapmam-gerek-/gundem/gundemyazardetay/21.07.2012/1569749/default.htm Müslümanın klavuzu Kuran'dır. Kuran dışında hiç bir şeyin hükmü yoktur, üfürüktür.. Sizin bilmemeniz normal, ama koskoca profesör'ün bilmemesi ve üfürmesi acayip.. Tutulmayan oruçler için Kuran ne der? Bakalım; Bakara-184 Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. Oruç islam inanırına farzdır (Bakara-183). Keyfi tutmamak diye bir şey olamaz, mutlak tutulmalıdır. Tutmamanın istisnası da hastalık, yolculuk veya güç yetmezliğidir (yaşlılık). Ayet hasta ve yolculukta olanlara daha sonra tut diyor. Gücü yetmeyenlere ise bir yoksulu doyuracak miktarda para (veya muadili bir şey) ver diyor. Kural bu şekilde konulmuş, ama gördüğünüz üzere Hoca'nın üfürdüğü gibi tevbe edin, Allah sizi affeder diye bir hüküm bulunmuyor. Zaten bulunuyor olsaydı, bir tek ümmet-i müslüm oruç tutmazdı, hepsi tevbe ede ede ramazanı geçirirlerdi... Link to post Sitelerde Paylaş
Ulaş'ın sesi bu 0 Temmuz 23, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 23, 2012 gönderildi Bakara-184 Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. Oruca gücü yetmeyenler yoksulluk sınırındaysa yandı. Fidye veremiyor, oruç tutamıyor. Kuran'da bundan da bahsetmemiş. Bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse bir mü’min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir. (Öldürülen kimse) mü’min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü’min bir köle azad etmek gerekir. Eğer sizinle kendileri arasında antlaşma bulunan bir topluluktan ise ailesine verilecek bir diyet ve mü’min bir köle azad etmek gerekir. Bunlara imkan bulamayanın, Allah tarafından tövbesinin kabulü için iki ay ardarda oruç tutması gerekir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Nisa 92) Yoksul ve oruç tutmaya gücün yetmiyorsa yanlışlıkla müslüman da öldüremezsin. Yoksulsan tanrı bile sana kıçını dönüyor. Sevgiler. Link to post Sitelerde Paylaş
QQyL 0 Temmuz 26, 2012 gönderildi Raporla Share Temmuz 26, 2012 gönderildi Yaşayacağın ne mağlum? Sen ateist olduktan sonra bu düşünceyle kalmayacaskın zaten oluşumu ve evrimi merak edip araştıracaksın bu durumda seni iyice ateistliğe bağlayacak yani bu ambiyanstan çıkmak zor iş Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts