Jump to content

Sen Oruç tutuyormusun?


Recommended Posts

Aynı fikirdeyim. Papanın elini öpenlerden beklenmeyecek bir şey yoktur. Bunlar şeytan gerçekten olsa onu bulur, ruhları gerçekten olsa çıkar için ona satarlardı.

Nasılsa şeytan da allahın kulu değil mi, amaçları yerine gelince allah ruhlarını geri alır!!!

Hele Mısır'daki laiklik vaazından sonra hiç bir müslümana güvenmiyorum. Bunların yapmayacağı bir sahtekarlık düşünemiyorum.

Müslümanların laikliğine inanmak, kurbağayı öpünce prens olacağına inanmak kadar aptalca geliyor.

Ecevit'in cemaati öven sözleri, Baykal'ın Pensilvanya'nın samimiyetine inanıyorum demesi ve Kılıçdaroğlu'nun cemaatçiyi parti meclisine paraşütle indirmesi kurbağa öpen aptallıklar...

Senin yanıldığın önemli bir nokta var ama...

Müslümanların gerçekten laik olması sandığın kadar önemli değil.

Bizim için önemli olan onların laik davranışlar sergileme zorunda kalmaları. AB toplumuna girmeye çalışan bir ülke Türkiye.

Ayrıca zaten çoğunluk onlarda. Bu ülkenin geleceğinin anahtarı da onlarda.

Sen onlara inansan ne yazar, inanmasan ne yazar.

Tek umudun onların dediklerini yapma ihtimali.

Karşında en azından 50 milyon dindar Müslüman var.

Onlar bazı gerçekleri öğreninceye kadar bu iş böyle devam edecek.

Onları eğiteceğine, aşağılıyorsun. Bindiğin dalı kesiyorsun.

Türkiye'nin gerçekleri senin gerçeklerinle bağdaşmıyor.

Ya gerçekleri kabul edersin, ya da etmez bu diyardan gidersin.

Onlara karşı bir eylemde bulunman söz konusu olmadığı için, onlara ne kadar kin beslersen, o kadar sefil bir yaşmın olur.

Kimse senle o sefaleti paylaşmak istemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 142
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Onları eğiteceğine, aşağılıyorsun.

Tersine. Onları hiç aşağılamadım. Onların inançlarına ters olan kendi inançlarımı söylemek onları aşağılamak değildir. Gerçeği söylemek eğitim değil midir? Eğitim yalanlar değil, gerçekler söylenerek yapılır.

Ateist forumda bunlar söyleniyorsa harç bitti yapı paydos olmuyor mu bu? Bana ikiyüzlülük mü tavsiye ediyor, inançlarımı müslümanlar incinir diye söylemememi, içimde tutmamı mı tavsiye ediyorsunuz, tam olarak anlamadım.

Biz de müslümanlar gibi takiyye yapalım yani, onlar sahtekar, biz sahtekar, tiyatro oynayalım karşılıklı, bu mu?

Sahi biz burda bir tür oyun mu oynuyoruz? Neler oluyor burda?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya gerçekleri kabul edersin, ya da etmez bu diyardan gidersin.

Ben gerçekleri söylediğime inanıyorum ve hiç bir ikna beni yolumdan döndüremez. Tek başıma da kalsam gerçekleri söylerim. Zorla tehditle susturulursam Galileo gibi "yine de dünya dönüyor" diye mırıldanacağım.

Benim yolum Atatürk'ün yolu. Ölmek var dönmek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben meydan okuyorum. Bu forumdaki herhangi bir yazımı alıp "bu yazında kendi inancını ifade etmenin dışında kalarak sırf müslümanları aşağılama amacıyla yazmışsın bak" diye iddiasını kanıtlayan olursa forumu terkedeceğim, söz veriyorum.

Senin yazılarından bazılarını aşağıya kopyalıyorum. Aşağılama var mı yok mu okuyan karar versin.

Kendini elbette ifade ediyorsun. Bunu çoğu kere Müslümanları aşağılayarak yapıyorsun.

Ben Müslümanları aşağılamıyorum, kendimi belli ediyorum diyorsan, kendini aşağılıyorsun. Okuyucu karar versin.

Sen bi doktora görün bilader! Bi sakinleştirici filan verir, çekme boşu boşuna! Ramazan ramazan başağrın filan tutar! Benim gibi orucu müslümanları sallamayan biriyle dalaşırsın, başın belaya girer. Cemaat savcıları kurtarır seni gerçi de...

Data C vitaminini fazla kaçıran dedik ya, daha neyi alıntılayalım yahu? 

Bu Kenan gibiler beni öğürtüyor, buna benzer bir kaç mürekkep yalamış yazar çizer takımından bir iki daha varlar, öğürtü çöküyor bunlardan.

Bence bu ülkede, bir kişilik ve karakter sorunu var. Ne yana baksan kişilik yoksunluğu, ahlak düşkünlüğü, çıkar tapıcılığı, ağam paşamcı el oğuşturuculuğu!

Gündüz vakti mumla insan olabilmiş insan arıyorsan bir ülkede, bir çok iş bitmiş demektir.

Ben bu ışık yoksununu, bir soruda geçen tanrı yerine allah dense daha iyi olurmuş dediğinde çözdüm ve o oldu, bir daha da hiç izlemedim.

Bir de paşa vardı. Ekran ekran gezip TSK nın ne kadar dindar olduğunu anlatırdı. Yok gemilerin mendireğinin içinde kuran olurmuş, yok açılacağında güvertede kurban kesilirmiş!

Ulan ben gemi komutanı olacağım, gemimin güvertesinde kurban kesecek adamı anasından doğduğuna pişman ederim! Ne kurbanı be?

Böyle yalakalık yapa yapa bu günlere gelindi. Yalakalığın sonu yoktur arkadaşlar. Yalata yalata güney bölgelere indirir, tabanlara kadar yalatırlar.

Ben ateist olduğumu daha önce niye açıklamadım diye üzülüyorum. Çalıştığım yerde bir dini konu ortaya atılır ve herkes bir şeyler söyler. Sonra gözler bana döner. Son sözü ben söylerim ve herkes dağılır. Artık üstüne kimsenin diyecek lafı kalmaz.

Fakat bu durum devam etmeyecek gibi. Müslümanlar artık bana tebliğ yapmaktan vaz geçmeye başladılar. Eee, insan her sefer her sefer paparayı yerse ne olacak, mazoşist olması lazım kendini rezil etmesi için.

Hatta bazısı selam vermez zaten oldular da, bana cevap vermemeye, yüzüme bakmamaya filan başladılar. Daha aydın ortamlarda yaşıyor olanlar olabilir, benim dezavantajım çok katı dindar, cemaatçi, tarikatçı, dinci kişilerce kuşatılmış olmam. Benimki tam bir kuşatma! Bir gün birleşseler beni bir temiz döverler aslında. Ama ok yaydan çıktı. Allah yok din yalan! Ölmek var dönmek yok!

yahya, on 23 July 2012 - 12:47 AM, said:

Laik muslumanlarin bu memlekette asagilandigini, alaya alindigini

Bunu akılları sıra yapmaya çalışıyorlar da, beceremiyorlar. Ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar süzmeler, aklı başında bir kişi için bunların tutarsızlıklarından daha komik bir saçmalık yok. Acınası durumdalar. Rüşvetle yardıma çağırmadıkları kimse kalmadı, mandacılar, işbirlikçiler, liboşlar, eski sosyalistler, sanatçılar, dönmeler, daha kimler....

Topu birleşip bir söylemin belini doğrultamıyorlar. Karnaval gibiler. Millet bunların hayhuyuna, curcunasına alayiş nümayişine salak gibi kapılmış, peşlerinden sürükleniyor.

Bunlara bakıp salaklar kervanı nasıl düzülür görmek lazım. Bunlara asla yenik düşmeyin. Bunlar bir alay yaygaracı içi boş davul zurna! yaptıkları kuru gürültü.

Bunlar kadar meymenetsiz, tiyniyetsiz, tın tın boş kafa talaş beyin bir nesil daha bu ülke görmedi hiç. Bu nesli yaratmayı başardılar. Suç yine bizim. İzin verdik.

Her fikir, her düşünce ateşten bir sınavdan geçer. Yılmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Asla bunlara zerre kadar yalakalığa yeltenmeyeceğiz. Tek yapacağımız bu! Yalakalanan yalakalansın. Eğilip şapır şapır yalansınlar reziller... Rezilliklerinde boğulsunlar

bir siyaset biçimi değildir. Ateistin siyaseti diye bir şey olmaz. Din ayrı, siyaset ayrıdır. Ben ateistim, nasıl siyaset yapmalıyım diye bir sorun yoktur. Siyaset laiktir. Siyasette din söz konusu olmaz.

Ateizm anayasaya yazılmaz, yasalar ateizme göre yapılmaz. Ateist parti kurulmaz. Ateist siyaset yapılmaz.

Laik parti kurulur, laik anayasa ve yasalar yapılır, laik siyaset yapılır. Siyasette dinin hiç bir biçimde işi yoktur.

Laik müslümanla parti çatısı altında bir araya gelebilirim. Omuz omuza siyaset de yapabilirim. Ama onunla oturup din konuşursak ayrı, allahın yok dinin yalan derim ona. Bunu parti kurultayında söylemem, parti tüzüğüne yazmam, teklif dahi etmem.

Siyasette dinle ilgili hiç bir söylem bulunamaz. Siyaset laiktir.

Haa, ateist olduğumu saklar mıyım, asla! Her yerde göğsümü gere gere söylerim. Parti adına açıklamalarımda asla söylemem. Televizyonda siyasi olmayan bir söyleşide, sohbette, iftiharla söylerim. Parti söylemi olarak asla dinden bahsetmem. Olumlu veya olumsuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kenan gibilerden evet öğürüyorum. Çıkar için yamulan, kişilik değiştiren insanlar herkesi öğürtür. Çıkıp da birilerine yaranmak için sürekli belirli teraneler tekrarlayan insanlardan öğürmeyen varsa kişiliğinden şüphe ederim.

Diğer eleştirildiğim konuda ise tam tersine yahya laik olan müslümanların dinciler tarafından aşağılandığından bahsediyor ve ben de bu aşağılamayı yapanları eleştiriyorum. Bu kirli emperyalist-liboş-dinci ittifakını en ağır sözlerle eleştirmeyen kişilerin de kişiliklerinden şüphe ederim.

Ortada ağır bir suç varsa ağır eleştiri yapılır. Uydurma kendi doldurdukları CD lerle, kendi yükledikleri belgelerle insanları tutuklu tutan zalimlere methiye mi düzecektim? Hukuk çok ağır biçimde katledilmiştir, hiç kimse güvende değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kenan gibilerden evet öğürüyorum. Çıkar için yamulan, kişilik değiştiren insanlar herkesi öğürtür. Çıkıp da birilerine yaranmak için sürekli belirli teraneler tekrarlayan insanlardan öğürmeyen varsa kişiliğinden şüphe ederim.

Diğer eleştirildiğim konuda ise tam tersine yahya laik olan müslümanların dinciler tarafından aşağılandığından bahsediyor ve ben de bu aşağılamayı yapanları eleştiriyorum. Bu kirli emperyalist-liboş-dinci ittifakını en ağır sözlerle eleştirmeyen kişilerin de kişiliklerinden şüphe ederim.

Ortada ağır bir suç varsa ağır eleştiri yapılır. Uydurma kendi doldurdukları CD lerle, kendi yükledikleri belgelerle insanları tutuklu tutan zalimlere methiye mi düzecektim? Hukuk çok ağır biçimde katledilmiştir, hiç kimse güvende değil.

İslam'la Müslümanları birbirlerinden soyutlayamazsan, sen daha çok lafını yersin.

Her Müslüman İslam'ın gerçek yüzünü bilmiyor. Aslında Müslümanların çoğunun aklında sorgulamadan inandıkları kendi oluşturdukları bir İslam var.

Onların kendilerine ben Müslümanım demeleri bile yanlış. Çünkü onlar gerçek anlamda İslam'ın emrettiği Müslüman değiller.

Öyle bir Müslüman yok zaten. Olsaydı bu yazdıkların anlam kazanırdı.

Önüne gelen Müslümana aklına gelen ilk hakareti yapıyorsun.

Çünkü İslam'la Müslümanlığı birbirlerine karıştırıyor, aradaki farkları bilmiyorsun.

Bunlar sana ders olsun.

Biz burada herkesi eğitiyoruz. Seni yeterince eğitememişiz şimdiye kadar. Üzerinde durmamız gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben gerçekleri söylediğime inanıyorum ve hiç bir ikna beni yolumdan döndüremez. Tek başıma da kalsam gerçekleri söylerim. Zorla tehditle susturulursam Galileo gibi "yine de dünya dönüyor" diye mırıldanacağım.

Benim yolum Atatürk'ün yolu. Ölmek var dönmek yok.

Peki sana bir şey soracağım..

Sürekli bunlardan bahsediyorsun. Hep "senin" tavrının ne olduğundan veya olacağından, senin düşüncelerinden, senin çıkarsamalarından sözediyorsun.

"Allah yok din yalan! O kadar!" diye başlıyor, sürekli seni kimsenin sustaramayacağından sözediyorsun.

Bunu neden yaptığınızı anlayamıyorum işte ben. Burada kime hitabettiğinizi düşündüğünüzü de bilmiyorum. Çoğumuz anlamakta güçlük çekiyor.

Kimse size yolunuzdan dönün, din yalanını anlatmaktan vazgeçin falan demiyor ki. Buradaki herkes ateist.. Hepimiz ateistiz ve kendimizi kanıtlamak gibi bir derdimiz yok.

Hangi başlık hatırlamıyorum.. Bir light müslüman sana "Ben inançlıyım ama kimsenin benim inandığım şeye inanmasını beklemem, herkes istediği inanıp ifade de edebilmeli" demiş şeriatçıyı kötüleyerek. Klasik laik light müslüman tavır.

Sen bu cümlelerde bile nasıl bir sorun gördüysen "Beni susturamazsınız, beni kimse susturamaz, ben bildiğimi söylemeye devam ederim" gibi cümlelerle başlamış, sürdürmüşsün.

Bunlar sana garip görünmüyor mu?

Bize neler oluyor, neden kendimize odaklı düşünüp konuşuyoruz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Niye yanıt gelmedi? Burda ağaç olamam. Ben kapatıyorum.

Size iki seçenek sunuyorum. Ya tamam yazdıkların aşağılama değilmiş, yanlış anlamışım dersiniz, ya bu konuda ikna olmadıysanız üyeliğime son verirsiniz. Ben buraya ego avutmaya gelmedim. İki karardan birini vermezseniz ben kendim üyeliğimin sonlanmasını talep edeceğim.

Düşünün, kararınızı verin. Ya yanlış anlamışız aşağılama yokmuş deyin, ya da üyeliğimi sonlanmış göreyim. İki seçenekten birini görmezsem üyeliğimin sonlanmasını ben talep edeceğim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Size iki seçenek sunuyorum. Ya tamam yazdıkların aşağılama değilmiş, yanlış anlamışım dersiniz, ya bu konuda ikna olmadıysanız üyeliğime son verirsiniz. Ben buraya ego avutmaya gelmedim. İki karardan birini vermezseniz ben kendim üyeliğimin sonlanmasını talep edeceğim.

Düşünün, kararınızı verin. Ya yanlış anlamışız aşağılama yokmuş deyin, ya da üyeliğimi sonlanmış göreyim. İki seçenekten birini görmezsem üyeliğimin sonlanmasını ben talep edeceğim.[/font]

senin iletilerinin çoğu gülücükler ve dalgalardan oluşuyor.

açtığım başlıkta agnostikleri aşağılamayı bırak ne saçma iftiralar attın, bunları kanıtla deyince toz oldun.

geçende Türk ler hakkında atıp tutuyordun, kaynak deyince kem küm ettin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hacı, lafı uzatma. Yazdıklarımdan hoşnut değilseniz hemen üyeliğimi silin. Burada ikimizden biri ikna olmak zorunda. Ben ikna olmadım. Sen de olmadıysan sil üyeliğimi gitsin. Hemen.

Senin egonu çekemem ben burda. Gerekeni hemen yapabilirsin.

Senin Ateistforum üyeliğinle aptallığın aynı şeyler değil.

Biz burada aptallara da kendini belirtme hakkı veriyoruz.

Bizimle fikir birliğinde olman burada yazmanın şartı değil.

Bunları anlıyor musun?

Anlıyorsan istediğini yapacağını da anlarsın.

İplerin bizim elimizde değil. Senin kendi elinde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Niye yanıt gelmedi? Burda ağaç olamam. Ben kapatıyorum.

Size iki seçenek sunuyorum. Ya tamam yazdıkların aşağılama değilmiş, yanlış anlamışım dersiniz, ya bu konuda ikna olmadıysanız üyeliğime son verirsiniz. Ben buraya ego avutmaya gelmedim. İki karardan birini vermezseniz ben kendim üyeliğimin sonlanmasını talep edeceğim.

Düşünün, kararınızı verin. Ya yanlış anlamışız aşağılama yokmuş deyin, ya da üyeliğimi sonlanmış göreyim. İki seçenekten birini görmezsem üyeliğimin sonlanmasını ben talep edeceğim.

Sen ne kadar kaprisli bir tipsin yahu? Niye yanıt gelmemiş, burada ağaç olamazmış. Biz de nöbet bekliyorduk zaten, gelen emirleri yerine getirelim, kimsenin yanıtını geciktirmeyelim diyorduk. Tövbe tövbe..

Her dakika küsüp sızlanıyorsun, gitmekle tehdit ediyorsun. Bu da yeni moda mı?

Biz akşama kadar bin tane hakaret küfür yiyoruz, bin tane insanlar boğuşuyoruz, küsüp kapris yapmıyoruz kimseye. Herkes öyle..

Aşağılamak sorun değil. Ben senin müslümanları da agnostikleri de aşağıladığın bin tane iletini getiririm. Hatta hakaret dolu bir dolu iletin.

Ama bu değil ki konu. Sana anlatılmaya çalışılan bu değil. Sana anlatılmaya çalışılan, sözde aydınlatmak istediğini kitleyi aşağılamak ve hakaret etmek.

Bunun doğru mu yanlış mı bir iletişim biçimi olduğu vb..

Dersin ki, "Hayır ben yobazı, satılığı, liberali, şunu bunu tanımam, hakaretimi de aşağılamamı da esirgemem. Benim hitabetmek istediğim kitle onlar değil. Hitabetmek istediğim kitleyi ne aşağılarım, ne dışlarım, ne de hakaret ederim."

Her yanlış anladığımız bizi böyle gitmekle tehdit edecekse işimiz var..

Kimse seninle aynı şekilde düşünmek ve ikna olmak zorunda değil. Sen değilsin dünyanın merkezi.

Düşüncelerini savunursun, gerekirse dişe diş tartışırsın.

Siz daha dokununca dağılıyorsunuz be....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demirefe,

Bu forum yalnızca forumu kurmak için sanırım ciddi emek harcamış ve bu açıdan takdiri hakedenlerin değil. Bu forum kurulduktan sonra buraya her yazı yazan forumun yaşaması için emek harcadığından o da forum hakkında bence söz sahibi.

Eğer bugüne kadar modlar için yazı yazmadıysan yönetime kızıp gitmen anlamsız olur. Sana her ne kadar haksızlık yapılmaya çalışılsa da foruma önemli renk katıyorsun. Haklı olduğunu "atılana kadar :D" savunmak bence efeliğin gereği. Öbür şık efeliğe uymaz.

Başlıklarda yazan modların konumlarını gereğinden fazla hissettirmesinin foruma ciddi zarar verdiğini düşünüyorum bu arada.

Sağlıcakla kal

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlıklarda yazan modların konumlarını gereğinden fazla hissettirmesinin foruma ciddi zarar verdiğini düşünüyorum bu arada.

Sağlıcakla kal

Bu, böyle hissedenin ezikliği. Ben ne yazıyorsam IFeelGood olarak yazıyorum. Kimseyi bir şeyle tehdit etmem tartışırken, benimle aynı dili kullanana asla bir şey yapmam, ama yazmam gerekeni de yazarım.

Hatta adın gibi ol, bu modluk filan olmasa çok daha sert yazarım.

Bu çok arabesk bir tutum. Ben olsam karşımdakini ne olduğuyla zerre kadar ilgilenmem, ikide bir ona bir şeyler hatırlatıp durmam. Biz de en az sizin kadar üyeyiz, biz de en az sizin kadar özgürce yazma hakkına sahibiz.

Günlerdir bir dolu şey oldu, kime ne dedik? Saygısızlık değil mi bu yaptığın şimdi? Kim demirefe'yi ya da seni ya da sizden birini atmaktan bahsetti, size bir şey dedi, bir uyarı verdi bugüne kadar?

Onca şey yazıp çizdik, onca saçmaladınız, kime bir uyarı verdik, bir şey yazdık?

Kimse kusura bakmasın. Kendine güvenmeyen yazmazın zaten, ilki de bir kırılıp küsüp tehdit etmesin.

Bu senin yaptığın çirkinliktir. Düşüncelerini savunamayanların klasik sığınağıdır bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hacı, lafı uzatma. Yazdıklarımdan hoşnut değilseniz hemen üyeliğimi silin. Burada ikimizden biri ikna olmak zorunda. Ben ikna olmadım. Sen de olmadıysan sil üyeliğimi gitsin. Hemen.

Senin egonu çekemem ben burda. Gerekeni hemen yapabilirsin.

Bence gitmek kolay ,burada kalıp fikirlerini konuştur ,yani gitme.Ama bazen cidden çok inatçı oluyorsun

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başlıklarda yazan modların konumlarını gereğinden fazla hissettirmesinin foruma ciddi zarar verdiğini düşünüyorum bu arada.

Sağlıcakla kal

Senin dediklerine bakacak olursak hiç bir şey yazmamak zorundayız...

Ben eskiden daha sert yazardım. Şimdi daha makul yazmak zorundayım. Nedeni ise mod olmam.....Ama bu benim özgürlüğümün kısıtlanması demek.

Bizim varlığımızdan duyduğun sıkıntı kendinden kaynaklı ve sadece psikolojik...Ben bir üyeyim ve istediğimi yazarım aynı senin gibi...Bundan çekinmene gerek yok.Saygı çerçevesinde kime ne cevap veriyorsan bana da öyle ver..Kasmana gerek yok ki . Amacın kendimizi suçlu hissetmemiz mi?...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...