Jump to content

İslam'ın Mazereti Yok...


Recommended Posts

Kendi ifadesine göre dinsizdi. Kesin olarak dinsizdi.

Ayrıce yine kesin olarak diyebiliriz ki Atatürk İslam'dan nefret ediyordu.

Ama ondan kurtulmanın imkansızlığını da çok iyi biliyordu.

Diyaneti kurdu ki İslam'ı kontrol altına alabilsin.

Bu en büyük hatası oldu.

Diyanet geri tepti ve İslam'ın başımıza bela olmasına neden oldu.

Peki hacı bu iddialarını dayandırdığın bir kaynak yada benzeri bir şey varmı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 863
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

atılan2 sen nasıl müslümansın ben anlamıyorum seni ağzınla allahın indirdiği dinlere sahip çıkamadığını söylüyorsun, ben ateist dersi almıyorum birkere, ateizmin birtek bağlamı tanrının varlığına ihtimal vermemesidir, çünkü ıspatını gerektirecek somut deliller, somut gözlemler yok.

bundan sonra sana verdiğim eski cevapları yeniden vermem gerek sanırım.çünkü hiç okumadan aynı soruları tekrar ediyorsun,seni gidi.bunun bir adı var ama ben sana karşı kullanmam.benim tartıştığım insana saygım var,kim olursa olsun. :)

benim önceki cevabımdan alıntı.

''allah insana özgür irade verdi.ben sizin rabbinizim dedi.insanlar allahı bildiler .sonra unuttular,bu ağaç allahtır dediler.allah tekrar peygamberle varlığını bildirdi.insnlar anladılar bildiler sonra unuttular.çünkü allah iradelerine karışmıyor.bu böyle museviliğe kadar geldi.hz musadan sonra değiştirdiler.allah yehova oldu ve sadece israiloğullarının tanrısı oldu,allah tekrar hz isayı gönderdi.onu öldürdüler ve allahın oğludur dediler.ve allah hz muhammedi ve kuranı gönderdi.kuran değişmedi.inandığımız bu.yani inen vahiylerin son sürümü.yani her deforme oluşta allah güncelledi.bu yüzden,tevrat ve incil çogu yönüyle kurana benzer.siz buna kuran onlardan alıntıdır dersiniz.ama kuran onların devamı,ve son halidir.kuanında değiştirldiğine inanıyorsan bunu ispatlaman lazım. zaten mesele kuarnın değişip değişmemeside değil.ana fikri.oda bu evrenin yaratıcısı var.''

senin için kalınlaştırdım canım.şimdi onları tekrar anlatacağım.

enson ve değişmeyen kuran elimizde.ondan önce incil ve ondan öce tevrat.bu kitaplarda kuranın ayetlerini barındırır.tevrat bozulmaya başladı,incil geldi.incil bozulmaya başladı kuran geldi.tevratın orjinal halide,incilin orjinal halide,kurandan farklı değildir.

senin iddian allahın indirdiği dine sahip çıkamadığı.birde bunu ben söylüyormuşum. :) ben sana allahın dinini güncelleyerek sahip çıktığını söylüyorum.allah musevilik,isevilik diye atyrı dinler indirmediki,islam dinini indirdi.insanlığın başlagıcından itibaren.bana ayet yazma diyorsun ama nasıl yazmayayım. :)

şura 13-Allah Nuh'a buyurduğu şeyleri size de din olarak buyurmuştur. Sana vahyettik; İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya da buyurduk ki: 'Dine bağlı kalın, onda ayrılığa düşmeyin.' Ortak koşanları çağırdığın şey onların gözünde büyümektedir. Allah dilediğini kendine seçer, kendisine yöneleni de doğru yola eriştirir.

nuhun dini neyse,ibrahimin dini,musanın dini,isanın dini ve muhammedin dini odur.yani allahın dini hiç kaybolmadı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dalgamı geçiyorsun..ne özgür iradesi..

Senin Allaha ve Kurana imanın yokmu?

bak Allah ve Kuran ne demiş..

İNSAN 30. Sizler ancak Rabbinizin dilemesi (izin vermesi) sayesinde (bir şeyi) dileyebilirsiniz. Şüphesiz Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir.

ooo sen tartışmalara katılırmıydın.buradaki en ümitsiz vakasın ama yinede anlatmayı deneyeceğim. 
doğrudur allah dilemezse hiçbirşeyi yapamazsın.yani allah dilerse bu mesajı  yazmanı engelleyebilirdi.ama seni özgür iradene biraktı.senin özgür iradenle yaptığın şeyi allahın izni ile yapıyorsun.yani ben bunu yapabilirmiyim diye sormak gibi.ama sormuyorsun.allah yapamazsın dese yapamazsın o ayrı mesele.bu ayette allah senin özgür iradeni kullanma hakkının bile allahın izniyle olduğunu anlatıyor.allaha bir sürü küfür ediyorsun.bunuda allahın sana verdiği özgür irade ile ve izniyle yapıyorsun.istese küfür ettirmez.çünkü özgür iradene müdahale etmez.

NİSA 78. Nerede olursanız olun ölüm size ulaşır; sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile! Kendilerine bir iyilik dokunsa "Bu Allah’tan" derler; başlarına bir kötülük gelince de "Bu senden" derler. "Hepsi Allah’tandır"" de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar!

aynı olay.kötülükte allahın izni olmadan olmaz.birisi kafana taş vuracak diyelim.allah bunu bilir,ama taşı vuracak kişinin özgür iradesine müdahale etmez.istese engelleyebilir.ama senin iradenin özgürlüğü gibi taşı sana vuracak olanında irade özgürlüğü vardır.

HADİD 22. Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah’a göre kolaydır.

allah zamanın yaratıcısıdır.seni allah yarattığı gibi zamanıda allah yaratmıştır.nasıl sana bağımlı değilse,zamanada bağımlı değildir.musibet bizim zamanlamamıza göre oluşur.bir zamanı vardır.ama allah zamana göre hareket etmez.yani birazadan düşüp kafan yarılacak belki.bu allh katında bilinen bir bilgidir.çünkü allah zana göre on dakika sonra olacak olayı daha evreni yaratmadan biliyordu.bunu bilmeside zamandan bağımsız olduğu içindir.

Ayete göre Allah'ın yanında bir kitap var, bu kitaba levh-i mahfuz deniyor.

Ne diyor ayette yeryüzünde meydana gelen ve bizim başımıza gelen herşey bu kitapta yazılı. Kitapta yazılı olduğuna göre, Allah bu kitabın dışına çıkabilir mi?

Yani kitapta yazılı olmasına rağmen olacak bir olayı engelleyebilir mi?

Engellerse, kitapta yazılan yanlış olacak,

Engelleyemezse sonsuz kudreti olduğu tezi çöpe gidecek.

kusura bakma saçma oldu.yukarıda anlattım.olacak tüm olaylar yazılı.engelleyeciği durum varsa oda yazılı.şimdi diyeceksinki allah bu kitaba bağımlımı.zamana bağımlı olmadığı gibi kitabada bağımlı değil.kitap ona bağımlı.

Ayetlere göre Allah biz kullarını yaratmadan önce kafir mi mümin mi olacağımızı biliyordu.

Birisi ona inanmıyorsa zaten daha o doğmadan kitaba yazmış inanmayacağını Kurana göre Yaşadığı sürece bu olanları değiştirme şansı yok çünkü o doğmadan önce kararı verilmiş.

o doğmadan önce karar vermedi.o doğan yaşadı,yaptı,allah yapacaklarını biliyordu.zamana bağımlı olmadığı için biliyordu.zamana bağımlı olmadığı için levhi mahruzda yazdı.sen tüm kararlarını kendi iradenle yaptın.ama allah senin tüm yapacaklarını biliyordu.

Doğmadan bile önce cehenneme göndereceğini bilerek doğmamı sağlıyor.

bir kıssa v ar kuranda.bir ilim sahibi,bir çocuğu ileride kötülük yapacak diye öldürüyor.senin dediğinde bu.ben kötülük yapacaktım allah biliyordu.neden beni doğurdu.sen doğdum ama herşeyi kendi iradenle yapıyorsun.allahta yapmana izin veriyor.ister iyi insan oluyorsun,ister kötü.buna izin veriyor.eğer kötülük yapacaksan bunuda biliyor zamandan bağımsız olduğu için.cehennemlik olacağınıda.ama sen bunu kendin seçtin. 

Ben Doğmadan önce bunun kararını verdiği için..ben yaşadığım sürede birşey yapamam..

karar vermedi.sen karar verdim.allah sadece senin verdiğin kararları biliyordu.müdahale etmedi.güzel yemek seçmeyi biliyorsun değilmi.güzel şarap seçmeyi.güzel hatun seçmeyi.yani hayatta istediğin şeyi yapabiliyorsun.

Yani Ben Doğmadan Kitabına ben kafir olacağımı yazdığı için..bana yaşarken şans tanımıyor.ne kadar çabalarsam çabalayayım boşuna.

aynı şeyi tekrar tekrar yazıyorumki iyi anla,tabi hiç okumayacaksın ama neyse.sen kendi seçiminle kafir oldun.hadi allah seni kafir yaptı iradeni bölle zorladı.hadi şimdi tövbe et.bak kuran tövbe edenin tövbesini kabul ederim diyor.tövbe et.varmı seni tövbeye engelleyen.

Belki deftere önceden yazmasa bir şeyler beni etkileyecekti ve kafir olmayacaktım..

kendin uydur kendin inan.bak her cümlene cevap veriyorum.hepside senin başlangıçta yanlış düşünmenin sebebi.şurada düşündüğün herşey yanlış.tamam inanama ama bari doğrusunu bilde inanma.

ama benim elimden birşey gelmiyor..

Musa nın peygamber olacağı doğmadan yazılmış.

peygamber olmak istemem deme şansı yok...

İşte bir çelişki daha kuranın Allahtan gelme bir kitap olmadığının kanıtı.

Yukarıda ne demişti ayetlerde Allah Siz doğmadan ben sizin başınıza gelecekleri yazdım.

Aşağıda ise yaptıklarınızdan sorumlu tutulacaksınız.Biz bişey yapamıyoruz ki neden mutlaka sorumlu tutulalım.yaptığımız her şey önceden belirlenmişti ?

NAHL 93. Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

Yukardakilerden daha farklı bir durum.Sınav falan yok diyor..Kader de önemlideğil.Ben kendime söz verdim cehennemi dolduracağım diye kurtuluşunuz yok ne yaparsan yap diyor.

HÛD 11/118-119. Eğer Rabbin dileseydi insanları tek bir ümmet kılardı. Fakat, Rabbinin merhamet ettikleri bir yana, hala ayrılıktadırlar, esasen onları bunun için yaratmıştır. Rabbinin "And olsun ki cehennemi hep insan ve cin ile dolduracağım" sözü yerine gelmiştir.

SECDE 13. Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştır.

Yukardaki Ayetlerde görülebileceği gibi sınav diye bir şey olamıyor zaten Allah önceden her şeyi belirlemiş.Önceden cehennemi dolduracağım diye sözüde var.ne sınavı?

Kadere inanan birinin dua etmesi kadar saçma birşey olamaz. Örneğin çocuk sahibi olamayan bir aile neden allaha dua eder, zaten çocuğun olup olmayacağı Levh-i Mahfûz da yazıyor istediğin kadar dua et orda yazan hiç bir zaman değişmeyecek (islam inancına göre)

sana cevap vermek bir ömür istiyor.yinede kimseye vemediğim kadar yazdım.yanlışsın.kavram kargaşası yapıyorsun.kafanda sahte birşey yaratıp o sahtenin üzerinden başka yanlışlar üretiyorsun.bundan vazgeç.kimse için değil.kendin için.insalık için.

tarihinde atılan2 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahın dilemesi ile olur çünkü Allah dışında bir varlık yoktur. Ki olsaydı ben Allah a inanmazdım. Allah her yeri kuşatmıştırın ve size şah damarınızdan daha yakın olduğunun anlamını kavrayabildğiniz gün anlayacaksınız ne demek istendiğini o ayetlerde. Allah ın dilemesi ile olması sizin özgür iradenize engel değildir.

Allah dışında başka varlı yoksa biz neyiz? Süs bitkisi mi?

Allah her yeri kuşatmış mı? O zaman Cebrail onun yanına varmak için "süresi 50.000 yıl olan bir gün" (ne demekse) boyunca ne diye taban tepiyor? Yazık değil mi bu Cebrail'e, elini uzatıp verse ya raporunu? Neden arşı su üstünde duruyor, neden bu arşı 8 melek taşıyor? Nasıl bir dine inanıyorsun bilmiyorum, ama İslam olmadığı kesin. Senin her söylediğinin tam tersi Kuran'da yazıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

SÖZÜ VERİYOR..

SECDE-13.Eğer dileseydik, herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım sözüm gerçekleşecektir.

VE KESİNLEŞTİ DİYOR..

BOŞU BOŞUNA UĞRAŞMAYIN..

HUD-118,119.Rabbin dileseydi, insanları tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet

ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, Andolsun ki

cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan dolduracağım sözü kesinleşti.

bu cehennem diye birşey yoktur deyip hertürlü kötülüğü yapana ültümatomdur.yani sizi insan olarak yarattık.hayvan olursanız,yeriniz belli.sana dediğim gibi,tövbeet hemen.bak müdahale eden varmı.tövbe dene af var.buda kuranın sözü. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tartışmalar kişileşiyor. Bundan her katılımcı sorumlu.

Müslüman olmanın mantıklı ve akla hitabeden bir mazereti yok.

İnsanlar her türlü sapkınlıklara inanırlar.

Tanrılara çocuk, kadın, erkek kurban eden dinleri düşünün.

İslam onlardan biri aslında. Tanrıya hayvan kurban ediyor insan yerine.

Bu bile tek başına bir sapkınlık.

İslam acımasız, merhametsiz, absolü bir kuvvete sahip Allah'ın ilkel dini.

Burada bir sorun daha var. O da Allah'ın absolü kuvvetinin topluma nasıl ve kimler tarafından uygulanacağı...

Bazıları o kuvveti kendi yetkilerine alarak icra ediyorlar.

O kuvvet dini liderlerin elinde.

Bizde Allah'ı ve onun dinini AKP simgeliyor. Aslında AKP Allah'ın bütün kuvvetini kullanarak İslam'ı simgeleyemiyor.

Atatürk ilkeleri bunu önlüyor.

Ama Atatürk devrimleri olmamış olsaydı, Türkiye çok daha farklı bir ülke olurdu. İran'a ve Suudi Arabistan'a daha da çok benzerdi.

AKP baskısını giderek artırıyor.

Önce Atatürk devrimlerini yok etmek zorunda. Bunu da tam olarak başarması mümkün değil.

Atatürk hala yaşıyor aramızda. Devrimleri hala geçerli ve hala ülkemizin yegane çağdaş yasaları.

80 yıl içinde kaybolmadılar. Ve yakın bir zamana kadar da kaybolacaklarını sanmıyorum.

Atatürk devrimlerinin canlandıılması bu halkın yegane umudu.

evet islamda hayvan kurban edilir.eti komşulara ve fakirlere dağıtılır,hiç et yiyemeyenler önceliktedir.hayvan gözü bağlı,sakinleştirilerek okşanarak,kesilir.şimdi bununla insan kurban eden dinleri bir tutuyorsun.islam zaten o dinleri bitirmek için gelmiştir.bu arad hiç hayvan kesim merkezine gittinmi.yada youtubede mac donald vs hayvan kesimini nasıl yapıyor izledinmi.ben söyleyeyim,canlı canlı kıyma makinasine atıyorlar.hayvan bacakları kıyma olurken böğürmye çalışıyor,allah merhamet versin.inanmayanlara.atnı zamanda kurbanı ekranlarda gördüğümüz vahşette kesenlere. :huh:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendi ifadesine göre dinsizdi. Kesin olarak dinsizdi.

Ayrıce yine kesin olarak diyebiliriz ki Atatürk İslam'dan nefret ediyordu.

Ama ondan kurtulmanın imkansızlığını da çok iyi biliyordu.

Diyaneti kurdu ki İslam'ı kontrol altına alabilsin.

Bu en büyük hatası oldu.

Diyanet geri tepti ve İslam'ın başımıza bela olmasına neden oldu.

en büyük yanlışı şu aoldu.kuranı türkçeye çevirttirdi.yani bitme noktasına gelen islam,yeniden canlandı.cahillik içinde kaybolmaya başlamışken,artık analiz yapan müslümanlar oluşmaya başladı.bugün kuran araştırmaları yapan bir sürü vakıf var.yakın gelecekte bilimsel araştırmalarıda yapacak seviyeye gelecekler.kuran merkezli bilimsel araştırmalar. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu benim dinim olmadı meselesini sordum cevaplamıyorsun nerde nasıl bir ailede doğdun büyüdün ki hiç dinin olmadı. Ben kıyas yapmadım kıyası sen yapıyorsun. Benim için kıyaslık durum sadece islam öncesi kadın ve islam sonrası kadınının durumu. Sen ise Peygamberime internetten görüp öğrendiğin bir kaç klasik ateist fikri ile iftira attıp öyle bir kıyas içine giriyorsun. Bana yok ben kendim anladım demeyin. Sizin bu kadar yaygın olmadığını hatta internetin bile bu kadar yaygın olmadı 2001 yılında tam olarak hatırlamıyorum ama islamiyetgercekleri diye bir siteydi sanırım orada yazanları bugün karşıma geçip savunuyorsunuz. Sözde oturmuş Kuran ı okumuşta çelişkileri görmüşte çok iyi bir müslümanken birden ateist olmuş. Sizin ki bundanda komik gerce hiç dinim olmadı demek ne demekse artık.

İşte buna bile anlam verecek kapasite yok sizin dünyaya bakış açınızda, nasıl dinim olmadığına anlam verememek ve bunun adına benim büyük bir eksiklik içinde olduğumu düşünmeniz. yok çünkü bizim aile bize din öğretmedi, bunun için çabada göstermedi, biz insanlara bakarken (yobazlığı hariç) hiç bir konuda, insan ayrımının konuşulmadığı bir ortamda büyüdük, bir sanatçıyı bile dinlerken o sanatçının icraatlerini müziğini dinledim ama aklımın ucundan geçmedi o sanatçının hangi inanca hangi mezhebe bağlı olduğu, dinciler sağolsun benim aklıma getirmeyeceğim bu şeyi kendileri insanlara lanse ettiriyorlar, bu sanatçı şu bu mezhebe aid diye ve ben dumur oluyorum, bu kadarmı din insanları birbirinin arasına uçurum koyarmış,

Birde peygamberi internetten öğrenmeyeceğimde nerden öğreneceğim pardon, senin gül kokulu olduğuna inandığın peygamberine inananlar sayesinde ben burayı keşfettim, ülkeyi bu duruma getirenlerin benim kafamda kıvılcım oluşturmasıyla buldum ben burayı, gidip imamlardan öğrenecek değildim herhalde, bana taraflı düşünüyorsunda dersin sen şimdi, hayır ben tarafsızım çünkü vicdanım müslümanların insanlık adına yaptığı gözümüzün önündeki katliamı vahşeti insan haklarına aykırılığın tavan yaptığı olgularda bile insanın aklını kitleyen ve bunların algılanmamasında bibariyer oluşturuyor bir din, hiç farkında değilsiniz ama islam 1400 yıl önce varolan, şimdiki zamanla kıyasladığında bırak yetersizliği bir vahşetin kitabıdır benim gözümde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

atıl

sende bana mağara adamı demekle, kanıtlamış olduğun şeyler var,ama ben insanlara hakareti sevmem,dahası bir ateist davranışı olarak benimsediğim için doğasına uygun buluyorum.ben inancıma göre insan olduğum için bu şeylere giremeyeceğim.ama seninde suçun maymuni bir atadan geldiğine inandırmışlar :)

yani dünyada tecavüz diye bişey yok diyorsun.eğer bu gerçeği kabul edebilirsen,oto kontrolü olan erkekler kadar,olmayan erkeklerinde sayısının oldukça yüksek olduğunu görebilirsin.burada seni beni değil,daha reel bir tartışma olması için tüm insanlardan bahsettiğimizide unutmazsın.ama suçu sadece bana atarak rahatlayacaksan oda kabülüm.ben kendimden çok eminim. :)

ki mesajımda belirttim.kadını kapayarak ve açıksa ben bakarım anlayışındaki tiplerin öküz olduğunu.kurana göre erkek ve kadın birlikte mesuldür.diyelimki sen inanmadığın için minilisin,transparan vs.ben bir müslüman olarak sana bakmaktan bir duygu hissedersem bakmamam gerekiyor.bakmaktan kastım ise ruhunu terbiyedir.yani sena o halde iken bakarken,herhangi bir ağaca bakıyor gibi hissedecek seviyeye getirmektir..sorumluluk benimdir.sen kendi inancına göre doğruyu yapıyorsun bende kendi inancıma göre doğruyu yapmalıyım.islam bunu gerektirir.ama müslüman olursa,sorumluluk ikimize aittir.dengeyi kurmak gerekir,yani sen fazla açık gyinmezsin,bende gözlerimi haramdan sakınmaya çalışırım.bu sana zor geliyorsa müslüman olmanı tavsiye etmem.sonra hem müslüman kapalı,hemde kıçı başı (özür diliyorum)oynuyor derler.samimi kapalıların adını lekelersin.bu bu kurala uymak zor gelmeyecek hanımlara göre bir durumdur.çünkü kadınlar kendilerini göstermek isterler,beğenilmek ve iltifat almak isterler. :)

atılan2 bu allah bu insanlara bu bedeni vermiş tamam niye verdiği bedenin içinde insana kendi bedenin haram olduğunu aşılıyor bu allah, sadist mi? birde şunu kafana koy ben maymunla akraba olduğumuzu inan bu stede keşfetmedim, hep düşünmüşümdür öyle olduğunu, bu steyi bulunca şüphelerim kalktı sadece ve bundan emin oldum bu stenin bilim forumunu takip edince.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim çelişki yaşadığım burada bir kaç kişi hariç hepinizden daha iyi ateist olabileceğimi çok iyi biliyorum. BU konunun önceki mesajlarına bak orada sorgulamayı nasıl yaptığım yazıyor. Tekrar tekrar yazdırıp durmayın bana. Hacı bana mazeretimi sorduğunda verdiğim cevabı oku.

Diyorum ya size kelimelere takılıp durursunuz ki bu Kuran da yazar zaten. İnkarcılar ve iman edenler olduğu sürece özgür irade vardır. Dahası hani hep diyorsunuz ya Allah neden onu yapmıyor bunu yapmıyor. Savaşları, açlığı, yoksulluğu, cinayetleri, cocukların istismarını felan engellemiyor diye, işte özgür iradeye karışılmamasının en büyük delili de budur. Ne bekliyordunuz. israil filitine saldırırken kalkan ucakların bir anda tamamının yere cakılmasını felan mı ? birde gök yüzünde Allah sizi helak etti diye bir yazı belirse mesela. Off ne özgür bir iradeye sahip olurduk o zaman değil mi ? Akıl Allahı neden yaratmıştır dersem ölüm korkusu yok olma korkusu diyorsunuz. Peki hhayvanlarındamı dini var diyorum susuyorsunuz. Kişi dinsiz doğar sonradan ailesine göre din sahibi olur diyorsunuz bende diyorum ki insanın yaratılışında Allah ın koyduğu bir Allah ı arama ihtiyacı vardır. Eğer sizin dediğiniz doğru ise Madem dünyada hiç kimsenin ailesi bir dine yada Allah a bağlı değildi. ilk olarak kimin aklına gelmiş bu birilerine tapma ihtiyacı. Dahası tam olarak kavrayabildiğim bir Allah düşüncesinin doğru olmadığına inanırım çünkü Allahın varlığını tam olarak kavrayabilmek onunla eş değer olmak demektir. Siz insanı seviyeye indirirek ilahi mevzuları inkar ediyorsunuz zaten dediğim şeye desteğimde budur. Size göre Allah ın tanımı sadece uzak bir gezegende ak sakallı bir deden öteye geçemez.

Bak senin ile konumuz ozgur irade idi ve sen bana hala ozgur iradenin hem ne oldugunu aciklamadin, hem de bir inanirdaki ozgur iradenin ne oldugunu aciklamadin.

Özgür irade, kişinin eylemlerini, arzu, niyet ve amaçlarına göre kontrol altında tutabilme ve belirleme gücüdür. Kişinin belli eylem ya da eylemleri gerçekleştirmede ser­gilediği kararlılık; belli bir durum karşısın­da, gerçekleştirilecek olan eylemi, herhangi bir dış zorlama ya da zorunluluk olmaksı­zın, kararlaştırma ve uygulama gücü; eyle­me neden olan eylemi başlatabilen yetidir.

Yukaridaki tanim temelinde bir inanirin nasil ozgur irade sahibi oldugunu acikla. Insani seviye ne demek,eger varsa baska bir seviyenin varligini ortaya koyan kim insanoglu degil mi? Tanri kavramini ortaya atan, var yok tartismasini yapan, inanan/inanmayan insanoglu degil mi? Baska bir "seviye" varsa, nedir bu seviye ve kime/neye gore vardir?, bu seviyeyi ortaya kim/ne koymustur?

Hepinize toplu bir cevap olsun bu: Sizlerde aslında bir dine mensupsunuz. Kendi kafanızda yarattığınız ve işinize gelen şeylere inanıyorsunuz. hatta kitabınız bile var adı "internet". Sizler orada yazanların işinize gelen kısmını doğru kabul ediyorsunuz. Adam diyor ki böyle böyle olmuştur kimin dediği önemsiz islama aykırı size uygunsa bak gördün mü böyle olmuş. Aksi taraf ise öyle değil böyle olmuştur diyince ha sana mı ınanacağız yahu sen sözde alimsin bilmem araplara yalakalık yapıyorsun diye klasik ateist söylemleri ile yargılıyorsunuz.

Ben hic bir konuya varliksal, inancsal, ideolojik olarak yanasmam. Benim konu ve kavramlara bakis acim; bilgisel, bilissel, bilimsel ve dolayisi ile insanoglu tabanlidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bugün kuran araştırmaları yapan bir sürü vakıf var.

yakın gelecekte bilimsel araştırmalarıda yapacak seviyeye gelecekler.kuran merkezli bilimsel araştırmalar. :)

kuran sayesinde yahudi mitolojisi,apokrif inciller

ve hatta talmut gibi yahudi hadis kitaplarındaki anlatılardan haberdar olduk..

sıcak yaz akşamları bu anlatıları paylaşarak cennete gitme umutlarımızı tazeliyoruz. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Legends_and_the_Quran

tarihinde cehane27 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu sarfettiğim cümle herhangi bir insan içinde.sende özgür iradeye sahipsin.bu mesajıda özgür iradenle yazdın.özgür iradenle ateist oldun.bende şuanda iredemi kullanıp ateist olabilirim.veya herhangi bir müslüman böyle olabilir.özgür irademiz herzaman elimizdedir.ben özgür irademle ateistisen özgür iradenle müslüman olabilirsin,ama olmayacaksın,buda senin özgür iraden.

Kisi dogumdan itibaren once inanci aldigi ve bunu bilincalti sartlanmisligi ile uyguladigi icin burada bir ozgur irade soz konusu degildir. Cunku kendilik bilinc ve farkindaligi yoktur. Ayrica aynibilincaltisartlanmisliginin getirdigi alisilagelmislik ile bu inanca karsi da cikilabilir, burada da ozgur irade yoktur. Ozgur irade kabul ya da karsi cikmak bilincalti alisilagelmisligi degil; konu ve kavrami sorgulamak ve degerlendirmektir. Iste ozgur irade burda vardir. Yani ozgur irade verilen tanriyi kabul ya da red etmez, sorgular.

sen özgür iradenle bu iletiyi yazdın,bende özgür irademle sana bu iletiyi yazıyorum.ve sonrasında sen özgür iradenle cevap yazacak ve kullanacağın kelimeleride özgür iradenle söyleyeceksin.ama allah,herşeyin yaratıcısıdır.evrenin insanın ve zamanın.senin için beş kadkika sonrası,beş dakika öncesi diye zaman kavramı vardır.zamana bağımlısın ve zamanda yaşarsın.zaman allah için yarattıklarından biridir.nasıl allah sana bağımlı değilse,zamanada bağımlı değildir.senin beş dakika sonra yaşayacağını,sen hiç yaratılmadan,hatta evren yaratılmadan biliyordu.çünkü evren zamana göre milyarlarca yıl önce yaratıldı.allah için ise böyle bir zaman yoktur.anlamayacaksın ama neyse. :)

Özgür irade, kişinin eylemlerini, arzu, niyet ve amaçlarına göre kontrol altında tutabilme ve belirleme gücüdür. Kişinin belli eylem ya da eylemleri gerçekleştirmede ser­gilediği kararlılık; belli bir durum karşısın­da, gerçekleştirilecek olan eylemi, herhangi bir dış zorlama ya da zorunluluk olmaksı­zın, kararlaştırma ve uygulama gücü; eyle­me neden olan eylemi başlatabilen yetidir.

Senin aciklamanda ozgur irade yok, Allah'a teslimiyet ve kulluk var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam her bakımdan ilkel bir din. İnsana değer katmıyor. Hatta ondan çalıyor ve onu küçültüyor.

İslam insana değer katması için her insan özellikle Kur'an-ı Kerimi kendine indirilmiş gibi okumalı.

Kur'an da evlilik,doğa,bilim ve anne-baba haklarında bir ton bilgi veriliyor.

Haşa Allah yok Hz.Muhammed S.A.V. yalan söylüyor gibi düşünmek için hiçbir gerekce yok.

İslam özellikle 1 insana değil insanlıga değer katıyor.

Özllikle mazlumun hakkını koruyor. İnsanoglunu frenliyor.

Lakin taşa topraga bilime ilme tapmak ve herseyin tesadüf olduguna inanmak.

Gerci ateistlerde bir cok konu içerisinde bölünmüş durumda.

1 yarınız her sey tesadüfen kimyasallardan ve bilimden öte oldugunu savunurken

1 yarınız tesadüflerinde 1 amacı var diyor lakin bunu acıklayamıyor.

1 diğer yarınızda sadece gayrimüslümliği sadece nefsi ve seytani duygularını rahatca yasamak için seçiyor.

Cunku Gercek yol olan Allah C.C. yolunu inkar edip baska yol aradıgınızda gittiğiniz her nokta cıkmaza cıkıyor.

Nihayetinde her ateist kendine özgün bir felsefe ortaya atıyor.

Peki o vakit. Allah'a inanmıyorsun ama neye inanıyorsun veyahut ne üzerine amaç edinmişsin dendiğinde.

Herkez farklı cevaplar veriyor.

Senin dediğin gibi islam Sapıklık dini değildir.

Aksine islam sapkınlıgı defeden 1 dindir.

Bu yuzden karakteri ve kişiliği özellikle nefse karsı cabuk galebe calan zina dürtüsü mevcut insanları islam rahatsız ediyor.

Bu rahatsız olan insanlar ise islamın kurallarına uymak yerine kısa 1 cözüm buluyor ve kolayı secip RED ediyor. İnkar ediyor.

Lakin neyi neden ne için inkar ettiği ve neye inandıgı veyahut felsefesenin veyahut LAFTA ATEİZM gorusunun neresinde yer aldıgı hakkında bir fikri olmuyor.

Cünkü asıl amaç NEFSİ serbest bırakmak.

Lakin kişi ateist bile olsa karısı yatagına baska 1 erkek aldıgına sahit olsa bu kez ister istemez adalet istiyor.

Kimilerin bile gözü dönup adaleti aklınca kendi saglıyor.

Karısına ve karısıyla zina edene sapıklık diyor.

Halbuki bu ateistler bu zinaya yasaklayan ve zinayı sapkınlık olan İSLAMIDA ayrıca red ediyor.

Yani tamamen celişki ve ikilemdeler.

Cunku bir seyahate gittiğinizde dogru yolu kaybettiğinizde yanlıs yollarla her zaman bilmediğiniz diyarlarda gezinirsiniz.

Bundan dolayıda acaba hangi yol dogru

Acaba Sağamı gitsem

Acaba solamı gitsem

Acaba asagıyamı gitsem

Acaba yukarıyamı gitsem

Diye sürekli bir dusunce ortaya atılıyor ama hiçbir zaman lafta 1 felsefe 1 gorus olan ''ATEİZM'in hiçbir zaman tek amaclı bir dogrultusu olmuyor.

Sonra yol iyice karanlıklasıyor kimi satanist oluyor kimi paganist oluyor.

Bu kezde yanlıs seylere tapıyor.

Gercek ısık islamda.

Diğer her yol karanlıkta.

Malesefki anti-islamı benimseyen insanlar bunları artık ölünce farkediyor.

O kişiler içinde malesefki cok geç oluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değerli Hacı Efendi,acaba İslamı bilmemenden veya tanımamandan kaynaklanabilir mi bu önyargın?Yoksa Kaba softa Hocalarımı var bir kızgınlığın.Düşün şimdi,bir Ateist birine küfür etse tüm Ateistler küfürbaz olur mu?Bir Ateist yalan söylese,tüm Ateistler yalancı mı?

İslamda da böyle,diğer tüm Dinlerde.Din ve inanç kişi ye özeldir.Kul ile inandığı Tanrısı arasına girilmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte buna bile anlam verecek kapasite yok sizin dünyaya bakış açınızda, nasıl dinim olmadığına anlam verememek ve bunun adına benim büyük bir eksiklik içinde olduğumu düşünmeniz. yok çünkü bizim aile bize din öğretmedi, bunun için çabada göstermedi, biz insanlara bakarken (yobazlığı hariç) hiç bir konuda, insan ayrımının konuşulmadığı bir ortamda büyüdük, bir sanatçıyı bile dinlerken o sanatçının icraatlerini müziğini dinledim ama aklımın ucundan geçmedi o sanatçının hangi inanca hangi mezhebe bağlı olduğu, dinciler sağolsun benim aklıma getirmeyeceğim bu şeyi kendileri insanlara lanse ettiriyorlar, bu sanatçı şu bu mezhebe aid diye ve ben dumur oluyorum, bu kadarmı din insanları birbirinin arasına uçurum koyarmış,

Birde peygamberi internetten öğrenmeyeceğimde nerden öğreneceğim pardon, senin gül kokulu olduğuna inandığın peygamberine inananlar sayesinde ben burayı keşfettim, ülkeyi bu duruma getirenlerin benim kafamda kıvılcım oluşturmasıyla buldum ben burayı, gidip imamlardan öğrenecek değildim herhalde, bana taraflı düşünüyorsunda dersin sen şimdi, hayır ben tarafsızım çünkü vicdanım müslümanların insanlık adına yaptığı gözümüzün önündeki katliamı vahşeti insan haklarına aykırılığın tavan yaptığı olgularda bile insanın aklını kitleyen ve bunların algılanmamasında bibariyer oluşturuyor bir din, hiç farkında değilsiniz ama islam 1400 yıl önce varolan, şimdiki zamanla kıyasladığında bırak yetersizliği bir vahşetin kitabıdır benim gözümde.

Siz işte işinize geldiğine inanır işinize geldiğine cevap verir işinize geldiğine alır kullanırsınız. Siz ilk benim hiç dinim olmadı dediğinizde size dedim ki ailenizde sizin gibi düşünüyordu da o yüzden mi olmadı. Ama cevap yok. Evet ailemde öyle düşünüyordu deseydiniz ki zaten ben mesajımda eğer ailenizde öyle düşünüyorsa tamam o zaman demiştim ve konuyu önceden almıştım.

Madem bu kadar sade bir ortamda büyüdüm o zaman senin yapman gereken interneteki iftiraları okumak değil. İslamı en iyi bilen kişiyi karşınıza alıp ona soracağınız sorularla onunda kafasında çelişkiler oluşturmak olmalıydı. Ki yoksa siz kendi işinize geleni okuyup yorumlarsanız size tabi ki taraflı düşündüğünüzü söylerim.

Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına rağmen bu ülkede hala adam öldürülüyor mu ? Öldürülüyor. Peki Suçu kimde arıyorsun Kanunlarda mı ?

Şu ayetin olduğu bir kitap vahşet kitabı diyorsun.

Maide 32: Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.

Rica ediyorum uzatma artık. Size katabileceğim bir şey yok. Sizin de bana. Tavan Arasındaki konumdan devam edeceğim geri kalan hiç bir yer beni ilgilendirmiyor artık.

Bak senin ile konumuz ozgur irade idi ve sen bana hala ozgur iradenin hem ne oldugunu aciklamadin, hem de bir inanirdaki ozgur iradenin ne oldugunu aciklamadin.

Ben açıklıyorum fakat anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Aslında anlayamamak değil bu. Kavrayamamak. Mühür denilen şey bum mudur bilemiyorum. Korktuğumdan yada çıkar peşinde olduğum için inanmıyorum. Ve muhtemen pek çoğunuzun aklına gelen soru benimde aklıma geldi. Ama kavradım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hay sizin dininizi arkadaş

Nedir bu inat inanmak için? Nedir bu dinin gösterdiği güzellikler? Allahın kelamı dediklerinizn doğurduğu sonuçlara bakın.

Hangisini içinize sindiriyorsunuz?

Bunu mu?

555302_275371055893383_365629551_n.jpg

Bunu mu?

556455_290134864417002_1562128294_n.jpg

Bunu mu?

314711_294734110623744_583710873_n.jpg

Bunu mu?

548026_295590323871456_1579014848_n.jpg

Bunlar gerçek İslam diyen olursa gerçekten kötü konuşucam...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hay sizin dininizi arkadaş

Nedir bu inat inanmak için? Nedir bu dinin gösterdiği güzellikler? Allahın kelamı dediklerinizn doğurduğu sonuçlara bakın.

Hangisini içinize sindiriyorsunuz?

Bunu mu?

555302_275371055893383_365629551_n.jpg

Bunu mu?

556455_290134864417002_1562128294_n.jpg

Bunu mu?

314711_294734110623744_583710873_n.jpg

Bunu mu?

548026_295590323871456_1579014848_n.jpg

Bunlar gerçek İslam diyen olursa gerçekten kötü konuşucam...

Senin yaptıgın CERBEZLİKTİR.

Mesela OSMANLIYYI cokertmeye calısan kişiler derlerdiki

Osmanlı padişahları içki içiyor.

Evet osmanlı padişahlarında 1 veyahu 2 padisah içki içerdi ama OSMANLI İMPARATORLUGUNUN 700yıllık muhtesem 1 gecmişi var.

Bu imparatorluk dunyaya hükmetti.

Avrupadaki cahilleri korkudan titretti.

Kafiri kafir oldugu için asla öldürmedi.

Ama bunları görülmüyor

Cunku amaç OSMANLIYI cokertmekti.

Ne deniliyor ?

OSMANLI padisahları içki içerdi deniliyor.

Cunku CERBEZLİK Yapıyor.

yüzlerce yıllık muhtesem adaleti sadece içerisinde gördugu 1 2 yanlısa baglıyor.

Simdi soruyorum.

Bu adaletmi?

Buna adalet diyen ateistin adaletine hiç sasıracagımı söyleyemem.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam insana değer katması için her insan özellikle Kur'an-ı Kerimi kendine indirilmiş gibi okumalı.

Kur'an da evlilik,doğa,bilim ve anne-baba haklarında bir ton bilgi veriliyor.

Haşa Allah yok Hz.Muhammed S.A.V. yalan söylüyor gibi düşünmek için hiçbir gerekce yok.

İslam özellikle 1 insana değil insanlıga değer katıyor.

Özllikle mazlumun hakkını koruyor. İnsanoglunu frenliyor.

Lakin taşa topraga bilime ilme tapmak ve herseyin tesadüf olduguna inanmak.

Gerci ateistlerde bir cok konu içerisinde bölünmüş durumda.

1 yarınız her sey tesadüfen kimyasallardan ve bilimden öte oldugunu savunurken

1 yarınız tesadüflerinde 1 amacı var diyor lakin bunu acıklayamıyor.

1 diğer yarınızda sadece gayrimüslümliği sadece nefsi ve seytani duygularını rahatca yasamak için seçiyor.

Cunku Gercek yol olan Allah C.C. yolunu inkar edip baska yol aradıgınızda gittiğiniz her nokta cıkmaza cıkıyor.

Nihayetinde her ateist kendine özgün bir felsefe ortaya atıyor.

Peki o vakit. Allah'a inanmıyorsun ama neye inanıyorsun veyahut ne üzerine amaç edinmişsin dendiğinde.

Herkez farklı cevaplar veriyor.

Senin dediğin gibi islam Sapıklık dini değildir.

Aksine islam sapkınlıgı defeden 1 dindir.

Bu yuzden karakteri ve kişiliği özellikle nefse karsı cabuk galebe calan zina dürtüsü mevcut insanları islam rahatsız ediyor.

Bu rahatsız olan insanlar ise islamın kurallarına uymak yerine kısa 1 cözüm buluyor ve kolayı secip RED ediyor. İnkar ediyor.

Lakin neyi neden ne için inkar ettiği ve neye inandıgı veyahut felsefesenin veyahut LAFTA ATEİZM gorusunun neresinde yer aldıgı hakkında bir fikri olmuyor.

Cünkü asıl amaç NEFSİ serbest bırakmak.

Lakin kişi ateist bile olsa karısı yatagına baska 1 erkek aldıgına sahit olsa bu kez ister istemez adalet istiyor.

Kimilerin bile gözü dönup adaleti aklınca kendi saglıyor.

Karısına ve karısıyla zina edene sapıklık diyor.

Halbuki bu ateistler bu zinaya yasaklayan ve zinayı sapkınlık olan İSLAMIDA ayrıca red ediyor.

Yani tamamen celişki ve ikilemdeler.

Cunku bir seyahate gittiğinizde dogru yolu kaybettiğinizde yanlıs yollarla her zaman bilmediğiniz diyarlarda gezinirsiniz.

Bundan dolayıda acaba hangi yol dogru

Acaba Sağamı gitsem

Acaba solamı gitsem

Acaba asagıyamı gitsem

Acaba yukarıyamı gitsem

Diye sürekli bir dusunce ortaya atılıyor ama hiçbir zaman lafta 1 felsefe 1 gorus olan ''ATEİZM'in hiçbir zaman tek amaclı bir dogrultusu olmuyor.

Sonra yol iyice karanlıklasıyor kimi satanist oluyor kimi paganist oluyor.

Bu kezde yanlıs seylere tapıyor.

Gercek ısık islamda.

Diğer her yol karanlıkta.

Malesefki anti-islamı benimseyen insanlar bunları artık ölünce farkediyor.

O kişiler içinde malesefki cok geç oluyor.

Klasik bir teist yazısı. Bak kocum ben sana kendimi anlatayım.

Ben ateist olmadan önce islamcıydım. Ama hani öyle asarım keserim tarzı değil şeriat gelsin işte tüm insanlık mutluluk icinde yaşasın (İslam birliği hayalim vardi) derdim. El kesmeyi recmi falan kabul etmiştim. (Yani sindirmiştim. Cok da sorun olmamıştı.) Fakat bir yere kadar sürdü tabi. Yüzüme carpan ve beni cok üzen şeyler vardi. Benim Rabbim bir tanedir en merhametlidir derdim ama gerçek İslamın ÇOK farklı olduğunu görünce ateist oldum.

Bırakın şimdi bir iğne ustasız olamaz laflarını. Hadi diyelim Tanrının varlığı kesinleşti evrimde saçmalık imiş(!). Bu İslamı kurtarabilecek mi?

Bana kalkıp diyemezsin SEN DÜNYEVİ ZEVKLERİ YAŞAMAK İCİN ATEİST OLDUN !!!111 BİRBİRBİR SANA İSLAMCIYDIM DIYORUM

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...