Jump to content

Oruç Tutmak Yasaklandı


Recommended Posts

Pekin yönetiminin Müslümanların çoğunlukta olduğu 9 milyon nüfuslu Şincan Uygur Özerk Bölgesine yönelik baskılarına bir yenisi daha eklendi. Bölgede devlet memurları ve öğrencilerin Ramazanda oruç tutması yasaklandı.

Yasaklama genelgesi bölge yönetiminin internet sitesinde yayımlandı. Genelgede, Komünist Parti kadrolarının, devlet memurlarının (emekliler dahil) ve öğrencilerin Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır denildi.

Genelgede yasakların Ramazan boyunca toplumsal istikrarın sağlanması amacıyla getirildiği ileri sürüldü.

CAMİYE GİREMEZLER

Uygur halkına getirilen Ramazan kısıtlamaları kapsamında öğrencilerin Ramazan boyunca camiye gitmeleri de yasaklanırken, fitre ve zekât verilmesinin önü de kesildi.

Genelgede ayrıca, Komünist Parti liderlerinden, Ramazan boyunca yemek yemelerinin sağlanması için yerel yönetim liderlerine yiyecek hediye etmeleri istendi.

Yasakların Uygur bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden gruplarca protesto edilmesi ise gecikmedi.

Dünya Uygur Kongresinden yapılan açıklamada bu yasağın Uygurların (Çinlilere karşı) direnişini daha da artıracağı belirtildi. Açıklamada Çin, Ramazanda ibadeti yasaklayarak Uygur halkına idari yöntemlerle orucunu bozdurmaya çalışmaktadır cümlesi dikkat çekiyor.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/21121801.asp

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah'ın dininde zorlama yoktur ancak Allahsızın dininde (zorlama) vardır.

Siyasetçilerde çok karşılaştıgımız bir durum görülen ile görmek istdeginin yerini degiştirmek ve bunu herkese inandırmak isterler.

İnsanlarda çok yaygın olan hastalıklı bir durumdur.

Malesef sizde böyle bir hastalıga yakalanmışsınız.

Görmek istediginizle gördügünüz yer degiştirmiş

gözlerinizden öperim

geçmiş olsun

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdilik tepkilere neden olur. Bikaç yıl böyle sürdükten sonra, serbest bıraksan da artık tutmazlar, ''oruç bizim inancımızda zaten yoktu'' derler. Din böyle değiişir, maymunlarla yapılan deneyler ve insanlık tarihi bize bunu gösterdi zaten.

konu din evrimi değil baskı.

hatırlatalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdilik tepkilere neden olur. Bikaç yıl böyle sürdükten sonra, serbest bıraksan da artık tutmazlar, ''oruç bizim inancımızda zaten yoktu'' derler. Din böyle değiişir, maymunlarla yapılan deneyler ve insanlık tarihi bize bunu gösterdi zaten.

Tam tersi

Baskı oldukça , direnç de gelir; etki tepki meselesi

Yani, uygurlar orucuna dinine daha da bağlanır, sahip çıkar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tam tersi

Baskı oldukça , direnç de gelir; etki tepki meselesi

Yani, uygurlar orucuna dinine daha da bağlanır, sahip çıkar

O hadle daha çok baskı gerekir.

Sürünün kendilerine zorla dayatılan şeye karşı gelmesinin direnç göstermesinin tek nedeni baskının yeterli güçte olmamasıdır.

İslam yayılaırken bu konuda çok ısracı davrandı mesela. Karşı mı geldiler, baskıyı kırmak mı istediler, o hadle daha çok baskı. Sonunda baskılanan şey aşkla kabul edilir.sahiplenilir. Artık onu silmek içn daha da büyük bir baskı gerekir.

''insan'' dediğimiz şey böyle salak bir yaratıktır, fazla güvenmemek gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Antideccal, dinde hiç zormala yok diyen adamın akli dengesi bozuktur kusura bakma, Kafirleri gözlem altında tutun olmadı şöyle yapın vb ayetleri görmezden gel zaten, hadi hepsini geçtim ezan okunması bile bir baskıdır ama sen ne anlarsın müslüman değilsin ki sen.

Ben susayım da din kendisi konuşsun;

"Dinde zorlama yoktur. Artık doğruluk, sapıklıktan ayrılmıştır. Kim ki tağutu (despotları ve şeytani doktrinleri) inkar edip ALLAH'a inanırsa, kopmaz ve sağlam bir bağa yapışmıştır. ALLAH İşitir, Bilir."

Link to post
Sitelerde Paylaş
tc de demokrasi var istersen başka devlete gidebilirsin, ancak din de yok bu

Ben susayım da, yine din kendisi konuşsun;

(Sen ise sus da, gözlerin okusun)

Varan 1 (Demokrasi)

"Onlar, Rab'lerinin çağrısına karşılık verirler, namazı gözetirler, işlerini aralarında danışma ile kararlaştırırlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan yardım için verirler."

"ALLAH'ın sana bir bağışı olarak onlara yumuşak davrandın. Kaba ve katı yürekli olsaydın çevrenden dağılır giderlerdi. Onları affet, bağışlanmalarını dile ve yapılacak işler hakkında onlara danış. Karar verince de ALLAH'a güven; ALLAH güvenenleri sever."

Varan 2 (Gayrimuslim Devlet Yurttaşlığı)

"Yanlışlık hali müstesna, bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Yanlışlıkla bir mümini öldürenin, özgürlüğü elinden alınmış bir mümini özgürlüğüne kavuşturması, ölenin ailesine de üzerinde anlaşmaya varılacak tatmin edici bir diyet vermesi gerekir. Vârislerin, diyeti bağışlaması hali müstesna. Eğer öldürülen, mümin olmakla birlikte size düşman bir topluluktan ise o zaman öldürenin, özgürlüğünden yoksun bir mümini özgürlüğüne kavuşturması gerekir. Öldürülen, sizinle aralarında antlaşma bulunan bir toplumdan ise o durumda, öldürülenin ailesine tatmin edici bir diyet verme yanında, hürriyetinden yoksun bir mümini hürriyetine kavuşturmak da gerekli olur. Bunlara imkân bulamayan, Allah'a tövbe olarak iki ay kesiksiz oruç tutar. Allah, gereğince bilendir, hikmeti sonsuzdur."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çin'in saçma sapan yasakları var. Bu da "nördizm (nerdism)" dinine bir darbe:

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17546831.asp

Çin bu kafayla devam edemez. Elbette bir zaman sonra bu totaliter baskı rejimi sonlanacak. Özgürleşme adına dağılacak. Tek ulus haline getirmeye çalıştıkları topluluklar unufak olacak. Yalnız yurdumuzdaki "gelecek" öngörülerindeki gibi "süper güç" olduktan hemen sonra mı olur bu, yoksa süpergüçlüğü biraz devam mı eder de ondan sonra mı dağılır bilmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ramazanda sokakta sigara içeni dövdüler diye tepki gösteren(ki tepki gösterilmesi normal), ağzından salyalarak akarak hemde demediğini bırakmayan sözde ahlaklı,düşünceli,aydın,bilimsel,insan haklarına duyarlı,çağdaş ateistlerimizin çinin yaptığı bu uygulamayada aynı şekilde karşılık vermesini beklerdim.

Maalesef bir çoğu içten içe sevinirek birde onaylıyorlardır.Bir çoğu bu konuya yorum yazmaya bile gerek duymayacaktır.

Yobaz Ateistler...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...