abdullahabdal 0 Oluşturuldu: Ağustos 15, 2012 Raporla Share Oluşturuldu: Ağustos 15, 2012 Aslında bu soru Hala müslüman olan var mı? Hala Kuran'ın Allah'tan geldiğine inanan var mı? sorularıyla aynı? Müslümanlar..Neden inanıyorsunuz Adem ve Havva olayına.. Anlatın biz de inanalım. Link to post Sitelerde Paylaş
Berkullah 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Saçma bir soru olmuş.Müslümanlar zaten herşeyi sorgulamadan kabul etmeye alışmışlar."Neden" sorusunu sormak ve sorgulamak onlara çok yabancı bir eylem. Link to post Sitelerde Paylaş
abdullahabdal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi (düzenlendi) Kuranda yazan Adem havva ya inanmak zorundalar.. Buna ben inanmıyorum.. Neden inandıklarını hangi zekalarını kullandıklarını görmek istiyorum... Fakat hala Adem havvaya inanan müslüman yokmuş Birde müslümanız diye Foruma giriyorlar.. hayret Ağustos 15, 2012 tarihinde abdullahabdal tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ANTIDeccal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Hâlâ Kurt Adam'dan çoğaldığına inanan var mı? Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi AntiDeccal, hala seni düzen süper zenciye inanmayan var mı? Link to post Sitelerde Paylaş
Hizip 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Hâlâ Kurt Adam'dan çoğaldığına inanan var mı? Soruya cevap ver. Madem inanıyorsun kıvırma. Link to post Sitelerde Paylaş
ANTIDeccal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi AntiDeccal, hala seni düzen süper zenciye inanmayan var mı? Kadir bile inanmıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Hizip 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Kadir bile inanmıyor. Haklısın kadir bile inanmıyor ama kadirin gecesine inanan milyonlarca saf var. Link to post Sitelerde Paylaş
Gurabi 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Müslümanlar..Neden inanıyorsunuz Adem ve havva olayına.. Anlatın bizde inanalım. Ben aradım ama Kuran'da Havva kelimesini bulamadım. Adem ve eşi (zevcesi) olarak geçiyor. Bu yüzden ben Adem'e inanıyorum. Havva'ya inanmıyorum. Neden inandığımı anlatmaya çalışayım: Bilimsel yöntemlerle "bilincin" biyolojik evrimini açıklayamıyoruz. Beyin fosillerini inceleyemedik henüz. Çabucak çürüyor namussuz ve çok az iz bırakıyor. Zaten bir beyin fosili bulsak da (diyelim salamura yapmışlar) çalışır vaziyette olmalı ki bizimkilerle karşılaştıralım. İşte ben tam bu noktada, siz ateistlerin bir boşluğunu bulup (Dawkins'in "Boşluklara tapınma" kavramı dahilinde) beyin salatasının içine zencefil koyup, lapis lazuliden yaptığım bir kaşıkla yiyorum. Siz de yiyin, iyi gelir. Mona Lisa, Hamlet ve Melancholia -1 adlı eserleri de tıpkı bu beyin salatasını yer gibi yemek istiyorum ama yiyemiyorum. Bu eserlere bakıp bu eserlerin ortaya çıkışının altındaki determinist ilişkileri inceleyerek zaman kaybetmek istemiyorum. Ne yani? Evren bu eserleri görelim diye mi var? Bunun anlamı nedir? "Dünyanın nasıl olduğu değildir gizemli olan; olduğudur." Wittgenstein Adem dünyaya ait değil gibi görünüyor bana. Gizemli bir şekilde, biyolojik varlığı (elbisesi) tarafından sarılmış bir şeklide uyanmış dünyada. Neden Homo sapiens ? diye soracak olursanız "neden olmasın!?" derim: Bonobo'lar da olabilirdi hani...Belki balinalar, belki de yunuslar, filler... Yok abi ben almayayım. Engels'in "Doğanın Diyalektiği" eserindeki maymunların el alıştırmaları, Teber'in "Davranışlarımızın Kökeni" eserindeki maymun davranış biçimleri, Canetti'nin "Kitle ve İktidar" eserindeki , parmakların kibrit çöpünü kırma istekleri, Dürer'in "Prayer Hands" adlı eserindeki ellerin pozisyonu...hiçbiri kesmedi beni. Bildiğim bir şey var; hangi taşı kaldırsam altından Adem çıkıyor. Bu yüzden, çoğu zaman, Kuran'daki Adem ile ilgili ifadelere inanıyorum. Çoğalma olayına gelince, biyolojik evrim teorisi bunu fazlasıyla açıklamış durumda. Ha, bir "melankoli geni" mi var yollu salatavari yaklaşımlar da bu yaştan sonra sıkıyor beni. Ne diyeyim, yaşlanıyorum... Link to post Sitelerde Paylaş
hatac 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Aslında bu soru Hala müslüman olan varmı? Hala Kuranın Allahtan geldiğine inanan varmı? sorularıyla aynı? Müslümanlar..Neden inanıyorsunuz Adem ve havva olayına.. Anlatın bizde inanalım. Ya herkes inanıyor. Bizim mahallede bir tek ben oruç tutmuyorum, bütün kadınlar kapalı bir ben açtım başımı, dışarı çıktığımda herkes tuhaf tuhaf bakıyor. Bizim bura kırsal kesim, köyden kente göç edenler açıkcası bir şey de bilmiyorlar her gün bir yerde kuran okurlar, ben de eskiden kuran öğretirdim mahallede ufaklıklara, yani ben kendim de çocuktum o yaşlarda, kuran da ne var, anlamı nedir hiç düşünmezdim. Ben İstanbul doğumluyum, küçükken baba zoruyla başım kapandı, sonra yine yaz tatilinde bütün çocuklar gibi kuran kurslarına gönderildiğimi hatırlarım. İlk okulu bitirdikten sonra kaza geçirince babam yakamdan düştü, artık dini dayatmaları bırakıp benim tedavimle ilgilenmeye başladılar falan... Aslında insanların araştırmadan inanmaları çok tuhaf, bunun nedeni de din sayesinde parayı götüren din adamlarıdır. Halk onlara inanıyor, onların gerçekleri gizlediklerinden bihaberler. Yani biz istediğimiz kadar konuşalım, "Canım bu kadar ilahiyatçı var, yani onlar birşey bilmiyor mu" derler. Din adamlarına müthiş bir güven var bu ülkede. Yani adam üniversite bitirmiş, profesörüm, ilahiyatçıyım diye geçiniyor, halk da bu adam nasılsa herşeyi biliyor diyerek güveniyor. Link to post Sitelerde Paylaş
abdullahabdal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Kuran ademi 7000 yıldır var diyor..Bir insan eli bulundu..ama yaşı baya büyük..2.000.000 yılmış.. Bunun ademin eli olma olasılığı varmı? Adem de amma adammış yahu Allah herşeyi öğrettiği halde.. Bir mağaranın duvarına yağlı boya tablo yapmamış.. Bir takvim kazımamış.. Link to post Sitelerde Paylaş
abdullahabdal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Kuran ademi 7000 yıldır var diyor..Bir insan eli bulundu..ama yaşı baya büyük..2.000.000 yılmış.. Bunun ademin eli olma olasılığı varmı? Adem de amma adammış yahu Allah herşeyi öğrettiği halde.. Bir mağaranın duvarına yağlı boya tablo yapmamış.. Bir takvim kazımamış.. Link to post Sitelerde Paylaş
abdullahabdal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Ya herkes inanıyor. Bizim mahallede bir tek ben oruç tutmuyorum, bütün kadınlar kapalı bir ben açtım başımı, dışarı çıktığımda herkes tuhaf tuhaf bakıyor. Bizim bura kırsal kesim, köyden kente göç edenler açıkcası bir şey de bilmiyorlar her gün bir yerde kuran okurlar, ben de eskiden kuran öğretirdim mahallede ufaklıklara, yani ben kendim de çocuktum o yaşlarda, kuran da ne var, anlamı nedir hiç düşünmezdim. Ben İstanbul doğumluyum, küçükken baba zoruyla başım kapandı, sonra yine yaz tatilinde bütün çocuklar gibi kuran kurslarına gönderildiğimi hatırlarım. İlk okulu bitirdikten sonra kaza geçirince babam yakamdan düştü, artık dini dayatmaları bırakıp benim tedavimle ilgilenmeye başladılar falan... Aslında insanların araştırmadan inanmaları çok tuhaf, bunun nedeni de din sayesinde parayı götüren din adamlarıdır. Halk onlara inanıyor, onların gerçekleri gizlediklerinden bihaberler. Yani biz istediğimiz kadar konuşalım, "Canım bu kadar ilahiyatçı var, yani onlar birşey bilmiyor mu" derler. Din adamlarına müthiş bir güven var bu ülkede. Yani adam üniversite bitirmiş, profesörüm, ilahiyatçıyım diye geçiniyor, halk da bu adam nasılsa herşeyi biliyor diyerek güveniyor. Kuran kurslarında bir tekerleme yaptırırlkardı çocuklara..... Dinim islam ümmetim bilmemne zürriyetim adem ıvır zıvır diye hatırlamıyorum.. Fakat hatırladığım bişey var..Türk olduğumu kenara bıraktırıp.. ben arabım diye söylemiş oluyorsun... Buna uyandığımda kıyameti koparmıştım... şerefsizler... Bir ulus aynı dili konuşanlardan oluşur.. Dünyada sınırları diller çizer.. Birbaşkasının anadiline saygı göstermeyen den bir bok olmaz.. Adamların kendilerine saygısı yokmuş..Kurs hocalarının Anadile saygıyıda iyi ayıralım... Mesela Almanyada 3 milyon Türk yaşıyor.. Ben Türkçe eğitim istiyorum dersen.. Doğru ülkene kardeşim öyleyse orada Türkçe eğitim var... hani sapık başörtüsüyle amerikada işe almadılar diye dava açmış ya... terbiyesizliğin de bir sınırı olmalı.. Link to post Sitelerde Paylaş
musab-bin-umeyr 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Kuranda yazan Adem havva ya inanmak zorundalar.. Buna ben inanmıyorum.. Neden inandıklarını hangi zekalarını kullandıklarını görmek istiyorum... Fakat hala Adem havvaya inanan müslüman yokmuş Birde müslümanız diye Foruma giriyorlar.. hayret Aslında biz senin bu soruları sorar iken hangi zekasızlığınla sorduğunu daha çok merak ediyoruz. Link to post Sitelerde Paylaş
abdullahabdal 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi Aslında biz senin bu soruları sorar iken hangi zekasızlığınla sorduğunu daha çok merak ediyoruz. verdiğin cevap ne zekan olduğunu gösteriyor başka bişey yazmana gerek yok..anladık Soyunun ne olduğunu kardeşle kardeşin sexinden çoğalmışsın.sendeki .bu zeka başka türlü olmazdı.. Biraz şerefli ol. şeref sorulan cevaba hakeret değil cevap yazabilmektir... Kuranda yazan bu adem ve havvaya neden inandığını neresini mantıklı bulduğunu yaz.... Tabiki yazamıyacaksın..siz busunuz işte Link to post Sitelerde Paylaş
Gurabi 0 Ağustos 15, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 15, 2012 gönderildi verdiğin cevap ne zekan olduğunu gösteriyor başka bişey yazmana gerek yok..anladık Soyunun ne olduğunu kardeşle kardeşin sexinden çoğalmışsın.sendeki .bu zeka başka türlü olmazdı.. Biraz şerefli ol. şeref sorulan cevaba hakeret değil cevap yazabilmektir... Kuranda yazan bu adem ve havvaya neden inandığını neresini mantıklı bulduğunu yaz.... Tabiki yazamıyacaksın..siz busunuz işte Bir de şöyle düşün: Kuran'ı yazmaya başlayan Arap şair 40 yaşındaydı. Sen de o yaşlara gel ki sohbetin tadı olsun. Link to post Sitelerde Paylaş
ANTİATEİST 0 Ağustos 16, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 16, 2012 gönderildi Hala kadın ile erkekten çoğaldığına inanan var mı ki. Link to post Sitelerde Paylaş
CaN06 0 Ağustos 16, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 16, 2012 gönderildi (düzenlendi) Aslında bu soru Hala müslüman olan varmı? Hala Kuranın Allahtan geldiğine inanan varmı? sorularıyla aynı? Müslümanlar..Neden inanıyorsunuz Adem ve havva olayına.. Anlatın bizde inanalım. İlk yazdığı paragrafa bak, sonra diğerine. Neden anlatalım sana abdu... hiç bir olanak tanımadığın bir kavramı burda neden irdeliyorsun. Amaç kafa karışklığı değil senin insanların kafasını nasıl karıştırabilirim çaban. Ama komik. Maymundan geldiğine inanılıp, Dünya emperyalist lerinin uydurmak zorunda olduğu teori, bir nevi kaos yaratma, taki yeni bir teoriye kadar. Yani maymundan geldiğine inanan veya primat tan ama kendi gibi bir insandan geldiğine inanmaz. Maymun veya hertürlü ırk çıkarır ama insana gelince genomlarda sıkıntı var. Çünkü o insanın nasıl geldiğine inanmamada var. Bilimde teori çok üretin durun. Bir sorun siz mi? biz mi? kandırılıyor. Bana da sen evrim t. okumamışsın deme halada inceliyorum. Ama birazda dünya düzenini de araştırmak lazım geniş bir şekilde ve bunların başında olan insanlarıda dinlemek lazım. Bazılarını kendi ağzından.(yüzyüze) Ağustos 16, 2012 tarihinde CaN06 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
CaN06 0 Ağustos 16, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 16, 2012 gönderildi (düzenlendi) Hala kadın ile erkekten çoğaldığına inanan var mı ki. Neyi savunduğunu anlamadım? Ağustos 16, 2012 tarihinde CaN06 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Ağustos 16, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 16, 2012 gönderildi Hala kadın ile erkekten çoğaldığına inanan var mı ki. Yok, leylekler getiriyor! Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts