CaN06 0 Ağustos 22, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 22, 2012 gönderildi Şu forumda allah ilk canlıları hangi tarihte yarattı, nasıl yarattı sorusuna yanıt verecek bir müslüman babayiğit çıkmadı. Can06 bari sen anlat bekliyorum. Yanıt verinceye kadar da tekrar edeceğim. Allah ilk canlıları ne zaman ve nasıl yarattı? Ben kendi bbildiklerimi güzel bir dille yazacağım. Ama şimdi olmaz çalışıyorum. Zaten kolumda yeni yeni iyileşmeye başladı. Gece yazacağım. Ama sana bir soru. Acaba Allah saklamış olmak isteyemez mi? Herşey beyan olmak zorunda değil. Bunu kıvırmak için değil ciddi anlamda soruyorum. Olmaz mı? Niye, neden, niçin yarattaığını söylüyor ama gün tarih vermemesi Allah'ta saklı kalamazmı? Neyse ben bildiğimce yazacağım ama tarih konusu sıkıntılı. Bakalım. Link to post Sitelerde Paylaş
Uzay 0 Ağustos 22, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 22, 2012 gönderildi (düzenlendi) Ama sana bir soru. Acaba Allah saklamış olmak isteyemez mi? Herşey beyan olmak zorunda değil. Bunu kıvırmak için değil ciddi anlamda soruyorum. Olmaz mı? Niye, neden, niçin yarattaığını söylüyor ama gün tarih vermemesi Allah'ta saklı kalamazmı? "Bir yol varki giden dönmez, O da sır demiş kapatmış." Şarkılara bile konu olmuş. Milletimiz böyle gizemli olaylara bayılır. En çok izlenen filmlere bakarsak gizem dolu, korku, gerilim filmleri ilk sıralara girer. Dinin beslendiği bir diğer kaynakta gizemdir. Ağustos 22, 2012 tarihinde Uzay tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
eyvahcubbeli 0 Ağustos 23, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2012 gönderildi Allah ilk canlıları ne zaman ve nasıl yarattı? Zamanını bilmiyorum ama şöyle bir ayet var belki sana yardımı dokunur: "Yahut görmedin mi o kimseyi ki, evlerinin çatıları duvarları üzerine çökmüş (yıkık dökük olmuş) ıssız bir kasabaya uğradı. "Ölümünden sonra Allah bunları nasıl diriltir acaba!" dedi. Hemen Allah onu öldürdü, yüz sene sonra tekrar diriltti. "Ne kadar kaldın burada?" dedi. "Bir gün yahut bir kaç saat" dedi. Allah ona: "Bilakis yüz sene kaldın. Yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamıştır. Bir de eşeğine bak. Seni insanlar için bir âyet (ibret işâreti) kılalım diye (yüz sene ölü tuttuk sonra tekrar dirilttik). Şimdi sen kemiklere bak, onları nasıl birbiri üstüne koyuyor, sonra ona nasıl et giydiriyoruz. " dedi. Durum kendisince anlaşılınca, "Şüphesiz Allah'ın her şeye kadir olduğunu bilmeliyim" dedi (el-Bakara, 2/259). Link to post Sitelerde Paylaş
integral 0 Ağustos 23, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2012 gönderildi bi mürid daha gelmiş protein mucizesi filan anlatıyor Link to post Sitelerde Paylaş
Gurabi 0 Ağustos 23, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2012 gönderildi Şu forumda allah ilk canlıları hangi tarihte yarattı, nasıl yarattı sorusuna yanıt verecek bir müslüman babayiğit çıkmadı. Can06 bari sen anlat bekliyorum. Yanıt verinceye kadar da tekrar edeceğim. Allah ilk canlıları ne zaman ve nasıl yarattı? Allah ilk canlıları evreni yaratırken yarattı. 15 milyar yıl önce. Nasıl yarattığı hakkında söyledikleri var: " Bütün canlıları sudan yarattım." gibi.... Link to post Sitelerde Paylaş
Berkullah 0 Ağustos 23, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2012 gönderildi Kuran'da geçiyor mu söyledikleriniz? Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Ağustos 23, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 23, 2012 gönderildi Allah ilk canlıları evreni yaratırken yarattı. 15 milyar yıl önce. Nasıl yarattığı hakkında söyledikleri var: " Bütün canlıları sudan yarattım." gibi.... Zaten evreni yaratmadan önce de tahtı su üstündeymiş ve tahtını 8 melek taşırmış. Eskilerin masallarında da var bu betimlemeler. Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Ağustos 24, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 24, 2012 gönderildi Bu dünyada erkeği olmayan canlılar da var mesela. Allah onları neden yaratmış? Hem öyle ki, bunlar lezbiyen, sevişmezlerse kız kıza üreyemiyorlar. Neden ola ki? Link to post Sitelerde Paylaş
KaraCat 0 Ağustos 24, 2012 gönderildi Raporla Share Ağustos 24, 2012 gönderildi Bu dünyada erkeği olmayan canlılar da var mesela. Allah onları neden yaratmış? Hem öyle ki, bunlar lezbiyen, sevişmezlerse kız kıza üreyemiyorlar. Neden ola ki? alah s2 takmayi unutmus Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts