Jump to content

Kuran'a yetmiş bin cami yapmak


Recommended Posts

katalan evladın Allah istedi kulunu saptırır o saptırdı diye yanmaycan anlamına gelmez o saptırırki kulum töbe edeckmi diye imtaandasınız

İmtahanda şifre var ama. Ne olacağımızı bilen allah var. Sonucu biliyor. Yani töbe edip etmeyeceğimizi cehenneme gidip gitmeyeceğimizi de

BAKARA - 255

... O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir...

tarihinde Hizip tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

katalan evladın Allah istedi kulunu saptırır o saptırdı diye yanmaycan anlamına gelmez o saptırırki kulum töbe edeckmi diye imtaandasınız

Amcacım onu aklımız almasa da biliyoruz. Niye tevbe edemiyoruz amcacım bak ben cehennemde yanmak istemem, değil sonsuza kadar 1 saat yanmak istemem, anlasana beni amca, kurtar beni o çılgın ateşten

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanırım Türkiye'deki rakam bu, diğer ülkelerde ne kadar cami var acaba? Yani insanlar o camileri okula çevirmeyi neden düşünmezler?

camiler okula çevrilmez. yıkıp yerine okul yapılabilir tabi.

ama var olan cami çok güzel müze olabilir.

ama 70.000 müzeye de ihtiyaç yok.

ayrıca bu sonraki yüzyılın konusu.

tc de camileri ibadet amacı dışında kullanmayı düşünmek hayal..

yıkılsın minareler kurulsun meyhaneler müslüm baba :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah tabiki bilecek akibetinizi. Siz hem biz yapalım diyosunuz hemde Allah bilmesin diyorunuz söylediklerinizle çelişiyosunuz kuran size dosdoğru bir rehberdir

o kadar ayet koyduk önünüze cevap vermediniz. Bizi kurtarmanız kuran'a göre gereksizdir ve ayetlerle sabittir.

Peki siz bizim gibi insanlarla dostluk arkadaşlık etmek ister misiniz? Biz sizce nasıl insanlarız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Size iki sorum var.

Diyanet VakfıAHZAB 53. Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber’in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber’i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber’in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah’ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır.

Diyanet İşleriAHZAB 33/53. Ey inananlar! Peygamber’in evlerine, yemeğe çağırılmaksızın vakitli vakitsiz girmeyin; fakat davet edilseniz girin ve yemeği yiyince, dağılın. Sohbet etmek için de girip oturmayın. Bu haliniz Peygamber’i üzüyor, o da size bir şey söylemeye çekiniyordu. Allah gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamber’in eşlerinden bir şey isteyeceğinizde onu perde arkasından isteyin. Bu sayede sizin gönülleriniz de, onların gönülleri de daha temiz kalır. Bundan sonra ne Allah’ın Peygamber’ini üzmeniz ve ne de O’nun eşlerini nikahlamanız asla caiz değildir. Doğrusu bu, Allah katında büyük şeydir.

Yaşar Nuri ÖztürkAHZAB 53.Ey iman edenler! Size bir yemek için izin verilmedikçe Peygamber’in evlerine girmeyin. Vaktini bekleyip durmaksızın çağırıldığınızda girin, ancak yemeği yiyince hemen dağılın. Söze dalıp lafı koyulaştırmayın. Çünkü böyle davranmanız Peygamber’i rahatsız eder. Fakat o size birşey söylemekten utanır. Allah ise hakkı dile getirmekten çekinmez. Peygamber’in eşlerinden birşey istediğinizde, onlardan perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz için hem de onların kalpleri için daha temiz bir yoldur. Allah’ın resulüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra onun eşleriyle nikahlanmanız, size helal kılınmamıştır. Böyle birşey Allah katında büyük bir vebaldir.

Elmalılı Hamdi YazırEy o bütün iyman edenler! Vaktına bakmaksızın yemeğe izin verilmedikçe size Peygamberin evlerine girmeyin ve lâkin çağırıldığınız vakıt da girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın, söz, sohbet için de izinsiz girmeyin, çünkü o, Peygambere eza veriyor, üzerine de sizden utanıyor, fakat Allah hakkı söylemekten sıkılmaz, hem haremlerine gerekli bir şey soracağınız vakıt da bir perde arkasından sorun, öyle yapmanız, hem sizin kalbleriniz ve hem onların kalbleri için daha temizdir ve sizin Resulullaha eza etmeniz olamaz, arkasından zevcelerini nikâh eylemeniz de olamaz. Çünkü o günah, Allah ındinde çok büyük bulunuyor

Ömer Nasuhi BilmenEy imân etmiş olanlar! Peygamberin hanelerine bir yemeğe davet olunmadan girip yemek pişmesini beklemeyin. Meğer ki, size izin verilmiş olsun. Fakat (öyle) davet olunduğunuz vakit giriniz. Yemeği yedikten sonra lâfa dalmaksızın dağılınız. Çünkü o, şüphe yok ki peygambere eziyet verir, o da sizden utanır. Fakat Allah hakkı bildirmekten çekinmez. Ve onlardan bir lüzumlu şey soracağınız vakit de onlardan bir perde ardından (sorunuz). Bu sizin kalpleriniz için ve onların kalpleri için daha temizdir ve Allah’ın Resûlüne sizin eziyet vermeniz doğru değildir ve ondan sonra zevcelerini nikah etmeniz de ebedîyyen (caiz değildir). Şüphe yok ki o, Allah indinde çok büyük (bir günah) bulunmaktadır.

Hasan Basri ÇantayEy îman edenler, (bundan sonra) peygamberin evlerine — yemeğe da’vet olunmaksızın, vaktına (da) bakmaksızın — girmeyin. Fakat da’vet olunduğunuz zaman girin. Yemeği yediğiniz zaman dağılın. Söz dinlemek veya suhbet etmek için de (izinsiz) girmeyin. Çünkü bu, peygambere ezâ vermekde, o sizden utanmakdadır. Allah ise hak (kı açıklamak) dan çekinmez. Bir de onun zevcelerinden lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde ardından isteyin onlardan. Bu, hem sizin kalbleriniz, hem onların kalbleri için daha temizdir. Sizin, Allahın peygamberine ezâ vermeniz (doğru) olmadı (ğı gibi) kendinden sonra zevcelerini nikâhla almanız da ebedî (caiz) değildir. Bu, Allah nezdinde çok büyük (bir günâh) dır.

Muhammed EsedSiz ey imana ermiş olanlar! İzin verilmedikçe Peygamber’in evlerine girmeyin ve yemek için (davet edildiğiniz zaman erkenden) gidip hazırlanmasını beklemeye kalkışmayın, çağrıldığınızda (en uygun zamanda) girin, yemeği yiyince hemen ayrılın, lafa dalmayın. Bu durum Peygamberi üzebilir, ama sizden (gitmenizi istemeye de) çekinebilir fakat Allah doğru(yu size öğretmek)ten çekinmez. (Peygamber’in eşlerine gelince,) onlardan bir şey isteyeceğiniz vakit perde arkasından isteyin! Bu hem sizin kalplerinizin, hem de onlarınkinin temizliğini pekiştirir. Ayrıca sizin Allah’ın Elçisi’ni üzmeniz ve onun vefatından sonra eşlerini nikahlamanız caiz değildir, doğrusu bu, Allah nazarında büyük bir günahtır.

Abdulbaki GölpınarlıEy inananlar, yemeğe dâvet edilmeden Peygamberin evlerine gitmeyin, dâvet edilirseniz yemek vaktini beklemek üzere daha önce gitmeyin; fakat çağrılınca gidin ve yemek yiyince dağılın, konuşmak için uzun uzadıya oturmayın; şüphe yok ki bunlar, Peygamberi incitir de utanır sizden ve Allah’sa doğruyu söylemekten çekinmez ve kadınlarından bir şey istediğiniz zaman perde ardından isteyin; bu, sizin yürekleriniz bakımından da daha temizdir, onların yürekleri bakımından da ve Allah’ın Peygamberini incitmeniz câiz olmadığı gibi onun eşlerini de bundan böyle ebedîyen almayın; şüphe yok ki bu, Allah katında pek büyük bir günahtır.

Süleyman AteşEy inananlar, (rastgele) Peygamber’in evlerine girmeyin. Ancak yemek için size izin verilir de girerseniz (erkenden gelip) yemeğin pişmesini beklemeyin. Çağrıldığınız zaman girin; yemeği yeyince dağılın, söze dalmayın. Çünkü bu (davranışınız) Peygamberi incitiyor, fakat o, (size bunu söylemekten) utanıyordu. Ama Allâh, gerçek(i söylemek)ten utanmaz. Onlardan (yani peygamberin hanımlarından) bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalbleriniz, hem de onların kalbleri için daha temizdir. Sizin, Allâh’ın Elçisini incitmeniz ve kendisinden sonra onun eşlerini nikâhlamanız asla olamaz. Çünkü bu, Allâh katında büyük (bir günâh)tır.

Suat YıldırımEy iman edenler! Yemeğe izin verilmeksizin, vaktine de bakmaksızın, Peygamberin evine girmeyiniz. Fakat dâvet edildiğinizde girin. Yemeği yiyince hemen dağılın, yemekten sonra sohbete dalmayın.Çünkü bu hareketiniz Peygamberi rahatsız ediyor, lâkin utandığından, size karşı bir şey söylemiyordu. Oysa Allah, gerçeği açıklamaktan çekinmez. Eğer (müminlerin annelerinden) bir şey soracak veya isteyecek olursanız, onu perde arkasından isteyiniz. Böyle yapmanız, hem sizin hem de onların kalpleri yönünden daha nezihtir. Sizin Allah’ın Resulünü rahatsız etmeniz ve kendisinin vefatından sonra onun eşlerini nikâhlamanız asla helâl değildir. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır.

Ali BulaçEy iman edenler! (Rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin. (Ama yemeğe) çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve (uzun) söze dalmayın. Gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa Allah, hak(kı açıklamak)tan utanmaz. Onlardan (peygamberin eşlerinden) bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. Bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. Allah’ın Resûlü’ne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak (helal) olmaz. Çünkü böyle yapmanız, Allah katında çok büyük (bir günah)tır.

Edip YükselEy inananlar, peygamberin evine, yemeğe çağrılmadan girmeyin. Öyle bir çağrıyı da beklemeyin. Çağrıldığınız vakit girebilirsiniz. Yemeği yedikten sonra ayrılıp dağılın. Hadislere (sözlere) dalmayın. Bu durum peygamberi üzüyor; ancak size bildirmekten utanıyordu. ALLAH gerçeği bildirmekten çekinmez. Onun hanımlarından bir şey istediğinizde onu bir perde ardından isteyiniz. Bu sizin kalbiniz ve onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. ALLAH’ın elçisini üzmemelisiniz ve ondan sonra onun eşleriyle asla evlenmemelisiniz, zira bu, ALLAH katında pek büyük bir günahtır.

İbni KesirEy iman edenler; Peygamber’in evlerine yemeğe çağrılmaksızın ve vakitli vakitsiz girmeyin. Ama davet olunursanız; girin ve yemeği yeyince de lafa dalmadan dağılın. Bu haliniz, Peygamber’i üzüyordu, o da size bir şey söylemeye çekiniyordu. Allah ise hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber’in eşlerinden bir şey istediğinizde; onu perde arkasından isteyin. Bu; sizin kalbleriniz için de, onların kalbleri için de daha temizdir. Allah’ın Rasulünü üzmeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamak asla caiz değildir. Çünkü bu; Allah katında büyük bir günahtır.

Ahzab/53 ayetin 13 farklı meali var.Bunların hangisi doğru.Dosdoğru bile demiyorum bakın 13'ünden hangisi doğru nasıl bileceğiz?

İkinci sorum ise yukarıdaki ayetin içeriği bana ne konuda ve nasıl rehber olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyanet İşleriAHZAB 33/53. Ey inananlar! Peygamber’in evlerine, yemeğe çağırılmaksızın vakitli vakitsiz girmeyin; fakat davet edilseniz girin ve yemeği yiyince, dağılın. Sohbet etmek için de girip oturmayın. Bu haliniz Peygamber’i üzüyor, o da size bir şey söylemeye çekiniyordu. Allah gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamber’in eşlerinden bir şey isteyeceğinizde onu perde arkasından isteyin. Bu sayede sizin gönülleriniz de, onların gönülleri de daha temiz kalır. Bundan sonra ne Allah’ın Peygamber’ini üzmeniz ve ne de O’nun eşlerini nikahlamanız asla caiz değildir. Doğrusu bu, Allah katında büyük şeydir.

yo-ateist.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bundan sonra ne Allah’ın Peygamber’ini üzmeniz ve ne de O’nun eşlerini nikahlamanız asla caiz değildir.

Bu ayet Kuran'ın insan ürünü olduğunun kanıtı.Muhammed "Eğer erkenden ölürsem eşlerimi kimse becermesin." diye bu ayeti yazmış.Ama Hatice ölünce kendisi bir bile değil birden çok kadınla evlendi.Hala anlamaz mısınız :D ?

tarihinde Berkullah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Milletin hanımları kutsal değil mi? Anaları bacıları kutsal değil mi? Muhammed kıskançlığından kadınları yalnızlığa mahkum edecek bu ayeti "indirmiş" olamaz mı?

Muhammed in eşleri o kadar kutsalsa Allah onları da Muhammed'le birlikte alsaydı.

Zor mu bunları düşünmek. Biz yalana inanmıyoruz diye niye bizi yakıyorsun imam amca?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peyamberimizin hanımları kutsaldı Allah ımız o ayetlerle onların namusunu korudu şüphesiz Allah cc her seyin doğrusunu bilir amin

Allah namus bekçisi mi?

Merak ettiğim başka bir konu daha var. Muhammed zamanında sahabeler yedişer, sekizer, dokuzar kadın almışlar, cariyelerde cabası. Bir erkek bu kadınların hepsini cinsel yönden tatmin edemez. Peki tatmin olamayan kadınlar ne yapıyordu acaba? Öyle boynunu büküp oturuyorlar mıydı? Lezbiyenlik o kadınlar arasında yaygın olmalı. Bir de ortalıkta erkek köleler var, evlere rahatça girip çıkıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah namus bekçisi mi?

Merak ettiğim başka bir konu daha var. Muhammed zamanında sahabeler yedişer, sekizer, dokuzar kadın almışlar, cariyelerde cabası. Bir erkek bu kadınların hepsini cinsel yönden tatmin edemez. Peki tatmin olamayan kadınlar ne yapıyordu acaba? Öyle boynunu büküp oturuyorlar mıydı? Lezbiyenlik o kadınlar arasında yaygın olmalı. Bir de ortalıkta erkek köleler var, evlere rahatça girip çıkıyorlar.

işin ilginç tarafı kız çocukları toprağa gömülüyor ama her erkek 7-8 tane kadın alıyor, nerden geliyor peki bu kadar kadın ayrıca kadınlar cinsel ihtiyaç duymazlar bildiğim kadarıyla, erkeklerin cinsel ihtiyaçları vardır. Kadınlar erkeklerle beraber olurlar çünkü para için beraber olurlar. Paraya doyumsuz kızların kendilerini nasıl sattıklarıyla ilgili bir yazı okumuştum da...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...