Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

NASAdan aydaki yarık açıklaması

ay2.jpg

NASAnın Delta-2 uydusundan gelen ilk bilgiler, bilim dünyasında büyük bir tartışma yarattı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASAnın ayın yüzeyini incelemek için 4 sene önce uzaya gönderdiği Delta-2 uydusundan gelen yüzey tarama sonuçları, birçok bilim insanını şaşırttı. Delta-2nin yolladığı son bilgiler, ayın ortasından geçen, daha önce hiç tespit edilemeyen, devasa bir yarık olduğunu gösteriyor.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen NASA başkanı eski astronot Tim Wrightler, hem Delta-2den gelen sonuçları kamuoyuyla paylaşma, hem de konuyla ilgili spekülasyonları yanıtlama fırsatı buldu.

Wrightler şunları söyledi: Elimizde şu an bu yarığın nasıl meydana geldiğiyle ilgili yeterli bilgi yok. Belki Delta-2 den gelen diğer sonuçlara baktıktan sonra bir açıklama yapabiliriz ama ayda tespit ettiğimiz yarık, gezegen levha tektoniği açısından tuhaf bir yarık. Çünkü muntazam bir şekilde kırılmış. Sanki birisi ayı ortadan ikiye yarıp sonradan birleştirmiş gibi. Genelde bu tarz yüzey deformasyonları, ayın yüzeyini sürekli bombardımana tutan, devasa meteorlar tarafından oluşturulur ama bu yarık o kadar muntazam bir şekilde kırılmış ki, bunu bir meteorun oluşturması imkansız.

Konu dünyanın önde gelen, prestijli bilim dergilerinde yer almaya devam ediyor. Konuyu kapağına taşıyan, dünyaca ünlü the Scientist dergisi, Delta-2den gelen yeni bulguları etkileyici olarak nitelendirip, ortaya çıkan sonucun bilinmezlik okyanusuna yeni bir damla daha eklediğini ifade etti.

nasakucuk.jpg

NASA Başkanı Wrightın açıklamaları, İslam dünyasında da yankılandı. El Cezire televizyonu, İslamda Şakkul Kamer olarak adlandırılan ve birçok hadis tarafından da doğrulanan olayla ilgili bir belgesel yayınlarken, Al-Hayat gazetesi haberi Kamer süresi ayetleriyle beraber duyurarak, NASAnın keşfinin yüzyıllardan beri Kuranda yazdığını vurguladı.

Daily Scientist

http://bit.ly/1B66vDw

Benim anlamadığım Allah ayı yarmış da kusursuz birleştirememiş mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

Hep derim, insanları tanrı zırvalığına bir kez inandırdın mı, tamamdır. Ardından, dişi deveyle erkek deveyi ayıramayan on binler bulmak ehven oluverir. 

 

Aydaki şey, yarık falan değil bu arada. Volkanik hareketle oluşmuş bir vadi sadece. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, Sabih yazdı:

Bu yarık ile ilgili redim Btittanicca ansiklobedisinde var. Linten bakılabilir. https://www.britannica.com/place/Hadley-Rille

Elma kurudukca burusur.

Ayda sogudukca burustu, burusuyor.

O yüzden ayda o cizgilerden cok daha fazlasi var. Yaslanan insan yüzünde de olur.

Her cizgiyi , her izi ayin yarildigina delil olarak sunup durmayin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 hours ago, kavak said:

Biraz açık konuşun lütfen.

Zamanında Ay dedemiz yarılmış mı demeye getiriyorsun?:D

 

O izler, şeyler falan baya baya yarık denebilir şeyler. Ama bir de, bir kaç milyar yıl önce ortaya çıkmış olmasalar iyiydi. 

 

Bu arada, yarık olarak nitelenebilecek bir formasyon yok zaten ayda. Ayda su falan yok malum, dağ, ova, vadi vs. beklenemiyor coğrafyasından, varsa yoksa krater en fazla. İşte bu formasyonda, dünyadaki vadinin karşılığı olabilecek yapılara kırık deniyor. Çünkü vadi, aynı zamanda bir akarsu içerir. Bu kırıklar, daha çok ayın tektonik zamanında gerçekleşen çeşitli lav akışlarının falan sonuçları. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...