Jump to content

İNSANI DİNDEN UZAKLAŞTIRAN DİNİ KİTAPLAR


Recommended Posts

Yaklaşık 30 yıl kadar önceydi. Büyükbabam "Büyük İslam İlmihali" diye bir kitap hediye etti. Amaç dinimi tanıyayım ve daha sıkı bir müslüman olayım. Kitap Diyanet tarafından bastırılmış, başında kıçında Turgut Özal gibi büyük adamların övgü dolu sözleri var.

Kitap islamı anlatıyor. İbadet şekillerinden islam hukuğunda el ayak kesme biçimlerine kadar birçok mesele en ince ayrıntısına kadar anlatılmış. Kitabı kısa bir süre içinde okudum ve bitirdim. Bugün düşünüyorumda dinsizliğim o kitabı okumamla başladı diyebilirim. O kitabın yaptıklarını binlerce ateist bir araya gelse yapamazdı. TEŞEKKÜRLER BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ...

tarihinde muslumbaba tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dini kitapları sıradan bir insan anlayarak okuyamaz. İçindeki kelimelerin çoğu anlaşılması zor arapça-farsça kelimeler. İslam ilmihalleri en açık dini kitap olmalarına rağmen onları okumak bile bazan zordur.

Emekliliğe ayrılmış, ve o güne kadar bir tane bile kitap okumamış 50li 60lı yaşlardakiihtiyar dedelerin-ninelerin, büyük bir istekle dini kitap okumaya çalışıp yarıda kestiklerine çoğu kez şahit olmuşumdur. Yazılanları anlayamıyorum demezler. Gözlerim yoruldu derler.

Belkide olayın püf noktasıda budur. Anlasalar dinden soğuyacaklar. Anlamadıkları için dine sıkı sıkıya bağlılar :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...