Jump to content

Gerçek Müslüman Ateistforumu asla tıklamaz!


Recommended Posts

  • İleti 278
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bana da çok komik geliyor

en son açtığım 100 ateist 1 ateist hükmündedir konusuna hiçbir ateist cevap veremeidi

adamlarad ya beyin yaok yada var ama işlevsiz

sonra biri çıkmış bunlardan çağrı provakatör kullanıcı

bu çağrı konuyu balataladı kendilerinden biri olarak

ortada hiçbirşey yokken

konuyu tavanaarsına gönderdiler

aciz zaif beyinsel fonksyonları yetersizdir bu ateistlerin

yoksa konuma bir doğru dürüst itiraz gelirdi

Link to post
Sitelerde Paylaş

bana da çok komik geliyor

en son açtığım 100 ateist 1 ateist hükmündedir konusuna hiçbir ateist cevap veremeidi

adamlarad ya beyin yaok yada var ama işlevsiz

sonra biri çıkmış bunlardan çağrı provakatör kullanıcı

bu çağrı konuyu balataladı kendilerinden biri olarak

ortada hiçbirşey yokken

konuyu tavanaarsına gönderdiler

aciz zaif beyinsel fonksyonları yetersizdir bu ateistlerin

yoksa konuma bir doğru dürüst itiraz gelirdi

Ateistler o başlığına cevap veremedimi,? Ay sevsinler, koyun olmak böyle birşey işte, birde bizlere derler kulakları var duymazlar, gözleri var görmezler diye, ağlıyorsunuz resmen, git o başlığını birdaha oku cevap verilmemişmi yoksa verilipte morsmu olmuşsunuzda burda bebeler gibi başlığım tavanarasına gitti, bana neee diye ağlıyormusunuz yoksa.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek istememiş, psikopat olduğu için bazı insanların cehennemde yanmasından sapıkça bir zevk alıyormuş. Senin inandığın tanrı modeli bu demek ki. Ayrıca tutup da bana cehenneme sadece kötülerin gideceğini falan da söyleme, yok öyle bir şey, inananların çoğu cennete, inanmayanların tamamı ise cehenneme gidecek senin inandığın tanrıya göre. Tabii sen tesadüfen müslüman olduğun için cennete gideceğini yine tesadüfen hristiyan, yahudi veya başka bir dinden olanların cehenneme gideceğine inanıyorsun, o dinin inanırları da aynı senin gibi kendilerinin cennete, senin cehenneme gideceğine inanıyor.

Sınav meselesi de en saçma gerekçelerden birisi. Sen tesadüfen müslüman olduğun için kafadan cennete gitme ihtimalin %90 iken, tesadüfen müslüman olmayanların ihtimali "0" "sıfır". Tabii şimdi sen onlarda araştırsın, doğru yolu bulsun diye saçmalayacaksın, onlarda senin için aynı şeyi söylüyorlar. Zaten bir inanırdan mantıklı bir söz beklemek, güneşin batıdan doğmasını beklemekten farksız.

Kuran'a göre anlaşıldığı kadarıyla Müslüman olmayan iyi insanlar cehennemin hafif bölgelerinde kaldıktan sonra sırayla cennete alınır. Siz ateistler bile böyle olursunuz. Ebedi cehennemlik olanlar gerçek kafirler ile Munafıklardır.

Ayetlerin doğruluğunu inkar edenlerin ebedi cehennemlik olduğu hakkındaki fikir, aşağıdaki gibi ayetlerin umursamazca yanlış çevrilmesinden kaynaklanır.

Balara 13: İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

Doğru anlam şu:

BAKARA 39:

Ve ellezîne keferû

Örttüler/kararttılar da o kimseler

ve kezzebû Bİ âyâtinâ

ayetlerimiz İLE aldattılar da

ulâike ashâbun nâr

Ateş yoldaşları onlar işte

hum fî-hâ hâlidûn

kalıcı onlar orası için

"bi" edatı son baktığımda "ile" anlamındaydı. "Ayetlerimizi kullanarak aldattılar" diye çevrilmelidir. "Kezzap" aldatmak demek; yalanlamak değil; o "tekzip". Kuran, cehennemde ebedi kalanların kim olduğunda tartışanlarlara cevap veriyor:

"Ateş yoldaşları ONLAR işte!, ONLAR kalıcı orası için."

"kezzebu bi ...." (... ile aldatmak) kalıbı, Maun sureside de var:

MAUN 1

E raeyte ellezî yukezzibu bi ed dîn

Din İLE aldatıyor olanı gördün mü?

Sonra da gösteriş için namaz kılanlardan bahseder. Burada olay dini yalanlamak, dinSİZ olmak değil. Din ile aldatmak, dinCİ olmaktır.

Kuran'a göre kötülük yapan insanlar cehennemde yandıktan sonra cennete girebilir. Öbür dinden olanlar ve dinsizler de öyle. Bir de Din'e, en mükemmele ulaşmak isteyen insanlara Allah tarafından verilmiş ayetleri kullanarak onları aldatanlar, gerçeklerin üzerini örtenler (kafirler) vardır ki, onlar cehennemde ebedi kalıcılardır. Şansla müslüman olmak yetmiyor. Hatta daha tehlikeli; ebedi KALICI olabiliriz.

Sizin mücadelenizle, bizimki aynı olmalı. Siz dini yalanlıyorsunuz (tekzibu el din(?)). Sanırım Kuran'da bununla ilgili bişey yok; biraz yanıp çıkarsınız işte keratalar... "din ile aldatmanın" (kezzebu bi el din) cezası ise düşman başına. Siz burada, bu sitede din ile aldatan, bilimi, gerçekleri saklayıp insanların hayatını karartan dincilerle mücadele ediyorsunuz. Bu bakımdan ateizmle mücadeleyi değil, dincilikle mücadeleyi desteklediğimi deklare ederim.

tarihinde Temple Grandin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah yoktur, dinler uydurmadır diyen biriside cennete gidebilir mi?

O birisi cehenneme düştüğü zaman Allah'ın var olduğunu da, Din'in gerçek olduğunu da kavrayacağı için, cennete girebilir. Münafıklar, insanların hayatını karartan kafirler, mizanın kefesinde kul hakkı ağır basanlar ne yapsın, daha neyi kavrasın?

tarihinde Temple Grandin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sembolistler, aldıkları eğitim ve daha entellektüel olan konumlarından ötürü onlardan eğitim olarak daha düşük olan sınıfın kuranı yorumlayıp uygulayışını küçümserler. Çünkü o şekilde inanıp taparlarsa bulundukları ortamdan dışlanırlar. Kendi hayata bakışları da bunu kaldırmaz. Ama bir tanrı'ya ve o tanrı'nın onlara çeşitli konularda getireceği iç rahatlığına ihtiyaç duyarlar. O yüzden ayetleri çaresizce anlamlandırmaya, bir şekilde haklı gösterme çabasına girerler.

Kendilerini müslüman olarak adlandırırlar. Ama çoğu anlaşma metnini, kuranı dahi okumamışlardır. Tek yapıktıkları din konusunda ailelerini, yakın çevrelerini vs. taklit etmektir.

Anlamadıkları şey kuranın içinden istediğiniz kısmı alıp, istemediğiniz kısmı bırakıp rafa kaldıracağınız bir hikaye kitabı olmadığıdır. Müslümanım diyip dinlerini, peygamberlerini, kitaplarını bilmezler. Kolaylıkla onları -dinle çelişen yorumlar vermeye sevk ederek- teknik olarak dinden çıkarabilirsiniz. Çünkü dinlerini bilmezler.

Sonra dinlerini (müslüman olmasanız da) kendilerinden daha iyi bildiğinizde bunu ailenize yüklerler. Kendi kendilerine "doğru" bir şekilde öğrenme çabasına girmemişlerdir. Sanırlar ki bu tür bilgileri alacağımız yer ailemizdir. Oysa tek yapılması gereken bizzat kaynağa gidip kitapları kendi başımıza, sorgulayarak, objektif bir şekilde okumaktır.

Sonuç kendilerini daha üstün bir konumda hayal etseler de dolaylı olarak islamın amaçlarına hizmet ederler.

tarihinde ozgur_dusun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnançlıyım,ateist forumu tıklıyorum zira kişiler sorguluyor.Sorgulanmadan ne Din anlaşılır nede Diyanet...

Neden dini bir sitede sorgulama yapmıyorsunuz da ateist foruma giriyorsunuz.Çünkü; Dini sitede sorgulama yapamazsınız.Orada körü körüne inanç vardır.Sizi buraya iten gerçek nedeni neden söylemiyorsunuz.Dinimden şüphelerim varda,ondan burdayım deme cesaretiniz bile yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O birisi cehenneme düştüğü zaman Allah'ın var olduğunu da, Din'in gerçek olduğunu da kavrayacağı için, cennete girebilir. Münafıklar, insanların hayatını karartan kafirler, mizanın kefesinde kul hakkı ağır basanlar ne yapsın, daha neyi kavrasın?

Hep iyi birisi olmaya çalıştı, insanlara zarar vermek bir yana onlara kötü söz söyleyip kalplerini bile kırmak istemedi, yumuşak kalpli, iyi huylu birisi,

çalmadı çırpmadı, kendi alın teriyle kazandı parasını, yoksullara yardım ederdi vs. vs. Özetle iyi birisiydi...

Bu insanın aklı ona dinlerin ve tanrının olmadığı bilgisine götürdü: Parmaklarından su fışkıran, ayı ikiye bölen, ölüyü dirilten, karıncalarla konuşan adamlara; kutsal kitap diye bahsedilen kitapların içeriğinde ki kadınları cennet için pazarlık malzemesi gören, elçim dediği peygamberin özel hayatına çok düşkün bir tanrıyada inanmadı... Neden insansın ki zaten?!

Şimdi bu adam neden cehenneme gitsinde; tüm saçmalıklara koşulsuz itaat edenler cennete gitsin?

Peki siz bu masallara inanıyor musunuz? İnanıyorsanız bu masalların bir kitapta yazması onların gerçek olduğunu kanıtlar mı? Yok eğer inanmıyorsanız bu masallara ne gibi kılıflar buldunuz ve uyduracak birşeyleriniz varsa bu bilgiye nerden ulaştınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim İnancımda Özgür Düşünce temeldir.Kendi istediğini söyleyemeyen,kendi iradesi dışında karar alan kişiler sadece kuklalardır,kölelerdir.Allah denilen kelime benim için bu özgürlüğü simgeliyor.Başka kendini Müslüman adleden kişilerin kafasında bir tanrı ve ilah olabilir o kavram, lakin benim için özgür ve sınırsız iradedir.Sorgulanmadan uyulan İnanç taklittir...

tarihinde bakifani tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaptığın tarifin bakalım neresi bana uyuyor, neresi ters düşüyor.

Sembolistler, Hayır, ben değilim; sanırım daha baştan gitti, ama devam.

aldıkları eğitim ve daha entellektüel olan konumlarından ötürü onlardan eğitim olarak daha düşük olan sınıfın kuranı yorumlayıp uygulayışını küçümserler. / Evet küçümserim.

Çünkü o şekilde inanıp taparlarsa bulundukları ortamdan dışlanırlar. Kendi hayata bakışları da bunu kaldırmaz. Ama bir tanrı'ya ve o tanrı'nın onlara çeşitli konularda getireceği iç rahatlığına ihtiyaç duyarlar. O yüzden ayetleri çaresizce anlamlandırmaya, bir şekilde haklı gösterme çabasına girerler. / Evet bunlar doğru, öyle yaparım (ama fazla çabalamam; kolayca önüme yığılıverir)

Kendilerini müslüman olarak adlandırırlar. / Evet.

Ama çoğu anlaşma metnini, kuranı dahi okumamışlardır. / Yanlış. Kuran'ı defalarca okudum; okumaya devam ediyorum.

Tek yapıktıkları din konusunda ailelerini, yakın çevrelerini vs. taklit etmektir. / Tam tersine, din konusunda bazı şeyleri ailem ve yakın çevrem gibi yapmadığım için çok sıkıntı çekmişimdir.

Anlamadıkları şey kuranın içinden istediğiniz kısmı alıp, istemediğiniz kısmı bırakıp rafa kaldıracağınız bir hikaye kitabı olmadığıdır. / Bu ben değilim, mesela dört eşi ve kısası okuyup, aklıma yatıp kabul ediyorum.

Müslümanım diyip dinlerini, peygamberlerini, kitaplarını bilmezler. / Bu, herkes olabilir, ben değilim.

Kolaylıkla onları -dinle çelişen yorumlar vermeye sevk ederek- teknik olarak dinden çıkarabilirsiniz. Çünkü dinlerini bilmezler. / No

Sonra dinlerini (müslüman olmasanız da) kendilerinden daha iyi bildiğinizde bunu ailenize yüklerler. / Böyle birşey başıma hiç gelmedi.

Kendi kendilerine "doğru" bir şekilde öğrenme çabasına girmemişlerdir. / Bu da değilim.

Sanırlar ki bu tür bilgileri alacağımız yer ailemizdir. / Tam tersine, Kuran okuyan kişinin kendi aklıdır, yüreğidir.

Oysa tek yapılması gereken bizzat kaynağa gidip kitapları kendi başımıza, sorgulayarak, objektif bir şekilde okumaktır. / Hah ben de onu diyordum.

Sonuç kendilerini daha üstün bir konumda hayal etseler de dolaylı olarak islamın amaçlarına hizmet ederler. / O ne be?

Çok şükür saydığın kişiyle uzaktan yakından alakam yokmuş. İlk paragraf uyduğu için beni tarif ediyorsun sanmıştım.

tarihinde Temple Grandin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim İnancımda Özgür Düşünce temeldir.Kendi istediğini söyleyemeyen,kendi iradesi dışında karar alan kişiler sadece kuklalardır,kölelerdir.Allah denilen kelime benim için bu özgürlüğü simgeliyor.Başka kendini Müslüman adleden kişilerin kafasında bir tanrı ve ilah olabilir o kavram, lakin benim için özgür ve sınırsız iradedir.Sorgulanmadan uyulan İnanç taklittir...

Baki sen müslümanım dedin, nasıl olacak bu, sorgulanmadan uyulan inanç taklittir diyorsun, sen kuranı sorguladınmı yani?
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu foruma ancak beş para etmez tebliğciler...

ve de dinim bana bunu emrediyor diyen sapıklar gelir.

sıradan müslüman burada büyük bir şok yaşayabilir.

muhammet yaşamadı linklerini okuduğumda

ateist olduğum halde sandalyeden devriliyordum az daha.

din çok kötü bir şeydir.

sanat ve bilim yerine

savaş ve fuhuş'u koyan islam kötünün de kötüsüdür.

geçmişteki karikatür ve şimdiki belgesel ayaklanmaları insanlığa doğru yolu bir defa daha gösterdi..

özgürlük.. dinlerden uzakta yaşanan bir şeydir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaptığın tarifin bakalım neresi bana uyuyor, neresi ters düşüyor.

Sembolistler, Hayır, ben değilim; sanırım daha baştan gitti, ama devam.

aldıkları eğitim ve daha entellektüel olan konumlarından ötürü onlardan eğitim olarak daha düşük olan sınıfın kuranı yorumlayıp uygulayışını küçümserler. / Evet küçümserim.

Çünkü o şekilde inanıp taparlarsa bulundukları ortamdan dışlanırlar. Kendi hayata bakışları da bunu kaldırmaz. Ama bir tanrı'ya ve o tanrı'nın onlara çeşitli konularda getireceği iç rahatlığına ihtiyaç duyarlar. O yüzden ayetleri çaresizce anlamlandırmaya, bir şekilde haklı gösterme çabasına girerler. / Evet bunlar doğru, öyle yaparım (ama fazla çabalamam; kolayca önüme yığılıverir)

Kendilerini müslüman olarak adlandırırlar. / Evet.

Ama çoğu anlaşma metnini, kuranı dahi okumamışlardır. / Yanlış. Kuran'ı defalarca okudum; okumaya devam ediyorum.

Tek yapıktıkları din konusunda ailelerini, yakın çevrelerini vs. taklit etmektir. / Tam tersine, din konusunda bazı şeyleri ailem ve yakın çevrem gibi yapmadığım için çok sıkıntı çekmişimdir.

Anlamadıkları şey kuranın içinden istediğiniz kısmı alıp, istemediğiniz kısmı bırakıp rafa kaldıracağınız bir hikaye kitabı olmadığıdır. / Bu ben değilim, mesela dört eşi ve kısası okuyup, aklıma yatıp kabul ediyorum.

Müslümanım diyip dinlerini, peygamberlerini, kitaplarını bilmezler. / Bu, herkes olabilir, ben değilim.

Kolaylıkla onları -dinle çelişen yorumlar vermeye sevk ederek- teknik olarak dinden çıkarabilirsiniz. Çünkü dinlerini bilmezler. / No

Sonra dinlerini (müslüman olmasanız da) kendilerinden daha iyi bildiğinizde bunu ailenize yüklerler. / Böyle birşey başıma hiç gelmedi.

Kendi kendilerine "doğru" bir şekilde öğrenme çabasına girmemişlerdir. / Bu da değilim.

Sanırlar ki bu tür bilgileri alacağımız yer ailemizdir. / Tam tersine, Kuran okuyan kişinin kendi aklıdır, yüreğidir.

Oysa tek yapılması gereken bizzat kaynağa gidip kitapları kendi başımıza, sorgulayarak, objektif bir şekilde okumaktır. / Hah ben de onu diyordum.

Sonuç kendilerini daha üstün bir konumda hayal etseler de dolaylı olarak islamın amaçlarına hizmet ederler. / O ne be?

Çok şükür saydığın kişiyle uzaktan yakından alakam yokmuş. İlk paragraf uyduğu için beni tarif ediyorsun sanmıştım.

Özel olarak sizin için yazmamıştım.

Ama merak ettim. Bu kadar çok din ve tanrı varken neden islamı seçtiniz? Direkt islama yönelmenizde (bilmiyorum, sizi tanımıyorum) ailenizin, çevrenizin, toplumunuzun büyük çoğunluğunun bu dine üye olmasının etkisi var mıydı?

Seçtiniz mi? (unutmayın seçmek en az iki şey arasından yapılır) Bu dini seçmeden önce en az bir başka dini de incelediniz mi? Onun (varsa kitabı) ayetlerini ve felsefesini de sembolizm ile yaklaşarak anlamlandırma çabasına girdiniz mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek müslümandan kasıt nedir?Müslümanlık şayet bir dış beşeri görünümse bu siteye inanmıyorum diyenleri ikna etmek için girerler.Bu gayet normaldir.Ben İçkili restoranda garson olarak çalışan türbanlı kız gördüm.(normalmi karşıladım?Hayır)Ayrıca İnsanların çoğu ailelerinden ötürü dine girerler.Din seçmezler. Dini fazlada düşünmezler. Mantıken Dine inanmasalarda "Ya varsa?" sözüne nazara alarak "Aman canım inandık deyim .Eh arasırada namaz kılar .Senede birkaç gün diyet mahiyetinde oruç tutar olurum bir Müslüm.Hem aynı zamanda toplumlada ters düşmem"şeklinde düşünürler.

zamanlada genellikle dini vecibelere iyicene sarılırlar.Ama Gerçek müslüman nedir? Ya Bu Müslümanlık Ruhla ilgiliyse? O zaman kişi şayet ruhu çok gelişmişse ona hakim olmak için gayretde etse hakim olamaz.Ruh o bedende bildiğini okumaya başlar!Ve şayet o müslüman olursa beşer bunun farkına varamaz(Bu bir demdir gelir geçer.Duyamazsın demedimmi) O zaman Ruhu müslüman olan bu kişi bir ateist dahi olabilir.Ama şahsi kanaatim Ruhtaki bu teslimiyette bir haldir.Devamlılık arzetmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...