Jump to content

Bu iş sizide kıllandırmıyor mu biraz?


Recommended Posts

Günlük gazetelerin internet haberlerinde AKP ile ilgili haberlerde en cok dikkatimi ceken AKP ile ilgili yapilan yorumlara katilim degerleri, yandas ve resmen AKP güdümlü gazetelerde bile AKP aleyhine oylar %80-%85 civarinda. Asagidaki sadece Milliyet'ten bir örnek dikkat edenler varsa genelde bu sekilde oldugunu görmustur.

Acaba bu yazidan sonra bu konudada gazatelere baski yapar mi AKP?

Bu isi nasil degerlendirmek lazim;

Internete girenlerin %85'i ki en azindan belli bir egitim ve gelir seviyesi sahibi denilebilir bir kitle sanirim bu AKP karsitidir, dersek yanlis mi olur.

Bu kisiler girmeyenlere göre azinlikta oldugu icin mi AKP % 49 oylara ulasabilmektedir?

Bu secimde benim tahminin %20 civarini zor görür yaniliyor muyum?

Secimlere hile karistigini düsünen yalnizca benmiyim, eski usul elle sayilsa degisen bir sey olur mu?

post-9405-0-11127900-1347573614_thumb.jp

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oylar elle sayiliyor ama sayim sonuclari bilgisayarda toplaniyor, saniyorum 2 secim önce idi Istanbul'da ve bazi illerede elektriklerin kesilip AKP'nin arayi kapatip öne gecmesi gibi durumlarin yasanmasi. Elle sayim derken sonuc yuzde yuz aciklanana kadar bilgisayar ise karisrilmayacak.

Ayrica 1 secim döneminde 5 yil icinde 8 milyon secmen artisida hile degil sana göre o zaman?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oylar elle sayiliyor ama sayim sonuclari bilgisayarda toplaniyor, saniyorum 2 secim önce idi Istanbul'da ve bazi illerede elektriklerin kesilip AKP'nin arayi kapatip öne gecmesi gibi durumlarin yasanmasi. Elle sayim derken sonuc yuzde yuz aciklanana kadar bilgisayar ise karisrilmayacak.

Ayrica 1 secim döneminde 5 yil icinde 8 milyon secmen artisida hile degil sana göre o zaman?

Tamam anlıyorum ama hala birşey değişmez. Sayım mrkezlerindeki parti temsilcileri sandık sonuçlarını parti merkezine bildiriyorlar. Dolayısıyla her parti seçim sonuçlarını kendi tespit edebilir. Umarım anlatabildim. Eğer muhalefet ciddi bir organizasyon kurarsa bu yolla hile yapmak mümkün değil.

Kalın yaptığım kısımda ise haklısın, bu muhtemelen kullanılıyor olabilir ve tespiti çok daha zor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Oylar secim sandiklarinda elle sayiliyor. Daha sonra listelenip aciklaniyor. Listeler yuksek secim kuruluna oy cuvallari depoya gidiyor. Daha sOnra ne oluyor bilmiyorum. Secim sandiginda her partinin gozlemcisi oluyor. Oylar gozlemcilerle birlikte sayiliyor. Gozlemcilerde sonuclarini partilere goturuyor orda partiler ayrica sOnuclari toplayarak aciklanan sonuclarin saglamasi yapiliyor. Eger dediginiz gibi bir katakulli olsa diger partiler ortaligi ayaga kaldirir sonuclari tanimamaya kadar gider diye dusunuyorum.

Oy veren vatandas sayisina gelince. Mernis sustemine gecmeden one secim kutugune bilerek veya bilmeyerek, polis tarafindan arandigi icin kaydolmayanlarda var bunun icinde. Oy kullanmayan bir cok vatandas vardi.

Son olarakta universitede iken bizim sinifin %90 i chp li idi bir kac tanede mhp li vardi tabi ben chp li degilim mhp li olmadigimida anlayabilirsin. Yapilan bir arastirmada da ilkokul mezunlarinin ezici cogunlukla akp ye universite mezunlarinin ise tersi orantida chp ye oy verdikleri tespit edilmisti.

Simdi burda chp yi savunacak degilim gelsin bir chp li kendi savunsun.

Telden yazdim kusura bakmayin yazida tam bir anlam butunlugu olmayabilir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada bir sey daha ekliyeyim yasim 29 eski sistemle secim kutugune kaydoldum. Tc kimlik numaram var. Mermis cikti onada kaydoldum iki secimde de oy kullandim bu degisikliklerden sonra. Ama yanlis hatirlamiyorsam son iki secimdir oy kullanamiyorum. Beni secmen kutugunden silmisler, nasil silindigimi kimse aciklayamiyor, yeniden kayit olmak icinde dogum belgeme kadar herseyimi istediler :) gorevli arkadasa acik konusalim siz benimle ta... mi geciyorsunuz dedim kusura bakma ama galiba biraz oyle oluyor dedi :) bende belgeleri tamamlamadim gecti gitti. Zaten bu sisteme karsiyim. Sistemin kurallari ile mucadelede etmiyorum. Ne halleri varsa gorsunler.

tarihinde execute tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi üç tane seçenek var gerçi üçüde doğru ama olsun

1-katalanın dediği gibi akp'nin neredeyse tüm ilderden galip çıktığı doğru.fakat akp seçmeni genelde doğuda yaşayan ya da internetten haberi olmayan köylüler (hakaret anlamında değil),inşaat sektöründe çalışan kısaca hayat standartlarında eğitim ve genel anlamda ele alırsak ekonomi olsun geride kalmış insanlar.bu yüzden internet anketleri pek doğru olmuyor gazete de öyle.istinası var mı? kesinlikle

2-bildiğiniz üzere akp seçim yaklaşınca kömür olsun,yiyecek olsun türlü türlü şey dağıtıyor.bu da az bir miktarda da olsa oyları etkiliyor

3-bence seçim sandıklarına hile karışıyor her zaman mı? hayır. ama bazı illerde karıştığını düşünüyorum

bu sebepler yüzünden internet anketleri doğru çıkmıyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hakikaten dünyanın en ezik seçmenleri ve parti üyeleri Chpli seçmenler ve parti üyeleridir herhalde :) :) :)

CHP secmeni icin, ezik degilde maalesef, saf yerine konan demek gerekir ama parti yöneticileri icinse agziniza ne gelirse söylemek hakkinizdir. Söyle ki;

Solcu ya da merkezin solunda, her zaman demokrat, atatürkcü ve Atatürk'ün kurmus oldugu bir parti olup onun politikalarindan zerre taviz vermemesi gereken CHP bugün kendini yeni CHP diye adlandirmaya bile kalkisiyor. Çüş.

Ya siz Atatürk çizgisinde ilerleyin geri adim atmayin biz sizden yeni, modern, ultra CHP istemiyoruz. Ha yaptiginiz gerici tavirlar ückagitci politikalar icin kilif ariyorsaniz kendinize CHP demeyin baska bir parti kurup orda devam edin lütfen.

Bugün bazi milletvekilleriniz AKP bir amerikan projesi mi? 1996-2002 AKP kurulmadan önce rand, cfr, cia gibi amerikan kurumlari ile Erdogan ve Gül'ün temaslari oldu mu diye hükümete soru önergesi veriyor. Kim veriyor? CHP milletvekilleri veriyor kime veriyor hükümete veriyor, hükümet kim AKP.

Eeee? Ne yani, ne istiyorsunuz? Ne bekliyorsunuz? Bu konular yaklasik 10 yildir internette dolasip durur yutube'u acin 1 saatte AKP nasil iktidar olmus nasil vatani satmis pasa pasa izlersiniz ki halk olarak 10 yildir izledik, nooldu simdi 10 yil sonra bir CHP milletvekili youtube'u mu kesfetti? Kesfetti de yeni mi anladi vatanin satildigini 10 yildir uyuyor muydunuz? Yav sizden baska herkes zaten biliyordu o zaman AKP bir rand, cfr, cia kurulusudur.

Ha tamam siz bugun ögrendiniz ne yapiyorsunuz peki? Bu durumlarda prosedür bu mudur? Ey hükümet siz ulusal devletin basina yabanci güçler tarafindan getirilmissiniz ve nihai amaciniz ülkeyi parcalamakmis bunu size soruyoruz mu genel gecer kural?

Yoksa her ne kadar baskani hukukcu olmayip, her daim AKP'nin emrindeyim izlenimini uyandirsada HSYK'ya elimizde böyle böyle kanitlar var bu parti dis mihrakli bir projedir ve hatta bu proje icinde bugun sikayet ettigimiz kurum ve TSK kurumu dahil bir cok devlet kademesinin bu iste istiraki vardir diyerek daha dikkat cekici bir yola gitmek mi daha uygun olurdu?

Ve hatta, bu projeyi hazirlayanlar o kadar detaylara özen göstermistir ki mensup oldugum parti baskani bile "soros" vasitasi ile onlara hizmet ediyor olabilir ve diger milliyetci ve bölücü parti liderleri bile bu dönem icin özel hazirlanmis ve secilmis isimler olabilir diye daha ses getiren bir dosya hazirlanamaz miydi?

Eger hazirlanmadiysa bu ne demektir?

HAakin bu konuda gazi vardir, alinmasi gerekiyordur, gerekli dosyalar hazirlanip ismi cok kirlenmemis birinin eline verilip meclise soru önergesi verilir. Mesela suna benzer bu soru önergesi;

-Ya hükümet size soruyorum, sizin icin söyle böyle diyorlar hainmissiniz falan diye duyduk.

-El cevap; Yok be güzel kardesim iftira, olur mu öle bisey be yaw, biz zindik miyiz, allah, kitap, din, iman, osmanli, 4+4+4, türban, kandiriyorlar sizi gülüm cfrler.

Halkin ve CHp secmeninin gazi alinir Kicidaroglu bir iki kükrer ama hey yavrum anne aslanlar ne kediler dogururmus dersiniz.

CHP ve vatana ihanetin en büyügü Deniz Baykal'in Erdogan'i affettirmek icin Anayasa degistirmek icin israri ile basladi ki uckur düskünlügünü affedecekler sandi büyük ihtimalle, kendine bu tuzagi hazirlayanlar, istifa etmese rocco ile performansinin kiyslanacagindan korktugu icin zaten CHP baskani iken eline dosyalar tutusturulan sorosculara yerini devretmek icin cok zorluk cikarmadi.

Ve o soroscuda CHP'nin basina geldiginden beri, CHP'nin oyunu düsürmek, AKP'nin projelerine hizmet etmek disinda ne yapti, CHP'lilere soruyorum?

MHP'nin ermeni kökenli genel baskani zaten peskuvitlerle mesgul olurken AKP'nin gemiciklerine epey mazot sagladi o baska bir basligin konusu, ama CHP icin Kilicdaroglu'ndan daha kötü bir baskan düsünen lütfen ismini yazsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ve o soroscuda CHP'nin basina geldiginden beri, CHP'nin oyunu düsürmek, AKP'nin projelerine hizmet etmek disinda ne yapti, CHP'lilere soruyorum?

MHP'nin ermeni kökenli genel baskani zaten peskuvitlerle mesgul olurken AKP'nin gemiciklerine epey mazot sagladi o baska bir basligin konusu, ama CHP icin Kilicdaroglu'ndan daha kötü bir baskan düsünen lütfen ismini yazsin.

CHP'li Haluk Koç sonunda elindeki bombayi patlatti. Bir zamanlar bir kaplan vardi kükrüyordu, bkz video;

Asagi yukari 10 gün oldu Haluk Koç meclise soru önergesi vereli, 10 gün icinde Kasimpasa kaplani, yahudi artigi, gürcü basbakanimizdan gik cikmadi partiden de cikamadi, hatta Bülent Arinç denen dedesinden silsile vatan haininden bile gik cikmadi, cikamadi ne diyebilirlerdi ki? Biz alcakmiyiz lan, ulaaannnn biz serefsiz miyiz ki her gün en az 10 asker öldüren bir örgütü muhattap alip görüselim deyip sonra gercek ortaya cikinca ne diyebilir ki insan?

Bu günlerde hergün en az 10 askerin öldügünün haberinin gelmesi bu olayi unutturma cabasi icindir, büyük ihtimalle halen Oslo mutabakatini istiyorsaniz hergün en az 5-10 asker öldürün diye RTE'den talimat almistir terör örgütü. Ki dikkat edin 10 gündür hergün en az 5-10 asker ölüyor gündem bir türlü Oslo'ya gelmiyor. (du.)

Taaa ki bugüne kadar, tam bu noktada Soros ve usagi devreye girdi. Emine Ülker Tarhan bir yandan Haluk Koç bir yandan Muammer Ince bir yandan bastirirken Soros'un finosu "Oslo görüsmelerinin devam etmesini istiyoruz" diye aciklama yapmasin mi. Yapsin Soros'un finosu RTE'nin payandasindan, karikatür kilikli, sisirme liderden, gercegi görenler zaten baska hamle beklemiyordu, ama bu RTE'nin bu yaptigina vatana ihanet, Kemal Kilicdaroglu'nun yaptiginada yardim ve yataklik denmesine engel degil.

Sirf bu görüsmeler yüzünden MIT mustesari Hakan Fidan gözaltina alindi, büyük ihtimalle Kilicdaroglu tarafindan uyarilan RTE bir gecede kanun cikardi, simdi bütün belgeleri ortaya dökmelerinin alemi ne? Hakan Fidan'in gözaltina alindiginda elinizde belgeler vardi ve o gece savcilar vatana ihanetle RTE'yi de gözaltina alabilirlerdi, simdi is isten gectikten sonra bunlari gündeme getirseniz ne yazar?

Koyunsunuz ey türk halki, hemde merinos, %50-60 degil hepiniz koyunsunuz, siz buna layiksiniz.

Iktidariniz vatan haini, kendisi ve kabinesi tamamiyle gayri türk, muhalefetiniz vatan haini ve tamamiyle gayri türk, nereye gidiyorsunuz haberiniz var mi?

"Siyasetle uğraşmayan, kendinden aptal kişiler tarafından yönetilmeye mahkumdur" derler ki Türkiye'de genel geçer kural apolitik olmaktir, böyle devam edin eninde sonunda göreceksiniz ebenizin örekesini.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Costu yine Amerikan usagi, dedik ya Soros'un finosu agzini acmasa ne diyecegini sasirip aptallasmisti simdi yeni görüsmeler olacakmis.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21563028.asp

Öldürten sen, saldırtan sen kimle neyi görüsüyorsun anlamıyorum ki.

Elinde daha istanbul belediye baskani iken yapisan kirler duruyor aklayamadın, seni basbakan yapmak icin 10'larca insan öldürüldü kanı üzerine bulasmıs hala paklayamadın, 10 yildir bu vatana ve insanina yaptigin zulmü isgal yillari dahil ne bir yabanci dusman ne bir padisah ya da basbakan yapmadi sen halen insan sifatinda havlayıp duruyorsun ama ne bicim bir canavar oldugunu saklayamadın.

Belani götünden bulmussun git kolonunla kanserinle ugras illa kanserini bu milletede mi bulastiracaksin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

akp nin seçmeni köylüler işçiler ve fakirler. bunların çogunun internet erişimi yok bu yüzden seçim zamanıda internete bakarsan chp önde ama sandığa bakarsan akp önde.

Bunları söylerken diğer partilerin de bu kesimleri kucaklamaları gerektiğini de ifade edelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

NTV'de anketlere göre %52'ye ciktigini söylemis zat-i muhterem oylarinin demek ki bu secimde de hileden vazgecmeyecekler, tamam ben internetten ve zaman zaman tanidiklar araciligiyla telefondan takip edebiliyorum Türkiye'yi cidden bu kadar güllük gülistanlik mi durum ki oy orani artmis bu partinin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> bu kadar güllük gülistanlik mi durum ki oy orani artmis bu partinin? ( AteTürk )

Hayır, oy oranının artması Türkiye'deki durumların güllük gülüstanlık olmasından değil sevgili AteTürk.

Sebep, tamamen bir 'merkez sağ parti' eksikliği.

Öncelikle şunu bilmekte yarar var: Bu halkın % 70’i muhafazakar sağcıdır.

% 52 AKP + % 13 MHP + % 5 diğer partiler = kaç eder?

Yüzde 70 eder değil mi?

CHP, daima % 25-30 arası oy alır.

Fazlasını beklemek hayalperestlik olur.

Demek ki hesap doğru.

Hangi başlıktı şu an için hatırlamıyorum ama, orada da yazmıştım:

Ülkede AKP’ye muhalefet edip oylarını bölecek güçlü bir ‘merkez sağ parti’ olmadığı müddetçe bu ve benzeri oy oranlarına fazla şaşmamak gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunları söylerken diğer partilerin de bu kesimleri kucaklamaları gerektiğini de ifade edelim.

Bunu ne kadar soylesekte mumkun gorunmuyor. Halk chp yi kendisine zulm eden duzenin partisi olarak goruyor, askerin dostu, demokrasinin dusmani, dinin karsiti.

En basitini ele alalim. Balyoz davasi: akli basinda her insanin bunlar darbe hazirligi yapmis dedikleri bir davada, kendisininde sosyal demokrat oldugunu iddia eden chp, dava yeniden gorulmeli diyor.

Tabi bunun cozumunu siyasetciler daha iyi bilirler. Chpde bir donusum olmasi sart ama bu donusum turkiyenin kurtulusuda degil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Günlük gazetelerin internet haberlerinde AKP ile ilgili haberlerde en cok dikkatimi ceken AKP ile ilgili yapilan yorumlara katilim degerleri, yandas ve resmen AKP güdümlü gazetelerde bile AKP aleyhine oylar %80-%85 civarinda. Asagidaki sadece Milliyet'ten bir örnek dikkat edenler varsa genelde bu sekilde oldugunu görmustur.

Acaba bu yazidan sonra bu konudada gazatelere baski yapar mi AKP?

Bu isi nasil degerlendirmek lazim;

Internete girenlerin %85'i ki en azindan belli bir egitim ve gelir seviyesi sahibi denilebilir bir kitle sanirim bu AKP karsitidir, dersek yanlis mi olur.

Bu kisiler girmeyenlere göre azinlikta oldugu icin mi AKP % 49 oylara ulasabilmektedir?

Bu secimde benim tahminin %20 civarini zor görür yaniliyor muyum?

Secimlere hile karistigini düsünen yalnizca benmiyim, eski usul elle sayilsa degisen bir sey olur mu?

İslam terör olayları falan özellikle suriyede yaşananlar millet nefret ediyor artık islam'dan kim oy verir onlara, çizgilerini değiştirirlerse belki...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...