Jump to content

Suriye'de Kim Kazanacak?


Recommended Posts

Arkadaşlar sizce Suriye'de iç savaşı kim kazanacak? İslamcı ve şeriatçıların çoğunluğunu oluşturduğu muhalifler mi kazanacak yoksa Esad kontrolü yeniden mi sağlayacak? Esad diktatördü bundan kimsenin bir şüphesi yok. Ancak muhalifler Esad'dan çok daha kötü. Neredeyse hepsi aşırı dinci şeriatçılar. Savaşırken sürekli ''Allahüekber'' diye sloganlar atıyorlar. Muhaliflerin Nusayri ve Hristiyan köylerini basıp oralardaki insanları kurşuna dizdikleri, işkence yaptıkları şeklinde iddialar da var. Suudi Arabistan ve Katar bol bol para akıtıyormuş muhalifere. Özgür Suriye Ordusu denen oluşumun özgürlük ve demokrasiyle hiçbir alakası yok. Üyelerinin çoğunun Suriye'li bile olmadığı söyleniyor. Aralarında Libya'dan getirilen paralı askerler, Pakistan'dan cihada gelen El-Kaide ve Taliban üyeleri de varmış. Muhalifler denen kesim kesinlikle normal halk değil. Düz halkın eline hangi silahı verirsen ver, Suriye'nin resmi silahlı kuvvetlerine karşı koyamaz. Ama bunlar orduyu bile bastırıyor. Bu durum muhalifler arasına çok sayıda eğitimli tecrübeli terörist olduğunu doğruluyor bence. Bütün İslamcılar orada.

Bu arada arkadaşlar internette şöyle bir video gördüm. Lütfen izleyin, kısa bir video. Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş. Muhalifler kafalarına göre bizim sınırı geçiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Suriye yönetimi bize zehirli gaz ile saldırsa suçmu? Biz suriyenin terörist muhaliflerini besliyor, silah yardımında ve eğitiminde bulunuyoruz. Bu kabak gibi ortada. O muhalif kişilere sormak lazım esed 40 senedir var. Şimdimi kötü oldu? Kötüyse 40 yıldır kötüdür. Kırk yıldır kötüyse aklınız nerdeydi? Amerikanın önayak olduğu arap baharı politikasının bir parçası olduklarını sanırım anlamıyorlar.

Kim kazanır??

Tabiki ya amerika ya rusya. suriye veya türkiye kazanacak değil ya

tarihinde Uzay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sırf hatayda suriyelilere tepki gösteren halka plastik mermi atılıyorsa medyadan tek bir kuruluş bunu dile getirmiyorsa antepten hataya desteğe gelen otobüsteki vatandaşları indirip ellerindeki türk bayrakları alınıyorsa özgür suriye ordusu (?) ana üssünü hatay olarak beyan edebiliyorsa 118 i aradığınızda önce türk müsün suriyeli misin deniliyorsa bu ülke bitmiş demektir.Kazanan kim olursa olsun kaybedenlerden birisi kesinlikle türkiye olacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu oluşumlar bir ülkenin desteğiyle olmadığına göre sonu çapulcu müslümanların kazanmasıyla biter gibi, ama dünyada süper güçlerin kendi çıkarlarında dolayı, birbirlerinden hazzetmeme durumuda göz önüne alınırsa sürprizde çıkabilir bilemeyeceğim, uzadı çünkü bu suriye olayı, yada bu süper güçler ortak paydadada buluşabilirler.Olan kötülükler masumlara olur herdaim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhalifler dışarıdan çok yardım alıyorlar. Birleşmiş milletler, Amerika, Avrupa, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Yeni Libya ve daha niceleri Esad'ı dışlamış durumda. Sözde ''ayaklanan masum halk'' diye tanıtılan muhaliflerin elinde kalaşnikoflar, RPG'ler, tank savarlar, uçak savarlar, roket atalarlar falan var. Bir de duydum ki bazı kürtçü örgütler dağdan inerek Suriye'nin kuzey-doğusu'nu ele geçirmişler. Kimlik kontrolü yapıyorlarmış. Esad tüm askerlerini Şam, Humus, Latakia ve Halep gibi büyük şehirlere çekmiş galiba.

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sıcak savaşların galibi olmaz. Galiplik kağıt üzerindedir. Fatura savaşan tarafların halklarına kesilir. Binlerce ölü, milyar dolarlarca ekonomik zarar ortaya çıkar. Savaşlarda, akıl, mantık, izan, vicdan, sevgi ne kadar insani değer varsa ortadan kalkar.

İnsanlığınızı kaybetmek istemiyorsanız. Savaşlara ve savaşları savunanlara, karşı çıkmanız gerekir.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sırf hatayda suriyelilere tepki gösteren halka plastik mermi atılıyorsa medyadan tek bir kuruluş bunu dile getirmiyorsa antepten hataya desteğe gelen otobüsteki vatandaşları indirip ellerindeki türk bayrakları alınıyorsa özgür suriye ordusu (?) ana üssünü hatay olarak beyan edebiliyorsa 118 i aradığınızda önce türk müsün suriyeli misin deniliyorsa bu ülke bitmiş demektir.Kazanan kim olursa olsun kaybedenlerden birisi kesinlikle türkiye olacaktır.

Troth nikli arkadaşımızın da dediği üzere kimisi satılık, kimisi işbirlikçi, kimisi çıkar peşinde, kimisi de korkak medya RTE'den çekindiğinden bu olaya yer vermedi. Haliyle Hatay’daki insanların protestosundan halkın hiçbir haberi olmadı.

Neden yer vermedikleri malum; amaç, Özgür Suriye ordusu denilen bu çapulcular sürüsünü RTE’nin silahlandırıp Suriye’ye gönderdiğinin açığa çıkmaması.

Türkiye’de merkez medya çoktan bit(iril)miş, yerine AKP güdümlü bir merkez medya oluşturulmuştur. Kaldı ki haber ajansları dahi AKP güdümündedir. Dolayısıyla AKP’nin aleyhine olabilecek çeşitli haberlerin çıkmasını beklemek safdillik olacaktır.

Siz tutar da Aydın Doğan’ın RTE korkusuyla içindeki tüm muhalif yazarları kovduğu Hürriyet gibi bulvar gazetesine dönüşmüş bir zavallı gazetede gerçek haber beklerseniz epey bir hayal kırıklığı yaşarsınız.

O yüzden gündemi sağlıklı bir şekilde takip etmek isteyen arkadaşlarımızın kendilerine alternatif bilgi kaynakları edinmeleri gerekiyor. Bazıları sanki zaman ayrılık gayrılık zamanıymış gibi solcu diye dışlayacak belki ama, bu konuda en sağlam kaynaklar sol yayınlar.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/akcakale-savas-ussu-haline-getiriliyor-halk-savasi-izliyor-haberi-59895

http://haber.sol.org.tr/medya/canli-yayinda-inanilmaz-olay-suriyeli-muhalif-roportaji-bitirip-catismaya-gitti-tum-turkiye

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/hatayda-binlerce-yurttas-akpnin-yasagini-cignedi-h5465.html

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/basin-hatayin-ayaga-kalkmasina-gozlerini-kapadi-h5472.html

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/hatayda-neler-oldu-antakya-16-eylul-2012-pazar-makale,466.html

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ilker-yucel-yazdi-hatayda-kararlilik-kazandi-h5466.html

http://www.odatv.com/n.php?n=hatay-savas-alanina-dondu-1609121200

http://www.odatv.com/n.php?n=hatay-olaylari-buyuyor-1609121200

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/hatay-valisini-anlayabilene-ask-olsun-h19095.html

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/hatayda-kardeslik-bulusmasina-dahi-tahammul-yok-h19041.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...