Jump to content

Balyoz Davasında Karar


Recommended Posts

YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Oramiral Özden Örnek ile MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 emekli ve muvazzaf askerin 644 gündür yani 21 aydır yargılandığı Balyoz Davası'nda karar açıklandı.

3 KOMUTANA 20 YIL

Mahkeme, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'yı ''Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların ellerinde olmayan sebeplerden dolayı sonucun meydana gelmediğini belirten, kastın ve kusurun yoğunluğunu, güttükleri amacı göz önüne alan mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını eski TCK'nın ''cürme teşebbüs'' başlığını taşıyan 61. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 20'şer yıl hapis cezasına çevirdi.

Eveeeeett arkadaşlar. Vatana millete hayırlı (!) ve uğurlu (!) olsun. Vatan haini paşalarımızı hapse gönderdik. Ama ne hikmettir bilinmez balyoz davasına konu olan darbe olayının yaşandığı günlerin genel kurmay başkanları özkök ve büyükanıt elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Siz ne dersiniz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Olası bir savaşta ülkeyi koruyacak dahi askerler birer birer temizlendi. Savunmamız devre dışı bırakıldı. Düşünün artık , HAVELSAN ın genel başkanı bile hapis cezası aldı. Nedir havelsan ? Havelsan her türlü yazılım üreten bir şirkettir. Aselsan ' a benzerdir. Askerlerle hiçbir alakası olmayan , rütbe gibi şeyleri bulunmayan , yalnızca yazılım üreten ve bunları pazarlayan bir yapının genel başkanı olan Ömer Faruk Yarman bile hapse girdi. Artık kolay lokma olduğumuzu düşünüyorum. Birilerinin artık bir şeyler yapması gerekli . Yoksa sonumuz son değil ...

tarihinde BrainDamage tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Oh be, sonunda özgür, demokrat bir ülke olduk. Ne kadar Atatürkçü varsa hepsini hapislere tıktık, kendi sistemimizi kuruyoruz.

Bu Atatürkçüler gericiydi, her dakka darbe filan yapıyordu, sokaklarda askere çarpmadan yürüyemiyorduk. Bütün Türk halkı militarist olmuştu bunca yıldır, şimdi özgürlüğüne kavuştu.

Bunların hepsinin nedeni zaten o Atatürk denen dinsizdi.. Onun askerlerini hapse tıkarak müslüman dindar ve Allah için savaşan askerler yaratacak zemini tamamen ele geçirdik.

Bu süreçte bize destek olan bir iki paşaya dokunmadık, Allah Amerika'dan razı olsun ayrıca.

Link to post
Sitelerde Paylaş

birileri yokmu bu gitişatın önüne geçecek diyoruz doğru . ama biz burdan yola çıkabiliriz bence küçümseceksem hiç bir halt edemeyiz burda konuşabiliriz ateist siteye herkes üye olmuyabilir atiest siteye üye olmalarınıda beklemek hayaldan öteye geçmez işte burda dine yakınız gibi bir parti kurulabilir tayip nasıl ben deyiştimdiyorsa bizde deyişiriz rol icabı ama sorun o lideri bulmakta inanın vizyonum bilgim yetse ölümü birikimim olsa ben ölümü göze alırım ama işte lider denin kişi belkide bizimiçimizde korkmasak birlider çıkarırız sanırımbu benim görüşüm her zaman ölmektense bir defa ölmek daha önemlidir ben şahsen bu arpap bozmalarıyla madi manevi elimden ne geirse son damlasına kadar savaşırım benim burda gördüyüm çok bilgili arkadaşlar var bizim burda oylaramız hiç işe yarmaz ancak mileti kandırcak vaatlerde dinimüslümalardan daha iyi biliyoruz onalrın diliyle konuşursak o zaman bizde tayip gibibaşarılı oluruz dürst olmamız lazımdiyorsak zaten biz dürstüz mileti düşünüyoruz o nedenle yalana baş vurduk ama dinciler allahlarını bile takmadılar yalan konuşarktan ne hikmetse alahın yani muhmmedin uydurduğu kurana inanrktan alahı bile inkar ediyorlar bizde dürst olacağız ama yalan konuşacağız insanlığın iyiliyi için

sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sırf orduyu yıpratmak ve ileri gelenlerini içeri tıktırmak için özel olarak kurulan AKP ve cemaatçilerin beslemesi Taraf adlı tetikçi paçavrada şu an itibarıyla bu konuda tek satır yok.

Tüm gazeteler bu olayı büyük puntolarla duyururken, üst düzey askeri personeli yıpratmak için uzun bir süre var güçleriyle çalışan bu malum dinci işbirlikçisi liboşların ve solcu kisveli bölücü etnik milliyetçilerin paçavrasında aradım taradım tek bir satıra rastlayamadım.

Bilindiği üzere bu paçavra oldukça uzun bir süre hararetle AKP ve RTE yalamalığı yapmış, RTE de 2011 seçimlerinden galip çıkmasının ardından bunların gerçek yüzünü açığa vurarak yabancı istihbarat servislerine çalışmakla suçlamıştı.

Ardından bu kez de Taraf Gazetesi adına Ahmet Altan karşı atağa geçmiş, RTE ve danışmanlarının CIA’yla el ele kol kola işbirliği içerisinde olduğunu ifşa etmişti. Belli bir süre sonra da aralarındaki tüm köprüler atılmış, malum paçavranın yazar kisveli birçok elemanı adeta çil yavrusu gibi birer birer buradan ayrılmışlardı.

Taraf adlı özel olarak kurulmuş bu tetikçi paçavranın iki misyonu vardır:

1- AKP ve cemaatçilerin tetikçiliğini yaparak muhalifi olabilecek tüm güçleri yıpratmak. ( Bu hedeflerinin büyük bir kısmına ulaştılar. )

2 - Kurbağanın suyunu daha da ısıtarak ülkenin Sevr’de tasarlandığı ölçüde bölünmesini sağlamak. ( İşin bu tarafına başlarda ses etmeyen RTE devlete tamamen hakim olunca bu işin halk nezdinde büyük tepki göreceğinden korkmuş, işi sürüncemede bırakmanın kendisi için daha hayırlı olacağını düşünmeye başlamıştır. Tarafçılarla köprülerin atılması en çok da bu yüzden olmuştur. )

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte din böyle birşey, kötülük yaparken mazlum olurlar, kanla beslenirken aç olurlar, kelle keserken ağlarlar allahları için, tarihte hep bunları yaptılar yapıyorlar, ve dinle böyle mazluma yatarak başa gelirler birilerinin eliyle ve geldiklerindeyse geçmişte durmadan mazlumduk bizler diyen bunlar en büyük zalimliğin tabanlarını hazırlarken hiç utanmadan pişkince, alenen, herkesin gözü önünde adaletsizliklerini bir bir tescillerler, korkunç olansa tam diktatörlüklerini yapamadıkları ( ki diktatörlüklerini çok kereler kılık değiştirerek yaptılar ve yapıyorlar ) halde bu diktatörlüğün ayak seslerini içten içe duyan en akıllı insanda bile ineğin trene bakışlarını görmek, kaldıkı bu ülkede bilinçli insan çok, her ne kadar baskıyla yok oldukları düşünülsede, kötülüklerin olduğu yerde iyilikle nasıl mücadele edilir? Kötüler çünkü, sen kötülüğü bastırmak istersin kendi ve başkalarının geleceği ve hayatı için, sonra bu kötüler mazlum olurlar, kötülüklerini unutup tarihin başka bir noktasında sinsice beklerler ve ortamın kendilerinin lehine döneceği günü pusuya yatarak beklerler, bulduklarındaysa ilk iş bu mazlumlar birde bakmışsınız zalimin kendisi , işte sinsice pusuya yatarak bekledikleri o şeyde DEMOKRASİYDİ, naralarını attılar, ileri demokrasi yaptılar demokrasiyi.

tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

d8muv.jpg

'Rövanş almanın zevki için'


210920122002148714432_2.jpg

'Hem rövanş almanın zevki için, hem de ibret olsun diye'

Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran Balyoz Davası'nı böyle yorumladı:

"Balyoz davasının sonucu davayı yakından izleyen hiç kimse için sürpriz olmamıştır. Böyle olmak zorundaydı. Çetin Doğan , İbrahim Fırtına, Özden Örnek darbeye teşebbüsten ceza alacaktı. Aslında tutuklu yargılanan herkes ceza alacaktı. Belliydi.

Neden derseniz… Davanın başından beri ortada ne gerçek bir savcı, ne de gerçek bir mahkeme vardı. Bir karar verilmişti. Uygulanacaktı. Çetin Doğan ve yakın silah arkadaşlarından Ankara ’nın davetlerinde “İrtica geliyor” diye ileri geri konuşmanın, 28 Şubat dönemindeki girişimlerinin ve tabii görüş ve düşüncelerinin rövanşı alınacaktı. Hem rövanş almanın zevki için. Hem de tutuklanmamayı başaran ordunun geri kalan muvazzaflarına ibret olsun diye.

Bir karar verilmişti. Uygulanacaktı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yüksek öğrenim görmüş, en parlak subaylar serisi, türlü mercilerdeki güçlerin zihniyetine göre makbul bulunmadığı için tasviye edilecekti. Hem onlardan kurtulmak için, hem de yeni ve ‘makbul’ olanlarına yer açılsın diye. Böylelikle Kara Kuvvetleri olmasa da, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin önümüzdeki 20 yılına istenildiği gibi şekil verilebilecekti.

Balyoz ‘yargılaması’ budur.

Onlarca kez yazdığım tutarsız dijital delillerden, delil değerlendirme bölümünün atlanmasından, atanmayan bilirkişilerden, dinlenmeyen kilit tanıklardan bahsetmek istemiyorum. Bunlardan bahsettik. Mahkeme heyeti dahil herkes biliyor.

Evet herkes biliyor ki, Balyoz davası hukuki manada meşruiyeti olan bir dava değildi. Dünyanın hiçbir medeni hukuk devletinde bu haliyle görülmesine imkan yoktu. Aslına bakarsanız, ilk duruşmadan sonra devam etmesi sivil toplumda infial yaratırdı. Fakat bizde öyle olmadı.

Bunda manipülatif haberler yapan gazetelerin, gazeteci benzeri muhtelif kişilerin, söz konusu asker olduğu için ilkeyi, hukuku, prensibi unutan kalantor gazeteci-yazar abilerin sessizliğinin, tembelliğinin, korkaklığının payı çoktur.

Halbuki Balyoz davasının ne olduğu, delillerin ve iddianamenin nasıl bir ‘modus operandi’ ile hazırlandığı ilk etapta görülseydi, sonrasında gelen Oda TV , KCK , Devrimci Karargah ve Fenerbahçe davaları başka türlü yürürdü. Hem de çok başka yürürdü. Ama olmadı. Artık Bor-Niğde denklemi. Geçiniz.

Balyoz davasının sonucu beni hiç şaşırtmadı. Fakat Silivri Cezaevi’nin önünde elleri titreyerek ağlayan eşler ve çocuklar mideme oturdu. Bu dava da yıllar içinde büyük bir ayıp ve vicdansızlık örneği olarak Türkiye ’nin midesini bulandırmaya devam edecek. Eminim."

21.09.2012

vatan

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mahkeme!..

Davanın adı:

Balyoz zaten...

*

Mahkeme:

TBMM iki ay önce kapattı...

Dün o mahkeme karar verdi size...

*

Salon:

Cezaevinin içi...

Yer bulamadılar...

Baktılar memlekette tarla kalmamış, hapishanenin içine koydular... Hapisten kaçsan mahkemedesin, mahkemeden kaçsan hapistesin...

*

Yargıçlar:

Duruşma başlamadan bir gün önce hâkim değiştirildi...

Yetmedi; arada tahliye kararı veren hâkimleri görevden aldılar...

Mahkeme başkanı, tahliye yönünde oy kullandığı için baskı altına alındığını oturup karara yazdı, baktılar ki yorulmuş, emekli ettiler...

*

Sanıklar:

Bir ordu...

Orgeneraller, tümgeneraller, tuğgeneraller, ordu komutanları, kuvvet komutanları, albaylar, yarbaylar, çok sayıda subay...

Bir tek o zamanki komutanları yok...

Hilmi Özkök Paşa “Kasaptaki ete soğan doğramam” diyerek, fırında güveç tarifinden hareketle yırttı...

Mahkemeye çağırıp sormadılar bile:

“Senin bu ordunun hepsi mi vatan hainiydi?..”

O da zaten yanıtlardı:

“Olmayan lokmaya ağzımı açmam...”

*

Hukuk mantığı:

Fazlasıyla vardı...

Onun için mahkeme çağırınca, yurtdışından ilk uçağa atlayıp 34 saat yol gelen subayı görür görmez “Yurtdışına kaçar” diye anında tutukladılar...

O yiğit asker, yurtdışından karısına telefon açmıştı:

“Az daha uçağı kaçıracaktım...”

*

Deliller:

Nedense devletin polisi, istihbaratı getirmedi... Bir gazeteci bavul içinde getirdi, baktılar ki delilmiş...

İçinde yok yok...

Diyelim ki 2003 yılında yazılmış belgede, 2007 yılında adı değiştirilmiş sokağın yeni adı var... 2003 yılında adı geçen şirket ise beş sene sonra kurulmuş...

*

Ve karar:

2007’de verilmişti...

Dün okundu...

Hapisteki askerlerden çok, şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imama göre dizaynıyla ilgiliydi aslında... Ne kadar cumhuriyetçi, Atatürkçü subay varsa böylece sepetlendi... Şu andaki kadrolar getirilip oturtuldu size...

*

(Tüm bu olanları tarih kitaplarına koymayın...

Çocuklarımız okuyup utanmasınlar...)

Bekir Coşkun

ONUNCU KÖY

Cumhuriyet 22.09.2012

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şerorist

Sayın ahalimiz evet dedi.

HSYK reformu yapıldı.

Bismillah…

20 makam aracı alındı.

Yeni bina verildi.

24 saat korumalı.

Güvenlik kameralı.

Gerçi sıkış tepiş oldu…

20 üye çalışacaktı.

Bina sadece 17 katlıydı.

Odalar tefriş edildi.

Hepsine sekreter verildi.

Hepsine şoför verildi.

2’şer bin lira zam yapıldı.

Anıtkabir’e gittiler, önde Adalet Bakanı’nın mersedesi, arkasında konvoy halinde renolar, bahçeye park ettiler yan yana, bi saydılar ki, 20 tane reno var, panik çıktı, bakan ve müsteşar dahil 22 üyeyiz, mercedes burda, 20 tane reno da burda, 22’nci nerde diye telaşlandılar, meğer, müsteşar audisiyle gelmişti, HSYK’ya yeni atandıkları için tecrübesizdiler, bilmiyorlardı, bizim adalet bakanlığı müsteşarları hep audiye binerdi, emekli olduklarında da götürürlerdi, yeni gelene yeni audi alınırdı, neyse, çelenk bıraktılar, hep beraber geri döndüler, önde mercedes, arkasında audi, onun arkasında 20 tane reno, camlar füme, oturup güzel güzel çalıştılar, Murat’ı Ovacık’a gönderdiler.

*

Gitti, işbaşı yaptı.

Bismillah…

Suikast ihbarı vardı.

Koruma istedi.

Verilmedi.

Kapıya polis kulübesi dikelim…

Hedef olur denildi.

Hiç olmazsa kamera koyun…

Konulmadı.

Bari kendi kendimi koruyayım…

Bir aydır tabanca bekliyordu.

Hâkim’lerin de yok.

Öbür savcı’nın da yok.

İlk geleni indireceklerdi…

Murat geldi.

*

Hal böyleyken…

Şero enselendi!

*

Kadeve hariç 55 trilyon liracığa mal olan, 63 dönümcüklük yeni binasına taşınan Anayasa Mahkemesi, CHP mensubu Şero’ya 15 lira 44 kuruş’luk kedi kumu ve süt alınmak suretiyle devletin zarara uğratıldığını tespit etti… Ki, daha önce, bi başka başsavcı meselesinde, Garfield gözaltına alınmıştı.

*

Ve, bu satırların yazıldığı dakikalarda, siz hâlâ, adalet sarayı’ndan çıkacak Balyoz kararını merak ediyordunuz…

Neyi merak ediyorsunuz kardeşim?

Hepsi “şerorist” işte.

Yılmaz Özdil

22 Eylül 2012

Hürriyet

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olası bir savaşta ülkeyi koruyacak dahi askerler birer birer temizlendi. Savunmamız devre dışı bırakıldı. Düşünün artık , HAVELSAN ın genel başkanı bile hapis cezası aldı. Nedir havelsan ? Havelsan her türlü yazılım üreten bir şirkettir. Aselsan ' a benzerdir. Askerlerle hiçbir alakası olmayan , rütbe gibi şeyleri bulunmayan , yalnızca yazılım üreten ve bunları pazarlayan bir yapının genel başkanı olan Ömer Faruk Yarman bile hapse girdi. Artık kolay lokma olduğumuzu düşünüyorum. Birilerinin artık bir şeyler yapması gerekli . Yoksa sonumuz son değil ...

"Olası bir darbe ile iktidarı devirecek cuntacılar birer birer temizlendi." mi desek acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Olası bir darbe ile iktidarı devirecek cuntacılar birer birer temizlendi." mi desek acaba?

geri zekali öküzümtrak! ABD kuklalari, yesil k-Usak ürünleri, vatan hainleri, din racirleri, eskiyalar, capulcular! demokrasiyi kullanarak devleti ele gecirdiler. ülkemizi sattilar. parasini kendi ceplerine attilar A koyun!

tarihinde kitapsiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu dava kararı karşı devrimin ilk mahkumiyetidir. Bunu görmeyen muhatap almak bile gereksiz. Ancak açığa çıkartıp karşı devrimin birer neferleri olduğunu görmemiz açısından bir kaç kelam etmemizi hak ediyorlar. 76 lılar derneği 12 Eylül de ülküçülerde içeri alındı ancak muhatap bizdik diyorlar. Şimdi muhatap yine biziz. Bu arkadaşlara sıra daha gelmediği için kendilerini şanslı görebilirler. Daha değirmene taşınacak çuvalları da varsa taşımaya devam etsinler.

Kim bunlar ?

Özgürlükçü solcularımız ; Bunlar rüyalarında devamlı işkence görürler. Dünya değişir siyaseten karşıtlıklar değişir ancak bunların bağnazlığı değişmez. Bu arkadaşlar düşlmanımın düşmanı dostumdur noktasında iktidarın bazı uygulamalarını desteklerler. 8 yıllık Eğitim , kim yaptı nicin yaptı. Asker zoruyla yapıldı o yüzden değiştirilmesi onlar açısından da meşrudur. Yine bir misal ,Türban. Kim üniversitelerde yasakladı. Yine asker. Peki kim türbanı savundu yine bu solucanlar. Kabeleri AİHM bile aksi kara verse karşı olmak zorundadırlar. Gericiliğin yanında durup aydınlanmayı tukaka eden bu zihniyet islamcıların taşaronudur. Bu zihniyete sahip insanlar köşe başlarını tutarlar. Bilinci parçalamak ve gerçeği ters düz etmek için dili yozlaştırıp kavramların içlerini boşaltırlar. Bu güne kadar bu tiplere karşı gösterilen duyarlılığın gösterilmemesi taraftarıyım. Herkesin tavrı kendine benim tavrım bu tiplere karşı tutarlı ve tavizsiz olacaktır.

Liberaller ; Abd de liberal olması ile ünlü Çetin Doğan'ın damadı Dani Rodrig tweter da bir iletiye cavaben ;" Bizim liberallerin bağnazlığını çokca eski solculardan çıkmış olduğuna bağlamak mümkün." Adam soldaki derin komlocu zihniyetin farkında. Komplo üstadı Yalçın Küçüğün bir lafı vardı. Bu islamcılar beni çok okurlar diyordu. Kanımca anlatmak istediği soldaki bağnazlık budur. Bugün liberal ağızlarda tekerleme halini alan darbe söylemide bu bağnazlığın ürünüdür. Solu 80 darbesi bile bitiremedi. Onları bitiren ölüsevicilikleri ve akıldan yoksun kinleridir. Bu kin liberallere kadro sağlamıştır. Ve karşı devrimde faktör olmuştur.

Muhalif İslamcılar : Bu arkadaşlara dün akşama kadar kuşkucu yaklaşmama rağmen sempati duyardım. Son zamanlarda medyada yer bulan bu islamcılar harun karun edebiyatı ile karşı devrimde katalizatör görevi gördüler. Solla bile dirsek temasında bulundular. 1 Mayıslarda alanlarda Hopa devalarında mahkemelerde destek oldular. Ancak dün gece itibari ile bu admalarında içinde ki kin açığa çıkmıştır. Firavun edebiyatı yapan bu adamlar insanlar hapse atılınca demokrasi partisi vermişlerdir.

Ve Özgürlükçü solun türevi Özgürlükçü ateistler.

Bu arkaşlar belirli bir siyasi misyon taşıyan bireylerdir. İslamın kimi uygulamalarını aşmış laik Cumhuriyetin her kazanımına nefretle bakarlar. Evet her kazanım diyorum. Çünkü doğaları gereği karşıt olduklarına karşı tavizsiz ve kin beslerler. Memlekette siyasi cinayet mi oldu bizi suçlarlar. Memlekette hak kaybı mı oldu bizi suçlarlar. Memlekette İslamcılık yükselişemi geçti bizi suçlarlar. Çamur deryasında yaşıyor olmalarından gerek pisliklerini bize atarlar. Hayrunisa GÜL ü AİHM de savunup bu zihniyet onu köşke Pınar Doğanın babasını da hapse göndermiştir.

Devrim-Karşı devrim çatışmasını görmeyen ve taşeronu olan zihniyet dünkü mahkumiyetlerinde müsebbibidir. Şimdi bu mahkumiyetlere bahane üretme zamanıdır. Acele etsinler zira muhalif islamcılar ön aldı. Daha sırada Perinçekler,Balbaylar var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

4 duvar arasında patlatacakları camilerin hayallerini kursunlar!

Beynin resmen tecavüze uğramış senin, artık iflah olmazsın, resmen nefret söylemiyle ego tatminindesin, camileride hep müslümanlar patlatıyor hemde içinde başka müslümanlar varken ne iş? Onlar olduğunda gelip burda bu kadar nefret söylemiyle ego tatmini yapacakmısın? Nerde, sizin kendinize hayrınız yok, islam akıl işi değil gerçekten nakil işi.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...