CaN06 0 Eylül 22, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 22, 2012 gönderildi HATASIZ OLAN TEK ALLAH'TIR. Link to post Sitelerde Paylaş
Uzay 0 Eylül 22, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 22, 2012 gönderildi Birçoğu efsane. Aralarında kaçı gerçek bilemeyiz. Gerçek olsada abartıldıkları bir kesin. Link to post Sitelerde Paylaş
eyvahcubbeli 0 Eylül 22, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 22, 2012 gönderildi İslâm tarih bilincinin farkında olmak gerek. Tevhid inancı tarihi parçalara ayırmaz, Hz. Adem’le başlayan hak ve bâtıl mücadelesi tevhid ve şirk eksenli cereyan etmiştir, kıyamete kadar da böyle devam edecektir. Bâtıl düzenlerin kendi içindeki mücadelesi bu gerçeği değiştirmez. Müslümanlar hangi peygamberden müstağni kalabilir ki? Hangi peygamberi rehber edinmekten kaçınabilir ki? Kur’an geçmiş peygamberlerin kıssalarını boşuna mı ebedîleştiriyor? Link to post Sitelerde Paylaş
katalan 0 Eylül 22, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 22, 2012 gönderildi Hz.Yunus (a.s.) şimdi Musul olan eski Ninova'da yaşadığı kuvvetli ihtimaldir. sana da sorayım katalan: Mesela Hz.Yusuf(a.s.) yaşamamışsa Akhenaton tek tanrılı yeni dini kimden öğrendi ? Hz.Yusuf(a.s.) yaşamadı dersen akhenaton niye var? iyi geceler Dostum bu sorun bana aşağıdaki soruyu hatırlattı, güldürdün çok yaşa Benim en sevdiğim dialogu forumda bir ateist arkadaş anlatmıştı aradım bulamadım ama çok kısaca şöyle. Arkadaşın dedesi:Ulan bir de Allah yok diyorlar, Allah yoksa Yunus peygamber balığın karnında nasıl yaşadı o zaman? Hadi bunu açıklasalar ya Tatlı dedeymiş Link to post Sitelerde Paylaş
optimum 0 Eylül 23, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 23, 2012 gönderildi - Tevratta geçen hikayeler kopyalandığı için kuranda var. - Hiç biri yaşamamıştır. - Bir tanesinin bile varlığını kanıtlayamazsın. - Tevratta çoğu peygamber değildir. Din büyüğüdür. Aristo, Platon gibi adamlar anlayacağın. Şu an nasıl Peter Parker, Bruce Banner, Clark Kent, Luke Skywalker ilgi ile izleniyorsa onlar da o zamanın fantastik edebiyat kahramanıydılar. Antik çağın insanlarının hoşuna gidiyordu bu hikayeler. Şehir efsanelerinden doğdu. Nineler bu hikayeleri anlatmaya bayılırlar. 124.000 gibi bir sayı var bilirsin. Gelmiş geçmiş tüm toplumlara yön vermiş insanların peygamber olmadıklarını nereden biliyorsun? Ayrıca 1 tanesi bile yaşamışsa( buna kendin bile inanmıyorsun da neyse) ne yapacaksın? tüm savunduklarından vaz geçermisin? Link to post Sitelerde Paylaş
optimum 0 Eylül 23, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 23, 2012 gönderildi Dostum bu sorun bana aşağıdaki soruyu hatırlattı, güldürdün çok yaşa okuyorsun ama işine gelmiyor anlamıyorsun fitneci katalan Link to post Sitelerde Paylaş
katalan 0 Eylül 23, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 23, 2012 gönderildi okuyorsun ama işine gelmiyor anlamıyorsun fitneci katalan Bir daha oku bence şaşkın dostum... Demekki balığın karnı Allah'tan daha etkileyici ve iman ettiriciymiş. Buna nasıl inanıyorsun? ----------------------------------------------------- Yunus yaşamış olamaz. 1)Hem Allah'ın peygamberi olacaksın, 2)Hem uzun süre peygamberlik yaptıktan sonra Allah'a isyan edeceksin ve görev yerini terk edeceksin, 3) Hem de Allah'ın gücünün sana yetmiyeceğine inanacaksın (o kadar yıldan sonra ), 4) Bütün bunları yaptıktan sonra Allah seni balığın karnına sokunca Allah'ın tekliğine ve gücüne iman edeceksin.... Olmaz dostum olmaz, inan olmaz, mızrak çuvala sığmıyor Bu olamayacağına göre herşey yalan olur; Allah, Kuran vb. Not:Genelde tartışılan Yunus'un balığın karnında nasıl yaşadığı olmasına rağmen, bu olay masalın en önemsiz kısmıdır. -------------------------------------------- Enbiya 87 - Ve Zennûn (Yunus A.S), gadaba gelerek (öfkelenerek) gitmişti. Böylece ona muktedir olamayacağımızı (hükmedemeyeceğimizi) zannetti. Sonra karanlıklar içinde (şöyle) nida etti: “Senden başka İlâh yoktur. Sen Sübhan'sın (herşeyden münezzehsin). Muhakkak ki ben, zalimlerden oldum.” Link to post Sitelerde Paylaş
Machiavelli 0 Eylül 23, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 23, 2012 gönderildi peygamberlerin yaşantısına baktığımızda ilk göze çarpan şey ezilenin yanında yer alacaksın, sırtını içlerinden güçlü ama aptal olana dayayacaksın, sonra gücü sen eline geçireceksin. muhammede bakıyorum öyle,musa ya bakıyorum ezilenin yanında ama firavunla aşık atıyor, yusuf a bakıyorum aynı,nuh biraz değişik önce gemiyle gidiyor ortalık duruluyor dönüyor,isa ya bakıyorum çevresinde ezilenlere cazip niteliklerde bulunup keza sırtını güce dayayarak, keza güçlüyü karşısına alarak bulunduğu devrin -topluluğun nabzına göre şerbet vererek gücü eline geçiriyorlar,ilerliyorlar. diğer taraftan devrin 'ben peygamberim' diyenlere karşı çıkan ileri gelenlerine bakıyorum ilk başta, bu adam sahtekar sizi kandırıyorla başlıyorlar bir süre direniyorlar sonra o toplumun örf adet gelenek inanç durumuna göre ezilelerinde çoğunluğuyla koltukları bırakıp kirişi kırıyorlar. kısaca işin sırrı, ilk başta ezilenin yanında duracaksın şartlar lehine döndüğünde üzümleri löp löp yiyip saplarını millete dağıtacaksın.tabi arada cıngar çıkarıp başkaldıran uyanıklar olursa duruma göre kelle uçurup mucize filan göstereceksin. Link to post Sitelerde Paylaş
Machiavelli 0 Eylül 23, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 23, 2012 gönderildi Hala ademin kaç yıl önce yaşadığına dair bir bilgi veremedi foruma gelen müslümanlar. şöyle bir ayet var: ALİ İMRAN 3/33-34. Allah, Adem’i, Nuh’u, İbrahim ailesini, İmran ailesini birbirinin soyundan olarak alemlere tercih etti. Allah işitendir, bilendir. ortalama 1500' er yıl olsa 4*1500=6000 gibi bişi yapar kabaca. adem nerde duymuştum unuttum 1500 yıl gibi yaşadığı varsayılıyordu yazılı tarih 4000 lerde diye biliyorum kısaca 6 binlere gelir. diğer taraftan 124 bin peygamber var deniliyor ortalama 100 yıl yaşamış olsalar aynı anda bulunma korelasyonunu 1000 de 1 yapalım kısaca burdan 120*100=12bin yıl falan yapar, ayetteki 4 soydan gelen farkı alırsak geriye 6bin kalır, 6bin-muhammed=4500 yıl yapar bunuda 4500 bölü 100demeliyiz,oda eder 45 son 5bin yılda 45 peygamber gelmiş öte diğer yandan dünyanın yaşı 4-5 milyar yıl dersek ilk bulunan insan fosili 200 milyondu galiba bu hesaba göre bilimsel verilerle din tutmuyor, bundan sonrasını bende anlamadım Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts