Jump to content

Harun Yahya Safsatası ve Evrim gerçeği (E-kitap İndir)


Recommended Posts

20091215025401.jpg

Bu kitap bilimin safsataya yanıtıdır: Küresel gericiliğin merkezi ABD'de üretilen ve ülkemizde Harun Yahya imzasıyla fosil sergileri ve Yaratılış Atlasları'nda bire bir tekrarlanan yaratılışçı iddialar, dünyanın ve ülkemizin değerli bilim insanları tarafından teker teker yanıtlanıyor.

Canlılar milyonlarca yıldır değişmiyor mu? Fosiller canlıların milyonlarca yıldır değişmediğini mi gösteriyor? Türler arası geçiş biçimleri yok mu? Yeni bir türün evrimi gözlenmedi mi? Genetik araştırmalar evrim kuramını çürütüyor mu? Hücrenin nasıl oluştuğu evrim kuramı ile açıklanamıyor mu? Mutasyonlar hep zararlı mıdır? Göz evrim geçirmedi mi? Karmaşık yapıların evrimle oluşması olanaksız mı? At evrim geçirmedi mi? Termodinamiğin İkinci Yasası Evrim Kuramı'yla çelişiyor mu? Taş Devri hiç yaşanmadı mı? Tektanrılı din, tarihin ilk gününden beri var mıydı? Nuh'un gemisi buharlı gemi miydi?.. Mısırlılar elektrik mi kullanıyordu?.. Darwin, ırkçı ve Türk düşmanı mıydı?..

Bilimsel olarak hiçbir geçerliliği olmayan, ama politik bağlamı nedeniyle etkinlik alanı kazanan safsata niteliğindeki bu iddialar karşısında, Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Berna Alpagut, Dr. Kenan Ateş, Dr. Andrew Berry, Prof. Dr. Jerry Coyne, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Richard Dawkins, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Haluk Ertan, Prof. Dr. Sevil Gülçur, Çevirmen Feryal Halatçı, Bilim ve Gelecek Dergisi Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, Doç. Dr. Osman Gürel, Prof. Dr. Steve Jones, Prof. Dr. Aykut Kence, Prof. Dr. Yaman Örs, Dr. Sibel Özbudun, Doç. Dr. Ergi Deniz Özsoy, Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Prof. Dr. Şevket Ruacan, Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Doç. Dr. Alâeddin Şenel, Prof. Dr. A. M. Celal Şengör, Prof. Dr. Aslıhan Tolun, Prof. Dr. Cemal Yıldırım ve daha pek çok bilim insanı sonsözü söylüyorlar: Evrim kuramı olmadan bilim olmaz!

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 45
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hacı kadim dostum çok haklısın, Paranın gücü diyelim, Bilim adamları zekasıyla bir yere gelir ve kendisini dinlettirir ancak bunun gibi kişiler ise aşırı derecede zengin olduğu için sesini her yerde duyurur...

Bu beceriksiz yaşam formları ; Bilim adamlarının sizin ve benim gibi değerli insanların zamanını alıyorlar....malesef halkımızda bilimsel dilden anlayacak kapasitede değil, sırf başı ağrıdığı için bile 2 satır okuyamaz dinleyemez ancak bu oktar gibi cübbeli gibi insanlar çoook basit bir dille ( ki bilinçli yapmaz kapasiteleride o kadardır zaten komplike cümleler kuramazlar) konuşurlar ve halk bunu anlar....protonlar netronlar neanderter ışık yıllları vb dersen halk anlamaz ama şurada makine var onu çalıştıran biri var bu yaratıcıdır kendi kendine çalışmak olurmu dedimi halk ooooo çok mantıklı konuştu diyor ...rezalet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nuh tufanı masalının dağlardaki deniz canlılara ait fosillerin açıklanması için uydurulduğunda dair bilgiler var.

Kitabı sevdim ama kötü çekmişler. Basılı fiyatı 15 TL imiş. Hemen alayım.

Basılısı olduğunu bilmiyordum 20-30 sayfa okuyalaım çeşitli maddelerden bakalım sararsa basılısını alırız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yüzüne tükürülmeyecek kadar adi bir deli bu kadar ünlü ve değerli bilim adamını kendisine cevap yazdıracak kadar deli ediyor.

Garip bir durum gerçekten.

Hacı, işte size hep bunu anlatmaya çalışıyorum ben yıllardır. Bu adamın kitap ve web sayfalarında yaptığı propagandadan etkilenmeyenler zaten ne mal olduğunu da gören kişiler. O kişilere zaten birşey anlatmaya gerek yok. Ama diğerleri bu adamın içyüzünü bilmiyor. Adamın çok geniş bir ağı var, cahil halk üzerinde etkisi ve nüfuzu var. Televizyonda gördükleri o karikatürize tip ile, evrim karşıtı propaganda yapan onca site ve kitabın arkadasındaki kişi ve kesimin bu olduğunu, o propagandadan etkilenenlerin bir kısmı bilmiyor bile olabilir.

Bu adam uluslararası bir sorun. Daha geçen gün yabancı bir ateist forumda ellerine geçen bir toplu email'in kimden geldiğini çözmeye çalışıyorlardı. Hem ingilizce, hem türkçe metin olarak gelmiş. Türkçe olduğunu bile anlamamışlar, ne dil bu acaba diye tartışıyorlardı. Sonra birisi tanıdığı bir türke sormuş, türkçe olduğunu onaylatmış, ondan sonra harun yahya'dan geldiğini anlamışlar. "Eski dostumuz harun yahya'nın işi bu anlaşıldığı kadarıyla" dediler sonra. Yani onlar da biliyor bu adamı ve tanıyorlar. Richard Dawkins'e bile illah dedirtti bu adam.

Böyleleriyle görmezden gelerek uğraşılmaz. Mücadele etmek gerekiyor. Fikirleri ne kadar beş para etmez olursa olsun, insanlar bunu farketmiyor. Farketmeleri için de öyle adının önünde prof ünvanı olan bilmemkaç kişinin bir araya gelip girişimde bulunması gerekiyor. Ya da bizim gibi duyarlı kişilerin birşeyler yapması gerekiyor.

ABD'de evrim ve yaratılışçılık konusunda geçmişteki ünlü davalardan birine damgasını vuran olay National Academy of Science'ın hepsi saygın olan çok sayıda evrimci bilim adamına hazırlattığı rapor olmuştu bildiğin gibi.

Bu tür adamların cahil halk üzerindeki etkisini bertaraf etmenin başka yolu yok malesef. Ayrıca bir de geçen hafta duyurulan, "Bir Grup Evrimci"nin dava girişimi türü şeyler de denenebilir. Her koldan bu kişilerin iç yüzü topluma gösterilmeli.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yüzüne tükürülmeyecek kadar adi bir deli bu kadar ünlü ve değerli bilim adamını kendisine cevap yazdıracak kadar deli ediyor.

Garip bir durum gerçekten.

Harun yahya'dan hoşlanmamak için ateist olmaya gerek yok.Birçok aklı başında müslümanda sevmez kendisini.

Tam bir münafık.

O yüzden onun iddaalarını çürütmeniz yada yanlış şeyler söylemesi müslümanlar karşısında sizi haklı kılmaz.

Haa belki tatmin edebilirsinizbununla kendinizi :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Basılısı olduğunu bilmiyordum 20-30 sayfa okuyalaım çeşitli maddelerden bakalım sararsa basılısını alırız.

Maalesef baskısı tükenmiş halde. Zaten beni de paylaşmaya bu itti, tarihe gömülmesin istedim. Belki de kitabın bütün baskılarını malum şahıs alıp piyasan silmiştir.

Bu arada yönetim başlığı sabitleyebilir mi?

tarihinde Saying tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklı başında müslüman nasıl oluyor? Eşyanın tabiatına aykırı bir durum.

Richard Dawkins yaratılıs atlasındaki hatalarla ve HY ile dalga geçti. Ama o pişkin pişkin biz o resimleri sazan avlamak için koyduk, elma yanak da oltaya takıldı dedi. Ama kitaptaki o yapma balık oltası böceklerini de kaldırdı. Dinleri yalan ama her türlü eleştiri karşısında kendilerini kandırmayı becerebiliyorlar.

Adem ile havva ne zaman yaşadı, insanlığın soy ağacını çizin bakalım diye sorsanız yanıt veremiyorlar.

7 kat göğü atmosferin tabakaları olarak anlatıp, yakın göğü yıldızlarla donattık ayetini görmezlikten geliyor.

Örümcek mucizesinde örümcek ağının sağlamlığını, kurandaki evlerin en çürüğü örümceğinkidir ayetini vermeden, ankebut(örümcek) suresini görmezlikten gelerek anlatıyor.

Buna benzer o kadar saçmalık var ama hala savunmaya kalkıyorsunuz.

Müslüman iken ateist olan bunca insan nasıl çıkıyor? Aklını kullanarak. Safsataları görerek.

hele konuşana bak...

Senin haddinemi aklıbaşında müslüman varmı demek ? Adama sorarlar o zaman, sen kimsin diye

Sen ve senin gibiler insanlığın soy ağacını çizebiliyormusunuzki karşınızdaki veremiyor diye laf söylüyorsunuz. Bir teori ortaya atıyorsunuz insanla maymun arasında,İnsan ne zaman ve nasıl iki ayağının üzerinde dikildi diye sorunca saçma sapan varsayımlardan öte gidemiyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cinlere, peri masallarına inanlarda akıl olabilir mi? Hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

Kutsal dediğiniz kitaplardaki olaylarla ilgili bir tane kanıt getirin inanayım. Hepsi masal.

HY dahil birçok kişi saçmalıkları görüp modernize etmeye çalışıyor. Süleyman ucakla uçuyormuş (kuşların tahtını uçurması), haberleşme teknolojisini kullanıyormuş (karınca ile konuşması), Nuh hayvanların DNA larını gemiye almış ve gemi buharlı gemiymiş.

Bir çoğunuz da masallardan konuşulunca mucize diyorsunuz.

Ateistforumda gelmiş tereciye tere satıyorsunuz. Zavallılar. Ne işiniz var burada. Dininizle dalga geçilmesinden mi hoşlanıyorsunuz.

Ne o zorunamı gitti karşında cevap veren birilerini görünce rahat rahat sallayamıyorsun tabi.Meydanı boş bulup atmak daha kolay dimi

Ben sana ne diyimki şimdi.

Herşeyi 5 duyu organına hapseden, Dünyayı sadece kendisinin etrafında döndüğünü sanan metafizikten bi haber olan birinden, ancak gördüğüme inanırım demesi normal tabi

tarihinde kerem34 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu adamın yaptıklarını bir Ateist yapsa; işte ateistlerin ahlakı bu kadar olur diyecek kişiler, konu müslüman olunca sırf sahtede olsa din propagandası yapıyor diye ses çıkarmıyorlar...

Münafık dedikya daha ne dicez, Benim çvremdeki her müslümanda aynı şeyi düşünüyor, prim vermiyor bu adama.

ayrıca bende evrim teorisini ispatlicam diye sahtekarlık yapan bilim adamlarını eleştiren bir ateist hiç görmedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Münafık dedikya daha ne dicez, Benim çvremdeki her müslümanda aynı şeyi düşünüyor, prim vermiyor bu adama.

ayrıca bende evrim teorisini ispatlicam diye sahtekarlık yapan bilim adamlarını eleştiren bir ateist hiç görmedim.

Harun Yahya'yı sevmeyen bir Müslüman dahi televizyonda bir belgeseli çıkınca ağzı ayrık izliyordur eminim :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

O kürsülerde metafizik derken madde ötesi değil de felsefenin kendisi anlamında metafizik(soyutlamalar vs.) kastediliyor olmasın?

metafizik felsefenin içindedir ama madde ötesidir.Herşeyi madde olan ateist bunuda çarpıtıp aslında madde ötesi değil soyutlamalar falan diye işin içinden çıkmaya çalışabilir tabi.

Metafizikle uğraşan onca felsefeci,akademisyen var. Hala metafizik hiç olmamış yeni bişeymiş gibi utanmadan hangi üniversitede var diye sorulabilir.Ayıp ayıp

Madrid üniversitesinde varmış ayrıca.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...