Cervantes 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Her nerde köle lafı geçiyor ise oranın taaa...... Senin karşı olman gerçeği değiştirmiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
-inmanah- 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Carvantes boşsun boş NOKTA Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Fikri olmayan parazit yapmasın burada. Link to post Sitelerde Paylaş
-inmanah- 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Fikirlerini sevsinler, illa bir dogmayı pislik olduğunu bile bile aklamaya çalışanın, fikri olmayan parazit yapmasın demeside normal bir durumdur........Boşsun boş..... Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Hadi bekliyorum köleliğin hiçbir şekilde olmadığı bire toplum düzenini anlatın bana. Link to post Sitelerde Paylaş
gargoyle 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Eğer işçiysen,memursan,emekliysen kısacası sabit gelirliysen zaten kölesin demektir. Dünyanın şuanki sisteminde köleliği kaldırmak imkansızdır. Hayallerde yaşamaya devam edin. hadi ordan. hiçbir mal/mülk edinemeyen, nerede çalışacağını seçemeyen, ömür boyu bir kişinin malı olan, hukukun sujesi değil objesi olan bir köleyle işçi memur emekliyi bir tutmak da neyin nesi. ben ücretliyim. fena sayılmayacak bir gelirim evim ve arabam var. yazın tatile gidiyorum. ayrıca hukuken girişim özgürlüğüm var. tarihte hangi köle bunu yapabilirdi? ücretli iken kendi çabalarıyla zengin olan birçok insan var. köleler ultra yetenekli de olsa kendini de paralasa bir çift terliğe bile sahip olamaz. zira kendisi maldır ve alınıp satılır. islamı aklayacam diye iyice zıvanadan çıkıp saçmalamaya başladınız. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Ben sana içki ve zinanın olmadığı bir toplum düzeni anlatabilirim ama sen bana köleliğin (işçiliğin,memurluğun,sabit gelirliliğin) olmadığı bir düzeni tasvir bile edemezsin. Sen öyle sen, hayali olduğu sürece herşeyi tasvir edebilirsin. Şimdi sorulara gelelim: 1. İçkiye karşı mısın, değil misin? 2. Köleliğe karşı mısın, değil misin? 3. Kadın akrabalarından birinin işçi veya memur mu olmasını istersin, yoksa cariye mi? Link to post Sitelerde Paylaş
bluee22 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Bitmedi bu çarşaf muhabbeti bırakın onlarda medeni olmasın herkes medeni olmak zorundamı yawww. Mühim olan özgürlük değilmi. yokmu insanların medeni olmama özgürlüğü ister mağarada yaşasın ister çarşaf giysin ister bikini giysin nedir bu yaw Ateistede özgürlük medeniyetsizede özgürlük varmı ötesi Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Sen öyle sen, hayali olduğu sürece herşeyi tasvir edebilirsin. Şimdi sorulara gelelim: 1. İçkiye karşı mısın, değil misin? 2. Köleliğe karşı mısın, değil misin? 3. Kadın akrabalarından birinin işçi veya memur mu olmasını istersin, yoksa cariye mi? 1. karşıyım 2. değilim 3. cariye uzun mesele. Sizin sandığınız gibi bişey değil. Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi hadi ordan. hiçbir mal/mülk edinemeyen, nerede çalışacağını seçemeyen, ömür boyu bir kişinin malı olan, hukukun sujesi değil objesi olan bir köleyle işçi memur emekliyi bir tutmak da neyin nesi. ben ücretliyim. fena sayılmayacak bir gelirim evim ve arabam var. yazın tatile gidiyorum. ayrıca hukuken girişim özgürlüğüm var. tarihte hangi köle bunu yapabilirdi? ücretli iken kendi çabalarıyla zengin olan birçok insan var. köleler ultra yetenekli de olsa kendini de paralasa bir çift terliğe bile sahip olamaz. zira kendisi maldır ve alınıp satılır. islamı aklayacam diye iyice zıvanadan çıkıp saçmalamaya başladınız. Köleler insan statüsünde olmadıklarında vergi vermezler. Ama sen memur olduğun için vergi verirsin. yani topla böl çıkar aynı hesap. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi (düzenlendi) 1. karşıyım 2. değilim 3. cariye uzun mesele. Sizin sandığınız gibi bişey değil. İlk iki soruya nihayet cevap verebilmişsin. Nasıl bir insan olduğun hakkında yavaş yavaş bir kanaat oluşuyor. Bir müslümanın put uğruna neler yapabileceği gün ışığına çıkıyor. Ama 3. soruda yine kıvırmaya başlamışsın. Sen cariyeliği ne sandığını söyle, ben de ayetlerle ne olduğunu göstereyim. 3. soruya net bir cevap alayım. Cariyeliği nasıl düşünüyorsan ona göre cevapla. 3. Kadın akrabalarından birinin işçi veya memur mu olmasını istersin, yoksa cariye mi? Eylül 29, 2012 tarihinde sağduyu tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Myra 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Çelişkiler yumağısın cidden ,çarşaf giydiğimi bir kaç kere söylememe rağmen ısrarlı bir şekil de msn adresi istemeye devam ettin . İğrendiğin kimselere bu şekil de ısrarcılığın , ruh hastası olabileceğinin alameti olabilir mi ? Link to post Sitelerde Paylaş
gargoyle 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Köleler insan statüsünde olmadıklarında vergi vermezler. Ama sen memur olduğun için vergi verirsin. yani topla böl çıkar aynı hesap. vergi vermek insan statüsünde olmanın bedeli ise verilir. köle nasıl vergi versin? hiçbir varlığı yok. topla çıkar böl aynı hesap ne demek? sırf buralarda yazayım saçma da olsa cevap yetiştireyim diye uğraşıyorsunuz. Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi vergi vermek insan statüsünde olmanın bedeli ise verilir. köle nasıl vergi versin? hiçbir varlığı yok. topla çıkar böl aynı hesap ne demek? sırf buralarda yazayım saçma da olsa cevap yetiştireyim diye uğraşıyorsunuz. Aman, bırak yazmaya devam etsin, insanlar da görsün bir müslümanın dini savunacağım diye ne kadar alçalabileceğini. Link to post Sitelerde Paylaş
koltuk 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi Ben erkeğim. Şaşkın insan erkek olsan ne olur? Erkek olunca Allah'ın emirlerinden muaf mı oluyorsun? Kuran'ı iyi oku ve günaha girmek istemiyorsan peçesiz dolaşma. Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi vergi vermek insan statüsünde olmanın bedeli ise verilir. köle nasıl vergi versin? hiçbir varlığı yok. topla çıkar böl aynı hesap ne demek? sırf buralarda yazayım saçma da olsa cevap yetiştireyim diye uğraşıyorsunuz. İnsan statüsünü kazanabilmen için birilerinin illa eline bir kimlik tutuşturmaları mı gerekiyor? Vergi ile insan statüsünün normalde bir alakası olmamasına rağmen devletlerin uydurduğu birşey bu. Link to post Sitelerde Paylaş
-inmanah- 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi (düzenlendi) Aman, bırak yazmaya devam etsin, insanlar da görsün bir müslümanın dini savunacağım diye ne kadar alçalabileceğini. Carvantes arab bedevilerinin uydurduğu pislik ve ilkellik kokan dogmatik dinsel yasalarını daha mantıklı buluyor( nasıl bir mantıksa artık).. bu dinin insan hak ve hürriyetine nasıl bir hakaret olduğunu bizzat gösteriyor sağolsun..... Eylül 29, 2012 tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Myra 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi (düzenlendi) Çarşaf giydiğim için ben özgür değil miyim ? Ben şimdiye kadar nasıl farkedemedim bunu :S Özgürlük asıl onu giyebilmektir.Eşimin ,sevgilimin yanın da mini mini eteğini oturarak yukarı çeken bir hanım ise benim özgürlüğümü kısıtlıyor. Ben çarşaflı olduğum için değil kot giyseydim de kısıtlamış olacaktı. Arkadaşım , ben pardesü giyemiyorum cicili bicili , renkli renkli baş örtü takmak istiyorum bu örtüye aykırı . Çarşaf giyersin veya giymezsin karşında ki kimsenin dikkatini çekmediğin müddetçe örtülüsündür zaten . Eylül 29, 2012 tarihinde Myra tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Machiavelli 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi çarşaf giyen neden utansın ,gerekçesi ne,zaten kendine güvenmiş, kişiliğiyle herkesten daha özgür olduğunu düşünüyor. çarşafın içinde kendini mutlu hissediyor, kimseden sızlanmıyor, inancına göre,tanrının kendi için istediği şeylerin kendi istediklerinden daha iyi olduğunu düşünüyor. küçük görmek yerine saygı duymak gerekir. Link to post Sitelerde Paylaş
koltuk 0 Eylül 29, 2012 gönderildi Raporla Share Eylül 29, 2012 gönderildi çarşaf giyen neden utansın ,gerekçesi ne,zaten kendine güvenmiş, kişiliğiyle herkesten daha özgür olduğunu düşünüyor. çarşafın içinde kendini mutlu hissediyor, kimseden sızlanmıyor, inancına göre,tanrının kendi için istediği şeylerin kendi istediklerinden daha iyi olduğunu düşünüyor. küçük görmek yerine saygı duymak gerekir. Gördüğüm her çarşaflı kadın kendine özgüveni değil ezilmişliği ifade ediyor. Sadece ifade etmekle kalmıyor her hareketiyle bunu kendisi de gösteriyor. Sokakta çarşaflı kadın görünce iyi bak. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts