Jump to content

türkiye iran olacak, az kaldı, uyan artık!


Recommended Posts

Sağduyu haklı.

Kemalizm ne? Atatürk devrimlerini ve sonraki atılımları (Köy enstitüleri, okul kitaplarında evrim teorisinin uzunca anlatılması vd) da düşününce bu Kemalizm hiç de fena bir şey gibi görünmüyor. Fakat Atatürk'le birlikte ölmüş gibi de görünüyor.

Hem devrimleri aydınlanmacı bulup hem de mevcut durumu Kemalizme havale etmek ve "Kemalistler bu halkı eğitmedi, kötüydü, çıkarcıydı, herkesleri bilerek cahil bıraktı" vs demek çelişkidir.

Bu ülke hiçbir zaman Kemalizmle yönetilmedi. Atatürk'ün kurduğu sistem -eğitim de dahil- kırık döküktü, giderek gericileşti. Bunları yapanlar Atatürkçüler değildi. Gericilik, devrimlere rağmen bu ülkeyi hiçbir zaman terketmedi, halkın aydınlanmasına izin verilmedi, ülke daima dini bir biçimde kullanan sağ muhafazakarlarca yönetildi. Demokrasiye geçelim dediğimiz ilk adımda geriye sayım başladı.

Yok Kemalizm falan. Rezil gericilerin, işbirlikçilerin yönettiği bir ülke olduk biz hep. Devrimler ve atılan sağlam temeldir bizi buralara getiren.

O kırık dökük eğitim sistemiyle ancak bu kadar oldu işte. Kemalistler dediğiniz belki ancak askerdi, o da artık bitti.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bazen kaostan çözüm çıkar. Kan akmaması şartıyla kutuplaşmadan yanayım ben açıkçası. Kutuplaştıkça ne hale geleceğimiz görüleceğinden çözüm de kendi kendine ortaya çıkacaktır kanımca.

Biraz daha açayım: Bugüne kadar kemalist mantıkla yönetildi bu ülke. Bir şekilde gerçekleşen kemalist devrim halka inip onu eğitmeye çalışmak yerine kendisini cumhuriyet balolarına sıkıştırıp muhafazakar ve yoksul halkı gecekondulara iterek "Lale Devri"ni yaşadı. Halkın örgütlenmeye başladığı anlarda darbelerle süreci kanlı şekilde bastırarak kendisini destekleme potansiyeli taşıyan yığınların da yüreğini hınçla doldurdu. Kendisine benzeyenler dışındakileri tasfiye ederken kimsenin kendisine benzeyemeyeceğini düşünerek çelişki yarattı. Yani hem benzetmeye çalıştı hem de benzemesini istemedi. Türbanlı annelerin çocuğunu savaştırırken annelerini yemin törenlerine almadı. Kendiliğinden hallolabilecek meselelerde mağduriyet yaratarak karşıtlarının ekmeğine yağ sürdü.

İşte şimdi arkasında halk namına çok küçük bir azınlık var. Bu azınlık hem apolitik, daha da önemlisi hem de bunun farkında değil. Tepeden bakmaya devam ediyor. Kısacası bu tabloyu kendileri yarattılar. Ülkenin kurucusunu kanunla korumaya çalışarak, heykellerini dikerek,zoraki sevimsiz törenlerle anarak kalplere değil hamasete hitap etti. Her alanda ezberci bir toplum yarattı. Sevgisi bile ezberci olan halk meydana getirdi. Şimdi çocuklarımız asla benimseyemeyecekleri sözleri papağan gibi seslendiriyorlar her sabah. Ne bekliyordunuz ki?

Şeriat gelir mi? Evet gelebilir. Çünkü göbeğini kaşıyan da deseniz, makarnacı da deseniz, asla anlayamayacağınız sebeplerden dolayı bu halk arkalarında. Asla arkanızda olmayacak çünkü kırdınız onları. Onlara bir şeyler götürebilecek dinamik öğeleri de yok ettiniz kendi çıkarınız için. Ne yaparsanız yapın ama asla şikayet etmeyin...

Tabii tabii, Atatürkçüler tu kakadır, ama komünistler sütten çıkma ak kaşıktır!

O kadar da masumdurlar ki yeni doğan bebekler bile onlar kadar masum olamaz!

Ülkenin bu hale gelmesinde herkes suçlu ama bir tek Marksistler temiz, öyle mi?

Güleyim bari.

Şu alttaki satırları iyi anlaşılsın diye mecburen koyulaştırıyorum:

Şimdiki gençler bilmez gerçi de, şeriatçıdan önce Atatürk devrimlerini yıkmak isteyenler ilk önce bu komünistlerdi işte.

O, Allahın belası cahil Kenan Evren dincilerden bile medet umacak kadar düştüyse ( Bkz.: Yeşil Kuşak Projesi ) bilinmelidir ki komünist kisveli anarşistlerin 12 Eylül öncesi estirdikleri terör ve ideolojik şirret yüzündendir.

PKK’dan önce bu ülkede Kürt ayrılıkçılığını körükleyenler de bu komünistler arasından çıktı.

Mesela İbrahim Kaypakkaya..

12 Eylül öncesinde ülkede estirdikleri ideolojik şiddet yüzünden Kenan Evren kafalarını kırdı diye o hırsla dincilerin şu anda her tarafı ele geçirmesine oh olsun diyorlar BAZILARI, olay bu.

İşte bu bile bizim BAZI Türk komünistlerinin ne kadar kinci, ne kadar gözü dönmüş birer ideoloji maskarası olduğunun en açık göstergesidir.

Dinciye kızıyoruz da Atatürk devrimlerini al aşağı etmek amacıyla onlar da az mı uğraşmıştır geçmişte?

Dogmatiklikte dincilerden ne farkı vardır bunların?

Bu ülkeye komünizm gelseydi şimdikinden daha mı iyi olacaktık mesela?

Benim hangi özgürlüğüm olacaktı örneğin?

Düşünce özgürlüğüm olacak mıydı, çıkıp da komünizmi açıkça eleştirebilecek miydim?

Seçim sistemi olacak mıydı?

Farklı fikirlere derhal saldıran, kendileri gibi düşünmeyen herkese faşist damgası vuran bu insanlardan siz hangi demokrasi bekleyebilirsiniz?

Tıpkı şeriatçılar gibi demokrasi bunlar için ideolojilerini hakim kılıncaya kadar kullandıkları bir vasıtadan başka nedir ki?

Dincinin adeta Allah gibi taptığı Muhammed’i var da bunların Muhammed yerine geçen Marks’ı, Lenin’i yok mudur sanıyorsunuz?

Dincinin yüzlerce mezhebi var da komünistin yok mudur örneğin?

On komünist tesadüfen bir araya gelsin, emin olun on saat içerisinde on ayrı fraksiyona ayrılırlar.

İşte bu derece geçimsiz, bu derece ayrılıkçı, bu derece birinin ak dediğine diğerinin kara dediği tuhaf fikir despotlarıdır bunlar.

Birbirlerine bile kurşun sıkmaktan çekinmezler. Tıpkı iktidar uğruna birbirine kılıç sallayan dinciler gibi.

İnsanlar niçin irkildi bunlardan, niçin dışladılar, niçin uzak durdu sanıyorsunuz bu marjinallarden?

Evet, hoşgörüsüz dogmatik faşistin bizzat kendileriydi de ondan.

Çok matah bir ideolojileri vardı da niye battı söyleyebilirler mi bana?

Girdikleri her yerde insanları yoksulluğa, fakirliğe ve buna bağlı olarak gelişen ahlak düşkünlüğüne ( rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk vs. ) garkeden bunların ideolojisi değil miydi?

O çıkardıkları kardeş kavgaları, despotlara yaraşan baskıcılıkları, dincilere taş çıkartan dogmatiklikleri, ülkeleri geri bıraktırmışlıkları, insan doğasına tamamen ters saçma sapan ekonomik görüşleri ve daha sayamayacağım nice yanlışlarını insanoğlu unuttu sanıyorlarsa yanılıyorlar.

Bu ülkede her ideoloji yeşerir de bir tek bu fosilleşmiş ideoloji yeşermez.

Sanki memlekete şeriat gelirse sadece Atatürkçüler tasfiye edilecek, ama komünistler bundan muaf olacakmış gibi akıllara zarar bir de söylem içindeler ki insan bunlardaki akıl tutulmasına ne kızacağını biliyor ne de acıyacağını.

Bunların hayatı kin olmuş.

İşte bu kindir bunları ‘yetmez ama evet’ diyerek yargıya hakim olmak isteyen dinciyle işbirliğine gidecek kadar küçülten ve daha da çukura düşüren.

Not: Zaman ayrılık gayrılık zamanı değildir. O yüzden düzgün, adam gibi solculara tek bir lafım yoktur. Ama böylesi BAZI komünist kisveli Atatürk ve Atatürk devrimleri düşmanı yetmez ama evetçi dinci yanaşmalarına söyleyecek sözüm çoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yakup haklı.komünistlerin tek bildiği top sakal ve faul uzatıp birkaç kitap okuyup leninin marxın stalinin adını anıp entel takılmak.komünistlerin geçmişine bakalım.tek yaptıkları üniversitelerde türkçüleri dövmek.islamcılarla çatışmaları hemen hemen hiç olmamıştır.çoğu kürtçüleri savunur o da var..

tarihinde rembrandt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kemaliz, kemalizm diyerek uydurma bir ideoloji yaratıp onun üzerinden Atatürk'e saldıranlara Atatürk'ün şu sözleri yeter sanırım:

Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü müşkülat önünde, belki gayelere tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle dönüyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telakkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fenndir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • 2 years later...

Benim Türkiye'den pek umudum yok. Gidişat içler acısı. Son zamanlarda en büyük hayalim bu lânet ülkeyi terk edip İskandinavya'ya yerleşmek.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Türkiye'yi seviyorum. Kaosu küçüklüğümden beri severim. Hele ki insanlar bu kaos ile dansa başlamışlarsa, izlemek gerçekten keyif verici oluyor :)

Aldığım keyif o kadar büyük ki, bu kaosu sonuna kadar izlemek için ben de kaosa destek vermekteyim.

Uzaktan izlemesi daha eğlenceli.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim Türkiye'den pek umudum yok. Gidişat içler acısı. Son zamanlarda en büyük hayalim bu lânet ülkeyi terk edip İskandinavya'ya yerleşmek.

İslamdan kaçamazsın islam her yere geliyor. İskandinavyada en hızlı büyen din islam.

Yakın zamanda Avrupada müslüman olacak. Dünyada islam egemenliği çok yakındır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamdan kaçamazsın islam her yere geliyor. İskandinavyada en hızlı büyen din islam.

Yakın zamanda Avrupada müslüman olacak. Dünyada islam egemenliği çok yakındır.

Bu konuda ben de endişeli ve huzursuzum. İskandinavya'da suçların ezici bir çoğunluğunu Ortadoğulu göçmenler işliyor. Berbat yaşam tarzlarını Batı'da da sürdürmek istiyorlar. Avrupa müslüman akınına karşı ciddi önemler almazsa İslamizasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda ben de endişeli ve huzursuzum. İskandinavya'da suçların ezici bir çoğunluğunu Ortadoğulu göçmenler işliyor. Berbat yaşam tarzlarını Batı'da da sürdürmek istiyorlar. Avrupa müslüman akınına karşı ciddi önemler almazsa İslamizasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Avrupa için artık çok geç. Şuan Avrupada 50 milyon müslüman var. Bu müslümanlar fare gibi çoğalıp Avrupayı ele geçirecektir.

Avrupa ı bu hale getiren siyaset adamları oldu. Kendi çıkarları için Avrupanın içine ettiler. Ucuz işçilik diye ülkeyi cahil müslümanlarla doldurdular.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupa için artık çok geç. Şuan Avrupada 50 milyon müslüman var. Bu müslümanlar fare gibi çoğalıp Avrupayı ele geçirecektir.

Avrupa ı bu hale getiren siyaset adamları oldu. Kendi çıkarları için Avrupanın içine ettiler. Ucuz işçilik diye ülkeyi cahil müslümanlarla doldurdular.

Göç ve hızlı üremenin yanısıra, psikolojikman problemli insanları da etkileyip kendi dinlerine çekebiliyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...