Jump to content

Bunun anlamı nedir? Ateistforum üyelerini korur mu?


Recommended Posts

Ne zaman baksam, online listesinde absürt sayıda ziyaretçi görüyorum ve bu ziyaretçiler çoğunlukla farklı üyeliklerin profil sayfalarını inceliyor durumundalar.

Organize ve taraflı bir grup tarafından, bütün üyeler teker teker araştırılıp gelecekte hazırlanacak hukuksal savaşlar için veri toplanıyor olabilir mi? Ateistforum, herhangi bir üyesini, herhangi bir dindeki herhangi bir çirkinliği açıkça ve sertçe bir üslupla eleştirdiği için veya buna benzer şeyler için yasal mercilere istek halinde ip gibi özel bilgilerini teslim eder mi?

Ateistforum, üyesini ne kadar korur, gizliliğine ne kadar sahip çıkar?

Ateistforum, herhangi bir üyesini; herhangi bir dinin peygamberinin reşit olmayan yaşta bir insanla evlendiği için bu herhangi bir dinin peygamberine sarf edebileceği olası ağır ithamlar durumunda dahi bu kişinin özel bilgilerini isteyen yasal mercilere teslim eder mi ve üyeyi kendisine dava açılması riskiyle baş başa bırakır mı? Ateistforum, farzı misal; evrime inanmayanları insan olamayacak kadar gerizekalı olmakla itham eden herhangi bir üyesinin ip gibi özel bilgilierini, hakaret sebebiyle özel bilgilerini talep eden yasal mercilere teslim eder mi?

1dyt5e.jpg

tarihinde Aberforth tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla ben bilmem ama kurallarda yetkili mercilere teslim edilir yazıyor.

Ayrıca ben kimseye ağır hakarette bulunmadığım için sorunum yok. Onu bırak dini konulara bile girmiyorum, ateistcafe'de dünyadaki siyaseti felan takip ediyorum birde bilim forumunda takılıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yetkili makam istedimi mecburlar vermeye. herkesin yazdıkları indiriliyor olabilir

indirsinler indirsinler, özelleikle de her mesajında islama kinini kusan, hakaretler savuran, binlerce mesaj yazıp, her mesajında islama küfreden asalakların yazdıklarını özellikle indirsinler.

forum üyeleri korur mu diyor, forum önce kendini korusun.

bu çok iyi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dışarıdan kimin neden izlediğini biz nereden bilelim? Bunu bilmek imkansız, ayrıca oturup da düşünecek olursak paranoyak olur çıkarız.

Bu forum dini sertçe eleştirmek nedeniyle dava edilmek istenen insanların bilgilerini vermez. Bu bilgileri ABD'den istemek zorundalar, çünkü forumun resmi sahibi de forumun server ı vs. de Amerika'da.

Bunun dışında, kimse dinlere ve dindarlara küfretmemeli zaten. Bu bizlerin sürekli yaptığı uyarıdır. Kimi tartışmalar gerçekten çok ateşli geçer, sinirler gerilir ve istenmeyen sözler sarfedilir, mümkün olduğunca temizlemeye çalışırız. Hepimizin aşırılıkları olur, oluyor.

Ateistforum din ve din eleştirisi konusunda hukuksal olarak yazarlarının yanındadır, bu konuda taviz vermeyeceğini daha kurulurken ilan etmiştir.

Buna rağmen- en başta yöneticiler olmak üzere- kimse tam olarak güvende değildir, kimseye yüzde yüz güvence vermek mümkün değildir, burada yazan herkes de bunu biliyor olmalıdır. Sonuç olarak burası internet ortamıdır.

Sayın Katılımcılarımız,

Bilindiği gibi, bu site ve forum, ateizm ve dinlerle ilgili konuların özgürce tartışılması için kurulmuştur. Doğrudan amacı, siyasi tartışmaların yapılması değildir; doğal olarak din ve siyasetin kesiştiği konular, Ateistforum'da tartışılacaktır. Ancak din ile hiçbir ilgisi olmayan siyasi konular, bu site ve forumun esas ilgi alanı dışındadır. Yine de, katılımcıların düşüncelerini özgürce açıklaması konusundaki politikamız dolayısıyla, siyasi konuların Ateistcafe'de tartışılmasına karşı çıkmıyoruz. Ama siyasi konulara ilgili açılan başlık sayısının gereğinden fazla arttırılmamasını, forumun asıl amacından uzaklaştırılmamasına özen gösterilmesini katılımcılardan rica ediyoruz.

Herkesin görüşü kendisini bağlar. Kimsenin görüşlerine, kendi siyasi veya ideolojik görüşlerimiz dolayısıyla sansür uygulamak, kimsenin sesini kısmak istemiyoruz. Bu siteyi kuranların ve yönetenlerin ortak görüşü, ırkçılık ve savaş propagandası dışında her türlü görüşün kişi hak ve özgürlükleri alanına girdiği yönündedir. Beğenmediğimiz ve hiçbir şekilde katılmadığımız en aykırı görüşler de bunların içindedir.

Ancak içinde bulunduğumuz koşulları ve özellikle yasal kısıtlamaları, Türkiye Cumhuriyeti ve sitemizin bulundurulduğu ABD yasalarını bizler yapmadık. Site kurucu ve yöneticileri olarak söz konusu yasalara uymama gibi bir keyfiyetimiz olamaz. Forumda ifade edilen bazı sözler dolayısıyla forumumuz yasal takibata uğrayabilir. Bunlardan dinlerle ilgili olanlarına göğüs germek, kuruluş amacımız dolayısıyladır ve din konularının tartışılmasıyla ilgili olarak bu tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz. Fakat aynı tutumu siyasi konuların tartışılmasında göstermemizin bizden beklenmesi ağır olacaktır. Ateistforum ve ateizm.org, Internet'teki anonimliğin arkasına sığınarak ağzına geleni söyleyenler yüzünden, siyasi konularda bedel ödemeyecektir. Bu yüzden, forumumuzu sıkıntıya sokabilecek iletilerde zorunlu değişiklikler yapma veya bu iletileri silme hakkını Ateistforum saklı tutmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

laa bu yönetici palavralarına inanmayın

mahkeme şu şu başlıklardaki şu mesaj sahiplerinin ip'sini şu kadar süre içinde tarafımıza iletin dediği zaman ne göğüs gerebilirler ne taviz vermeyeceğükk havaları kalır

İletiler temizlenir ve biter. O yüzden iletileri silme hakkımız saklıdır.

Çok sıkıntı yaşıyorsanız, kendinizi güvende hissetmiyorsanız yazmazsınız. Herkesi tek tek, ince ince rahatlatacak halimiz yok.

Yazdık işte. Forumun politikası bu. Fal bakmaya devam edecekseniz keyfiniz bilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bana ana avrat küfür ediliyor ve ben siliyorum zaten. Cacık.

Biz bundan sözetmiyoruz. Dinlere, inanırlara, Allah'a vs küfür ve hakaret etmekten bahsediyoruz. Çaktın?

Ayrıca bunun sonu yok, mevcut iktidar ve ortamda "Muhammed'in önüne Hz. yazmadın" diye de insanlara musallat olabilirler, oldular da.

Forum ABD yasalarına bağlı, sözkonusu din ve ateizm olunca yasal prosedür başka türlü işler.

Fal bakma. Bir şey olursa görürüz hep beraber, forum nasıl davranıyormuş.

Tecrübe ettik, biliyoruz bir şeyler de söylüyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca sorun Ateistforum'la bitmiyor.

Bunca esip gürleyen ateistler, başka yerlerde hiç mi ağızlarını açıp bir şey söylemiyor, başka hiçbir yerde hiçbir şey yazmıyor mu? Sadece bu forumdan ibaret değildir sanırım ateistliğiniz. Öyle ise burada hiç durmayın zaten. Hele bir de size sorun yaratacağını düşündüğünüz bir üslubunuz varsa, tek saniye durmayın.

Ekşi'deki insanlar dava edildi. Orası ateist bir platform da değildi. Başka yerlerde de dava edildiler.

Burada üyelere bir şey olmadı, olmamasının nedenleri var ama her şeye rağmen kimse yüzde yüz güvende değil, olamaz da.

Ülkenin durumu belli. Kahramanlık yapın diyen yok, hiçbirimiz de yapmıyoruz zaten ama bu denli korkup da yazdığınız yerlerden garanti beklemek saçmalık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim korkum yok, yeri geldimi insanına göre, yobazın yanında demekte pek akıllıca değil, burda yazdığımı başka birinin yanındada gayet rahat derim, hatta bir dindarın allah saçmalıklarını yüzüne tokat gibi vurdum , o kadar korkmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, bunlar gerçekler sonuçta, gericilerden korkmak gayet doğal fakat nereye kadar sürecek? Eğer başıma birşey gelirsede gocunmam, ben sapık antik bir kitapta yazanları kutsal belleyip ellerini bile yıkamadan o kitaba elleyenlerin saçmalığını biliyor ve yazıyorum diye başıma birşey gelmesinden korkarsam burda hiç yazmamam gerekiyor....Saçmalıkların izinden giden ve dininden bir haber kesimim bu dini sorgulası ve kutsallarının arap erkeklerinin kendi güç , iktidar ve çıkarları için yazdığını bilmesi öğrenmesi sadece ve sadece gerçeklerin bilinmesidir, gerçeklerden kaçılmaz, muhakkak yalanlar bir yerden fire verip kendini ifşa eder, ama bugün ama yarın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...