Jump to content

ATEİST TÜRKÇÜ OLURDA , ATEİST ÜLKÜCÜ OLAMAZ.


Recommended Posts

İşte böyleee,

Türkçü ataıst olabülürmü?

Bence bıraz olur,bırazda olamaz.

Tanrıyı Türkü korumaya çağırırsak OLAMAZ.

Ama tanrıyyı emekli edersek Türkcü Ateist olur.

Ateist türkçü

..Bilgi kaynakları : e

kşi sözlük,

uludağ sözlük

google ingilizce-türkçe

varlığına bir türlü tahammül edilemeyendir. neymiş canım; ateistten türkçü olmazmış. neye göre? bunca müslüman geçinen insan müsvettesi var iken, vatan düşmanı var iken; bir ateist, ülkesini sevemez mi yani?

Bir türkçü müslüman olabilir,

musevi olabilir,

hristan olabilir,

dinsiz de olabilir.

türk olması,

ahlaklı bir türk olması yeterlidir.

adamı türkçülükten soğutmayın...

(bu giri, sözlükteki hiçbir yazarı hedef almamaktadır.

yazar kendi görüşünü belirtmiştir.)

(hiperistikretikulum ?, 19.02.2012 22:07 ~ 22:08)

loading... #73919339 paylaş şikayet et

Bende inanmıyorum.

Benim düşüncem birilerine batıyorsa batar.

Türkçülüğümden bir şey kaybetmem.

(Mert Caner ?, 21.02.2012 22:49)

loading... #74112737 paylaş şikayet et

Türkçülüğü bir "bence" anlayışına hapsettiğimiz takdirde mazur görünecek, fakat türkçülüğün bilimsel, mesnetli bir fikirsel dünya görüşü ve yaşam tarzı olduğu idrak edildiğinde, naif bir tebessümle karşılanıp ciddiye alınmayacak türkçü.

(karabudunlu ?, 26.02.2012 21:11)

loading... #74537405 paylaş şikayet et

karşısındaki herkesi kendisi gibi sanan döl israfı iki ayaklı yaratıkların çaşıt olarak nitelendirdiği Türk evladıdır.

(bkz: anlat anlat nereye kadar kamil)

(hiperistikretikulum ?, 27.02.2012 22:17)

loading... #74593649 paylaş şikayet et

Kimse kimseye mason localarına adam alır gibi Allah'a iman etme şartı getiremez.

soya bakılır, sonra dile bakılır,

sonra türk töresi'ne göre davranıp davranmadığı.

Türk'ün töresi aynı zamanda türk'ün dinidir.

(Danismendname ?, 01.03.2012 21:27)

loading... #74834382 paylaş şikayet et

Hüseyin nihal atsız ata'dan beri türkçülerin sloganı "tanrı türkü korusun!" olduğuna göre; kendini türkçü zanneden, toplumdan soyutlanmış herifin tekidir.

Ne olduğunu kendisi de bilmez.

Tarih boyunca türklerin bir tengri'ye inanan bir ırk olduğunu görmezden gelir.

kısacası bu insan, kendini türkçü zanneder.

ateizmin,

hümanizmle dolup taşan,

türk ırkçılığına taban tabana zıt,

komünizm öğretilerine kaynaklık eden fikriyatından haberdar mıdır?

bırakın türkçülüğe, kendisine bile hayrı olmayan bu adama tebessüm etmekten ileri bir şey gel(e)mez.

(il kaya ?, 01.03.2012 21:34)

loading... #74835061 paylaş şikayet et

Agnostiğim ama densiz birisi kalkıpta kanıma , tarihime , töreme laf ederse eğer , başına gelebilecekleri sözlerinden sonra kabul etmesi gerekir diye özetleyebilirim.

Bir kandaşımda Nihal Atsızdan beri Türkçülerin sloganı olan ''Tanrı Türkü korusun'' örneğini vermiş , bu örnekte benden olsun efendim.

‎-Ana gerçekten hangi dindensin?

-Oğul, Türküm dedim ya!

-Tamam ben de Türküm ama Müslümanım da.

-Dinimi ne yapacaksın Türk olmam yetmiyor mu?

-Ana kızma ama merak ettim söylesene.

-Oğul biz insanları dinlerine göre değil milletine göre ayırırız...

Hüseyin Nihal Atsız (''Deli Kurt'' Romanından)

(TeomanBatur ?, 02.03.2012 19:58)

loading... #74909901 paylaş şikayet et

Ateist olmak Türklüğe uygun değildir ancak insanları inançlarına göre ayırmak da Türklüğe uygun değildir.

(Eksioglu Numan ?, 16.03.2012 12:22)

loading... #75934899 paylaş şikayet et

Her mitingte Tekbir çekenlerden tiksinme sonucu oluşan bi yaklaşım...

(ygttngn ?, 16.03.2012 22:51)

loading... #75990390 paylaş şikayet et

En iyi Türkçü Ateist Türkçüdür

(samsa cavus ?, 27.03.2012 03:29)

loading... #77075624 paylaş şikayet et

Türk'ün dini önemli değildir ama en iyi türkçü ateist türkçüdür kelimesi çok yanlış

(nogayel ?, 13.04.2012 22:33)

loading... #78693984 paylaş şikayet et

Türklüğün özüne islam işlemiş ben önce Müslüman sonra Türkçüyüm inşAllah

(ts41 ?, 01.05.2012 02:07)

loading... #80244731 paylaş şikayet et

ateist türk de olmaz türkçü de olmaz.

"türkçüler tanrıyı bir tarafa atmamıştır, atamaz da. 'tanrı türkü korusun' türkçülerin her daim sloganı olacaktır." hüseyin nihâl atsız

(il kaya ?, 21.05.2012 21:08)

Tolondede

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Müslümanın bırak Türkçü olmasını Türk olması bile söz konusu olamaz. Müslüman bir kimse ümmetçi olmak zorundadır. Ümmetçi olan birisi de milli benliğini unutmak zorundadır. O yüzden ülkücüler dünyanın en çelişkili ve en salak insanları bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Ülkücü'den kasıt mesela şu anki MHP'li olmak gibi birşeyse bence de olamaz.  

Türkçülük veya milliyetçilik konusu ise, başka insanları aşalamaya dönüşmüyorsa ateist için kabul edilebilir.

Başka bir milletten insanın haklarına eşit saygı gösterme ilkesi de buna dahil.

Yani ateist veya nonteist bir kişi, milliyetçi de olsa aynı zamanda eşitlikçi olmalıdır.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 02.10.2012 at 17:29, nihilistik yazdı:

Din, milliyet.. Hepsi osuruktan teyyare. Takım tutmaktan farkı yok. Normal insan aslında türkçü, kürtçü, almancı(anlamı neyse artık) vs. de olamaz..

Elbette... milliyetçilik de bir çeşit dindir zaten. millet adına katledilen insan sayısı, din adına katledilenlerden çok da az değil.

Bundan 50 bin yıl önce türk olmanın hiçbir değeri yoktu. bundan 50 bin yıl sonra da hiçbir değeri olmayacak. ama insan olmanın anlamı değişmez.

İnsanlar doğal olarak, kendisi için hatırası olan yerleri sever. orada birlikte sorunları paylaştığı insanları da sever. Ancak bayrak millet ırk gibi bir takım hayali ve hiçbir gerçekçi değeri bulunmayan, putlaşmış bölücü kavramlar da geleceğin dünyasında yok olup gitmeye mahkumdur.

Irk vardır gerçi...; mesela maymun ve insan arasında bir ırk farkından söz edilebilir. ancak bu durumda yine ayrımcılık yapılamaz. diyelimki düşünebilen bir goril var. ve bir insanla birlikte çok mutlu yaşıyorlar, birbirlerini seviyorlar. bu insanları ayırmak vicdansızlıktır. bu açıdan dünyayı bırak farklı bir gezegenden bile olsa ırk ayrımı yapılamaz.

 

Ancak gerçekten insani değerlere bağlı bir milliyetçilik olabilirse, burda şöyle de bir durum var; din denen yobazlığa karşı olan insanların, ülkesine sahip çıkması güzel birşeydir.

Mesela bu ülkenin aydınlanması için yobazlara karşı mucadele verdiğimizde, müslüman bir ülke için çalışmış olmayız. Dünyanın bir bölgesinde birlikte yaşadığımız insanların mutluluğu ve geleceği için mucadele vermiş oluyoruz. Aksi durumda, gezegenin bir bölgesi daha ilkel kolonilerin eline geçmiş olacaktır. bu açıdan ülkesine sahip çıkma düşüncesi, cehalet ve zulümle savaşma düşüncesiyle birleştiğinde motivasyon daha güçlü olur.

O açıdan, dinlere ve cehalete karşı olan insanların ülkesine sahip çıkması yukarda bahsettiğim ilkelere uygun olduğu takirde olumlu yönleri de olan bir durum.

Bir örnek vereyim; diyelim ki batmaya başlamış bir gemideyiz. ve herkesi kurtaracak sandal yok -tıpkı diğer ülkelerin sığınmacıların hepsini kabul etmek istememesi gibi-

Ancak gemiyi hala kurtarma ihtimalimiz var. Bu durumda sandal bulup kendimizi kurtarmakla mı uğraşmalıyız..., yoksa gemiyi mi kurtarmalıyız?

Burda gemiyi batıranlar din adına milletine ihanet eden şeriatçılar oluyor.  bu karanlık zihniyete musade veriliyorsa zaten millet kavramı da hikaye olur.  işin bu tarafı da ayrı bir sorun.

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Milliyetçilik denen kavramı, tarihsel gelişimi içinde değerlendiremiyorsunuz maalesef.

Milliyetçilik, Fransız devrimi ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Ulusal devletlerin kendi yurttaşlarını bir arada tutmak için kullandıkları bir ideolojidir. Fransız Devrimine kadar devletler sadece din temelli idi. Dünya üzerindeki bütün devletlerin genel karakterini belirleyen felsefe din idi. Fransız Devrimi'nden sonra dinin yerini milliyetçilik aldı. Laik ve demokratik devletlerin tamamı resmi görüş olarak milliyetçiliği almak zorunda kaldılar. Yani milliyetçiliğe sahip çıkmak aslında din dışı bir devleti mümkün hale getirmek ile eştir.

Din ve milliyetçilik dışında bir felsefeye sahip devlet olamaz mı? Ben henüz böyle bir örnek görmedim. Sovyetler Birliği bile, iş vatan savunmasına geldiği zaman milliyetçi olmuştur. Stalingrad savaşında, Kızılordu Çarlık Rusyasının büyük generallerini ortak sembol olarak kullanmıştır.

Ulusötesi kapitalizm, okumuş kuşaklara milliyetçiliği bir tür satanizm gibi gösteriyor. Milliyetçilik ırkçılığın, savaşların hatta ne bileyim kadınlara dönük şiddetin kaynağı gibi gösteriliyor. Tabii bu propaganda çok ustaca ve ince şekilde yürütüldüğü için, milliyetçiliği savunan insan bir anda kafalarda gulyabaniye dönüşüyor.

Bakınız, Türkiye bundan 20 sene önce milliyetçi idi ve laik idi. Bugün Türkiye milliyetçilikten uzaklaştı. Tayyip Erdoğan milliyetçiliği ayağımın altında eziyorum dedi. Ne oldu? Laiklik ortadan kalkıyor ve şeriatçı bir devlet haline geliyoruz. Bütün felsefi akıl yürütmeleri bir tarafa bırakalım. Yaşadığımız gerçek dünya, bizi milliyetçilik ile dinin birbiri ile çatışan iki ideoloji olduğunu gösteriyor. Din geldi mi milliyetçiliği ayağının altına alır, milliyetçilik geldi mi din ezilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistten milliyetçi olamayacağını hangi salak uydurdu çok merak ediyorum. Ateist birisi milliyetçi olamazsa kim milliyetçi olabilir o zaman?

Milliyetçilik din dışı, din karşıtı bir ideolojidir. Ateist birisi bal gibi de milliyetçi de ve hatta ırkçı da olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Milliyetcilik ile ırkcılık kavramlari birbirlerine cok karistiriliyor. Milliyetcilige eleştiri yaptigini zanneden kişi aslinda ırkcılıga eleştiri yapiyor. Ayrica konu ile ilgili olarak; turkiyede ulkuculuk denince akla mhp denen akpnin koltuk değnegi ümmetci dangalaklar gelir elbette.Bu dangoz partinin turkculukle alakasi yoktur. Bu dingiller islamci terörist avanaklardir. Akpnin cakma milliyetci turden versiyonu. Neyse; milliyetcilik irkcilik degildir.Baska kulturler irklar asagilanmaz milliyetcilikte. Turksundur, Turk kulturunu seversin sayarsin yaşamaya çalışırsın. Yoksa, başka milletleri hor falan gormezsin. Farkli kültürlere de saygı duyarsın. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Milliyetçi ateist olamaz" gibi iddialar yanlıştır elbette. Bu tarz ifadeler, bölünmeler ve kutuplaşmalara sebep olur.
Ancak dinlere karşı olan birinin, milliyetçiliğe de karşı olmasını, son derece normal karşılamak lazım.  

Burada bir insanın neden milliyetçiliğe karşı olduğu önemli...?
Kimileri dincilik ümmetçilik yapmak için karşı olabilir. o kişiler zaten bellidir.
Diğer taraftan bazı insanlar da eşitlik anlamında karşı olabilir ki, bu zaten ateizmin de temelinde olması gereken bir değer.

Eşitlik ve islamın bir arada bulunması, milliyetçilik ve islamın bir arada bulunmasından çok daha zordur.

Bir müslüman ile ateist, hem saygınlık açısından... hem de söz hakkı açısından eşit ise...
sosyal, hukuksal, aile içi ve her alanda en ufak bir ayrımcılık görmüyorsa, orada islam egemen olabilir mi...?

Böyle birşeyin imkanı ihtimali var mı.....?


Ancak unutmamak gerekir ki, milli değerler ne zaman savunuluyorsa, orada dinin de adı geçer.
Kendi milletinin değerlerine sahip olmayan "batı özentisi" olarak damgalanır. Bu zihniyet arabın uşağı olduğunu bir türlü farkedemez.
Milli değer dediğimizde gelenekler de dayatılır. bunların çoğu aslında arap islamcı geleneğidir.  

"Bunları milli değerlerin yanından çıkaralım" diyorsanız, hepimiz de öyle yapıyoruz zaten. bunun için milliyetçi olmaya gerek.
Türklere islamın nasıl geldiğini anlatmak bile yeterli 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet ben Gagavuzların, Türkiye Türklerinin, Azerilerin, Özbeklerin, Kırgızların, Türkmenlerin, Tatarların, Kazakların, Çuvaşların, Yakutların, Tuvaların menfaatlerini üstün tutuyorum.

Bu yüzden birileri bana ırkçı, faşist, sağcı vs diyecekse desin. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bırak tanımadığım bir insanın sırf aynı coğrafyada doğduk diye menfaatlerini üstün tutmayı, benim vicdanım kendi menfaatlerimi bile kimsenin üstünde tutmama izin vermez.

Benim için şu an, hatta tam da şu an Afrika'da açlıktan ölmek üzere olan bir çocuğun, kafasına silah dayanmış ve ölmemek için ağlayan bir gencin, zorla tecavüz edilen bir kadının, çocuklarına ekmek götürmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan babanın menfaatleri din, dil, ırk hiç bişey gözetmeksizin hepsinin üstündedir. 

Milliyetçi bir insanın benim için daeşli veya pkklıdan farkı yok. Kendi içlerinde ki tek farklılık uğruna savaştığı değerler. Kurtulun şu hastalıklı düşüncelerinizden.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...