Jump to content

İçerik Kuralları Katılaşmalı


Recommended Posts

Ben bugün ateistforum ve ateistcafe kategorilerindeki birçok başlığı gözden geçirdim.

Çoğu yerde artık üyelerin fikirlerini yazmak yerine, anlık mesajlaşma programlarıyla aynı standartta ve (afedersiniz) "sidik yarışı" kıvamında laf sokma hevesiyle yazılan çok basit diyaloglara girdiğini görüyorum. Hatta gerçekten düşüncelerini paylaşıp, fikir alışverişinde bulunmak isteyen bazı üyeler de bu saçmalıkların arasında unutuluyor diyebilirim.

Mevcut kalitenin ateistforum'un kuruluş amaçlarına daha uygun bir şekle dönüşmesi için neler yapılabilir?

Örneğin, bir fikir olarak; karakter sınırlamasının uygulamaya konulması ve tek cümlelik mesajların yasaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

tarihinde Aberforth tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Haklısınız. Aslında burada iş daha çok biz moderatörlere düşüyor. İçeriksiz, sataşma içeren, messenger tarzı yazışmalara izin vermememiz gerekiyor ama maalesef hem sayımızın azlığından hemde mevcut kadronun normal hayatında ki yoğunluklarından böyle mesajları takip edememe gibi durumumuz oluyor.

Bu yüzden katılımcılara sürekli şikayet butonunu kullanarak bize yardımcı olmalarını tavsiye ediyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Forumun kalitesini yükseltmek için moderatörler daha müdaheleci, daha agresif olsun diyorsun. Anlaman lazım ki bu forumun kalitesinin düşmesinin asıl sebebi zaten moderatörlerin müdaheleciliği ve agresifliği. Bütün kalite adamları saçma kaprisleriyle buradan kaçırdılar. Bak mesela bana. Bugüne kadar belki 10 kere atılmışımdır. Ama belki 2 veya 3 tanesinde gerçekten de forum kurallarını ihlal ettiğim için atıldım. Genellikle "liboş" olduğum için atılıyorum, ve tabiki bu öküzlük karşısında sinir olup aylarca yıllarca bir daha uğramıyorum. Kaç tane daha adam böyle sırf görüşleri yüzünden buradan "temizlendi". ("Ateistforumda temizlik yapılıyor" başlıkları atılır arada). Sonra da bu çorak acaip yer kaldı. Buyur. Sen de gelmiş moderatörler iyice milleti bunaltsınlar, onlara hakaretamiz bir şekilde yaklaşıp iletilerini budasınlar, editlesinler, silsinler, gerekçe olarak da iletinin kendi bakış açılarından yeterince değerli, akıllı vs olmadığını söyleyip insanlara böyle hakaret etsinler diyorsun. Çoban gibi ellerinde sopa insanları dürtsünler, "daha güzel içerikli kaliteli yazın bakayım" diye milleti gütsünler diyorsun. Bak kesin sonuç alırsın.

TD forum var mesela. Orada "liboş" fikirlere izin var. Fakat orda da moderatörler bu senin tavsiye ettiğin zırvalığı yapıyor. Ben bazen 5 ileti gönderiyordum 4 tanesini editliyorlardı. "Çok uzundu, kırptım" falan gibi aptalca sebeplerle. Ya da "içeriksiz iletiydi, konuyla bağlantılı değildi, sildim" falan. Gerçi burada da benzeri "Tavanarasına taşıyorum, çünkü içeriksiz ve kalitesiz olduğuna karar verdim" şeklinde yapılıyor. Ama tabi daha vahimi siyasi açıdan bazı fikirlerin ifade edilmesinin engellenmesi ve sansürcülük. Hesapta özgür düşünceci, "tabuları olmayan" bir forum bu (giriş yazısında öyle yazar 10 senedir). Ama tabi "tabu" derken Müslümanların tabularına sahip değiller, onu diyorlar. Kendi tabuları ayrı. Atatürk, Kürt sorunu falan gibi tabuları duruyor, tabulara dokunanı da kapının önüne koyuyorlar. O yüzden bu forum böyle çorak sığ bir hale geldi. Eskiden çok kaliteli tartışmalar geçerdi buralarda. Donanımlı akıllı adamlar vardı. Ama işte "tabuları olmayan", ifade özgürlüğünün kutsal olduğu bir forum burası. Yersen. Nelerin buralarda kutsal olduğunu ben sana söylerdim ama atarlar şimdi.

Kolektivist (yani anti-bireycilikçi) bir kültürde yaşıyoruz. Müslümanlıktan çıkmakla kimse ifade özgürlüğünü, farklı fikire ve yaşam-biçimine tahammülü, objektiflik / mutlak doğruluk iddialarına karşı şüpheyi (mesela moderatör iletiyi "içeriksiz" ilan ederken objektif bir kıstasa dayandığını iddia ediyor) falan bir anda özümseyemiyor. Müslümanlıktan çıkıp Atatürkçülüğe Stalinciliğe Atsızcılığa falan giriyorlar. Aynı tahakkümcü tahammülsüz tepeden inmeci despot zihniyet devam ediyor, tek değişen simgeler renkler isimler. Yukarda saydığım değerlerin isminin Batı'da liberal değerler olarak geçtiğini de bunlara anlatamıyoruz. "Liboş da liboş" diye ortada gezmeye devam ediyorlar. Zekice bir tavır koyduklarını sanıyorlar. Çünkü eşşeğe altın semer de vursan eşektir. Müslümanlığı reddetmekle adam olunmuyor sadece. Ama gel de anlat bunlara.

tarihinde mavi gözlü diktatör tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

"Ben bugün ateistforum ve ateistcafe kategorilerindeki birçok başlığı gözden geçirdim."

Kaç tanesini? Şu an itibari ile 9639 konusu ve 273356 adet postu olan bir forumdan, ateist cafeden bahsediyorsun. Kaç tanesine bakabildin bu postaların? :)

Görmüş olduğun birkaç kekeme yüzünden "Katı kurallar"ın gelmesini istemendeki mantığı pek kavrayamadım açıkçası. Forumu biraz daha irdelersen; tek cümle ile hatta tek kelime ile müslümanların ağzını kapatan birçok yazar, post ve hatta tek kelimelik konu başlıkları bile görebilirsin. Pireyi gördün, deveyi yakıyorsun mübarek; az serin gel :)

Zeus seni korusun.

tarihinde enjeksiyon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Forumun kuralları yeterince katı.. Ama destek ve yardım gerek.. Katılımcılar içeriksiz yazılarla doldurulmuş boş başlıkları raporlamalı.. Yönetim her yazıyı, her başlığı okuyamıyor. Sizler yardımcı olun, forumu hep beraber istenilen seviyeye getirelim.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=53057

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...