Jump to content

21 Aralık 2012


Recommended Posts

başlıktan da anlaşılacağı gibi konu oldukça yakın bir tarih olan 21 Aralık 2012 . Çoğumuzun bildiği gibi maya takvimi bu tarihte sona eriyor yani kimine göre bu tarih kıyamet kimine göre ise insanlığın yeni bir çağa girişi (fakat deprem vb önemli bir şeyden ziyade aydınlanma anlamında) kimine göre ise dünya foton kuşağına girecek,güneşte patlamalar olacak çıkan radyasyon vb faktörlerle insan mutasyon geçirip özel güçler kazanacak ki bu ikince görüşe yakın

konuyu ateist-teist kavgası olmadan yorumlamanızı istiyorum, herkes mayaların kim olduğunu,fazla bilgi olmasa da tarihçesini ve konuyla ilgili hangi görüşe inandığını ya da böyle bir şey olacağına inanmadığını yazabilir

bana kalırsa şöyle bir durum var eğer mayalar tarihi doğru biliyorlarsa bizden çok daha gelişmiş olmaları gerekiyor. o zaman ne oldu da bir anda yok oldular. bu kadar gelişmişlerse bir anda felaketle yıkılmaları zor o zaman ne oldu? bunun üzerinde konuşalım sonuçta tarih yakın

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yorumluyanlar yorumlamış. aç google da birsürü veri var. ama bana göre saçma. belkide mayaların yaz yaz canı sıkılmıştır. Dünyanın 21 Aralık 2012 de biteceğine dair en ufak bir olasılık olsa emin olun dünya böyle olmazdı. Demekki öyle bir olasılık yok.

tarihinde KAROAS tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yorumluyanlar yorumlamış. aç google da birsürü veri var. ama bana göre saçma. belkide mayaların yaz yaz canı sıkılmıştır. Dünyanın 21 Aralık 2012 de biteceğine dair en ufak bir olasılık olsa emin olun dünya böyle olmadı. Demekki öyle bir olasılık yok.

google'den araştırdığında çoğu site taraflı yorumluyor ya da gezegenlerin burçlarla etkisine falan bağlı yor.politikal açıdan baktığında evet ülkeler böyle bir şeye hazırlık yapmıyor fakat ben yine de bilgisi olan arkadaşların paylaşmasını istiyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

Belki de Yecüc ile Mecüc onlardı... 22 Aralıkta geri dönmek üzere Zulkarneyn tarafından bir yere hapsedildiler, ya da ışınlandılar.

konuya din katılmasını istemedim fakat sanırım biraz alakalı olduğu için cevaplayabilirim .bilmeyenler için yecüc mecüc insan ırkını tamamen katleden,islama inanlar tarafında kıyamet alameti olan bir nevi ölüm makineleridir. hadisi bilmiyorum fakat sanırım allah onların ensenelerine kurt yollayarak parçalanmalarını sağlamış zulkarneyn de onları dünyadan uzaklaştırmış.

dini bir yaklaşım yaparsak bu da bir düşünce elbette

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela, bir ressam, kendinde bulunan ressamlık kabiliyetinden dolayı ve kendi kabiliyetini ve sanatını hem kendisi hem de başkasının görmesini istemesinden dolayı, büyük bir resim sergisi açıyor..O sergiye insanlar gelip, o resimleri seyredip, "maaşallah, barekallah" deyip, o ressamı takdir ediyorlar..Bir zaman sonra o resimleri seyretmeye kimse gelmiyor..Ressam da o resim sergisini kaldırıyor..

Aynen öyle de, Cenab-ı Hak, bu kainatı kendini şuur sahiplerine ve bilhassa insanlara tanıttırmak ve sevdirmek ve ibadet ettirmek için yaratmıştır...Bütün kainat Allahın antika sanatlarının bir sergisidir..Bu serginin tarif edicisi Muhammed aleyhisselamın getirdiği dindir..Bu zamanda bu sergideki sanatları ve ikramları ve ihsanları temaşa edip, Allaha iman edip, tanıyan ve ona ibadet edip şükreden insanlar hala var..Fakat, bir zaman gelecek ki, hiç kimse Muhammed aleyhisselamı dinlemeyecek ve bu sergiyi seyredip, sergiyi açan zatı tanımayacak ve iman ve ibadet etmeyecek..Bu kainatın sahibi de açtığı bu sergiyi kapatacaktır..Yani, kıyameti başlatacaktır..

Elhasıl, bu dünya yüzünde daha Allaha iman edip, itaat eden kimseler var..Bu sebeple daha kıyamet kopmaz diye kanaatim var..Çünkü, kıyamet kafirlerin başına kopacak..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...