Jump to content

Bütün ateistler "Martı Jonathan Livingston"dır


Recommended Posts

Jonathan Livingston, küçükken ufacıkken okuduğum epey minik bir kitaptır... Nereden bilebilirdim ki bilinçli olarak kendim seçerek aldığım, okuduğum ilk kitabın ana karakteriyle benzer bir hayatı yaşayacağımı?

Bu kitabı çocuklarınıza okutunuz sevgili ateistforum takipçileri.

Kendi çocukluğunuzda okumadıysanız siz de okuyunuz...

Jonathan Livingston, hayatının her gününü sadece beslenmek gibi temel bir ihtiyacını tatmin edip alçaktan uçarak sahile geri dönen diğer martıların aksine; çeşitli uçuş tekniklerini öğrenip, varlığını yeteneklerini geliştirmeye ve daha hızlı-daha yükseğe uçarak özgür olmaya adayan özel bir martı.. Kitap bu amacı üzerine Jonathan'ın hayatındaki aşamaları anlatıyor. Kitaptan birkaç alıntı yapacağım.

Ayrıca imza kısmımda yazan sözün sahibi Richard Bach bu kitabın yazarıdır.

işte zor bir gün daha başlıyordu. sahilin ve teknelerin çok ötesinde bir martı, jonathan livingston tek başına uçuş çalışmaları yapıyordu. "yüksel, daha da yüksel, şimdi kavis! oh olamaz!" derken bütün tüyleri birbirine karıştı ve sertçe düştü.. fakat hiç utanmadı bundan, çünkü martı jonathan livingston sıradışı bir kuştu. tekrar denemek üzere, kalktı.

....

"martı jonathan livingston! utanmazlığının, onursuzluğunun hesabını vermek için arkadaşlarının gözlerinin önüne; ortaya çık." dedi sürünün yaşlı başkanı.

fakat jonathan'ın sesi buna karşılık yükseldi! "hangi onursuzluk kardeşlerim!?" diye bağırdı. "yaşamın gerçek anlamını arayan, bulmaya çalışan bir martıdan daha onur sahibi biri olabilir mi? 1000 yıldır yaptığımız tek şey balık peşinde koşmak.. artık yaşamak için bir nedenimiz olmalı. öğrenmek, keşfetmek, özgür olmak gibi..."

bu sözler üzerine sürüdeki martıların hepsi ona bakıp "kardeşlik bitti!" diye haykırdılar. ardından jonathan'ı duymazlıktan geldiler.. ve arkalarını dönüp, çekip gittiler..

...

"neden jonathan, söylesene neden!" diye inleyerek sordu annesi. "diğerleri gibi olmak bu kadar mı zor?"

...

"unutma jonathan, cennet bir zaman dilimi yada bir mekan parçası değildir. çünkü zaman ve mekan kavramları anlamsızdır. inancı unut... uçmak için inancı anlamaya ihtiyacın yok, sadece inancı anlaman yeterli. hadi, tekrar dene!"

...

tarihinde Aberforth tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayatımda okuduğum en güzel birkaç kitaptan biri... Okuduğumda 20'li yaşlarımın ilk yarısındaydım ve nasıl daha önce okumadım, nasıl bu kadar geç kaldım diye çokça hayıflanmıştım..

Kısacık, on beş dakikada bitip de koca bir hayata yayılabilen, damakta hiç ama hiç bitmeyen bir tat bırakan ender kitaplardan biridir Martı Jonathan Livingston.

Çocuklarımıza mutlaka okutalım...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...