koltuk 0 Oluşturuldu: Ekim 10, 2012 Raporla Share Oluşturuldu: Ekim 10, 2012 Rusların zaman zaman Osmanlı İmparatorluğunu kurtardığı çoğumuz tarafından bilinmez. Osmanlının bir valisinin (Kavalalı Mehmet Ali Paşa) Osmanlıya işgal edebilebilecek konumda olduğunu da bilmeyiz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Öğrenelim ki tuhaf iddialarla ortalarda dolaşmayalım. Kütahya Antlaşması, (1833) Osmanlı İmparatorluğu ile Mısır ValisiKavalalı Mehmet Ali Paşa arasında 14 Mayıs 1833 tarihinde imzalanmış bir barış ve düzenleme antlaşmasıdır. Birinci Mısır-Osmanlı Savaşını sona erdirmiştir, aynı zamanda bu antlaşma ile Şam,Girit ve Adana vilayetlerinin yeni statüsü de belirlenmiştir. Osmanlı İmparatorluğu Mora isyanını bastırmak için Mısır valisiMehmet Ali Paşa’dan yardım istemişti. Mehmet Ali Paşa Bu yardımına karşılık Mora’yı istedi. Fakat Yunanistan bağımsız olunca Mora daYunanistan'a katıldı ve Mehmet Ali Paşa bu sefer Suriye valiliğini istedi. Osmanlılar Suriye’yi Mehmet Ali Paşa’ya vermek istemeyince Mehmet Ali Paşa saldırıya geçti ve Konya’ya kadar ilerledi. II. Mahmut Mehmet Ali Paşa isyanına karşılık batılı devletlerden yardım istedi. Cevap alamayınca Rusya İmparatorluğu’ndan yardım istedi ve Rusya İmparatorluğu yardıma geldi. Rusya’nın Osmanlılara yardıma gelmesi üzerine Rusya İmparatorluğu'nun bölgede nüfuzunun artmasından endişelenen batılı devletler Mehmet Ali Paşa ileOsmanlıları Kütahya Antlaşması ile barıştırdılar. Antlaşmanın önemli maddeleri şunlardır: Mehmet Ali Paşa’ya Mısır ve Girit valiliklerinin yanı sıra Şam valiliği verilecekti. Oğlu İbrahim Paşa’ya Cidde valiliği ile Adana muhassıllığı (vergi toplama hakkı) verilecekti. Bu antlaşma her iki tarafı da memnun etmemiştir. Mısır sorunu geçici olarak Kütahya Antlaşması ile tamamen ise Londra Antlaşması ile çözüme kavuşmuştur. http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCtahya_Antla%C5%9Fmas%C4%B1 Link to post Sitelerde Paylaş
nihilistik 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Rusya babasının hayrına gelmemiştir heralde.. Link to post Sitelerde Paylaş
albastı 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Aaaa olurmu öyle şey... Canım imparatorluğu M. Kemal yıkmamışmıydı ya?... Link to post Sitelerde Paylaş
internettin_hoca 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Ben biliyorum anlatayım evladım dinle; mısır valisi kavalalı mehmetten Osmanlı yardım ister Morada isyanlar vardır bastırması içün tabi karşılığında toprak ister oğlunada ister. Osmanlı ne kadar zavıflamıştır ki kavalalı kütahyaya kadar ilerler, Osmanlı mahmutun meşhur tarihe geçen sözü ''Denize düşen yılana sarılır '' bu olayda söylenmiştir.. Bu arada Osmanlıya bir arada İngilizler yardım etti, ancak hiçbirisi gülcemalimiz için değil çıkarları içindir, o dönemde aşırı derecede bu tarz düşmanımın düşmaı dostum bugün dostunu yarın sat oluyordu hemde çok kısa zamanda günübirlik bile değişiyordu... Link to post Sitelerde Paylaş
Troth 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Osmanlı bir valisine bile söz geçiremeyen çapulcu devletiydi valisi bile kafa tuttu daha ne olsun. Link to post Sitelerde Paylaş
internettin_hoca 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Troth Osmanlının sonlarına doğruydu olaylar, kanuni yada fatih zamı gibi değildi ki.. Link to post Sitelerde Paylaş
KAROAS 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi (düzenlendi) Osmanlı bir valisine bile söz geçiremeyen çapulcu devletiydi valisi bile kafa tuttu daha ne olsun. Beğenmiyorsan daha iyi devleti sen kur. Tutanmı var. Sizin cumhuriyet dediğiniz şu anki devlette abd nin kuklası. Yalanmı Ekim 10, 2012 tarihinde KAROAS tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
KAROAS 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Ben sizin gibi insanları gerçek hayatta hiç görmedim. Din ile alay ediyonuz, atalarınızla alay ediyonuz... Ayıptır sorması sizin yaşam felsefeniz ne? Yaşayıp toprak olmakmı? O kadarını hayvanlarda yapıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
internettin_hoca 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Ben sizin gibi insanları gerçek hayatta hiç görmedim. Din ile alay ediyonuz, atalarınızla alay ediyonuz... Ayıptır sorması sizin yaşam felsefeniz ne? Yaşayıp toprak olmakmı? O kadarını hayvanlarda yapıyor. Hayvanlarda senin gibi toprak olacak bir farkın var gibi konuşma Link to post Sitelerde Paylaş
Troth 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Troth Osmanlının sonlarına doğruydu olaylar, kanuni yada fatih zamı gibi değildi ki.. Biliyorumda fatih kanunide başlıyor bu cahillikler yozlaşmalar soy saptırmalar sonra meyvesini veriyor onun için genelleme yaptım yoksa askeri başarısı yok demiyorum ama bu coğrafyaya yaptığı tahribat bıraktığı zihin yüzünden onlar yanında hiç kalıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
internettin_hoca 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi (düzenlendi) Beğenmiyorsan daha iyi devleti sen kur. Tutanmı var. Sizin cumhuriyet dediğiniz şu anki devlette abd nin kuklası. Yalanmı Amerikan kuklası olan kim acaba ? kimin temsilcileri ? kim geldide Add kuklası olduk? hangi anlayışa sahip kimin desteklediği kişiler sayesinde bunuda kendine sor bakalım..sanki çok başka parti anlayışındaymış gibi hala bu ülke atatürk Türkiyesi gibi konuşma.....İzmirde Amerikan askerinin kafasına çuval geçiren gençler kaç yıl hapis yedi kim sağladı bunu acaba hangi hükümet ? beğenmiyorsan sen bir devlet kur bakalım arap ülkesi gibi olsun hepsi hesapta müslüman Amerikan kuklaları..İran hariç.. Ekim 10, 2012 tarihinde internettin_hoca tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
internettin_hoca 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Biliyorumda fatih kanunide başlıyor bu cahillikler yozlaşmalar soy saptırmalar sonra meyvesini veriyor onun için genelleme yaptım yoksa askeri başarısı yok demiyorum ama bu coğrafyaya yaptığı tahribat bıraktığı zihin yüzünden onlar yanında hiç kalıyor. Haklısın gerçekten, farklı bir anlayışa sahip olsaydı öyle kök salsaydı değişimi yakalasaydı başka olabilirdik, olsun Atatürk çıktıda bu sefiller azıcık onur sahibi oldu..eazn dinlediler en azından yoksa o seside duyamazlardı.. Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Neden bir Kavalalıya yenildi :Yeniçerinin yerine DİNDAR ORDU kuruldu.Seraskeri mansureyi Muhammediye ve daha sonra Nizamı cedit. asker falan değil Mollaydılar.Günde Beş vakit namaz mecburiyeti vardı! Oruç keza..Ondan sonrada Eski bir Yeniçeri olan Arnavut asıllı Kavalalı Mehmet Ali paşa karşısında Çil yavrusu gibi dağıldılar. Yobazlığın sonu!!Başlarındaki hiristiyan subaylarıda onları koruyamadı.Orduya Din karıştırmanın sonu budur.Bugünlere ders olsun. Link to post Sitelerde Paylaş
Troth 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Haklısın gerçekten, farklı bir anlayışa sahip olsaydı öyle kök salsaydı değişimi yakalasaydı başka olabilirdik, olsun Atatürk çıktıda bu sefiller azıcık onur sahibi oldu..eazn dinlediler en azından yoksa o seside duyamazlardı.. Bunlara kim iyi davranırsa adam yerine koyarsa o kötü oluyor onun için bunlara padişah lazım sarayında 300 kişiyle sefa sürecek.Kendi milletini sömüren sistem lazım bunlar ondan zevk alıyorlar.Osmanlıda olduğu gibi şimdi olduğu gibi bakın halk ne kadar mutlu sefaletten cahillikten acıdan zevk duyan mutlu olan bir toplum. Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Osmanlı o yıllarda denge politikası güdüyordu, ruslar saldırınca ingilizlerden, ingilizler saldırınca da ruslardan yardım istiyordu. 93 harbinde ruslar osmanlıyı perişan etmiştir ve bütün balkanları ele geçirmiştir. Ancak bu ingilizlerin işine gelmediğinden yeni bir anlaşma yapılmıştır ve şartları iyileştirilmiştir. Bu kıyağa karşılık ingilizlere mısır ve kıbrıs verilmiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
KAROAS 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi (düzenlendi) Amerikan kuklası olan kim acaba ? kimin temsilcileri ? kim geldide Add kuklası olduk? hangi anlayışa sahip kimin desteklediği kişiler sayesinde bunuda kendine sor bakalım..sanki çok başka parti anlayışındaymış gibi hala bu ülke atatürk Türkiyesi gibi konuşma.....İzmirde Amerikan askerinin kafasına çuval geçiren gençler kaç yıl hapis yedi kim sağladı bunu acaba hangi hükümet ? beğenmiyorsan sen bir devlet kur bakalım arap ülkesi gibi olsun hepsi hesapta müslüman Amerikan kuklaları..İran hariç.. Aslında siyasetten nefret ederim ama yeri gelmişken söyleyim. Sizin Atatrük Cumhuriyetini destekleyen sol partiler ömürlerinde %25 i geçemediler. Hepsini toplasan %25 etmez. Chpside, dsp side diğerleride. Şimdi durup bir düşünmek lazım. Niye bu böyle? Niye halk oy vermiyor. Çünkü sol partiler azınlıktakileri görüyor. Köylüyü, esnafı, işçiyi görmüyor. Bir avuç zengin, kültürlü elit kesimin partisi bu chp olsun dsp olsun. Ha şimdi diyeceksin. Akp den memnunmusun. Değilim ama demokrasi işte bu. Değiştiremezsin. Kim çok oyu alırsa o iktidar olur at oynatır. En yüksek oyu chp alsın o at oynatsın. Elinden alan yok. Demek oluyorki Türkiyeye demokrasi yaramıyor. Başka bir çözüm bulmak lazım. Ama ne bilmiyorum. Türkiyenin sorunu ne islamiyet, ne atatürk, ne akp, ne chp, nede bir başkası. Türkiye nin ekonomisi düzelmedikçe, ki düzeleceğede benzemiyor, bugün abd nin kuklası olur yarın japonyanın. Değişen bişey olmaz. Ekim 10, 2012 tarihinde KAROAS tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
KarşıyakaCephesi 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Beğenmiyorsan daha iyi devleti sen kur. Tutanmı var. Sizin cumhuriyet dediğiniz şu anki devlette abd nin kuklası. Yalanmı Yabancı uyruklu hatunların kuklası olan Osmanlıyı mı savunuyorsun şimdi sen ? Link to post Sitelerde Paylaş
KAROAS 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Yabancı uyruklu hatunların kuklası olan Osmanlıyı mı savunuyorsun şimdi sen ? Hayır osmanlıyı asla savunmam. Çünkü osmanlı diye bir devlet yok. Bir sülalenin 600 sene zevk-i sefa içinde yaşadığı bir süreç diyelim. Ama anadolununda anasını bellemiş osmanlı hanedanı. Şu an anadolu fakir ise osmanlı yüzünden. Bunu söylemek için ateist olmaya gerek yok. Link to post Sitelerde Paylaş
koltuk 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Troth Osmanlının sonlarına doğruydu olaylar, kanuni yada fatih zamı gibi değildi ki.. Sevgili Hocam olay neredeyse Osmanlının yıkılışından 100 yıl önce oluyor. Yani 1833 itibariyle Osmanlı çökmüş, bitmiş durumda. Tabii 1833 çöküşün tarihi değil, çöküşün artık reddedilemez hale geldiği tarihlerden sadece. Çöküşün resmen ortaya çıktığı olaylardan yanlızca biri bu. Bu çöküşün temellerinin atıldığı tarihin başlangıcı ve nedenleri hakkında değerli tespit ve görüşlerinizi almamız mümkün mü? Link to post Sitelerde Paylaş
koltuk 0 Ekim 10, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 10, 2012 gönderildi Hayır osmanlıyı asla savunmam. Çünkü osmanlı diye bir devlet yok. Bir sülalenin 600 sene zevk-i sefa içinde yaşadığı bir süreç diyelim. Ama anadolununda anasını bellemiş osmanlı hanedanı. Şu an anadolu fakir ise osmanlı yüzünden. Bunu söylemek için ateist olmaya gerek yok. Osmanlı hanedanı genel olarak zevk-sefa içinde yaşamamıştır. Korkuların ve acıların çocuğudur hanedanın üyeleri. Kendilerini de memleketi de korku ve acı içinde yaşatmışlardır. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts