Jump to content

İlimsiz Kuvvet


Recommended Posts

Kafirlerin ve ehl-i dalaletin ve dinsizlerin en büyük yanılgısı ilimsiz bir kuvvetin hikmet ve intizam ile ölçülü işler yapabileceğini zannetmeleridir..Oysa ki, bir kuvvetin ilmi yoksa, yani ne yaptığını bilmiyorsa, o kuvvetin intizam ve ölçü ile ve hikmet ve gayelere göre hareket etmesi mümkün değildir..Eğer bir kuvvet, hikmetli, intizamlı ve ölçülü eserler meydana getiriyorsa kesin ve şüphesiz ve aklen ve mantıken o kuvvet, ilim sahibi bir zatın kudretinin tecellisidir..

İşte kainatta gözümüzün önünde böyle hikmetli fiiller neticesinde muntazam ve çok hassas ölçülü eserler meydana gelmektedir..Bu hikmetli ve muntazam fiiller ve eserlerin arkasında elbette ilim sahibi bir kudretin tasarrufatı vardır..Eğer bu fiillerde hükmeden kuvvet, gören ve bilen birinin kudretinin cilvesi olmasaydı yine aklen ve mantıken hikmetli ve muntazam ve ölçülü eserleri netice verecek şekilde hareket etmezdi..Çünkü, bu kuvvetler hikmet ve intizam ve ölçüyü bilemez ki hikmetle ve ölçüyle hareket etsin..Öyle ise, kainatta müşahede ettiğimiz ve "kuvvet" dediğimiz şeyler, ilim sahibi bir zatın kudretinin tecellisidir..

Mesela, bizim kalbimiz trilyonlarca atomun muntazam bir ordu gibi beraber hareket edip bir araya gelmesi ile meydana geliyor..Oysa ki, bu atomlar cansız oldukları için birbirleriyle anlaşıp, hep birlikte muntazam ve hikmetli hareket etmesini bilmezler..Öyle ise, bu atomları böyle muntazam olarak hareket ettirerek kalbimizi meydana getirmek için bütün o atomları bir anda idare edecek ve emrine itaat ettirecek bir kuvvet gerekiyor ve aklen ve mantıken bu kuvvetin kalbi bilecek ve kalbin nasıl yapılacağını bilecek, yani ilim sahibi bir kuvvet olması gerekir..Tabiattaki kuvvetlerin böyle bir ilmi olmadığı hepimizin malumudur..Öyle ise, atomları hareket ettirip, emrine itaat ettiren bu kuvvet ancak Allah'ın kudretinin bir tecellisi olabilir..Yani, atomları muntazam bir ordu gibi hareket ettiren ve manevra yaptıran ve trilyonlarca atomu bir gaye ve hikmet ve maslahat için hep birlikte hareket ettiren gören, bilen bir zatın kudretidir..

Elhasıl, ilimsiz kuvvetin işi bozmak ve yıkmak ve tahrib etmektir..Öyle ise, mesela bir sineğin kanadını ilimsiz bir kuvvet icad edemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 246
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

islami felsefeyi savunan bir görüşün kaleme alacağı bir yazı olmuş. şahsen güçlü bir kanıt sunuyor insana. kalbimiz trilyonlarca atomun muntazam bir ordu gibi beraber hareket edip bir araya gelmesi ve şöyle bağlıyor: bunu ilim sahibi biri yapmış olmalı: yani allah. burada allah kanımca tanrıyı simgeliyor. ama islamın tanrısı olan allah gerçek olamaz. gerçek olmadığına kuran delil. aslında kuranın, allahın olmadığının delili olması. çünkü kuran deli saçması. tasavvur ettiğimiz ölçüde bir tanrı kuranı yazmış olamaz. bu yüzden bu yazıda savunulan felsefe metafizik öğelere işaret ediyor. sonunda idelizmle tanrıyı kanıtlıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O konuya sen pek girme. Kitabına bak, bir müslümanın, torunu, büyükannesi veya büyükbabası ile evlenmesinde sakınca veya yasak var mı, yok mu onu söyle.

Palavraya lüzum yok. Anneler haram kılınmıştır sağduyu. (ANNELER) Onun için büyükanne, anneanne gibi değerleri geç.

Bunlarla Kuran-ı Kerim-i kendi içinizde tutarsızlaştırmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence diğer arabayı alsan daha iyi olur..

Havadan sudan konular olunca üfürünce mangalda kül bırakmıyorsun ama iş Kuran'a geldi mi yan çiziyorsun?

Kuran'a göre bir müslümanın, torunu, büyükannesi veya büyükbabası ile evlenmesine yasak var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuran deli saçması. tasavvur ettiğimiz ölçüde bir tanrı kuranı yazmış olamaz. bu yüzden bu yazıda savunulan felsefe metafizik öğelere işaret ediyor. sonunda idelizmle tanrıyı kanıtlıyor.

Deli saçması mı? Aklın almıyor yani di mi?

Kuantum fiziğini aklın alıyor mu peki?

Bir zerre hem burda, hem şurda, her orda olursa, hiç akla yatmaz.

Bir parçacığın iki delikten aynı anda geçtiğini iddia edenlere bazı çevrelerde deli gözü ile bile bakılır.

Bilginin ışık hızından çok daha hızlı hareket ettiği iddiasına inanılmaz.

Bir şey için hem zerre, hem de dalga denirse onu diyenlerin dalga geçtiği sanılır.

Bunları senin aklın almasa da bunlar oluyo kardeşşşş....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Havadan sudan konular olunca üfürünce mangalda kül bırakmıyorsun ama iş Kuran'a geldi mi yan çiziyorsun?

Kuran'a göre bir müslümanın, torunu, büyükannesi veya büyükbabası ile evlenmesine yasak var mı?

bu konuyu burada değil, başka yerde aç sana cevap vereyim inşaallah..herhalde seni bu forumda "konuları sulandırmak ve dağıtmak ve başka yöne çekmek" için görevlendirmişler..Sorunun cevabı şu:Bugün sabah kahvaltısında ne yedin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...