Jump to content

Evrenin Genişlemesi Mucizesini Tek Başına Yıkan Ayet(ler)


Recommended Posts

Bilmek üç mertebedir....

1. Aklınla idrak etmek

2.akıl + gözle de görmek

3.Akıl + göz + bütün duygularıyla bilmektir....Bu hakkalyakindir ve en kuvvetli mertebedir...

Siz ateşin sıcaklığını yüzünüzde hissederken bazılar ının, ateş yok demesine inanır mısınız?.

Ateist dini bilseydi, dindar olurdu...

Elmas varken, kömürü tercih etmek, Ateistlerin boş bardağı tercihinden başka birşey değildir....

Onun için ateistliğin en doğru tanımı şeytanın dolmuşuna binmektir...

Aklını O düzenbaza kurban etmektir....

Halbuki doğru ve yanlış açıktır.....

Onun içinde dinde zorlama yoktur..

Yarın bu konuyu değerlendirmeye devam edelim inş...

İyi Akşamlar..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ali İmran=133: Rabbinizin bağışına, genişliği göklerle yer arası kadar olan ve Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.

Hadid=21: Rabbinizden bir bağışlanmaya ve eni, gökle yerin genişliği kadar olan, Allah’a ve Resûlüne inananlar için hazırlanan cennete yarışırcasına koşun. İşte bu, Allah’ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, büyük lütuf sahibidir.

Bu ayetler cennetin genişliğinin göklerle yer arası kadar olduğunu söylüyor. Bir şeyle birşey arası kadar diyebilmek için o iki şeyin arasının sabit olması gerekir, fakat evren akıl almaz bir hızla her an genişlemektedir yani göklerle yer arasında(evrenin en başı ile yer arasını kastedfiyorum,yoksa göklerle yer arasında hiç mesafe yoktur) belli bir mesafe yoktur.

Dolayısıyla Kur'an'da evrenin genişlemediğinden bahsedilmediği gibi bilimle de çelişmektedir, eğer Kur'an evrenin genişlediğini söyleseydi, kendiyle de çelişmiş olurdu :)

Zaten Allah'ın katında her şeyin ölçülü olduğunu ve sünnetinin değişmez olduğunu da göze alırsak göklerle yer arasındaki mesafe değişemez. Umarım artık evrenin genişlemesinden bahsediyor demezler Kur'an :)

Peki gökler arasında ne kadar mesafe vardır? Her bir kat arasında 500 yıllık mesafe vardır.İlgili hadis şüpheli kabul edildiğinden asmıyorum ama bilmeyenler için söylüyüm dedim :)

Dinsizlik cehaletten geliyor.

Semavat sadece görünen alemden ibaret değildir..Senin kalbinde şefkat ve başında akıl olduğu gibi, bu alem-i şehadet içinde de gayb alemleri vardır..Bu kainatın ve cennetin damı da arş-ı azamdır..Nasıl ki senin hafızan bir kütüphane dolusu bilgileri kapsıyor ve nasıl ki bir kaç saniye rüyada bazen bir aylık işini yapıyorsun..Öyle de, kainat bir gül goncası gibi değişik alemleri içine almıştır..Her bir alemde ise zaman değişiktir..Burada bir senede yapılan işler orada 1 saniyede yapılabilir..

Elhasıl, kainat senin hayal edemeyeceğin kadar güzel ve harika ve hikmetlidir..Senin küçük aklının ihata ettiği gibi değil..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bize ne cennetten sen biz cehennemliklere cehennemden haber ver.

Cehennemin genişliği konusunda bir bilgi yok heralde. Cehennem rahat etme yeri olmadığı için 10 milyar insanı tıka basa dolduracak kadar dipsiz bir kuyu yeterli olur.

“O gün cehenneme; “Doldun mu?” deriz. O: “Daha var mı?” der.” (Kaf, 50/30)

İmam Ahmed b. Hanbel… Ebû Hazim’den rivayet etti ki; Ebû Hüreyre şöyle demiştir: Bir gün Rasûlullah (s.a.v.)’in yanındaydık. Bir şeyin yere düştüğünü andıran bir ses duyduk. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu:

- Bu (sesin) ne olduğunu biliyor musunuz?

- Allah ve Rasûlü daha iyi bilirler.

- Bu, yetmiş bahardan (seneden) beri cehenneme gönderilen (sarkıtı­lan) bir taş(ın sesiy)di. Şu anda cehennemin dibine ulaştı.”

İşte dinsizliğin cehaletten geldiğine bir örnek daha..Bakalım Muhammed aleyhisselam bu hadise ile neyi anlatmak istemektedir:

Halbuki, yirmi dakika-o hadîsten-sonra, katiyen sabittir ki, biri geldi, Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâma dedi ki: "Meşhur münâfık, yirmi dakika evvel öldü." Yetmiş yaşına giren o münâfık Cehennemin bir taşı olarak bütün müddet-i ömrü tedennîde, esfel-i sâfilîne, küfre sukuttan ibâret olduğunu gayet belîğâne bir sûrette, Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm beyân etmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elbette :)

Ayetlerin doğruluğunu kabul ettiğimizi nereden çıkardın? Bu kadar kafasız olmanız insanı deli ediyor :)

Kime göre, neye göre kafa...

Siz metaryalistlerin veya evrimcelerin evren genişlemesini (bing bang) pek kabullenmediğinizi biliyoruz. Bunları bilerek o cümleyi yazıyorum. Ayetle bu sefer de bilime karşı çıkıp savunduğunuz şeyi bir nevi çiğniyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İmam Ahmed b. Hanbel… Ebû Hazim’den rivayet etti ki; Ebû Hüreyre şöyle demiştir: Bir gün Rasûlullah (s.a.v.)’in yanındaydık. Bir şeyin yere düştüğünü andıran bir ses duyduk. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu:

- Bu (sesin) ne olduğunu biliyor musunuz?

- Allah ve Rasûlü daha iyi bilirler.

- Bu, yetmiş bahardan (seneden) beri cehenneme gönderilen (sarkıtı­lan) bir taş(ın sesiy)di. Şu anda cehennemin dibine ulaştı

Şimdi söylemesi ayıp biraz uzaktan devenin biri yellendi, sahabenin dallamalarından biri bu ses neydi diye sordu, o mümtaz insan yüce peygamberde bu ses 70 küsur sene önce cehennemden fokurdayan bir kazanın sesiydi şimdi yeni geldi sesi dese aynı cevap olurmuydu ?

O şaşkın sahabe aldığı cevaptan sonra, pardon müdürüm taşı kim atmıştı,nerden atmış birde biz bakaydık, demezmi ,ne bunlar ya hepsimi safdirik..

İş ganimet ve cariye bölüşmeye gelince hepsi cevval kesiliyor,soru sorup cevabı alınca tısss otur yerine durumu öylemi.?

Lütfen Komik olmayın bari..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

İşte size en baştakı remi ağızdan bir TUTARSIZLIH.Mehemmet emmi deyiyki,ben CEHENNEMİ gördüm.içindekilerin çoğu KADINDI.Mehemmed burda yakalanıyorkendi yalanlarıyla .

Hanı daha ınsanlıh ayahda.

Dünyenin sonu gelmedi.

Surda öttürülmedi

Insanlar mezerlerinden dirilmedide.

Mehkemede kurulup ınsanlar yargılanmadı.

Sen kadınları nasıl cehennemde görebilirsin.

Biz senin henki sözlerine ınanalım?

Bir yerde bir türlü ,

Ötede başka türlü sallıyorsun

Hanı mahşar daha kurulmadı

Sen ınsanları yargısız ınfazmı yaptığını söylüyürsün Allahını.

Birez ciddi olalım lütfen.

Tolondede

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte Böylee...

Burada polemik yapmak istemiyorum, şunu unutmayın ki aklı mantığı olan dindar olmaz, dindarların hepsi akılsızdır. Konuyla ilgili fikirleriniz varsa sergileyin yoh ise boş cümlelerinizle konumu kirletmeyin :)

Hadi sağlıcakla kalın, Tolondedeye sayıglarımla... :D

tarihinde Dark Prince tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bence evrenin genişlemesi ile ilgili ayette bi sıkıntı yok (Zariyat/47.sure). gereksiz bir konu. açık açık yazıyor . daha ne kadar açık yazmasını bekliyoruz ki.

benim kafama takılan asıl şu oldu. yıldızlar ile ilgili bir konu açılmıştı ve ben haziranın sekizinde bir yazı yazmıştım. her nedense hiçkimse bir yanıt yazmamıştı. halen bir cevap bekliyorum ama yok. yani bir tek kişi çıkıp da açık yüreklilikle buradaki durum enteresan bir durum dahi diyemedi. yazık. işte yazdığım yazı bu linkte 53. mesaj. hele siz önce burda yazılanları sizin deyiminizle "muhammed" nasıl bilmiş de yazmış onu söyleyin. heralde boş vakitlerinde hubble, einstein ve hawking ile takılıyordu değilmi!

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=51104&st=40

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...