Jump to content

ilimcik'e göre islam arap dini değilmiş..


Recommended Posts

Bu koca kainatı yoktan yaratan ve yıldızları zerreler kadar kolay idare eden ve beni anne karnında bir meniden yaratıp, göz, kulak, dil, akıl, kalp gibi duygularıla donatan ve doğduğum anda en muhtaç olduğum gıdayı tam zamanında annemin sinesine asılmış iki tane çeşmeden bana ikram eden ve bu kadar muntazam ve hikmetli sanatlarla ve ihsan ve ikramlarla kendini bana tanıtıp, sevdirmek isteyen bir zatı tanımaya çalışmak ve ona teşekkür etmek insaniyetin iktizasıdır, araplığın değil...

Ayrıca, kainatın ve insanın yaratılmasının hikmetlerini ve insanın bu dünyaya gönderilmesinin gayesini ve hastalık, musibet ve ölüm gibi meselelerin hakikatini öğrenmeye çalışmak ve bilmek yine insaniyetin iktizasıdır, araplığın değil..

Elhasıl, ben insaniyetimin gereğini yapıyorum..Bana bu kadar ikram ve ihsan eden ve bu kadar muntazam sanatlarla kendini tanıttıran bir zata isyan edip, nihayet decede ahmak ve cahil ve akılsız olamam ve AVRUPAPERESTLERE BENZEYEMEM.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Bunları size tebliğ ettiğime şahit misiniz?

'Allah (c.c.) birdir, Muhammed (s.a.v) onun elçisidir' diyen birisi peygamberin yukarıdaki sözlerini düşünüp, bu dinin arap dini olmadığını zaten biliyor. Yani arap olmasanız da bu din sizi yeniden kendisine doğru bekliyor arkadaşlar..

tarihinde furkan65 tarafından düzenlendi
Font ve renk düzenlemesi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerin özünde birlik vardır.Yani milliyet yoktur.Ama Bu Özün izahıda Milli kültürler ve yaşam şekilleriyle oluşur .Çünkü başka bir şekilde anlatım yapılamaz.Ama Yabancı bir toplum bu Dini kabul etmiş olmakla birlikte ona Kendi kültüründen hiç birşey katamamışsa Kültür emperyalizmine maruz kalmış demektir.O yüzdendirki Yahudiliğin aslında bir mezhebi olan Hacerilik yada İsmaili yahudilik İbranilikten kurtulmak için İslama dönüşmüştür.Türklerin İslamı kabulüyle birlikte Onların Arap kültüründen korunmalarını sağlayacak yani İslamın özünü açıklayacak yegane sistem Yesevilikti.Ama maalesef bundanda tedrici olarak vazgeçildi.Ahmet Yesevinin bugün sadece adı kaldı.

tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yahu ilimcik kardaş tamam güzel söylüyorsun da dualar arapça, namaz arapça, ezan arapça, kuran arapça, giysiler arap giysileri, misvak, hurma gibi figürler arap figürleri...müslümanın yaşayış tarzı dersen aynen bedevi arap yaşayışı.hacca gitmek için arabistana gidiyorsun.kardeşim bari islamda arap kültürü az da olsa vardır de, kabul et.bu arada tebrik ederim osmanlıcan iyiymiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur,an neden Arapca indi?

February 18 2004 at 12:25 AM )

Evet ---

Aydın ve Alpiyo:Bu vereceyim ayetleri iyi okuyun.

Bunlar sizin yalancılıgınızıda ortaya çıkaracaktır.

Kur,an neden Arapca inmiştir?

İbrahim suresi 4 üncü ayat Biz hiçbir peygamberi kendi toplumununkinden başka bir dille göndermedik.Böyle yaptıkkı onlara açık seçik açıklayabılsın........................

Yalnız bu ayat bile ıslamın kime geldigini anlatmaya yeterlidir,

Mekke ve çevresine. Arapların tümüne degil yanız Kureyş kabilesine.

1-Peygamberin dili Arapca oldugu için.

2- Yusuf suresi 2 ayet: Biz bu kitabı anlayasınız diye Arapça gönderdik.

a)Kim anlar Arapca kitabı dili Arapça olan.

b)Türkce gönderilseydi Arap haliyle Anlamıyacaktı.

3- Şuara suresi : Onu Arapça bilmeyen birine gönderseydik

4-Şuara suresi 199 : Onu kureyş kafirlerine okusaydı,yine inanmayacaktı

iman etmeyecektiler.

Kimler: Araplarında tümü deyil yalnız kureyş kafırlerine hitap ediyor ayet.

Başka dille kuranı gönderseydim ,kureyş kafırleri inanmayacaklardı diyor Tanrı.

Eyer Rürke göndermiş olsaydım Türkce gönderirdim kur,anı demek istiyor.

Alpıo ve aydın.4 deki ayetin dedigini anladınızmı?

Biz her gönderdigimiz peygamberi ancak bulundugu kavmin diliyle gönderdik diyor.

Peygamberin kavmini kim oldugundan habarınız yohmu acaba?

6- Zümer suresi 28 inci ayet : Küfürden sakınsınlar diye onu Arapça gönderdik.

Kimlere:Tabiki Araplara.

7- Şuara suresi 7 :: Böylece size Arapca bir Kur,an vahyettik.

Eyyyyyy Allemeler,şu yukardaki ayetlerde Kureyşlilerden başkasına bir hitap görüyormusunuz?

Evet devam edelim.

8- Şuara suresi 189

Onu Arap olmayan ,Arapca bilmiyen biriğne gönderseydik.

9- Onu kureyş kafirlerine okusaydı,yine iman etmeyeceklerdi.

Allah burda diyorki,biz kur,anı örneyin Türke gönderseydik Türk peygamber kureyşlilere kur,anı Turkce anlatsaydı kureyşliler ne kur,ana nede peygambere inanmıyacaktılardı .Kimler? kureyşli Araplar.

Görülüyorki Arapların Tümünüde içine almıyor.Yalnız kureyşlileri.

Araptan başkası zaten söz konusu deyil.

10- Biz bu kitabi anlayasınız diye Arapça gönderdik.Kime diyor Araplara.Araplardan gayrısı söz konusu deyil.Araplarında tümü deyil.

Tekrar okuyun ayeti.

Netice: kur,an Araba Tümünede deyil Yalnız kureyşlilere.

Tekrar edelim. Biz her göderdigimiz peygamberi kavminin diliyle gönderdikki, onlara ap açık anlatsın,

Onlar kim?Araplar

Peygamberin kavmi kim Araplar.

Geçelim Şuara suresi 7 inci ayete tekrar:Yukarda kısaltılarak vermiştim metni şimdi ayetin tümünü verelim.

Böylece, size Arapca bir kur,an vahyettikki, şehirlerin anası Mekke ve çevresindekileri sakındırasın,

ve hakkın şüphe olmayan,kıyamet gününün Ateşini haber versin diye böyle bir kur,an göderdik.

Kime?Şehirlerin anası Mekke ve çevresine.

10-Ankaf suresi 12

İşte bu kur,an zalimleri korkutmak,

müminlere müjdelemek için Arapca gönderildi.

Kime? Mekke ve çevresine.

Bu ayetlere inanıyorsanız dinin nereye geldiginede inanırsınız umarım.

Ama uydurukcular beyni kullanmadıgınıza göre bunları anlamanız mümkün deyildir.

Ama okuyucularım,anlıyacaklardır.

sevgiler

tolonbey

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

islam kesinlikle arap kültürü değildir. arap kültürü yani cahiliye ile modern yaşam tarzı yani laik-ateist yaşam tarzı arasında çok yüksek benzerlikler vardır

islam ne arap kültürüne benzer ne de modern rezilliğe

Genelde insanlara kuranda yazan İslam anlatıldığında Yalanlarla çelişkilerle dolu olduğunu öğreniyorlar.

iki arada bir derede kalıyorlar. Neyi savunduklarını ,Kimi neden temize çıkartmaya çalıştıkların bilmiyorlar.

Bu durumda ancak kendilerini kandırırlar.Bu Kırmızı başlıklı kız masalını gerçek olarak görmekle aynıdır.

İslam Arap ülkelerinin insanlarının milliyetçilik adına kendi geleneklerinin öğretisidir.Kuranın Allahtan inmediği biliniyor olsa da Araplar" ayet doğru veya yanlış önemli değil. İnanıyoruz imkanımız olursa uyguluyoruz" der.

Türk gelenekleri, Kültürü, örf ve adetlerimiz kuranın içindekilerle çelişkiler içermektedir.Burada eleştirdiğimiz her ayeti Türk Müslümanların itiraz etmelerinin nedeni budur.Biz Türkler Araplarla hiçbir yönden benzemeyiz.

Türklerin Müslümanlığın farzlarını günlük hayatlarında ve davranışlarında yapamamasının nedeni budur.

Türk lük gelenekleriyle Arapların dininin emrettiği kurallar birbirine hiç uymaz.

Müslüman Araplarla Ulusal çıkarlarımız birbirimize uymaz.Birinci Dünya savaşında Osmanlıyı arkadan vurmuşlar.Araplar Osmanlının içinde yaşayan Türkleri yok etmek için Fransızlarla ve İngilizlerle anlaşmışlardır. İslam’ı kabul eden her Türk Araplar tarafından sömürülmeyi yada Araplaştırılmayı kabul eder.Müslümanlığı gerçekten uygulayan kişi Araplaşır Türk’e hiç benzemez.

Türkler e uymayan İslam dini Türkleri elde tutabilmek için Kurana Uymadan Türklere göre yorumlanmaya başlanmıştır.Bu yeni Din’in islam’la hiçbir ilgisi yoktur.Adı İslam olan bambaşka bir dindir.Yönetme gücünü elinde tutan kesim halkı koyun gibi yönetebilmek için Türk e göre bir Müslümanlık uydurmuştur.Bu uydurulan İslam’ın Allah’la alakasının olmadığını göreceksiniz. Türklüğün ne olduğunu bilmeden “İsteyerek Müslüman olmuşuz” diye safsata yapanlara cevabımız aşağıdaki karşılaştırmada daha net anlaşılabilir.Türkler hiçbir zaman isteyerek Müslüman olmamıştır.Türklerin gelenek ve görenekleriyle en zıt olan din Müslümanlıktır.Eğer iyi düşünürseniz İslam Türklerin kabul etmeyecekleri dindir.Nazar ve nazar boncuğu, eski şaman geleneklerinden Anadoluya girmiş bir Türk geleneğidir. Keza kandil geceleri, bu gecelerde okunan Mevlit de Osmanlı'nın Anadolu İslâmına armağanıdır. Türbeleri ziyaret etmek, adak adamak, mum yakmak, ölünün yedinci, kırkıncı, elliikinci günlerinde Mevlit okutmak, kurşun döktürmek, yatağın sağından kalkmak, sağ ayakla başlamak. Bunlar yerel kalmış ancak dinsel birer kimlik de kazanmış geleneklerdir.

Dinlerin savaşlarla ve baskıyla yayıldığını unutmayalım.Dünya haritasında İslam ülkelerine yerlerine bakalım. Arap ordularının ele geçirdiği yerlerin Müslüman ülkeler olduğunu net görebilirsiniz.Hıristiyanlarda Amerika ya ordu gücüyle yayılmışlardır.Çin ve uzak doğuyu ele geçiremeyen İslam ve Hıristiyan orduları Asya ya dinleri götürememiştir.Asya’nın İslam ve Hıristiyan ordularının giremediği yerleri bu dinlerden başka dinleri yaşamaya devam etmişlerdir.Akıl var mantık var hiç kimse seve seve gelenek ve göreneklerini değiştirmek istemez. Ancak padişahlarının köle yada cariye sahibi olma isteğinin yasal bir zemine oturması gözlerini boyarsa milletinin çıkarlarını düşünmeden alçakça din’de değiştirebilirler.Dünya haritasına bakarsanız.Dinin savaş ve zorbalıkla yayıldığını fark edersiniz.20.ci yüzyılda ise yalanlarla ayakta durmaya çabalamaktadırlar.

Türk gelenek ve adetleriyle Müslümanlığın getirdiği kuralları karşılaştırırsak ne demek istendiğini daha iyi anlayabilirsiniz.İşte Türklerin Müslüman Arap olamamalarının nedenleri:

1-TÜRKLER YÖNETİM-Kadın ve erkek yönetime katılır.Kurultaylar toplanır Tecrübeli ve bilgili yaşlılardan oluşur. Özellikle kadınlar savaşı onaylamazlarsa erkekler savaşa gidemezlerdi.Hakimiyet kayıtsız şartsız MİLLETİNDİR.

1-MÜSLÜMANLAR YÖNETİM-Peygamber,Halife yada bunların dışında Dini liderdir.Halk yönetime katılamaz

Hakimiyet kayıtsız şartsız ALLAH adına en büyük DİNİ LİDERİNDİR.

2-TÜRKLERDE SOYLAR-Türklerde çocuklara isimler yeteneklerine göre verilirdi.Her ailenin bir lakabı vardır. Günümüzde alınan soy adlarda ailenin yapısal bir özelliğine göre alınmıştır.Obalar halinde göçerler.

2-MÜSLÜMANLARDA SOYLAR-isimler kuran dan alınır.İslami şeyler ad olur.Ramazan (ayı),Kadir.(gecesi gibi)

Araplar kabileler ve aşiretler halinde Toprak evlerde yaşarlar.

3-TÜRKLERDE MÜLKİYET-Türkler satın alınamazlar.Asırlar boyu mal mülk edinmemişler.maddi şeylere değer vermemişlerdir.Göçebe yaşamışlar 19 cı yüzyıla kadar yerleşik olmamayı başarmışlardır.ev-bark, bahçe Mal edinmek önemli olmamış asırlarca mülkiyetsiz yaşamışlardır.Çadırı ve dağları ona yeter.

3-MÜSLÜMANLARDA MÜLKİYET-Mülkiyet mal edinme önemlidir.Kuranda bile ilk yer verilen ayetler miras ve mülk paylaşımıdır.Savaş ganimeti almak önemlidir.Yağma kuranda desteklenir.Muhammed genimetin % 20 sini alır.Zengin olmak ve mal değerlidir.“ENFAL-69..Artık elde ettiğiniz ganimetten helâl ve hoş olarak yiyin “

4-TÜRKLERDE SANAT-Türkler özellikle Büyüklerin ve Atalarının resimlerini duvara asarlar.Uğur getirdiklerine inandıkları ve sembolleri evlerinin süsleri yaparlar.Çocuklarına Ahşap oyuncaklar,bez bebekler yaparlar. Dokumalarında,keçelerinde geçmişle ilgili olayları anlatan şekiller ve resimler vardır. Türklerde Müzik önemlidir ve müzikle eğlenilir.Müzikle savaşılır.Halk oyunları,danslar vardır.Falla geleceği bilmek isterler.

Mutlu Günlerde Müzikli oyunlar oynar dans ederler.Domino benzeri oyunlar oynarlar.

4-MÜSLÜMANLARDA SANAT-Sanat günahtır. Resim,fotoğraf ve semboller günahtır.İnsan ve canlı figürü yapmak günahtır.Oyuncak bebek büyük günahtır.Çocuklara ahşap at yapılması günahtır.Heykel günahtır. Satranç,Dama,Tavla oynamak günahtır.Dokumalar canlı hayvan resmi olması günahtır.Eğlenmek günahtır. Mutlu günler Kutlanmazlar.Müzik günahtır.Kadınla erkek bir arada eğlenemez halk oyunları oynayamaz.

“Şarkı, Kitap ve Sünnetle yasaklanmıştır.” (İmam-ı Kurtubi)

“Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır” (Buhari, Tasavir/89)

“Satranç ve dama oynayan, ellerini domuz kanına bulaştırmış gibi olur." [Muslim]

5-TÜRKLERDE İÇKİ-Türklerin hayatlarında içki önemli yer tutar Kımız ve rakı geleneksel içkileridir.Kutlamalarda eğlencelerde içkiler ve müzik eşliğinde eğlenilir.Evlilik benzeri zamanlarda içkili kutlamalar yapılır.

5-MÜSLÜMANLARDA İÇKİ- içki içmek günah olduğu için eğlence ve kutlama yapılmaz...

“MAİDE-90-Ey iman edenler! içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir.”

6-TÜRKLERDE KADIN-Türklerde kadınlar Ülke yönetimde ve evde söz sahibidir Anaerkil bir aile yapısı vardır.

Ailede erkeklerden çok ana ve kadının sözü geçer.Türk kadınları saygı ve sevgi görür yüceltilir.Türklerde kadınlar çalışırlar.Göç kurarlar.hayvan otlatırlar.Kılıç kuşanır,silah ve ok kullanır erkek gibi savaşır.

Türkler kadınlar ve erkekler birlikte yemek yerler. Bir arada oturur sohbet ederler, Bir arada eğlenir, oyun oynarlar. Birlikte düşmanlarına karşı savaşırlar. Birlikte çalışırlar. Kadın eştir bacıdır. Anadır. abladır.haladır. Türkler de kadınlara cinsel meta olarak bakılmaz. Erkek kadın ayrımı Türklerde yoktur ve tarih boyunca hiç olmamıştır.Türkler hiçbir zaman sübyancı olmamıştır.Kadınları ve kızları için can verirler savaşırlar.

7-MÜSLÜMANLARDA KADIN-Müslümanlarda ise Ataerkil bir yapı vardır. Ailenin tek hakimi erkektir.

Erkek ne derse o olur. Müslümanlarda haremlik selamlık vardır.Erkekler ve kadınlar aynı yerde bulunamaz. Kadın tamamen örtünür ve erkeğin yanında yürüyemez.Diğer erkeklerin görmesi yasaktır.Kadın evdedir.

Kadın sadece cinsel öğe olarak görüldüğünden erkeğin nefsini uyandırabilir.Maddi gücün yettiğince sayısız kadınla evlenebilir.Sayısız köleyi cariye edinebilir.Kadınlar Savaşta veya başka bir şekilde kocası öldüğünde bir yeteneği ve çalışma izni olmadığından kocasının arkadaşları tarafından nikahlarına alınırlar.İslam da kadınlara Nikaha almadan yardım yapma geleneği yoktur.Muhammed zamanında peygamber ölen arkadaşlarının eşlerini nikahına almıştır.Kadınları nikaha almadan yardım etmemiştir. Cariyelerin babaları belli olmayan küçük kızlarıyla evlenmek hatta (talak-4 ayetinde) buluğa ermemiş 7 yaşındaki kızlardan boşanmanın nasıl yapılması gerektiği bile vardır. Kuran da mirasta kadın erkeğin yarısı kadar pay alır ve iki kadının şahitliği bir erkeğe eşittir.Müslümanlarda kızlarla evlenmenin alt yaşı sınırı yoktur.

Gördüğünüz gibi Dünyanın iki farklı kutup u birbirinin tam zıddı iki yaşam şekli nasıl olurda aynı yerde buluşabilirdi..tabi ki de olmadı..özellikle Türk kadını hiçbir zaman Müslümanlaştırmayı benimsemedi.Türk erkeği de karısını Kızını anasını bacısını Müslümanların istediği kalıplara sokmadı..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...

13164284_522712237930257_623308243726300

İslam dini müminleri araplaştırdığı için Türk töresinden uzaklaştırılmalıdır. Ortadoğu Tanrıları, ortadoğulu insan türü kurnaz canlıların beyinlerinde birer kurgudurlar. Ortadoğu Tanrıları, inananı ve inanmayanı aynı ahlaki ölçütlere bakarak aynı şekilde cezalandırmazlar. İslamda muhammet'in ağzıyla konuşarak allahın sapık dediği insanlar var ki bu dünyada erdem bakımından zengin olup tanrı inancı bakımından yoksundur. Ortadoğu Tanrıları, sırf tanrıya inanç yoksunluğundan dolayı kendi cehennemlerine reva görürler böyle kişiyi. Allahın indirdiğim dediği islama inamadıkları için sapık olarak dünyada aşağılanan ateistler, bu dünyada iyilik yapsalar bile islama göre boşunadır yaptıkları iyilikler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...