Jump to content

Kurtuluş Savaşındaki Karanlık Noktalar


Recommended Posts

  • İleti 156
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Arkadaşlar;

Bu konu çok hassas konu.

Dolayısıyla bilmediğimiz şeyleri atıp tutmayalım. Söylediklerimize kaynak göstermeye özen gösterelim.

Ne hiç bir şey olmadı deyip aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatalım; ne de yapılan yanlışları örtelim.

Her geçen gün daha çok birlikteliğe muhtaç ülkemiz, gün geçmiyor ki tarihi gerçekleri ortaya atıyoruz diye birlikteliğimizi baltalayıp yapılan tüm bölücü faaliyetleri meşru gösteriyorlar.

Hiç bir insan peygamber değildir; elbette yanlış yapmıştır veya işbirliği yapmıştır. Yanlışlar üzerinden doğruların üstünün örtülmesine de izin vermeyelim. Tarihimize de acısıyla tatlısıyla sahip çıkalım; yanlışları iyi okuyup aynı yanlışları tekrarlamayalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sene 2012 olmuş hala Atatürk'ün ingiliz ajanı olduğunu sanan andavallar var bu ülkede. Türk Milletinin büyük bir özveri ile canını dişine takarak kazadığı bağımsızlığı , ingilizlerin , fransızların , italyanları armağanı gibi gören yobazlar var bu ülkede.

Geçmiş tarihe tarafsızca göz atarsak , ingilizlerin çanakkale savaşında kimleri asker olarak kullandığını bilmeyen yoktur herhalde , Yeni Zellanda'lılardan tutunda , cezayir'liler , Hint Taburlarına kadar. İngilizlerin tarih boyunca kendi askerlerini tehlikeye attığı pek görülmüş bir olay değildir. İngilizler'in Osman'lı üzerindeki staratejilerine bakıldığı zamanda , Yunanlılara verilmiş vaatler , İtalyanlara verilmiş , Fransızlara verilmiş vaatler vardır. Ortada olan hasta bir imparatorluk ve arkanda İngiliz desteği olduğu sürece , o dönemin şartlarında kafa tutmayacağın bir devlet yoktur heralde. İngiltere anadolu coğrafyasını tamamiyle ele geçirmek ve direnişi kırmak için Yunanistan , Fransa ve İtalya'ya pastadan pay vaaddeip bizzat aracı olmuştur.

Yukarıda açıkladığım senaryo bire bir işlemiş , ve işgal kuvvetleri anadoluyu paylaşmaya başlamıştır.

Fakat Cervantes gibi yobazların dedeleri o sıralarda İslam Teali ve Sulh selameti osmaniye fırkaları gibi Miili Mücadeleye düşman , cemiyetlerde İngilizlerin bitaraflarını yaladıkları için. Milli Mücadele döneminde ki o büyük başarıyı küçümseme gayretlerini anlamamak biraz abez kaçar tabi.

Fransa'nın Maraş ve Antep'te mağlup olup kaçmaları onlar için birşey ifade etmez , Onlar Sütçü İmam ve Karayılan gibi Fransızlara büyük kayıplar verdiren Milli kahramanlarımızı bilmezler , Fransızların önünü alamadıkları büyük direniş sonucu geri çekildiğini kavrayamazlar.

Yunan tarihçiler buyurmuş hani , Türklerin dinden uzaklaşması amacıyla Atatürk diye bir kahraman yaratmak için İngilizler Yunanları Anadolu'ya saldırtmış. Galiba birileri Yunanlıların açıkyüreklilikle Atatürk bizi tepeledi , denize döktü demesini bekliyordu. Yunan tarihçilerin Türklere yenilmiş olmanın vermiş olduğu eziklikle uydurduğu hikayelere inanmaya devam edin.

İngilizlerin Atatürk'e ve Kuva-i Milliyecilere olan nefretlerinede göz atalım.

20 Haziran 1920, Lympne toplantısında L.George: "Mustafa Kemal'e çok kuvvetli bir yumruk indirelim. Bu şarttır. Mustafa Kemal'in bu başarısı Araplara sıçrayabilir, bu nedenle mutlaka ezilmesi gerekir." (Erol Ulubelen, İngiliz Gizli Belgelerinde Türkiye, s.233)

Mart 1920, Müttefikler arası Londra toplantısında, Fransa temsilcisi P.Cambon: "İlk yapacağımız iş, milliyetçi liderleri yok etmek olmalıdır." L.George: "Sultana şöyle deriz: ''Biz bütün etleri alıyoruz sen de birkaç kemikle yetin." (Erol Ulubelen, İngiliz Gizli Belgelerinde Türkiye, s.221)

1 Haziran 1921, Kabine toplantısında, "L.George, Mustafa Kemal'e karşı 'mümkün olduğu kadar kötü davranılmasını' savunur ve 'Yunanlıların desteklenmesini' önerir.'' (D.VValder, Çanakkale Olayı, s. 170)

7 Temmuz 1920, Spa Konferansı tutanağından: "Türklere acımamak... Mustafa Kemal'e ders vermek için Türkiye'nin teklif ve isteklerinin reddedilmesi...'' (B.N.Şimşir, İngiliz Belgelerinde, 2.C., s.LXII/183)

30 Temmuz 1920, Lord Curzon'dan Amiral de Robeck'e: "Mustafa Kemal'in yenilmesi veya yok edilmesinin, barış andlaşmasının onaylanması için en etkili garanti olacağı... Kemalist direnişi yıkmak için İstanbul ve Yunan yönetimleri baskılarını sürdürmeli." (B.N.Şimşir, İngiliz Belgelerinde, 2.C., s.LXXII/240)

Atatürk'ün Anadolu'da başlatmış olduğu direniş başarılı olmuştur , Yunanistan ağır bir yenilgi almıştır keza Fransızlar direniş karşısında tutunamayıp geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Bu durum İngilizler açısından tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi son bulmuştur. Elindeki piyonları kaybeden İngilizler savaşı göze almayıp İstanbul'dan çekilmişlerdir.

tarihinde Karsıyakalı1912 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cervantes Sana İngilizlerin tipik askeri stratejisini ve fransızların geri çekilişini anlattım , sen hala öküz altında buzağı arıyorsan diyecek birşeyim yok.

Bütün tarihçiler , hatta yabancı tarihçiler , siyaset bilimciler bu kadar yakın olan bir tarihe rağmen yaniliyorlar senin yobaz iftiracı tayfanın hazırladığı deli saçması tezlerden okudukların doğru. Bunca zamandır kandırıldığımızı gün yüzüne çıkardığın için saol yobazcım.

Atatürk'ün İnkilapları ve başarıları size o kadar çok koymuş ki , kılı kırk yararak bazı kaynaklardan cımbızlanarak yazılmış , deli saçması tezlerle biryere varacağınızı sanıyorsunuz.

Sizin dininizde en büyük günah iftira değil mi ? sevmeyebilirsin ondan şüphem yokta bari çaresizce iftira atma be adam , dönemin koşullarına göre hareket eden tek derdi yok olmakta olan bir halkı yeniden küllerinden doğurmak olan bir adama , sizin takunyacılar istediği kadar çamur atsın dünya kabullenmiş tarih yazmış. Yazılan bu şanlı tarihi değiştiremezsiniz yalanlarınızla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok fena iddialar var çook.

İpuçları verelim.

Kurtuluş savaşından hemen önce filistinde 3 ordu var. Bunların birinin başında da süper kahraman. İddialardan biri bu süper kahraman, diğer 2 orduya haber vermeden çekilince, boşalan koridordan .rospu .ocuğu ingilizler giriyor ve 3 orduyu dağıtıp 10binlerce askerimizi esir alıyor.

Daha sonra bu esirler ellerinden kurtulup da onlara karşı olmasınlar diye hepsinin gözü ilaçla kör ediliyor.

Çok stratejik olan Filistin; daha sonradan kurulması planlanan İsrail için feda ediliyor. İngilizlerle gizliden anlaşıp bu alçaklığı yapan süper kahramanımız sizce kim??? Size bazı kahraman olarak gösterilenler gerçekte yılan mı, kahraman mı?

Kim bu iddiayı açıklayacak?

Keza geçmişe eleştiri var da şimdikilere yok mu?

Günümüzde İkide bir İngiltereye gidip Kraliyet ailesine taktırıp taktırıp !! geri dönen böyyüğümüz kim? Yanlış anlaşılmasın taktırmaktan kastım madalyaydı. Ve bu madalyaları neyin hizmeti karşılığı alıyor? Bunlar iddia...

tarihinde Karınca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah baktı ki müslümanlardan olmuyor, israiloğullarını yeniden üstün kılmaya çalışıyor. Eski sevdiklerini hatırladı.

Bakara (47) Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

Bakara (122) Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi cümle âleme üstün tuttuğumu hatırlayın.

Duhan (32) Andolsun, onları, bir bilgi üzerine âlemlere üstün kıldık.

Casiye (16) Andolsun biz, İsrailoğullarına kitap, hükümranlık ve peygamberlik verdik. Onları güzel ve temiz yiyeceklerle rızıklandırdık ve onları âlemlere üstün kıldık.

Müslümanlığı kabul ettiklerinde geçerli olan ayetler onlar. Sözlerini bozdular müslümanlığı terk edip yahudi oldular. Allah kıyamete kadar bir kavimi iteklemez asla. Biri yamuk yaparsa onların ayağını kaydırıp yerine başka kavim koyar; tek şart müslüman olmaları ve Kurana uymaları.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İngilizler ne zaman yıkılırsa gerçek tarih o zaman su yüzüne çıkar. Bu da olması imkansız bir olay ise, fazla yorulmaya gerek yok. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış misali.

Birazda bizim tarih yazıp anlatanlarımızda suç var. Bazı olayları gereğinden fazla mühim ya da önemsiz gösterdiler. Durum böyle olunca biz tarih okurları neyin ne olduğunu karıştırdık. Bunu ben söylemiyorum. ODTÜ tarih profesörü söylüyor. Neye inanacağımızı şaşırdık. En iyisi ya ingilterenin yıkılmasını beklemek, yada içimizden delikanlı cesur bir tarihçinin çıkmasını beklemek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben siyonistlerin parmağı çıkacak diye bekliyorum. Yine onların işidir, olacak.

Tamam kabul her şeyi siyonistlere, yahudilere, masonlara bağlayan tipleri ben de sevmem ama şu bir gerçek ki ateş olmayan yeren duman çıkmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İngilizler'in İstanbul'u öylece bırakıp gitmeleri, Fransızların G.Doğuda silahlarını bırakmaları, İtalyanların turistik geziye gelirmiş gibi gelip gitmeleri vs...

Son yıllarda bu neo yobazların sarıldığı bir mevzu. Ama tarihi bilmediklerinden, bu beyinsiz yobazları kolay işliyorlar..

Kurtuluş harbi Yunan'lılara karşı yapıldı. Yoktan var edilen büyük çoğunluğu gönüllülerden oluşan ordu, Yunan'ın işi bittikten sonra yeni katılanlarla birlikte yaklaşık 500 bin gibi çok önemli rakama ulaştı. 25-30 bin gibi bir askere sahip İngiltere'nin bu büyüklükteki bir orduyla boy ölçüşmesi, ancak Cervantes'den daha salak bir komutan olsaydı mümkündü. O dönem İngilizler anlaşıp bir an evvel gitmek için pek çok arabulucuyu devreye sokmuş, kendileri gidene kadar Kurtuluş ordusunun İstanbul'a girmemesini resmen rica etmişlerdi. Gebze dolaylarına yığılmış Kurtuluş ordusu minik bir kıvılcım beklemekteydi ki, eğer o kıvılcım olsaydı İngilizleri İstanbul'dan hiç kimse kurtaramaz, bir tek asker İstanbul'dan çıkamazdı. Sadece ordu değil, yerel milis güçleri de dişlerini bileyleyerek bu kıvılcımı bekliyorlardı. Hal ve ahval böyleyken İngiliz neden İstanbul'u bırakıp gitti diye soranlar, ancak Cervantes gibi beyinsizler ve onlara gaz veren yobaz takımdır..

Fransızların güney doğuda durumları ise içler acısıydı. Kurtuluş ordusu yönetimi o bölgeye asker gönderme gereği bile duymadı. Lojistik olarak memleketinden destek alamayanların, kuyruğunu sıkıştırıp gitmekten başka seçenekleri yoktur. Hele ki yerel halk'tan hiç destek göremedilerse, tek çare defolup gitmektir.

İkinci dünya savaşında arkasında Hitler olduğu halde Yunanlılardan bir araba sopa yiyen, kendilerini mızrakla savunan zavallı Habeşistan ve Libya da bile üstünlük sağlayamayan Korkak İtalyan'ları konuşmaya bile gerek yok. Onları bölgenin efeleri ve yerel halkı çok önceden zaten hizaya getirmişlerdi..

Son yıllarda bu beyinsizlere, kafalarının boş olduğunu bilen birileri bu şekilde gaz verip ortaya salıyorlar. Ama her daim madara olacaklar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Karanlık noktalara bak. Ya insan aklına hakaret resmen :)

O niye geldi de gitti? O niye bunu yapmadı da şunu yaptı? Nasıl bir hastalıktır

İngilizler istanbulu niye bıraktı Lozan'a bakacaksın. Ne verildiyse orda ne alındı ise orda alındı. Yok bırakıp gitmeleri imkansız da öyle de böylede... Ya adam Irak a binlerce askerle girdi. Sonrada Kuzeyini kürtlere güneyini de İrana bırakıp gitti. Üstelik petrol olmasına rağmen ve mutlak bir zaferle...

Bu komplocu kafa Emperyalistlerin hiçbir zaman yenilmeyeceğini düşünür. Yenilgileri imkansız olduğundan ya bırakıp giderler yada başlarına adam koyup yönetirler. Bu gibi düşünceye sahip insanlara emperyal dinin müridi denebilir. Yazılarına ve sözlerinede ibadet denebilir. Bir yerlerden aşıpta geliyor ibadet şekli ;

6cd5d6bee1f2bd22c9c4b6aeb2163a61_1292457272.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...