Jump to content

DEVENİN NALI


Recommended Posts

Hacc 36. Bu hayvanları sizin için Allah’ın şiarları yaptık; yani Allah’ın varlığını hissettiren varlıklar veya semboller yaptık.

Demek ki neymiş? Develer ve sığırlar bize Allah’ı hissettiren varlıklarmış. Biz develer ve sığırlar vasıtası ile ve belki de koyunlar ve keçiler vasıtası ile Allah’ın varlığını hissediyormuşuz. Develer ve sığırlar bu kadar marifetli ise peygamberlere ne gerek vardı?

Hacc 32. Allah’ın şiarlarını (yani develeri, sığırları falan filan) büyüten veya yücelten veya ululayan kimsenin kalbi hiç şüphesiz günahlardan sakınmış olur.

Develeri yüceltmemiz için onları kesip yememiz gerekiyor!

Hacc 33. Bu şiarlarda (yani develerde sığırlarda falan) sizin için sonraya bırakılan isim verilmiş zamana kadar yani kıyamete kadar faydalar vardır. Sonra bu şiarların (yani develerin sığırların falan filanın) mahallesi yani bulunacağı yer, mekan beyti atik’ e kadar varır. Yani bu develer falan filanlar kabe’nin dibine kadar yaklaşıyorlarmış. Yok artık devenin nalı dediğinizi duyar gibiyim. Yahu develerin kabenin etrafında ne işi var? Bi şey anladıysam arap olayım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...