Jump to content

Suriyeli muhaliflere ilk maaşları ödendi


Recommended Posts

Ekonomiyi kurtarmak için yapılan zamların Suriye'den gelen sığınmacıların giderini karşılamak için harcanacağı tartışmaları yaşanırken, Halep'ten yeni bir haber geldi. Muhalif askerlere dün ilk maaşları ödendi. Halep'te yabancı muhabirlerin de takip ettiği 'ödeme günü'nde konuşan komutanlardan birinin yaptığı açıklama oldukça dikkat çekiciydi. Ödemelerin başta Türkiye ve körfez ülkeleri gibi İslami ülkelerden geldiğini açıkladı.

HER AY 150 DOLAR ALACAKLAR

MUHALİF Devrimciler Askeri Kurulu'nun finans işlerinden sorumlu albay Abdüsselam Humaidi de "Devrimci askeri kurul savaşçılara aylık maaşlarını vermekle uğraşıyor, bu özellikle ilk planda ön saflarda bulunanlar içindir" şeklinde konuştu.Onun sözlerine göre, savaşçılar her ay 150 dolar alacak, ancak bu rakam ileride değişebilecek.Suriye'yle ilgili ödenek artışı hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ise Suriyeli sığınmacılara harcanan paranın 380 milyon lirayı geçtiğini açıkladı.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun AFP'den aktardığına göre isyancıların çeşitli tugay komutanları maaş paralarının Basra Körfezi ve diğer İslam ülkelerinden geldiğini ifade ettiler.

TÜRKİYE'DEN DE GELİYOR

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Ortadoğu Gazetesi'nin haberine göre, Halep'te yabancı muhabirlerin de takip ettiği 'ödeme günü'nde konuşan komutanlardan birinin yaptığı açıklama oldukça dikkat çekiciydi. 100 dolarlık ödemesini alan muhalif komutan, ödemelerin Türkiye ve körfez ülkeleri gibi İslami ülkelerden geldiğini açıkladı. Suriyeli muhaliflerin çoğunun ailesi şu anda Türkiye'deki sığınma kamplarında bulunuyor.

41 SURİYELİ DAHA TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Öte yandan ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında yaralıların da bulunduğu 41 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.Suriye'nin Lazkiye kentindeki çatışmalardan kaçan 30 kişi, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına geldi. Sınırda yapılan işlemlerin ardından minibüslerle alınan sığınmacıların Adıyaman'a gönderildiği öğrenildi. Suriye'nin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalarda yaşanan çatışmalarda yaralanan 11 Suriyeli de, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Burada hazır bekletilen ambulanslara alınan yaralılar, Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

http://www.ensonhaber.com/suriyeli-muhaliflere-ilk-maaslari-odendi-2012-10-23.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaziklar olsun o muhalefet partili milletvekili olacak köpeklere, baskanlari satilmis diye, onlar ses cikarmiyor diye, yapilan tum hainliklere, alcakliklara ses bile cikaramiyorlar. Kac kere dedim bunlarin liderleri hain, satilmis, alcak ama bir tane bile mi iclerinde bu ülkeyi ve cikarlarini savunacak insan evladi yok gercekleri ne pahasina olursa olsun duyuracak bir seyler yapacak bir kivilcim cakacak...

Bir ara kaynagi bulup yazacagim, okurken cok kizdigim bir ingiliz yazar vardi, türkler icin söyle diyordu; Kalabalik bir tren garinda herkes yere otursun diye bagirsaniz, kimse ne oldu, niye oturacagiz demeden hemen oturur. Su anda Gürci bir köpek havladiginda millet upuzun yatiyor. Köpek havliyorda havliyor millet o kadar korkmus ki korkudan kimildayamiyor. E ben niye kiziyorum ki bu ingilize.

Atatürk bir zamanlar bir seyler yapmayi denemis, türk milleti cesurdur, türk milleti caliskandir, ne mutlu türküm diyene, ne mutlu su anda bu sözleri yiyene, diyerek ara gazini olabildigince bol vermis ama bizde balon etkisi yaratmis fazla gaz, gurci köpegin birinin disleri arasinda patladi o balon. Köpek zehirleme belediyelerin isi idi ki belediyelerde bu köpegin elinde.

Ama neyse, türkü, kürdü, lazi, cerkezi, gurcisi tursusu, ateisti, dincisi, alevisi hepimiz kardesiz ve güzel gunler görecegiz ... diyecegim saniyorsaniz yaniliyorsunuz.

Ama neyse, türkü, kürdü, lazi, cerkezi, gurcisi tursusu, ateisti, dincisi, alevisi hepimiz yakinda ayni y...gi yiyecegiz bu köpegin yuzunden siz daha uyuyun.

Not: Gecen Georgia'dan bir köpek getirttim Husky cinsi ETR koydum adini, muhalif bazi kisiler oldu bu yazi onla ve onlarla ilgilidir hani yanlis anlayanlar olabilir diye diyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...