Jump to content

Kurana göre dünya düzdür


Recommended Posts

Kur'an anlatımlarında dünyanın düz olarak anlatılmadığına ilişkin birçok arkadaş tarafından konu içerisinde farklı farklı argümanlar sunularak kanıtlandı..

Lakin bu kadar bilgiye rağmen "Kur'anda dünya düzdür" ifadesini savunan ate'ler hakkaten de epey bir "düz mantığa" sahipler :))

.

tarihinde YalnizcaKuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 1,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yanlis, yukarda Zavalli'nin bes yasinda olmamasina ragmen hemen her cümlesinde yanlislamalar yaptim. Bu Kuran'a özgü bir belirgin özellik.

Kuran bilimsel bir kitap degildir deyip ardından bilimsellik peşinde koşuyorsun. Sana buradaki çelişkini anlatmaya çalışıyorum ama nafile...

Bak şimdi bu ayet dediklerin adam gibi birşey anlatan şeyler degil. Yani bilimsel bir çalışma gibi ama yanlış ama dogru bir çıkarım yapmaz, ''bu budur'' demez, onun yerine birşeyler geveler. Bu bahsettigin ayetler, aynen 5 yaşındaki çocugun güneşe bakıp da ''aa her gün aynı yönde akıp gidiyor'' demesi kadar basittir.

Bu geveleme üzerinden ise yorumlar uçuşur. Senin baktıgın ayete bir başkası bakar, geçmiş sayfalardaki gibi resimlerle çıkar karşına. Sen de tutar kılı kırk yararsın mucize bulmaya güdümlü oldugun için ve 2-3 kelimeden yola çıkıp, ayetten birkaç formül bile çıkartırsın. Ve bütün bu yaptıkların 5 yaşındaki çocugun cümlesi üzerine de inşa edilebilir.

Kısacası belli belirsiz birşeyler üzerinde yorumlar yapıp, aslında orada yazmayan yıgınla şeye işaret ettigini falan söylüyorsun. Senin yanlışlanamıyor olmanın sebebi, izledigin yolun bilimsel olmamasıdır. Aynı şekilde sen de Kuran'daki dünyanın düz oldugunu söyleyenleri yanlışlayamazsın çünkü yapılan yorumlar yanlışlanabilir degiller.

Link to post
Sitelerde Paylaş

1. Dunya kure degil, bunu kimileri artik anlasa iyi olur. Eger Kuranda dunya kure dense, bu bariz bir bilimsel hata olurdu. Dunya geodezik, ve yeryuzu uzerinde serili, yayilmis veya dösenmis durumda.

2. Yukevviru kelimesinin anlami tartisilmayacak kadar açiktir, ve bu diger "ihtilaf", "iki Dogu ve iki Bati", "Dogularin rabbi", "Gunesin gölgeyi belirlemesi ve gece gölgenin göge konik sekilde yukselisi", ..., bunu yukarda aydica anilan "gunlerin uzamasi, ayin kalinlasmasi, bir gunun bir sene surmesi ve nihayet gunesin Batidan dogmasi" gibi pek çok verilerle tartisilmaz olarak saglam veriler olusturmakta.

3. Dehahe kelimesinin deve kusuna "dehy" kelimesiyle ilinti çok makul. Dhy köku, gerilmek, genislemek ve dolmak anlaminda... Bu nedenle çok iri ve "gerilmis" olan deve kusu yumurtasina bu kelime kullanilmaktadir.

4. Kuranda çok fazla Arap kulturu eseri var evrensel olamaz savi ise, tamamen irkci ve anlamsiz. Tanri varsa, fikrimizi mi soracakti ? Iyi ve kötu karvramlari uzerine baska yerlerde tartisildi, orada antropilojik ve mantiksal biçimde bu göbekmerkezci zihniyetin yanlisligini gösterecek kanitlar paylastim. Isteyen oraya muracaat edebilir. Saygilar.

1.Eğer kuranda dünya deve kuşu yumurtasına değilde bariz bir şekilde küre olduğu yazılsa inanmayacak mıydın? Deve kuşu yumurtası Dünya'ya küreden daha mı çok benziyor?

4.Fikrimizi mi soracaktı diyorsun,Arap yarımadası değilde kutuplara yakın bir bölgede indirilseydi,dünya deve kuşu yumurtası değilde kartopuna benzetilseydi ve ayetlerde balık dışında hiçbir gıdadan bahsedilmeseydi inanacak mıydın?Dünyanın öyle bölgeleri var ki İslamiyetten haberleri yok,dış dünya ile ilişkileri kesilmiş yada çok zayıf,bunların suçu ne?Yada kutuplara yakın bölgelerde yaşayan insanlar islamı kabul etse nasıl oruç tutacaklar?Hani kuran evrensel bir kitaptı?

tarihinde x+y=z tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaslar, bir noktayi aydinlatayim. Ben Kuranda dunya kure veya deve kusu yumurtasi gibi diye iddia etmedim : ki bu bariz hata olurdu. Ben en basindan beri Kuranda dunyanin duz oldugu iddiasinin yanlisligini vurguladim.

Bunun yani sira, Kuranda ayetlere nazaren dunyanin duz olmasinin imkansizligini vurguladim. Ve hatali yanlis aramalarinin eksiklerini vurguladim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dunya kure degil, geodezik ve sekil degistiriyor. Ve dunya gunesin etrafinda dönmuyor, gunes sistemiyle birlikde seyrediyor, ve gunesin uzay-zamani çevresinde buzmesi nedeniyle etkisiyle çevresinde duruyor. Bu indirgeme yaklasimlar tipki eskiden dunya sabit ve evren etrafinda döndugu inanci gibi hatalidir. Hatta, her hareket tamamen görelidir, ve uç boyutlu Öklid uzayi : asagi-yukari, sag-sol ve derinli gerçekte zihnimizde tasarladigimiz için öyle algilanmakta sadece.

GOCE-Earth-geoid.jpg

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

:lol: Yahu bu dogmatik levye de iyice burayı SÜM (safsata üretim merkezi) olarak kullandı ha!

Kesinlikle yazdığı safsataları okumuyorum. Ama ona yanıt verenleri okurken ister istemez gözüme takılıyor. Bu balataları sıyırmış diyordum ama, bunda ne ön düzen var, ne şasi, ne motor, ne de kaput bile yok yahu!

Gözlerime inanamadım, mevsimlere göre güneşin doğup battığı yerler değişirmiş de, bu değişim sürse doğup batmaz olurmuş!

Yok dedim, kesin yanlış anlıyorum. Şu iletinin bir aslına gideyim dedim yahu, bu nasıl olur? Lan gerçekten de söylemiş bu lafı bu yahu! Yok yok dedim bu kadarı olmaz. Bu işte bir bit yeniği var. Bir insan bu kadar keçileri kaçıramaz!

Öyle bakıyorum, böyle bakıyorum, söylemiş yahu!

Ama artık bir palyaço takla atar, şaklabanlık yapar, tamam komik olur da her şeyin bittiği bir yer var. Yok bu kasıtlı yapıyor. İşi deliliğe vuruyor, ya da gerçekten deli! Bir daha bu kişiden tek kelime ile bahsetmeyeceğim. Delilik sınırını zorladı bu...

Tadı kaçtı, başka eğlenceye bakmak gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gercekten cok ilginc degil mi ? Ben Müslümanim diyorlar, ama Kuranin ap acik ayetlerinin anlamini degistirmek icin her yol ariyorlar.

Müslümanim diyorlar ama Kuranin söylediklerini inkar ediyorlar.

Keske gercek Seriat olsada Dünya düz degil diyenler Idam edilse .....

Gercekleri kabul etmek bukadar mi zor ? Kuranda acikca Dünyanin düz oldugu yazar, bu yetmez Dünyanin düz oldugunu gösteren onlarca ayet var buda yetmez Hadisler var hala inkar ediyorlar.

Yok sunun anlami bumus yok sunu demek istiyormus. Kuranin sadece Tevratin kopyasi oldgunu ve Muhammedin bu Dini sadece kendi Maddi ve Cinsell cikarlari icin uydurdugunu kabul etmek bukadar mi zor ?

Islamin yanlis oldugunu kabul etmemek icin Kuranin ayetlerini ve hadislerini inkar etmek komik degil mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yasin/38-40. Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri (düzenlemesi)dir. Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.

1. Dünyanın güneş etrafında döndüğünden habersiz birisi göğe baktığında güneşin hareket ettiğini sanır oysa gerçek dünyanın güneş etrafında hareket ettiğidir.

2. Ayın hareketi de kurumuş hurma dalının aldığı şekle benzetilmiş, kurumuş hurma dalının aldığı şekil yaydır, elips veya çember değildir.

3. Hadi güneşin ve ayın yörüngelerini anladık diyelim, gece ve gündüzün nasıl bir yörüngesi var acaba? Gece ve güzdüz birer gökcismi mi ki yörüngeleri olsun?

4. Ayetlerde güneşin ve ayın birer yörüngede olduğundan bahsedilmiş ama üzerinde yaşadığımız dünyadan hiç bahsedilmemiş. Neden acaba? Muhammed dünyanın sabit olduğunu ve güneşle ayın yerüzü üzerinde hareket ettiğini sanmasından dolayı olmasın?

5. Muhammed kendi çağının kozmoloji anlayışına uygun olarak bir evren modeli tasvir etmiş bu ayetlerde, o kadar. O evren modeli de dünyanın düz bir kara parçası olduğu ve güneşle ayın yeryüzü üstünde hareket ettiği tezinden ibaret.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak burada iki nokta yine sorunlu.

1. Gunes kendisine belirleneyere kosmakta demek bir noktaya "mustaqarr" gitmek demek. O halde, burada Batiya gedis kastediliyor diyene göre gunes artik oraya ulasinca karar kilip bir daha dogmamasi gerekirdi ? Bu ayette belirli bir noktaya dogru devamli bir yolculukla asla tutusmamakta.

2. Ayin incelmesini kör olmayan herkes elbette görebilir. Ama bunun konumuna bagli oldugunu bilemez. Bilmesi için, gunes ile ay'in arasina dunya girmesine bagli oldugunu bilmede bunu kimse anlayamaz.

Bu Kuran'i kendince basitlestirme çapan sadece gulunç. Yukarda "ihtilaf", "yukawiru", "magribayni wa' mashriqayn", "rabbul masharik", gölgenin gece uzayip uzaya dogru konik sekilde projeksyonu, mevsimlere göre zirvenin yukselmesi, ..., gunlerin uzamasi iddiasi ile "hilalin ilk gunde iki gunluk kadar kalin olmasi", "bir gun bir sene surunce Deccalin çikmasi", snra ise "gunesin Batidan dogmasi", ve nice verileri paylastim.

Simdi, bunlarin hepsini bastan savma ile kendini kandirabilirsin, ama bu bastan savma bu verilerin durumunu degistiriyor mu ? Hayir. Ama, herkes reyinde hur. Saygilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu Kuran'i kendince basitlestirme çapan sadece gulunç. Yukarda "ihtilaf", "yukawiru", "magribayni wa' mashriqayn", "rabbul masharik", gölgenin gece uzayip uzaya dogru konik sekilde projeksyonu, mevsimlere göre zirvenin yukselmesi, ..., gunlerin uzamasi iddiasi ile "hilalin ilk gunde iki gunluk kadar kalin olmasi", "bir gun bir sene surunce Deccalin çikmasi", snra ise "gunesin Batidan dogmasi", ve nice verileri paylastim.

Simdi, bunlarin hepsini bastan savma ile kendini kandirabilirsin, ama bu bastan savma bu verilerin durumunu degistiriyor mu ? Hayir. Ama, herkes reyinde hur. Saygilar.

Kuran'ı basitleştirme gibi bir çabam yok zaten basit, asıl gülünç olan senin bu basitliği karmaşıklaştırarak bilimsel bir takım veriler çıkarmaya çalışman.

Eskiden güneşi gözleyen insanlar onun belirli bir istikamette hareket ettiğini sanmışlar ve güneş belirli bir yörüngede hareket eder demişler, sen de bu tespite bakarak o insanların bu iddiasından o insanların güneşin samanyolu çevresinde döndüğünü tespit ettiklerini iddia ediyorsun. Halbuki o adamların böyle bir iddiası yok ki.

Ayrıca senin veri sandığın şeyler eskilerin zırvalarından başka bir değil. Senin gibi bunları veri sanan İslam aleminin geldiği bilimsel nokta da ortada. Bu kafayla daha çok dipte sürünür müslümanlar.

2. Ayin incelmesini kör olmayan herkes elbette görebilir. Ama bunun konumuna bagli oldugunu bilemez. Bilmesi için, gunes ile ay'in arasina dunya girmesine bagli oldugunu bilmede bunu kimse anlayamaz.

Ayın incelmesinin o anki konumuna bağlı olduğunu ancak senin gibi düşük zekalılar bilemez. Normal bir zekaya sahip bir insan ayın o günkü konumuna göre şekil aldığını rahatlıkla anlar.

Bilmesi için, gunes ile ay'in arasina dunya girmesine bagli oldugunu bilmede bunu kimse anlayamaz

Burada ne dediğini kendin de anladın mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak burada iki nokta yine sorunlu.

1. Gunes kendisine belirleneyere kosmakta demek bir noktaya "mustaqarr" gitmek demek. O halde, burada Batiya gedis kastediliyor diyene göre gunes artik oraya ulasinca karar kilip bir daha dogmamasi gerekirdi ? Bu ayette belirli bir noktaya dogru devamli bir yolculukla asla tutusmamakta.

2. Ayin incelmesini kör olmayan herkes elbette görebilir. Ama bunun konumuna bagli oldugunu bilemez. Bilmesi için, gunes ile ay'in arasina dunya girmesine bagli oldugunu bilmede bunu kimse anlayamaz.

Bu Kuran'i kendince basitlestirme çapan sadece gulunç. Yukarda "ihtilaf", "yukawiru", "magribayni wa' mashriqayn", "rabbul masharik", gölgenin gece uzayip uzaya dogru konik sekilde projeksyonu, mevsimlere göre zirvenin yukselmesi, ..., gunlerin uzamasi iddiasi ile "hilalin ilk gunde iki gunluk kadar kalin olmasi", "bir gun bir sene surunce Deccalin çikmasi", snra ise "gunesin Batidan dogmasi", ve nice verileri paylastim.

Simdi, bunlarin hepsini bastan savma ile kendini kandirabilirsin, ama bu bastan savma bu verilerin durumunu degistiriyor mu ? Hayir. Ama, herkes reyinde hur. Saygilar.

Size bir sorum var.Şöyle:Bir Müslüman Mekke'ye dönük namaz kılmalı ve Mekke'ye arkasını dönse günahkâr olurdu. Düz dünya açısından bakıldığında, bu mantıklı. Ama dünya küresel, yani kıbleye dönük namaz kılarsınız, siz de aynı zamanda (ve tersi) olarak Mekke'ye doğru namaz kılarsınız. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

tarihinde matter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Size bir sorum var.Şöyle:Bir Müslüman Mekke'ye dönük namaz kılmalı ve Mekke'ye arkasını dönse günahkâr olurdu. Düz dünya açısından bakıldığında, bu mantıklı. Ama dünya küresel, yani kıbleye dönük namaz kılarsınız, siz de aynı zamanda (ve tersi) olarak Mekke'ye doğru namaz kılarsınız. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Kab'benin hemen çevresinde olandan baska kimse tam olarak Ka'beye dogru namaz kilmamaktadir. Uzaklastikca, hem yukarisina sapiliyor, hem de sag ve soluna sapiliyor. Mesafe uzaklasinca, tabir uygunsa nasil bir mevziyi uzaklasdikca atisla tutturmak zorlasiyorsa, kibleye tam yönelmekde çok çabuk imkansizlasiyor. Hatta en ufak bir açi degismesi ile olur Mekke, Cidde, Riyad veya Istanbul.

Bu ise, su ayete butun agirligini kazandirmaktadir :

(Bakara, 2/114-115) : "Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan kim daha zalimdir. Böyleleri oralara (eğer girerlerse) ancak korka korka girebilmelidirler. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır. Doğu da Allah'ındır, batı da. Her nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (kıblesi) orasıdır. Şüphesiz ki Allah, kuşatandır, bilendir."

(Bakara, 2:144) : "Gerçekten de yüzünü göğe çevirip arandığını görmekteyiz. Seni, razı olacağın bir kıbleye yönelteceğiz. Hadi, yüzünü Mescid-i Harâm'a çevir. Siz de nerede bulunursanız bulunun, yüzlerinizi o tarafa döndürün. Kendilerine kitap verilenler de bilirler ki bu, Rablerinden gelmiştir, yerindedir, gerçektir ve Allah, onların yaptıklarından gafil değildir."

Bu ayetlerde Muhammed'in kovuldugu Mekkeyi gökte aramasi ilginç. Nitekim, 3 milden sonra o tarafa dönen aslinda göge yönelmektedir. "Allah kusatan ve bilen" ifadesi de mukemmel. Yine, "Dogu da Batida Allah'in yuzunu nereye çevirsen Allah oradadir" çok mukemmel. Hem Kabeye denmeyip ona dogru denmesi ilginç. "Shatra" teriminin tercihi ise olagan ustu.

Yuzu o tarafa çevirme ifadesi de ilginç. Nitekim, namazda yuz asagiya dogru meyledip, aslinda uzaklasdikca beden ile yuzun açisi dikey olarak çok genis bir alana çevirilmis durumda.

secde_1240690547.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dunya kure degil, geodezik ve sekil degistiriyor. Ve dunya gunesin etrafinda dönmuyor, gunes sistemiyle birlikde seyrediyor, ve gunesin uzay-zamani çevresinde buzmesi nedeniyle etkisiyle çevresinde duruyor. Bu indirgeme yaklasimlar tipki eskiden dunya sabit ve evren etrafinda döndugu inanci gibi hatalidir. Hatta, her hareket tamamen görelidir, ve uç boyutlu Öklid uzayi : asagi-yukari, sag-sol ve derinli gerçekte zihnimizde tasarladigimiz için öyle algilanmakta sadece.

GOCE-Earth-geoid.jpg

Levia bu resim abartılı çizilmiştir.

Ortalama yarıçapı 6,371.0 km

Ekvatoral yarıçap 6,378.1 km

Kutupsal yarıçap 6,356.8 km

Basıklık 0.0033528

http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya

6.378,1*2=12.756,2km

6.356,8*2=12.713,6km

ekvator ile kutup çapları arasında fark 12.756,2km-12.713,6km=42,6km yapar.Dünyanın en derin mariana çukuru yaklaşık 11kmdir.

Bu resimde görünen dünyanın çapını 200mm kabul edelim.

Basıklığı bu sayı ile çarparsak ekvator çapı ile kutup çapı arasında ki fark 0,67056 mm yapar.

Bu farkı insan gözü ölçme yapmadan algılayamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Deniz ve okyanuslar çekilince, bu degisiyor. Ayrica, yeralti konveksiyon hareketleri nedeniyle, dunya dalgalanarak surekli degisiyor. Bu ölçumler ortalama ve su dahil edilerek böyle. Ve yeryuzunun 3/1 kadari sularla ve buzlasmis sularla kapli olunca, kure görunumu veriyor, bu yaniltici. Dunya geodezik, kuresel asla degil. Tektonik hareketler ve toplam su agirligi nedeniyle, dunya kuresel olamazdi zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya futbol topu gibi düzdür diyen olmadı zaten. Genel ifade için kullanıldı o ifade. Yoksa okyanus çukurlarını, dağların tepelerini, ekvator şişkinliği ile kutupların basıklığını daha detaylarda bulabiliriz. Burada düzgün top gibi şekil aramaya ihtiyaç duyduran nedir seni.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...