Jump to content

Kurana göre dünya düzdür


Recommended Posts

  • İleti 1,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Benim sana cevap veremediğim bir durum olmadı. Olduysa buyur sana 5 dakkamı veriyorum.

Şimdi bu lafı ederek sen kendini zor durumda bıraktın haberin yok cübbeli, tamam bekle :)

Bu başlığa bekliyorum seni cübbeli (Kuran'da pezevenklik serbest midir?)

tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

O zamanki yaygın olan inanış zaten dünyanın düz olduğu yönündeyken allah indirdiği kitapta astronomik bilgiler verirken niye bu yanlış olan inanışı düzeltmemiş ve doğrusunu yazmamış? Üzerinde yaşadığın şeyin şeklini bilmek önemli değil mi? Pekala denilebilirdi "gökyüzünde gördüğünüz güneş ve ay gibi yeryüzü de küre şeklindedir. Bilmezsiniz ki bu şekilde yaratmamızın arkasındaki hikmeti.." gibisinden şeyler.

tarihinde sebû tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Pekala denilebilirdi "gökyüzünde gördüğünüz güneş ve ay gibi yeryüzü de küre şeklindedir. Bilmezsiniz ki bu şekilde yaratmamızın arkasındaki hikmeti.." gibisinden şeyler.

O vakit herkes iman etmek zorunda kalırdı. Kalbinde eğrilik olanların ayrılması lazımdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sağlam veya değil, beni ilgilendirmez. Seni zaten hiç ilgilendirmez.

Kur'an pek ala anti-bilimsel ve dogmalara dayalı bir din kitabıdır. Yani bunlardan bunu anlıyoruz. Hud suresinde bahsedilen, Allah'ın arşının su üstünde olması, Fatır suresinde, ikişer üçer bilmem kaçar kanatlı meleklerin varolduğunun daha ilk ayette belirtilmesi, Muhammed'in evlatlığı Zeyd Bin Sabit'i karısından boşatıp kendisine almak için Ahzab suresinde ayetler uydurması, Hac suresinde ortaya çıkan ve Salman Rüşdi tarafından kitaplaştırılan şeytan ayetleri ( Başlarda Mekke'lilere sempatik görünmek ve güçsüzken zaman kazanmak için Lat, Menat ve Uzza'yı öven ayetlerin, şeytan okutturdu denilerek sonradan Kuran'dan çıkarılması ve allah'ın tek ilah ilan edilmesi) Kureyş ile yapılan bir savaş için uydurulan ayetlerde, savaştan kaçanların münafık (kalplerinde hastalık olanlar) diye nitelendirilmesi bunlara örnek. Enfal suresinde bahsi geçen on katınızı yenersiniz ayetinin sonradan, iki katınızı yenebilirsiniz şeklinde değiştirilmesine değinmiyorum bile. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

O vakit herkes iman etmek zorunda kalırdı. Kalbinde eğrilik olanların ayrılması lazımdır.

Yanılıyorsun. Allahın bu bilgiyi vermesi o devirde yaşayan insanlar üzerinde olumlu bir etki yapmaz. Peygambere inanmayan yine inanmazdı zaten çünkü adam dünyanın düz olduğunu zannediyor. Dünyanın küre şeklinde olduğuna inanan da sırf peygambere bu yönde vahiy geldiğinden dolayı inanmış olacaktı. :) Günümüzde ise böyle bir ayet ( dünyanın şeklinin küre olduğu) var diye de yine dünyadaki bütün insanlar inanmazdı kurana. Ama sonuçta böyle bir ayet yok ve de kurana inanmamak için bir sebep daha... ;) Şimdi böyle daha mı iyi oldu sence?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an pek ala anti-bilimsel ve dogmalara dayalı bir din kitabıdır. Yani bunlardan bunu anlıyoruz.

1

Hud suresinde bahsedilen, Allah'ın arşının su üstünde olması,

2

Fatır suresinde, ikişer üçer bilmem kaçar kanatlı meleklerin varolduğunun daha ilk ayette belirtilmesi,

3

Muhammed'in evlatlığı Zeyd Bin Sabit'i karısından boşatıp kendisine almak için Ahzab suresinde ayetler uydurması,

4

Hac suresinde ortaya çıkan ve Salman Rüşdi tarafından kitaplaştırılan şeytan ayetleri ( Başlarda Mekke'lilere sempatik görünmek ve güçsüzken zaman kazanmak için Lat, Menat ve Uzza'yı öven ayetlerin, şeytan okutturdu denilerek sonradan Kuran'dan çıkarılması ve allah'ın tek ilah ilan edilmesi)

5

Kureyş ile yapılan bir savaş için uydurulan ayetlerde, savaştan kaçanların münafık (kalplerinde hastalık olanlar) diye nitelendirilmesi bunlara örnek.

6

Enfal suresinde bahsi geçen on katınızı yenersiniz ayetinin sonradan, iki katınızı yenebilirsiniz şeklinde değiştirilmesine değinmiyorum bile. :)

Bu kadar mı? 6 mesele oysa 6666 ayet var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pezevenklik bir evde kadınları para karşılığı başka erkeklere kiralamaktır. Bu haramdır.

Ya cübbeli işi kıvırtma, bal gibi orda ne yaptığın ve kuranın içindekileri bile bile ailene yakıştıramadığın halde kıvırttığın belli, git o başlıktaki benim en son soruma cevap yaz, birde sana cevap veremediğim bir durum olmadı diyor..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya cübbeli işi kıvırtma, bal gibi orda ne yaptığın ve kuranın içindekileri bile bile ailene yakıştıramadığın halde kıvırttığın belli, git o başlıktaki benim en son soruma cevap yaz, birde sana cevap veremediğim bir durum olmadı diyor..

Pezevenklik bir evde kadınları para karşılığı başka erkeklere kiralamaktır. Bu haramdır. Başka sözüm yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadarına da peeessssssssss..kaçıyorsun işte, verecek cevabın yok yaptığın ahlaksızca şeye..

Soru sordun ben de haramdır dedim bir de hadis koydum.

Hâkim de Sahih olduğunu söylediği bir rivayetinde Resûl-i Ekrem şöyle buyurmuştur:

“Üç kimse cennete giremez. Bunlar, anne ve babasına asi olan, dey­yus, bir de giyim ve davranışlarında kendilerini erkeklere benzeten kadınlardır.”

tarihinde eyvahcubbeli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hani İslam bitti mi? Yoksa artıyor mu?

Din fenomeni varoldukça, islamda varolacaktır. İslam dine bağlı bir dindir. Haliyle de dini vareden unsurlar, yani yabancılaşma kaldırılmadığı, kalkmadığı sürece islamda, hıristiyanlıkta, musevilikte ve diğer bütün dinler varlığını sürdürecektir. Bu sosyolojik bir mesele, rasyonel değeri yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

“Allahu Teala bir takım şeyleri farz kıldı, onları kaybetmeyin (ye­rine getirin). (Helâl haram diye) bir takım hududlar çizdi, bunları aşmayın (bu çerçeve dışına taşmayın). Unuttuğundan değil de rah­met olarak bazı şeyleri sükût geçti, onlar üzerinde araştırma yapma­yın.”

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...