Jump to content

İnanmayanlar için mezarlık/krematoryum sorunu


Recommended Posts

  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hiç boşuna uğraşmayın diyanet imamlarının elinden kaçamazsınız adamlar kimi görseler cenaze namazını kılıyorlar

KOnuyla alakası yok belki ama AKP nasıl bir zihniyettir ya ben sınavlara girdim kadrolarun çoğu neredeyse kuran kursu ve imam hatip ee tabi cenaze işleri için falan çok lazım bunlar herhalde o yüzden bütün kadroları bunlara ayırıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi de kişi zaten ateist ya da agnostik vs. olarak o dinin kültürünü reddediyor. Nasıl Türkiye'de islam dinine mensup olanların sayısı çoğunluk olmasına rağmen bu toplumda yaşayan hıristiyan ve museviler kendilerine birer mezarlık yaptırma hakkı almışlarsa bu hakkın hiçbir dine mensup olmayan kişilere de verilmesi gerekir. İnanmayanlara (ateist, agnostik vs.) bir mezarlık ve krematoryum hizmeti verilmesine karşı mısın?

Müslümanlar içinde şöyle bir problemi var ateist ile yan yana gömülmenin örneğin aşağıdaki hadiste:

Ölülerinizi salih bir kavmin arasına defnedin. Çünkü diriler kötü komşudan rahatsız olduğu gibi, ölüler de kötü komşudan rahatsız olur. [Ebu Nuaym]

Nitekim kafir kişinin müslüman mezarlığına gömülmesi de caiz değildir.

Örneğin geçen yaz müslüman mezarlığına hıristiyan gömüldü diye mezarın komşusunun yakınları şikayette bulunup, hıristiyan kişinin mezarının yerini değiştirtmişlerdi.

http://www.hurriyet..../16505219_p.asp

Ya da diyanet fetva kurulundan:

...

Bu bakımdan Müslüman mezarlığının gayrimüslim mezarlığı ile parselleri aynı olan bir mekanda bulunmasında bir sakınca yoksa da aynı mekanda karışık olarak defnedilmesi uygun değildir.

Bu nedenle, yurtdışında yaşayan Müslümanlar, mutlaka kendi mezarlıklarını oluşturup cenazelerini orada defnetmenin yollarını aramalıdırlar. Bunun mümkün olmaması halinde, cenaze başka bir yere de nakledilemiyorsa, Hıristiyanlara ait kabristanın ayrı bir köşesine defnedilebilir...

...

Hayır hiç karşı değilim.Haklısınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her an idam edilmeyi ve yok olmayı beklemektense intihar edip, bu azabtan kurtulmak istiyor..Bence içinizde en dürüstlerden biri..

Yahu Nursi efendi İlimcik bunu sen deme bari.Ben bu topluma gökten zembille inmedim.Risaleyi Nurcularıda tanırım.Kıbrısta askerlik yaptığımda Çok samimi iki silah arkadaşım Risaleyi Nurcuydular.Onlarla birlikte aynı evde kaldık,Lemaları,Asayı Musayı okuduk.Şeyh Nazımın arkasında namaz kıldık.Medreseyi Nuriyeleri gördük. Berbat bir hayat! Bir Medrese dedikleri mekanda Yat kalk Risaleyi Nur Oku Beş vakit namaz Yer sofrasında tıkın.Karı yok! Evlenmek yok! Evlat çoluk çocuk torba yok! Bak bakalım sizin ağababalarınız Saidi Nursinin hayatına Mutlumu?Fetullah hocanın yaşamı? Aynı!.Dünyanın servetini verseniz İstemem!Ve bilirim zavallı bazı gençler vardı uyurken ihtilam oluyorlardı! Pipilerini boğmaya kalkıyorlardı.Yani Üreme organlarında sakatlık çıkartmak!Hala O arkadaşım Evlenmedi!Bu intihar edeceğim diyen sanırım genç bir bayan arkadaş.Gelsin birde sizlerin yaşamını görsün! Vallahi kırkına varmadan intihar ederdi:)))

yani bunu Cübbeli yazsa e susardım.Ama Sen yazarsan olmuyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...