Jump to content

Alevileri Boğazlamaya Geldik


Recommended Posts

Bi keresesinde hastanede yatan yakın bir akrabamı ziyarete gitmiştim. Aynı odada kalan başka bir adam vardı. Söylediği söz aynen şöyleydi

Siz Muhammed'e inanıyorsunuz biz Ali'ye

Çok üzülmüştüm bu adam için.

İnan bana ......kesinlikle...

o adam sana daha fazla üzülmüştür.

Şu anda Tüm dünya Müslümanların kurtuluşa erip kendi seviyesine gelmesini bekliyor..

Daha ilkel bir afrika kabile inancı bile yok..hatta kabede puta tapanlar bile daha medeniymiş

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 205
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İnsana saygıdır Alevilik.Zira 99 esma nın yüzü'nü İnsan da görür. Zevk ve Muhabbettir daim olan ve etkileşim kuran , meyvesi sevgidir. Sevgiden uzak olunduğu an ölmüş olursun ama zevk ve muhabbet içerisinde isen gerçekten yaşıyorsun. Din dedikleri sadece örtüdür. Dinden amaç bir ahlaki özdeşliktir, bağ kurmaktır. Şeriat denilen ortamına göre takınılan tutumdur. İnsan bu munasebetle tüm olayların merkezinde ve ortasındadır. An ve zaman soyut ve somut olanı anlatır. İdrak hepsini kapsar ve idrakin kadar yaşarsın bu hayyatta yani kaderin olur...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birçok Müslüman var ki yakınlarının dinden çıktıklarını farkedip de kahrolan ve onlar kurtulabilsinler diye de gizliden gizliye Allah'a yakararak onlar adına kurtuluş dileyen. Ne bir gösteriş var ne bir çıkar tek istediği onlar da Müslüman olsunlar da cehennemde yanmasınlar endişesi.

Servantes korkma.....

cennet cehennem olsa .......bile...

Orada yanacak olanlar Müslümanlardır...

Müslüman olmayanların (Diğer dinler) cehennemi görmeme şansları vardır...

Alevilerin inandığı tanrı.........gibi bir tanrı....

Ancak Müslüman yakar..başka insan yakmaz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

bugün hilafeti tekrar kursak hallacı mansurların kellesinden çin seddi yapılır

Bir anlayamadığım sen varsın...

Burada birçokları var..

Cübbeli gibi ne dediğini bilen..den tutta ...ne dediğini bilmeyen birsürü ahmakta geliyor...

Tamam hiçbirine benzemiyorsun ama..

Anlayamadığımdan sana laf ta atamıyorum..

Biraz açık olmak lazım...

Dinin sofistliğine girmişsin pisliğine bulaşmamışsın...

fakat birazda mantığıyla ilgilensen...

Aleviler diğerleriyle aynı kefeye koyup yükleniyorlar..

ama bence yanılıyorlar..aslında konuyu daha güzel tartışabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buna nerden vardın acaba çok merak ediyorum ? Ben Müslümanım yazmadım oraya. Müslüman olarak geçinen teröristlere yorum yaptım.

Dine saygı duyulmaz...insana saygı duyar ateist....

Hitler bilen dinlerden fazla saygı hakeder..ateist bunu bilir...o nedenle sen yazmasanda cümlene dikkat et....

Geçen Teketek te fatih altaylıyla ..murat bardakçıyı güldürdü biri..inanmamıştım..ateist değildir demiştim ama ..olabiliyormuş...

şevki eygi mi öyle biri çıkmış konuşuyor...

Adam mail atmış....

Çok güzel konuşuyorsunuz.Ben ateistim..Allah razı olsun :) dedi hepsi güldü tabi......

Link to post
Sitelerde Paylaş

abdullahabdal söylediklerim çelişkili gelebilir normaldir,ama özel mesajdan açıklayabilirim kısaca.Burada açıklarsam insanlar tarih boyunca yanlış anladığı gibi daha da yanlış anlayacaklar Aleviliği..Aleviliğin derinliği bir başkadır sonuçta..'Bizim kıblemiz insandır' denilir..Hakk'ı dışarlarda aramayız içimizde ararız..Cennet cehenneme inanırız elbet ama hiçbir ibadetimizi cenneti veya cehennemi düşününerek yapmayız,aklımızdan bile geçmez..Onun için içimizde cehennemde yanma korkusu olmaz..Ki eğer cehennemede gideceksek eyvallah derim..Birçokşey bilindiği gibi değil ne de olsa.İbadetlerimiz farklı diye neredeyse asırlar boyunca 'kafir' lakabı takılıp,haksız yere yakılmış insanlarımız var..Biz vaktinde kardeş olmaya gelmiştik,fazlasıyla hümanist,insancıl,insana insan gibi bakar din,inanç,dil ayırmaz hepsine eşit değer verir saygı duyarız ama karşı tarafın gözü kör olunca tarih boyunca asimileye maruz kalırız,ki büyük problemler çıkmasın,çatışmalar çıkmasın,canileşmemek için,yobazlazmamak için sabrederiz bazen susarız..Ama nedenini biliriz elbet.Sonuçta herkes bilir ki zorla yaptırıma çalışılan her girişim,hiçbir zaman başarılı olamamıştır..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu işler gönül ve akıl işleridir.Buna kısaca İlmi Ledün denir.Seymveh canın bahsettiği gibi Türk gönül adamı olan sofiler(Dedeler yada babalar yada Kocalar,IŞKLAR) bunlarla uğraşıyorlardı islamdan öncede.Ve Aynı Pir Sultanlar,Yunuslar,Karacaoğlanlar ,Hatayiler .,Nesimiler....v.s gibi şiirler (Yani Nefesler) yazıyorlar .Bunları kopuzları ile halka söylüyorlardı.Emevi arapların kılıç zoru bile Türkleri müslüman yapamamıştır.Ama zamanla Araplar maddi güçlerini kaybettiler.Ve Türkler Batıya doğru gelmeye başladılar.Amaçları Avrupayı istila etmekti.Buna Kızıl elma diyoruz.Avrupayı almanın en önemli şartı ise Ortadoğuda tutunabilmekti.O zaman Orta doğu halkına yabancı olmamak gerektiği için Müslüman olmak zarureti ortaya çıkıyordu.Ama bu aynı zamanda Türklüğünü yitirip Araplaşma terhlikesinide ortaya çıkarıyordu.Şayet Müslüman olunacaksa bu Müslümanlık Türk gönül adamlarının manevi prensiplerine aykırı olmamalıydı.Müslümanlık işte o gönül adamları olan Dedeler,babalar,Kocalar tarafından incelendi bu Dinin aslında Allah tarafından gönderilen bir peygamber tarafından ortaya çıkmadığını keşfettiler.Zaten Yahudi ve Hiristiyanlığıda çok iyi biliyorlardı..İşte o zamanlar bu Işık adamlarının en büyüğü olan Hace Ahmet Yesevi Türk budunun müslümanlığa nasıl geçeceğini açıkladı.Daha doğru bir ifade kullanacak olunursa Müslümanlığın gerçekte ne olduğunu anlattılar.Oradaki İsimlerin aslında kendi Gönül İlimlerindede bir başka isimle mevcut olduğunu gördüler.Ellerine kopuzu bu sefer alıp manevi prensiplerini müslümanımsı olarak anlatmaya başladılar."Adı güzel kendi güzel Muhammed gel şefaat eyle kemter kuluna"Hz Alinin Devlerle olan Mücadelelerini lirik bir şekilde yazdılar.Burada dikkat edilmesi gereken hususta budur.BU İSLAMI SADECE ARAPLAR YAZMADI SASANİLER VE TÜRKLERDE YAZDI. :))Bunlarada Horasan alp erenleri dendi.Onlar hem bir mutasavvıf hemde bir akıncıydılar yani Alptiler.Ama Oğuzun Kayı boyu olan Osmanlı bu sistemden zamanla tıpkı Selçukilerde olduğu gibi çıkmaya başladı.(Zaten Müslümanlığa Horasan Alp erenlerinin bir kenara bırakılarak geçişinin büyük mahsurları Selçukilerde görülmüştü)Yıldırım Beyazıt han Bursada camii yaptırdı.Somuncu baba "Yapmışsın iyide MEYHANESİ nerede?" dedi.Meyhaneden kasıt İçki içilen yer değildi.Ahmet El Yesevinin prensiplerini anlatacak DERGAHTAN bahsediyordu Somuncu baba.

Zamanla Osmanlı Gücü arttıkça Avrupayı fethetmesine rağmen Türk Törelerini ve onların en önemli kısmı olan Ahmet El Yesevi prensiplerini terk ediyordu.Osmanlının bunu yapmasındaki gerekçe şuydu:Koskoca ülkeler zaptediliyor artık burada Türk Törelerini bu İnsanlara tam olarak uygulayamayız.Onun yerine İhtiyaçlara ve İslamın bütün insanlara uygunluğu prensibini birleştiren KULLUK sistemi daha uygundu.Ama buna rağmen Osmanlı muvazzaf askeri olan Kapıkulu Yeniçeri askerinin Sunni İslam olmasını istememiştir.Onlar Ahmet Yesevinin Anadolu uzantısı olan Bektaşiliğe bağlı idiler.Osmanlı ile Horasan Alp erenlerine bağlı Türk oğuz beyleri arasındaki bu ayrılık II Beyazıt Devrinde son haddine ulaştı.Ve Türk beyleri artık Osmanlıya bağlı olmaktansa İranda Devlet Kuran Sefevi hanedanından Şah ismail tarafına geçmeyi tercih ediyorlardıŞah İsmailin atalarıda Yesevilikle Şia arasında kuvvetli bir bağ kuran Erdebil tekkesini kurmuşlardı.işte Aleviliğin esas temeli bu şekilde çıktı.Hernekadar Yeseviliktede Şia unsurları ağır basarsada Tasavvuf ondan çok daha ağırdı.Ama Erdebil Ekolünde Tasavvuf ve şia eşitlendi.Bunun en güzel örneği Yunus Emredir.Yunusun Nefesleri incelenecek olunursa onlarda MuhammedAli Fatıma,Hasan Hüseyin ve Oniki imamlar yok gibidir.Halbuki Yunus Hacı Bektaş ekolünün bir Dervişidir.O zaman Ortaya şu gerçek çıkar:Yunusun yaşadığı çağda Anadoluda kurulan Ahmet Yesevi ekolü Tekkelerdeki mantalite IŞIKÇIYDI.İslami mefhumları kullanmayıda o kadar fazla istemiyorlardı.Zamanla Hacı Bektaş ekolüne Erdebil Tekkesinin baskısıyla İslamın Şia prensipleride dahil olarak II beyazıt zamanında Bektaşi -Aleviliği ortaya çıkmıştır.

Ve bugün şu gerçekler artık ortadır:

1-Sünni İslam Alevileri Müslüman saymamaktadır.Sayıyoruz diyenler hiç şüphemiz olmasın Takiye yapıyorlar.

2-Alevilik IŞIKÇIDIR.Onların Allah ,Muhammed Ali mefhumları anlayışı Bu günkü Sünni İslamdan tamamen farklıdır(Her ne kadar Sünni Bazı tarikatlarda tıpkı Alevilerle özde aynı düşünsede bunun hiçbir pratik yararı yoktur.Çünkü onlar ta Osmanlıdan bu yana Sünni kesimden çekinmekte ve ona adeta yağcılık yapmaktadırlar.Mevlevilerin Kadirilerin Rufailerin Melamilerin durumları malum olduğu gibi sayılarıda Cumhuriyetle birlikte azalmıştır.)

3-Işıkçı Alevilerin Namaz Oruç gibi Sünni islamın temeli olan mefhumlarıdaki anlayışlarıda farklıdır.Bektaşi pirleri açısından Namaz Beşerin çalışmasına Ruhun iştirak etmesidirki HUŞU işte budur.Yani KONSANTRASYONDUR.Oruç ise yaşamdaki ağır darbelere karşı Ruhi toparlanmadır!

4-Işıkçı Alevilerde gerçek Kuran Sırrı Kurandır oda İnsanı kamilin Ruhu yani karekteridir.Mushaf ise onun müteşabihen yazımıdır.Müteşabih olan Kuranı anlamak için İnsanı Kamilin Ruhunu anlamak gerekir.Yani Onun BATININA girmek gerekirdi Buradada YANMAK vardır.

5-Işıkçı Alevilerde Öldükten sonra Cennet Cehennem yoktur.Onların hepsi yaşayan İnsanı kamilde mevcuttur.Yanmadanda Hakikat bulunamaz.

Öldükten sonra karekterin hangi hayvan ve nebata uygunsa Genlerinde onlara dağılır.Ama Bu bir Reenkarnasyon değildir.

İş bu durumda hakikaten Alevilik İslamın bir mezhebi olamaz.Ayrı bir İbrahimi Din olması gerekir.Bu dinin mimarları ve Mühendisleride Türk sofileri ve Türk kültürüdür.Selamlar,saygılar.

tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

Gerçekci,bazı konularda gerçekcisinde bazı konularda ne yazıhkı deyilsin.

Alavılar,ALAV yeni IŞIK ehlidirler.

Alıyla,

Veliyle,

Muhemmetle,hiçbir bağları yoktur.

Bu doğru.

Yalnız,Türkler kılıçla müslümen olmadıları kesin kes yanlıştır YALANDIR.

Burda kasıtlı yazıyorsun.

Bunu bilmemen mümkün degil.

Islam pencerelerine git,Türkler nasıl müslümanlaştırıldı linkini tıkla karşına çıkan yazıyı oku.

Bu yazının aynısını Araplar okullarında çocuklarına öğretmekte okutmaktadırlar,böbürlenerek,ballandıra ballandıra..

Islam ınsanları köleleştirmiş KUL yapmıştır.

Namaz KULLUĞUN,KÖLELİGİN kesin kanıtıdır.

Namazın Tanrı buyruğu olduğuysa kesin doğru degildir.

İlehiyetci pırofesör Abdulazız Bayındırda bu nedenle

Namaz

Oruç

Hac yapmayanlar bunlardan sorumlu olmayacaklardır demiştir.

Adam birşey biliyürki söylüyür.

Hele SECDE kölleleştirilişin dik alasıdır

Bu hereketlerden Tanrının memnun olup ,bu hereketleri yapanlara hertürlü yardımı yapacağını sananlar aldanıyorlar.

Şöyle kafanızı kaldırıp ıslam alamına bir bakınız.

Birde dönüp

Avrupa,

Amarıka,

Japonyaya bakınız.Hankileri daha mesut ve mutlu HÜR yaşamaktalar.

Tanrı şöyle demektedir.

USUNU kullanmayanların başına PİSLİKLER yağacaktır.

Müslümenler USLARINI kullanmadıkları için başlarına ASRIN pislikleri yağmaktadır.

Somalıda günde binlerce ınsan ölmekte.

Diger ıslam ülkelerindede müslümenler birbirlerini öldürmektedir.

Uzağa gitmege gerek yok.

Türkiye

Irak

Surıyaya bakınız yeter.

Bunların hiçbirine USU(aklı) kabul ettirmek mümkün degildir.

Tanrının var ettigi evrenlerin en güçlü INSANINI ACIZ,KORKAÇ , KAFASI çalışmaz göstermesi mümkün degildir.

Tanrı ınsanı evrenlerin kendinden sonra en güçlüsü,en uslusu olarak,en ceseretlisi olarak yaratmıştır .Bunun tersini iddie edenler, Kureyşın kendilerini Tanrının arkadaşı seviyesinde olduklarını ınsanlara yutturmak isteyenlerdir.

Namazın bir yutturmaca olduğu peygamberin ARŞDA Tanrıyla namaz pazarlığındanda anlaşılmaktadır.

Bizim Tanrı kimseyle pazarlık yapmaz.

Pazarlıkcılar Kureyşin çoh ahıllılarıyla Kureyşin Allahının işidir bu pazarlıh.

Aksına kureyşin Allahı kıtabında şöyle der.

Ben kimin nekadar yük kaldıracağını bilirim.

Eeeeee,peki müslümen nasıl iddie edebilirki Allah günde 150 vakit namaz verdi ama Musanın uyarması sonucu yapılan pazarlıhda 5 vakte indirildi.

Yeniiiii,Demek istiyürki benimle namaz pazarlığı yapıldığını iddie edenler yalan söylüyürler.

Bu nedenle çıkardıkları dine bir kural koymuşlardır.

DİN , akıl işi degil , NAKIL işidir.

Din tüm dünye ve ahırat işlerini organize ettigine göre,müslümenlerin ne bu dünyede nede ötekinde USA ehtiyeçleri yoktur.

Bu nedenlede bizim KAZ ALI şöyle demektedir kıtabında.

Müslümenlerin fazla USA gereksinmeleri yoktur.

Neden yokmuş acaba.

Müslümenlere ne gerekse hepisi (hamısı)KUR,ANDA vamışşşşşşşşşşşş.

Demekki Tanrı müslümenlerin kafasına US koymakla hata etmiş.

Bu nedenle müslümenler AKLI atıp NAKLI (ÇİPSİ)koymuşlar kafalarına.

IŞIK dini İbrahimi bir din olamaz.

Abraham daha dünkü çocuk.

Işık dininin öncesinde tek çöl kırıntısı bulamazsınız.

Zatan Arap dinlerinin topu Sümer Arap sentezidir.

İsterseniz bir araştırın.

La yeğlemu gaybı SÜMERLER :-))))))

Oyyyy talayim pen size.

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

aleviliğin pek çok versiyonu var.bir kısım aleviliği sadece sünni anlayışı pretosto eden islami grup olarak düşünmek gerek.özellikle anadolu aleviliği ise baskı altında kalan insanların eski inançlarıyla islamı harmanlmasından meydana gelir.alevilik anlayışınında geleneksel sünni anlayışınında çok hataları var olmakla beraber,alevilik daha eğreti durmakta.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tolonbeg kimse kimseye zorla dinini aşılayamaz.Emevi Arap maveraün nehirden başlayarak çok Türkün kanını döktü.Ama onları Müslüman yapamadı.(hadi yapsın kaçta kaçı olabilir?).Zaten belli bir süre sonrada Turan diyarında barınamayıp çekildiler.

Gelelim Işıkçılara :Işıkçılık İnsan aklı gönlüne dayanır.yani Ruhuna .O Ruhtanda Nefesler çıkar.Pekiyi Türkün aklı ve gönlü varda Arabın yokmu?Onunda var.Onlarda Aramilerden aldıkları Tevratı açıkladılar.Kaldıki Arap Alşeviliğide Araplardan çıktı.(Nusayrilik)Muhammed ne demektir? Övülmüş yani İbranice manası YAHUDA.Pekiyi Övgüye layık olan mefhum nedir? AŞKTIR efendim aşk.Peki Aşka Türkler ne diyorlardı IŞK değilmi?Işk Işık anlamında kullanılmıyordu.Işığın manevi anlamı olan Aşk anlamındaydı.Pekiyi aşk aynı zamanda bir DÜŞÜNCE değilmi?

ha bu arada Bektaşi derrvişlerinede IŞIK yada IŞK denir.Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tolonbeg kimse kimseye zorla dinini aşılayamaz.Emevi Arap maveraün nehirden başlayarak çok Türkün kanını döktü.Ama onları Müslüman yapamadı.(hadi yapsın kaçta kaçı olabilir?).Zaten belli bir süre sonrada Turan diyarında barınamayıp çekildiler.

mantıklı bir yaklaşım.kimse kılıç zoru ile dindar yapılamaz.
Link to post
Sitelerde Paylaş

abdullahabdal söylediklerim çelişkili gelebilir normaldir,ama özel mesajdan açıklayabilirim kısaca.Burada açıklarsam insanlar tarih boyunca yanlış anladığı gibi daha da yanlış anlayacaklar Aleviliği..Aleviliğin derinliği bir başkadır sonuçta..'Bizim kıblemiz insandır' denilir..Hakk'ı dışarlarda aramayız içimizde ararız..Cennet cehenneme inanırız elbet ama hiçbir ibadetimizi cenneti veya cehennemi düşününerek yapmayız,aklımızdan bile geçmez..Onun için içimizde cehennemde yanma korkusu olmaz..Ki eğer cehennemede gideceksek eyvallah derim..Birçokşey bilindiği gibi değil ne de olsa.İbadetlerimiz farklı diye neredeyse asırlar boyunca 'kafir' lakabı takılıp,haksız yere yakılmış insanlarımız var..Biz vaktinde kardeş olmaya gelmiştik,fazlasıyla hümanist,insancıl,insana insan gibi bakar din,inanç,dil ayırmaz hepsine eşit değer verir saygı duyarız ama karşı tarafın gözü kör olunca tarih boyunca asimileye maruz kalırız,ki büyük problemler çıkmasın,çatışmalar çıkmasın,canileşmemek için,yobazlazmamak için sabrederiz bazen susarız..Ama nedenini biliriz elbet.Sonuçta herkes bilir ki zorla yaptırıma çalışılan her girişim,hiçbir zaman başarılı olamamıştır..

Merakımdan soruyorum, 12 imamı günahsız olarak görüyormusun ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

mantıklı bir yaklaşım.kimse kılıç zoru ile dindar yapılamaz.

Güney Amerikayı duydun mu hiç? Onlar da muhtemelen uğradıkları tecavüz ve katliamları şimdi inkar ediyorlardır; aynı sizin yaptığınız gibi. Hepiciği de katolik olmuş, tabii ikna yoluyla di mi:)

Lütfen yor kendini biraz ve hristiyanların güney amerikada yaptığı katliamları bir oku. Katliam hafif kalıyor, birçok soyu kırmışlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir günde bir müslüman çıksın desin ki ; Alevileri öldüren bizden değildir yok kardeşim diyen görmedik, tam tersi böyle diyene bizden değilsin diyecekler..

Amerika bombayı tepelerine yağdırıncada onlar zalim oluyor onlarda sizi boğmaya geliyor..

Bu müslümanlarda birlik beraberlikte yok Amerika işin içine geldimi diğer müslüman devletler üs veriyor, yardım ediyor nasıl verecekler bunun hesabını ? Allaha ne ddiyeceksin hani Amerika Deccaldi ?

bugün mualifler bile suriyede Avrupa amerika nerde kaldı diye utanmadan işbirliği için yalvarıyorlar slogan atıyorlar insani ve silahsal yardım bekliyorlar işte iki yüzlülüğün te alası.......Birde ülkemizde sığınan suriyelilerde aralarında kavga ediyor polise saldırıyor......

Aleviler bin kat daha iyi bunlardan...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güney Amerikayı duydun mu hiç? Onlar da muhtemelen uğradıkları tecavüz ve katliamları şimdi inkar ediyorlardır; aynı sizin yaptığınız gibi. Hepiciği de katolik olmuş, tabii ikna yoluyla di mi:)

Lütfen yor kendini biraz ve hristiyanların güney amerikada yaptığı katliamları bir oku. Katliam hafif kalıyor, birçok soyu kırmışlardır.

Haklısınızda İspanyol güney Amerikaya yerleşti.Halbuki arap Turana yerleşemedi.Belli bir süre sonunda defolup gittiler.Onca Türk kanı döktükten sonra.Hatta Mervan der.Bu Değirmenleri Türk kanıyla döndürecek kadar kan akıtacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zorla dindarlaştırma çabaları tarih boyunca devam etmiştir, halada devam ediyor bunda şaşılacak birşey yok, Laik müslüman karşımı bir ülkede rahat konuşmak zorlama yok demek kolay tam dinle yönetilen ülkelere bir gidinde görelim, ha bizim ülkemizde de elbette zorla müslümanlaştırma çabaları var ancak şu an hadi lan demek kolay sen olmazsın torunun olmaz ancak torunun çocuğu olur bu işler böyle kademe kademe....Tamamen hristiyanlıkla yönetilse bir ülke oda eminim berbat olurdu orta çağ avrupası gibi ancak şuanda yok lafta var bu ülke hristiyan gibi ancak şeriatla yönetilenler var ve durum ortada bu hrisyiyanlığı iyi yapmaz onlarda olsa en az şeriat kadar kötü olurdu..

tarihinde internettin_hoca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Güney Amerikayı duydun mu hiç? Onlar da muhtemelen uğradıkları tecavüz ve katliamları şimdi inkar ediyorlardır; aynı sizin yaptığınız gibi. Hepiciği de katolik olmuş, tabii ikna yoluyla di mi:)

Lütfen yor kendini biraz ve hristiyanların güney amerikada yaptığı katliamları bir oku. Katliam hafif kalıyor, birçok soyu kırmışlardır.

türkler kılıç zoruyla dindar olacak kadar aciz değillerdi.genellememi türkler için yapmıştım.türkler zaman zaman müslümanlara karşı savaşmışlar,iki taraftanda ölenler olmuşama islamı kabul nedenleri ne korku,ne kırılma korkusu,nedde müslümanlara karşı duydukları korku.önsa savaştılar,savaştıklarının yaptıkları yanlışlarla beraber doğru yolda olduğunu anladılar ve bu yolu sahiplendiler.verdiğin örnekle dünya kadar fark var arada.
Link to post
Sitelerde Paylaş

türkler kılıç zoruyla dindar olacak kadar aciz değillerdi.genellememi türkler için yapmıştım.türkler zaman zaman müslümanlara karşı savaşmışlar,iki taraftanda ölenler olmuşama islamı kabul nedenleri ne korku,ne kırılma korkusu,nedde müslümanlara karşı duydukları korku.önsa savaştılar,savaştıklarının yaptıkları yanlışlarla beraber doğru yolda olduğunu anladılar ve bu yolu sahiplendiler.verdiğin örnekle dünya kadar fark var arada.

He gülüm heee. Bak bu forumda gelmiş gelmiş 100lerce Türk var ve sizlerin vahşetinizden, zulmünüzden ve iftiralarınızdan korktuğu için günlük yaşamlarında Müslüman taklidi yapıyorlar. Yoksa Müslüman taklidi yapan dinsizler Türk değil mi?

ALEVİLER TÜK DEĞİL Mİ?

tarihinde koltuk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir günde bir müslüman çıksın desin ki ; Alevileri öldüren bizden değildir yok kardeşim diyen görmedik, tam tersi böyle diyene bizden değilsin diyecekler..

Amerika bombayı tepelerine yağdırıncada onlar zalim oluyor onlarda sizi boğmaya geliyor..

Bu müslümanlarda birlik beraberlikte yok Amerika işin içine geldimi diğer müslüman devletler üs veriyor, yardım ediyor nasıl verecekler bunun hesabını ? Allaha ne ddiyeceksin hani Amerika Deccaldi ?

bugün mualifler bile suriyede Avrupa amerika nerde kaldı diye utanmadan işbirliği için yalvarıyorlar slogan atıyorlar insani ve silahsal yardım bekliyorlar işte iki yüzlülüğün te alası.......Birde ülkemizde sığınan suriyelilerde aralarında kavga ediyor polise saldırıyor......

Aleviler bin kat daha iyi bunlardan...

aleviliği bir tanımla ,ve o tanımladığın aleviliği kendilerine alevi diyenler onaylasınlar ondan sonra aynı söylemi yap.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...