Jump to content

Evli bulunan Yahudi erkeği ile Yahudi kadınının zina sebebiyle recmedilmesi.


Recommended Posts

Abdullah b. Ömer’den nakledildiğine göre, Peygamber'e, zina etmiş bir yahudi erkeği ile bir yahudi kadını getirmişler. Peygamber, Yahudilere, Tevrat’taki zina hükmünü sormuştur. Yahudiler; "yüzleri karaya boyanır, sırt sırta hayvan üzerine bindirilip sokaklarda dolaştırılır" demişler.

Tevrat getirilmiş, ancak okuyan yahudi genci recm ayetine gelince ceza kısmını parmağı ile kapatıp atlayınca durumu farkeden ve Yahudi iken İslâm'a giren Abdullah b. Selâm, Peygamber'e Yahudinin Tevrat'ın üzerinden elini kaldırmasını emir buyurmasını istemiştir. Yahudi elini kaldırınca recm ayeti görülmüş ve her iki yahudi hakkında da evli olarak zina ettikleri için recm uygulanmıştır (Müslim, Hudûd, 26).

Bera b. Azıb’tan nakledilen, iki Yahudinin recmedilmesi olayı ise şöyledir:

Peygamber'e, yüzü kömürle karartılmış ve dayak vurulmuş bir Yahudi getirildi. Peygamber Yahudilere evlilerin zinasının Tevrat'taki hükmünü sordu. Onlar, bu şekilde olduğunu söyleyince, bir Yahudi bilginine "Sana, Tevrat'ı Musa ya indiren Allah aşkına soruyorum. Zina edenin Tevrat'taki hükmü nedir?" diye sordu. Yahudi bilgini; Tevrat'ta recim var. Fakat zina eşraf arasında artınca, şerefli birini getirirlerse serbest bırakır, yoksul biri yakalanırsa onu recmeder olduk. Bu iki sınıfa eşit ceza için recmi terkettik, kömürle boyayıp, dayak vurmayı recmin yerine koyduk".

Bunun üzerine, Peygamber şöyle dedi:

"Allahım! Senin emrini onlar değiştirdikten sonra ilk uygulayan benim. Bunun üzerine emir verdi ve Yahudi recmedildi" (Müslim, Hudûd, 28).

Sorum şu ; Bir dinsiz zina etse idi. Zina yaptığında recm edilmesi gereken bir dine mensup olmadığı için recm edilmeyecekmiydi?

tarihinde cosan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kardeş bu şahıslar malesef analiz yeteneğini kaybetmişler.

Şeriat ile yönetilen ülkelerde ben saçı başı boyalı gezeyim, yada ben alkolümü içeyim, yada boynumda haçla gezeyim, kilise açayım kime ne diyemezsin ancak kendileri başka ülkede bir baskı görmeyedursun hemen özgürlükçi kesilirler....Daha önce bir yazımda belirttiğim üzere ülkemizde müslümancılık taslayan bazı ekonomisi ve imkanı olan kişiler kendi halkının baskı içinde yaşamasını uygun görürken kendi çocuklarını Avrupalara Amerikalara gönderiyorsa Müslüman ülkelere göndermiyorsa burada bir düşünmek gerekir diye düşünüyorum..bunu sorgulamak sizi dinden çıkartmaz sadece sizi kandırmaya çalışanlara karşı bir farkındalık sağlar..görüldüğü gibi hepsi dünyevi hayatın rahatlığı peşinde ancak başkası rahat edemesin derdindeler..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...