Jump to content

İnsanlar ve Maymunlar Arasındaki Gen Farkı


Recommended Posts

Bilim adamları insanlar ve maymunlar (apes) arasındaki farklılığın tek bir genden kaynaklandığını söylüyorlar.

Bizi diğer canlılardan ayrı kılan ne diye sorulduğunda insan konuşur derler. Araştırmalar bazı hayvanların da bir dili olduğunu gösteriyor. Bazılarına göre ise farklılığımız alet kullanmamızmış. Alet kullanabilen başka canlıların var olduğunu biliyoruz.

Edinburg üniversitesindenki araştırmacılar insanlarla maymunları birbirinden ayıran şeyin miR-941 geni olduğunu söylüyorlar. Bu gen dil ve alet kullanmada gerekli rolü sağlamış.

http://www.medicaldaily.com/articles/13227/20121121/scientists-reveal-single-gene-difference-between-humans.htm#Bfz7xgJeloasJCvZ.99

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir iki şeyin farkında olmak gerekiyor.

Bilim adamlarının sözlerini doğru anlamak lazım. Bu adam tam olarak sizin anladığınız şeyi söylemiyor. Burada, bu tek gen bize biz olmayı katan şey, fakat, bu genin işlevinin olması için, diğer genlerin bunu destekleyecek durumda olması gerekiyor.

Şöyle bakın, bu olaydan atıyorum 40 gen sorumlu. Yani insana özgü 40 gen var diyelim. Bunların 39 tanesinden biri, bir kaçı öyle olmasa, başka olsa, farklı olsa bir şey değişmez, gene insan nitelikleri taşırsınız. Ama bu gen farklı olursa, insan gibi olmazsınız. En kabaca anlatımı bu. Bu gen olmazsa da, o 39 gen bir insan oluşturamaz. Ama onlardna biri eksik olsa gene insan ortaya çıkar.

Fakat, bir maymunda, sadece bu geni eklemekle, onu insan çeviremezsiniz, diğer 39 geni de sağlamanız gerekecektir.

Ha, sayıların örnek olsun diye söylendiğini, gerçek rakamaın çok daha farklı olabileceğini hatırlatmak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Bu iddiayı yalanlayacak da bir dünya bilimadamı çıkar merak etmeyin. Makalede inteligence geni olduğundan bahsedilmiş. Sadece bir gen zekamızı belirliyor derseniz başka bir makalede de bunun geçerli olmadığı yazılır. Her bilimsel yazı doğru değildir.Ayrıca aslında böyle bir iddia yok. Bir gen araştırılmış ve onun junk DNA den türemiş olduğunu ortaya çıkarmışlar.

tarihinde CharlesDarwin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu iddiayı yalanlayacak da bir dünya bilimadamı çıkar merak etmeyin. Makalede inteligence geni olduğundan bahsedilmiş. Sadece bir gen zekamızı belirliyor derseniz başka bir makalede de bunun geçerli olmadığı yazılır. Her bilimsel yazı doğru değildir.

Zekamızı belirleyen bir kaç genle ilgili yazılar okumuştum, bir de sonsuz gençlik geni bulundu falan diye bir yazı okudum geçen, bu gen bütün canlılarda varmış, ne diyorsunuz arkadaşlar gen nakliyle zekayı arttırmak ya da insanları gençleştirmek mümkünmü dür?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...