Jump to content

İslamda kadının hakkı


Recommended Posts

Kesinlikle zeka özürlü biri böyle anlar.

Bakalım kim zeka özürlü?

Nisa/34. Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.

Ne diyor ayet, başkaldırmasından korktuğunuz kadını dövün. Ardından gelen cümle ne? Eğer size itaat ederlerse onların aleyhine yol aramayın.

Dövdün, itaat etmedi? Ne yapacaksın? Tekrar döveceksin. Dikbaşlı çıktı, hala itaat etmiyor. Devam dövmeye. İtaat etmeye başladı, artık aleyhine yol aramak yasak.

Ayetteki anahtar cümle "Eğer size itaat ederlerse onların aleyhine yol aramayın..." bu. Sana biraz gramer dersi vermek lazım. Eğer ifadesi şart cümlelerinde kullanılır. Kadından beklenen ne: İtaat etmesi. Kadının itaat etmesi şart koşulmuş, zaten ayette de iyi kadınlar itaatkardırlar denilerek kadından beklenen açıkça belirtilmiş. İtaat etmezse ne yapacaksın be gerizekalı?

Bir dinciden Kuran aleyhine olan bir durumu anlamasını beklemek zaten hayal.

Kehf:

74. Yine yola koyuldular. Nihayet bir erkek çocukla karşılaştıklarında, adam (hemen) onu öldürdü. Mûsâ, “Bir cana karşılık olmaksızın suçsuz birini mi öldürdün? Andolsun çok kötü bir iş yaptın!” dedi.

80. “Çocuğa gelince, anası babası mü’min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk.”

Mesela bu ayetlerdeki çocuğun öldürülmesine bile kılıf bulan insanlardan fazla bir şey beklememek lazım. Puta zıt gitmemek, yalakalık yapmak için her yol mübah nasıl olsa.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 471
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

drb denen bu sözcük -çıkarmak -anlamına gelir diyordu bir forumda biri.

yani dövün değil- evden atın- diyormuş...

kanıt olarak ise nisa 35'i gösteriyor.

çünkü araya başkaları giriyormuş..

arapça çok anlamlı sözcüklerle dolu..

reformcuların eli çok rahat..

tarihinde cehane27 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanda ki baslikla hemen hemen ayni konu...

Kuranda olanlari ateistler desifre etmislerdir...Artik kuranda olanlarla degil olmayanlar bölümüne gectik...

Soralim...

Kadının erkekle ahlaki hukuki eşit, seçim ve tercih hakkının olduğu bir ayet kuranda var mı?

Ayet rica edelim...

...laf salatası değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tipik ateist mantığı ,ben görmedim, öyleyse yok.

Son 4500 yılda Arabistan'da 13 büyük volkanik patlama meydana gelmiş:

1937: Yemen'in kuzeyindeki, Dhamar kasabası yakınlarında.

1846: Zubeir Adaları.

1810: Batı Arabistan'da Jabal Yar.

1292: Medine'nin batısında Harrat Rahat.

5 haziran 1256: Medine'nin batısında Harrat Rahat (çok şiddetli olmuştur).

1253: Yemen'deki Harra es-Sawad.

1000: Batı Arabistan'daki Harrat Lunayyir.

650 (civarı +/- 50 yıl): Batı Arabistan'daki Harrat Khaybar.

641: Medine'nin batısında Harrat Rahat.

640: Batı Arabistan'daki Hayrat 'Uwayrid.

500 (civarı +/-100 deniyor): Yemen'deki Harra of Arhab

200: Yemen'deki "Harra of Arhab"

Puhahahaaa

Yemen ve Medine de bir kaç cılız yanardağcık adı vermişsin daha çok. Mekke Medine arası aşağı yukarı 450 km kadar. Yanardağ Medine'de patlasa Mekke'ye lavı düşemez. Komik olma. Yemen Mekke'ye Medine'den daha uzak. Sen bu yanardağları buradan patladı mı lavı ta Bulgaristan'a düşen bir şey mi zannediyordun yoksa yahu? Ne bu? atom bombası falan mı patlıyor sandın? Hiç güleceğim yoktu.

Ayrıca olay müslümanlarca edilen rivayete göre 571- 575 arası vuku bulmuş. O tarihte Mekke ve yakınında öyle bir patlama yok. Kendi alıntında da yok. İslam kendi tarihini (masalını) kendi yazar bilirsin ki, asla gerçek tarihi olaylarla alakası yoktur.

Bak aşağıda islamın kendi çalıp kendi oynadığı bu mitolojik hikayenin aslı nasılmış;

Fil olayı, Müzdelife ve Mina arasındaki Muhassab vadisi yakınındaki Muassıb’ta cereyan etmiştir. Sahih-i Müslim ve Ebu Davud rivayet eder ki, İmam Cafer babası Muhammed Bakır’dan, O da Cabir’den Rasulullah’ın Veda Haccı hakkında şu açıklamayı yapmıştır: “Rasulullah Müzdelife’den Mina’ya hareket ettiği zaman Muassıb vadisinde hızlanmıştı.” İmam Nevevî bunu şöyle izah eder: “Ashab-ı fil olayı burada cereyan etmiştir. Onun için sünnet olan, insanın buradan hızla geçmesidir. Muvatta’da İmam Malik’in rivayetine göre Rasulullah şöyle buyurdu: “Müzdelife durmak yeridir. Ama Muassıb vadisinde durmamalıdır.” İbn İshak’ın naklettiğine göre, Nufeyl b. Habib gördüğü olayı anlatmış ve şöyle demiştir:

-”Ey Redina keşke görseydin, ancak göremedin,

-Muassıb vadisinin yakınında biz ne gördük?

-Kuşları gördüğümde Allah’a şükrettim,

-Ama aynı zamanda o taşların üzerime gelmesinden de korkuyordum.

-Onların hepsi Nufeyl’i arıyordu.

--------------------------------

Ebrehe Mekke’ye girmek üzere hareket etti. Ama onun en öndeki özel fili olan Mahmud birdenbire oturdu. Fili harekete geçirmek için o kadar kamçıladılar ki fil yaralandı. Ama buna rağmen onu hareket ettiremediler. Güneye, kuzeye veya doğuya yönlendirildiğinde fil hemen koşuyor ama Mekke’ye döndürüldüğünde oturuyor ve kesinlikle o tarafa gitmiyordu. Bu sırada kuşlar gaga ve pençelerinde küçücük taşlarla sürü halinde geldiler ve Ebrehe’nin askerleri üzerine yağmur gibi taş yağdırdılar. Bu taşlar kime vurduysa cismi hemen çürümeye başlıyordu. Muhammed b. İshak ve İkrime, bunun çiçek hastalığı olduğunu ve Arap ülkelerinde bu hastalık ile ilk kez o gün karşılaşıldığını rivayet ederler. İbn Abbas’ın rivayetine göre, bu taş kime dokunsa onda kaşınma başlıyor ve kaşıntıdan sonra cildi patlayarak eti dökülmeye başlıyordu. İbn Abbas’ın diğer bir rivayetine göre, et ve kan su gibi akmaya başlıyor ve kemikleri dışarı çıkıyordu. Ebrehe de aynı akıbete uğradı. Onun bedeni parçalanarak düştü ve düşen her parçanın yerinden irin ve kan akmaya başladı. Ebrehe’nin askerleri telaş içinde Yemen’e doğru kaçmaya başladılar.

Alıntı; Kuranvakti' nden hemde. Yani sizin itibar edeceğiniz sitelerden birinden.

Adam kuşları gördüğünden söz ediyor. Yanardağ gören olmamış.

Yalandan ölecen. :lol:

Yukarıda yazan bu acayip şeyler akıl mantık ürünü gibi geliyor mu sana?

Hiç böyle bir olay gerçek olabilir mi? Olmuş mudur böyle bir hadise dersin?

tarihinde Cariye tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sırada kuşlar gaga ve pençelerinde küçücük taşlarla sürü halinde geldiler ve Ebrehe’nin askerleri üzerine yağmur gibi taş yağdırdılar. Bu taşlar kime vurduysa cismi hemen çürümeye başlıyordu. Muhammed b. İshak ve İkrime, bunun çiçek hastalığı olduğunu ve Arap ülkelerinde bu hastalık ile ilk kez o gün karşılaşıldığını rivayet ederler. İbn Abbas’ın rivayetine göre, bu taş kime dokunsa onda kaşınma başlıyor ve kaşıntıdan sonra cildi patlayarak eti dökülmeye başlıyordu. İbn Abbas’ın diğer bir rivayetine göre, et ve kan su gibi akmaya başlıyor ve kemikleri dışarı çıkıyordu. Ebrehe de aynı akıbete uğradı. Onun bedeni parçalanarak düştü ve düşen her parçanın yerinden irin ve kan akmaya başladı. Ebrehe’nin askerleri telaş içinde Yemen’e doğru kaçmaya başladılar.

Araplar Avatar'ı taa o zamandan bilmişler. Benim iman gözüm hafiften seyirmeye başladı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

benim çıkarttığım mesele,darben ifadesinde şiddetli bir dövmeyi anlıyoruz.Kadını dövün derken darben kelimesimi kullanılmış.

Senin çıkartmanın hiçbir ehemmiyeti yok.

Dövün diyor mu diyor. Daha ötesi yok.

Peki sana göre nedir cevap?

Kıvırmadan söyle ayete göre kadın dövülür mü dövülmez mi?

Tek kelimelik cevap: Evet/Hayır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kesinlikle zeka özürlü biri böyle anlar.

Kesinlikle kadına dövme emri yok erkeklere nasihat için kuranda atılan2, sen bir tanesisin nar tanesisin nur tanesisin, allahın meramını hiç bir müslüş anlamadı bu güne kadar bak sen anladın, peygamber gibi adamsın vesselam..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Oğlum bak git videosunu izlediyseniz bazı kişilerin uyarma ile uslanmadığını ve şiddet gerektiğini anlarsınız.İzlemeyenler izlesin adam 100 kez uyarıyor.

Ya sen ne diyorsun erkek müsvettesi ya? Bazı kişilerden bahsetmiyor basbayağı kadınların hepsinden bahsediyor putun. Neden erkeğe kötek yolunu meşru kılıyor ama kadına gelince sabır diyor pis putun öküz.. tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya sen ne diyorsun erkek müsvettesi ya? Bazı kişilerden bahsetmiyor basbayağı kadınların hepsinden bahsediyor putun. Neden erkeğe kötek yolunu meşru kılıyor ama kadına gelince sabır diyor pis putun öküz..

Bu forumda hakaret etmeden yazan sayısı gittikçe azalıyor :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben o videodaki gibi davranırsam kadınlar da dövebilir beni.Ben dövmesin mi dedim.Cinsiyet ayrımı yapmadım orada dikkatli oku.

Hı hı, olayı videoya getirip dayatırsın kuranı aklamak için örnek diye ve ben putunun bütün kadınlardan bahsettiği ve kutsalınız olandan bahsedince yine video çıkar ortaya, başlık ne? Kıvırtmak bedava, dürüstlük denen şeyin esamesi yok sizde..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu forumda hakaret etmeden yazan sayısı gittikçe azalıyor :)

Geçen bana edilen küfrü görmedin sen, benimki hakedene hakkını verdiğimdir, mesajına bakın onun asıl konuya örnek diye getirdiği, ne alaka? Koca kutsalınız errrrrrrrkeğe kötek at diyor mu? Diyor. Kadına ise sabır et diyor mu? Diyor. OLAY BİTMİŞTİR.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçen bana edilen küfrü görmedin sen, benimki hakedene hakkını verdiğimdir, mesajına bakın onun asıl konuya örnek diye getirdiği, ne alaka? Koca kutsalınız errrrrrrrkeğe kötek at diyor mu? Diyor. Kadına ise sabır et diyor mu? Diyor. OLAY BİTMİŞTİR.

sadece kadına değil herkese sabırlı olmayı öğütlüyor

hoşgörünün de bir sınırı vardır

Link to post
Sitelerde Paylaş

sadece kadına değil herkese sabırlı olmayı öğütlüyor

hoşgörünün de bir sınırı vardır

Sadece kadına dayak at diyor mu putun? Diyor, ne kıvırtıyorsunuz ya, erkeğe mi bu dayağı at diyor kadınlar için? Bu neden var kuranda? Kafayı azıcık çalıştırın yahu azıcık..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam ölüyor ama kadın eşinin imkanlarından ancak 1 yıl faydalanıyor. Bu kadını evinden çıkaracaklar kimler? Kadının adı da eşinin malı üstünde söz hakkı da yok.

Kim bu kadını 1 yıl sonra kapıya koyacak olanlar?

Kadın kocasının evinden (kendi evi olması gereken evden) niye çıkıp gidiyor?

Anlayamıyorum. Gerçi şimdi müslüman arkadaşlar gelip anlatır.

Bakara 240 - İçinizden vefat edip de eşlerini geride bırakanlar, eşleri için evlerinden çıkarılmayarak, bir yıl faydalanmalarını vasiyet etsinler. Şayet o kadınlar kendiliklerinden çıkıp giderlerse, kendi haklarında uygun olanı yapmalarında size bir günah yoktur. Allah Azîz'dir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Ben olayın daha farklı bir kısmına takıldım, bu nasıl bir ALlah'tır böyle başka işi yok karıların sorunlarını düşünüyor ya, komedi gibi ayetler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...