Jump to content

Küfrettikten sonra tövbe edip müslüman olmuş var mı?

Recommended Posts

• İleti 121
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

diğer forumda (ismini vermiyorum),ateistken müslüman olan bir mod vardı.

ama çocuk, akp seçmeni-hayranı türbancı bir liboştu.

yani o takımda böyle şeyler yaygın olabilir..

ama tövbe kapısı onların onursuzluğunu örtmüyor bence..

tarihinde cehane27 tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Ben tam pişman oluyorum tövbe edecek gibi oluyorum sonra Bakara 178 geliyor gözümün önüne ve vazgeçiyorum.

Ardından bir de Ahzab 50'yi düşündüm mü iş bitiyor :)

Ahzap 37'yi saymıyorum bile.

Zina ayetlerindeki hukuk bilmezlik ise olayı imkansız kılıyor.

Hele de "dilediğimi saptırırım" ayetleri beni benden alıyor.

Kuran okunduğunda anlamamamız için kalbimize parde koymasını düşündüğümde ise kopuyorum.

Güneşi balçığa batırması is ayrı konu

Mürtedi öldürün ayeti biraz korkutuyor ama yine de silkinip kendime geliyorum.

Güneşim battığını sanması ise hepten ayrı konu.

Kol ve bacakları çapraz kesmeyi gözümün önüne getirdiğimde ulan aklını başına al diyorum.

Devreye Furkan 53 ve rahman suresi (iki denizin karışmaması) girince yüzümü bir tebessüm kaplıyor.

Yecüc mecüc ayetleri ise kalbime bıçak gibi saplanıyor.

Kalple akledildiğini okuduğumdaki şaşkınlık ise hala üzerimdedir.

Yıldızla şeytan taşlandığını duyduğumda ise 3 gün kendime gelememiştim.

Ya beddua eden kainat yaratıcısı (Tebbet suresi) fikrinin insanı şoka sokması

Tahrim suresinde karı koca arasına giren bir yaratıcıya ne demeli

Hakaret eden ve şaşıran Allah ise akılları zorluyor

Matematikten sınıfta kalan ayetleri ne yapacağız?

Liste uzar gider.... zor dostum zor senin anlayacağın. Olmayacak duaya amin denmez

tarihinde koltuk tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Bu sorum aslında müslüman kardeşlerime ama ateler de cevap verebilir. Etrafınızda haci, anibal, abdullahabdal, koltuk gibi ateizmde işi ilerletmiş ve Allah'a, Rasulune şuursuzca küfür ettikten sonra pişman olmuş ve müslüman olmuş birine rastladınız mı?

Bu saydıklarından sadece hacı ve anibal ateist. abdullahabdal da koltuk da Tanrı konusunda değil, Allah, İslam ve Kur'an konusunda yazıp çizerler.

koltuk ateist olmadığını söyler zaten, abdullahabdal'ın ne olduğu belli değil. Deist olabilir, panteist olabilir, agnostik olabilir, orasını bilemem.

Oysa anibal ve Hacı bir Tanrı olmadığını söylerler, bundan emim olduklarını belirtir ve ıspatlarlar.

Burada gerçekten ateist olup da dine dönen hiç kimse olmadı çünkü bu mümkün değil. Geçmişte dine dönen serabis vardı ama o zaten deistti ve hep söylerdi.

Müslüman olmaya karar verdiği gün de yönetimdeki yetkilerini dürüstçe bıraktı, foruma müslüman olduğunu ilan etti ve gitti. Ama dediğim gibi, o zaten ateist değil deistti.

Başka müslüman olan varsa da bu arkadaş gibilerdir mutlaka.

Ateist küfürü seçmez cübbeli. Küfürün içinde olanlar sizlersiniz.

İşin aslı bu din vs tartışmalarına katılmak değil niyetim, sadece abdullahabdal ve koltuk'un, sözünü ettiğin gibi "ateizmde işi ilerletmiş" kişiler olmadığını, teknik bir hata yaptığını söylemek istedim. Kendileri gerekirse açıklarlar, ben yanlış bir şey söylüyorsam da beni düzeltirler.

Fakar ateist olmasalar da farketmez, her ikisi de İslam'a veya bir başka dine dönecek tipler değil tabii ki. Bu çok açık.

Sitelerde Paylaş

Kelime oyunu yapıyor da olabilir . Mesela Allah onlara göre var ve çok büyükse ben yok dediğimde hakaret sayabilir . Ama ben saymıyorum . Ben bildiğin küfretmeyi kastediyorum .

Ama o onu kastetmiyor. Senin Allah yok demen, Muhammed peygamber değildi demen hakaret ve küfür onun için. Dolayısıyla burada insanların inançlarına genel olarak sinkaflı küfrediliyormuş gibi cevap vermen bence yanlış.

Sitelerde Paylaş

Dinden çıkmak ayrı bir olaydır. Dine girmeden çıkmak olmaz zaten. Şimdi atılan2 mesela dine henüz girmedi, muadh girmiş biri.

Allah korusun yarın öbürgün muadh dinden çıkarsa geri dönüşü yoktur aynı zamanda benim de..

Sen Allah mısın? Kimin ne kadar girip girmediğine sen nasıl karar veriyorsun?

Atılan2 de kendi çapınca, kendi algısı bilgisince dindar işte. Sen hangi sıfatla onun ne kadar dine girip girmediğini yorumlayabilirsin ki?

Onu sadece Allah bilir. Sen Allah mısın?

Bu yaptığın şirk değil mi? Sana böyle bir yetki mi verdi Allah?

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...