Jump to content

VİCDAN nedir?


Recommended Posts

sana bir iyilik yaptım ve buluğ kelimesini kaldırdım zihnin açılır belki.Ayette buluğ ifadesi yok.

Plak buluğ kelimesine takıldı. Aloo, burada buluğ kelimesini tartışmıyoruz, İslam'da nikah çağını tartışıyoruz.

Nisa/6. Yetimleri deneyin. Evlenme çağına erdiklerinde, eğer reşid olduklarını görürseniz, mallarını kendilerine verin.

Reşit olma şartı, yetime mallarını vermek içindir, evlilik için reşit olmalarına gerek yok, reşit olmadan da evlenebilirler, kendi başlarına yürüyebilsinler yeter İslam için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 221
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Nefs, Vicdanının yapma dediğini , mazeret bulup yaptırandır. Mesela bu iletinde, nefsinle yazmışsın. Oysa vicdanın sana sırf dininden çıktı diye kimse öldürülmez demişti.

Vicdanim :A- "insan öldürülmez! diyor.

Kuran B-"dinden cikan öldürülür" diyor.

Burda birinden biri yanlis

A- veya B-

ikiside dogru olamaz!!!!!!

Anlamamak icin bu kadardami gayret gösterilebilirmi :wacko:

"""Örneğin zina ettiğini düşündüğü kadını toprağa gömer, etrafına onlarca insanı diker ve hepsine taş attırır. Bunu yaparken de kadın kişinin en doğal savunma refleksini elinden alır. Elleriyle yüzünü kapama, gelen taşa karşı kendi koruma refleksi..

Neredeymiş vicdan?"""

Bu soruyu o kadının zina mahsulu çocuğuna soracaksın..

Medeni devletlerde bir cocuk böyle bir olaydan dolayi sorunlari olursa Devletin Kurumlari cocugu alir daha sihatli bir hayat sürebilecegi bir ortam yaratmaya calisir. Bu yüzden hic kimsede taslanarak öldürülmez. Kadin bir hata yaptiysada onu cocugunun yaninda olmamasi bir nevi cezadir. Kendi kendine verdigi bir ceza.

Müslüman inanir Allahini böyle tanidigi icin problemleride Allahi gibi cözmeye calisir.

Eger bu yazdiklarin gercekse, burda sadece eglence icin yazmiyorsan,

sizde vicdan diye bir sey kalmamis.

"KiTABA UYAN VE UYMAYAN"!!!

Beyin faaliyetlerinii coktan kaybetmissiniz :huh:

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç olmazsa cehennemde iyi arkadaşlar edinebiliriz. Atatürk, Madam Curie, Rahibe Teresa, Richard Dawkins, Bill Maher, Christina Ricci vs vs.

Cennette hizbullahla veya onun 0 km beyinli eşleriyle oturup ne konuşayım, patlarım sıkıntıdan.

Rahibe Teresa'yla ne konuşacaksan onu konuşursun belki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cübbeli hocamız hükümetin alyhine konuştu da içeri atıldı. Yani susmadık Elhamdulillah ve susmayacağız.

Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin 15 Kasım 2012 Perşembe Tarihli Mesajıdır:

Kardeşler gerçekten bedenim çok zayıf düştü. Bu iş uzarsa veya ağır bir ceza söz konusu olursa ben artık çıktıktan sonra pek hizmet edecek kuvvet bulamayacağımı düşünüyorum. “Arap öldükten sonra pilavı göğsüne dök” diye bir laf vardır. Bu yüzden bana bir iyilik yapılacaksa şimdiden yapılması gerekir. Ben çıktıktan sonra da emniyet, yargı ve hükümet gibi kurumların aleyhine konuşup; vatana ve millete hizmet eden, terörle ve diğer tehlikelerle uğraşan bu kurumları yıpratacak hiçbir beyanda bulunmayacağıma dair Allah (Celle Celaluh)’a söz veriyorum, sizleri de şahit tutuyorum. Çünkü bu kurumların yıpranması diğer terör odaklarına fırsat verebilir. Bu yönde ifadeler kullanmaktan sizleri de sakındırıyorum. Özellikle bazı İslami grupların hala İran etkisiyle Suriye’deki Nusayrî rejimi desteklediklerini duyuyorum; Ehl-i Sünnet’e yardım eden bir hükümetin, ayrıca Arakan’daki Müslümanlara yardım eli uzatması hasebiyle, bizim onları yıpratmamamız gerektiğini göstermektedir. Şimdi bu kadar Ümmet meselesi varken özellikle Fillistin’deki Müslümanlar bu kadar zor durumdayken, benim nefsî meselemi öne çıkarıp intikam duygusuyla hareket etmem asla bağlı bulunduğum tasavvuf yoluna yakışmaz. Beni seven sizlerin de bu yolu tutmasını, kurumları yıpratacak ifadelerden sakınmanızı, Ümmet şuuruyla hareket edip nefsimizi geri planda tutmamızı, bir takım haksızlıklara uğramışsakta “Sabredip affedenin ecri Allah’a aittir” Ayet-i Kerime’siyle amel etmemizi, kendime de, sizlere de vasiyet ediyorum. Artık benim bu vasiyetimi duyduktan sonra her kim değiştirirse, bunun vebali değiştirenlere aittir. Allahu Teala hakkıyla işiten, hakkıyla bilendir.

Bu vesileyle sizlerden kalıcı bir rahatsızlığa tutulmadan önce, tahliye olmam ve beraat almam için rica ve istirhamlarınızı hürmet ve saygı içeren bir dille, benim sizin katınızdaki önemimi bildirerek başbakanlık sitesine ulaştırmanızı ve bu hususta çok gayretli olmanızı, üzerinizde bulunan ilim hakkı hürmetine hepinizden Allah (Celle Celaluh) rızası için istiyorum. Yarın çok geç olabilir; her işten önce bu çalışma içerisinde olmanız, Ümmetimize hizmet etmemiz için çok faydalı olacaktır. Her kimin bunda bir katkısı olursa, ölünceye kadar bana nasip olacak tüm hizmetlerde ortağım olacak ve ahirette nasibini alacaktır. Allahu Teala hepinizi tesirli tebliğlerde bulunmaya muvaffak eylesin. (Amin)

Link to post
Sitelerde Paylaş

vicdan doğruluk mihengidir...

vicdana uymayan ister hadis olsun ister ayet terkedilir...

tanrı herkese niye şu kitaptaki ayete uymadın diye soramaz ama niye vicdansızlık yaptın diye sorabilir...

Kendin buna inandın mı? Savaşı emretmiş savaşmak istemeyenleride fena halde ayetle tehdit etmiş bir allah var ortada, sen diklenirsin gidip ''banane savaşmıyom varmı bi diyeceğin'' diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda deneyimler kazanmış bir kızla ancak deneyimler kazanmış bir erkek evlenir.İslamda evlilik çağı,akılca bir olgunluk ve mallarını yönetebilecek çağdır.

Yani islama göre sadece alınan ilk eş bakire olabilir 2. - 3. eşler bakire olamaz mı diyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendin buna inandın mı? Savaşı emretmiş savaşmak istemeyenleride fena halde ayetle tehdit etmiş bir allah var ortada, sen diklenirsin gidip ''banane savaşmıyom varmı bi diyeceğin'' diye.

bazen savaşmak vicdanın gereği olur...

kurtuluş savaşı yapanlar vicdani görevlerini yerine getirdiler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kireç sen arasıra doğru, şeyler söylüyorsun...

Hepsi doğru olsun istemez misin?

isterim tabi...

hatta tek isteğim doğru olmak doğruyu öğrenmek anlamak ve anlatmaya çalışmaktır...

ama doğrunun ne olduğunu ilk önce iyice bir anlamam lazım...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...