Jump to content

Muhammed'i ölümüne götüren hastalık neydi?


Recommended Posts

Video'yu 4 sene once hazirlamistim. Gormeyenler icin guncellemek istedim.

Muhammed'in Akromegali Hastalığı

Muhammed genç yaşlarında yakışıklı biri olarak anılırdı. Fakat ilerki yıllarında etrafindaki kisiler Muhammed'in gorunumunde gariplik hissetmeye baslamislardi. Muslumanlar peygamberlerinden bahsederken gercek ve mantıkdışı benzetmelerde bulunurlar. Örneğin güldüğünde dişlerinin güneş gibi parlamasi veya yururken ona gölge etmek icin devamli üzerinde bir bulutun onu takip etmesi gibi hayal urunu bir suru söylemleri birçok kere işitmişizdir. Tüm bunlar mantik disi ve bilime aykiri oldugu icin bu orneklerden soz etmeyecegim. Assagida Muhammed'in fiziksel ozelliklerini ve gorunusunu liste halinde sağlam kaynaklara dayanarak yaziyorum.

El ve Ayakları iri, dolgun ve kalındı…

Hz. Ali şunu söylemiştir: "Rasulullah'in elleri iriydi."

Osman Ibn Abdilmelik şöyle dedi: Hz. Ali'nin arkadaşlarından olan dayım, bana, Hz. Ali'nin şöyle dediğini anlattı: Rasulullahın el ve ayakları dolgundu (kalındı).

Avucu geniş ve yumuşaktı…

El-Hasen, dayısı Hind'in şöyle dediğini rivayet etti:"Rasulullahın avuçlarının içi genişti."

Enes şöyle demiştir: "Ben, Rasulullahın avucunun yumuşaklığını atlasta ve ipekte görmedim."

Mariye şunu söyledi: "Peygamber'e (s.a.v.) beyat ettiğimde, o güne kadar onun elinden daha yumuşak bir ele dokunmamış'dım"

Kafasi büyüktü..

El-Hasen Ibn Ali, dayısı Hind Ibn Ebi Hale'nin şu sözünü rivayet etti: ''Rasulullahın başı büyüktü."

Nafi Ibn Cübeyr şöyle dedi: Ali Ibn Ebu Talib, bize, Peygamberi tarif ederken şöyle dedi: "Onun başı büyüktü."

İri kemik ve iri eklemliydi...

Hind şöyle demiştir: Rasulullahın bilekleri uzun, mafsalları (eklemleri) kalındı.

Derisinde Et Parcaciklari (Peygamberlik Mührü / Hatem-i Nübüvvet)…

Ben Resulullah Efendimizin kürek kemikleri arasında bulunan nübüvvet mührünü gördüm. O, güvercin yumurtası büyüklüğünde kırmızımtırak bir yumru idi (Et-Tirmizi İmam Ebu İ'sa Muhammed, Şemail-i Şerife, 1.cilt, Hilal Yayınları s. 36)

Geniş göğüs ve omuzlar..

El-Bera İbn Azib şunu söyledi: "Rasulullahın omuzları genişti." El-Hasen, dayısı Hind'in şöyle dediğini anlattı: "Rasulullahın göğsü enli, göğsü ve karnı bir seviyedeydi, çıkık değildi."

Vucud kaslari genis (enli)

Et- Teveme'nin mevlası (azatlı kölesi) salih şöyle dedi: Ebu Hureyre, Rasuhıllahı tarif ederken şöyle dedi: "Rasulullah'm pazıları enliydi." Parmaklar kalın ve uzun..

Hz. Ali şunu anlattı: "Rasulullah'ın avuç ve ayaklan dolgundu, parmaklari uzundu."

Kavisli burun..

Hind Ibn Ebi Hale şöyle dedi: "Rasulullahın burun kemiğinin ortasında bir kavis vardı. Burnunda, ona güzellik veren bir parlaklık vardı. Dikkat etmeyen kimse onun burun kemiğinin uzun olduğunu zannederdi."

Genis agiz..

Cabir Ibn Semura şöyle dedi: "Rasulullah geniş ağızlıydı." Gozler iri.."Mübarek gözleri büyük idi." (Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)

Dişleri seyrek ve aralikli..

Cumey' şöyle dedi: "Rasulullah geniş ağızlı ve seyrek dişliydi." İbn Abbas şöyle dedi: Rasuhıllahın Ön dişleri seyrekti.

Uzun Boyun..

Ümmu Ma'bed Rasulullah'ı tarif ederken şöyle demiştir: "Onun boynunda uzunluk vardı."

Yüzünde ve cildinde parıltı (yağlanma)..

El-Hasen, dayısı Hind'in şöyle dediğini rivayet etti: "Her türlü büyüklük Rasulullah'ta toplanmıştı. Onun yüzü, ayın ondördü gibi parlardı."

Kalin saçlar...

Hz. Aişe şöyle demiştir: "Peygamber tarakla saçlarını taradığında sanki kumlan kazırcasma tarardı."

Sık (gür) Sakal..

El-Hasen Ibn Ali, dayısı Hind'in şu sözünü söyledi:"Rasulullahın sakalı sıktı. (gürdü)"

Ali Ibn Ebi Talib şunu söyledi: "Rasulullahın sakalı sıktı.(gürdü)"

Ummu Ma'bed: "Rasulullahın sakalı (sıkıydı) gürdü" demiştir.

Gür Ses..

Mübarek sesi, kimsenin sesinin yetişemediği yere yetişirdi. (Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)

Vucudunda sertlik yada kireclenme belirtileri..

Yana ve geriye bakacağı zaman bütün bedeni ile dönüp bakardı (Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)

Yürürken öne doğru eğilme..

Peygamberimiz önüne bakarak, süratle yürürdü. (Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye) Yürüdüğü zaman adeta yukarıdan aşşağı iniyormuş gibi kuvvetli adımlarla yürürdü (Tirmizi, Es-semailul Muhammediye).

Cildinin rengi beyaz ve Kırmızımsı…

Hz. Ali şunu söyledi: "Rasulullah'ın (s.a.v.) rengi, kırmızılığı bulunan beyazdı."

Korkunc görünüm….

Resulullah efendimizi ansızın gören kimseyi korku kaplardı. (Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)

Parfüm düşkünlüğü….

Gercekten ben Resulullahı misk sürünürken gördüm. Yoksa o koku degil miydi?" Nesai, Hacc,231, (5, 277); Ibnu Mace, Menasik 70, (3041).

Hz. Aise anlatiyor: "Resulullaha, ihrama gireceği zaman (ihrami icin), keza ihramdan ciktigi zaman da Kabe'yi tavaftan once hill'i icin, icinde misk bulunan surunme maddesini su iki elimle surdum."Buhari, Hacc 18, 143,

Baş ağrısı..Peygamber'in baş ağrısı ve şiddetli ateşi vardı.

"Yâ Âişe Senin değil, asıl benim vay başım. Senin başının ağrısı geçer gider. Baş ağrısı, benimkidir."

Bakınız; Fıkhu's -Sire & Hilye-i Saadet (Resulullahın Görünüşü).

Tümbunlar Akromegali hastalığının belirtileridir. Akromegali Nedir ?

Hipofiz bezinin aşırı büyüme hormonu salgılaması sonucu gelişen bir hastalıktır. Akromegali hastalığında iskelet, yumuşak doku ve iç organlar aşın ölçüde büyür. Büyüme özellikle el, ayak ve yüz çıkıntılarında belirgindir ve hastaya tipik bir görünüm verir. Akromegali Hastalığı Belirtileri Hastalığın ilk görüşte tanınmasını sağlayan özgün belirtisi vücudun uç noktalarının büyümesidir. El ve ayaklar iridir.

Abartılı bir şekilde genişleyen el parmakları sosis gibidir. Parmak uçlan dikdörtgen bir biçim alır. Burun iri ve şiş, üzeri tüylü ve gözeneklidir. Elmacık kemikleri, alın yayı, çene ve çene köşelerinin aşın genişlemesi hastaya akromegaliye has bir yüz görünümü verir. Yüzün boyuna doğru uzamasıyla normal oranlar kaybolur. Yüzün alt yansı belirgin bir şekilde uzar. Kafa ense yönünde büyüme gösterir. Çene öne çıkar (prognatizm). Çenenin genişlemesiyle diş yuvaları birbirinden uzaklaşır.

Bütün bu değişiklikler çok yavaş ve başlangıçta hiç belirti vermeden gelişir. Hasta genellikle olayı rastlantı sonucu fark eder: Yüzüğünün parmağına girmediğini, ayakkabılarının giderek sıktığını, eldiven ve şapka ölçülerinin arttığını görür. Akromegalinin bu belirtilerine genellikle baş, şakak ve elmacık kemikleriyle kol ve bacaklarda duyulan ağrılar öncülük eder. Yorgunluk ve bezginlik duygusu ön plandadır. Halsizlikle birlikte ruhsal bozuklukların, şaşkın, cansız, anlamsız bakışların eşlik ettiği bir ruh hali (apati) ve elemli davranışlar görülür. Yumuşak dokular da büyümeden etkilenir.

Özellikle altdudaklar, dil ve dış eşey organları kalınlaşır. İskelet büyümesi sonucunda köprücük kemiği, kaburgalar, kürekkemikleri, el ve ayak kemikleri çıkıntılı, köşeli bir biçim alır ve kalınlaşır.

Eklem yerlerinde aşın esneklik gelişir. İstenirse el parmaklan ön kola paralel olacak kadar geriye bükülebilir. Bunun nedeni eklem kılıfının genişleyerek rahatlamasıdır. Gırtlak kıkırdakları ve ses tellerinin genişlemesi sonucunda ses gürleşir ve kalınlaşır. Kas sistemindeki büyümeyle birlikte önceleri güç artışı da görülür. Ama sonradan bunun kas dokusundaki yağlanmaya bağlı yalancı bir büyüme olduğu anlaşılır. İyice büyüyen dil çiğneme ve konuşma bozukluklarına neden olur. Deri katmanlarının da büyümesi (hipertrofı) ile deri kalınlaşmış, derialtı dokularının kütlesi artmıştır.

Genişleyen ter bezleri deriye nemli ve yağlı bir görünüm verir. Saç telleri kalınlaşır, saçlar nemlidir. Bazen yüzde de görülen yaygın kıllanma başlar. Bu, kadınlarda, vücut ölçülerinin de kalınlaşmasıyla erkeksi bir gö¬rünüme neden olur.

Diger belirtiler..

• Terleme ve vücut kokusu (Muhammed'in parfum duskunlugunu anlatan belirti)

• Ellerde ve ayaklarda büyüme (Muhammed'in iri elleri ve ayaklari)

• Ciltte kalınlaşma ve Yağlanma, sivilcelenme (Muhammed'in cildinde ki parlakligin nedeni)

• Seste kalınlaşma ( Mubarek sesi, kimsenin sesinin yetişemediği yere yetişirdi.)

• Dil, dudaklar, burunda büyüme (Muhammed'in burnunda kanca seklinde buyuyen kemik)

• Horlama (Muhammedin horladigina dair bir kac hadis mevcut..dogrulugu tartisilir)

• Baş ağrısı (Muhammed'in son gunlerinde iyice artan bas agrisinin nedeni)

• Erkeklerde iktidarsızlık (Muhammed'in ilerleyen yaslarinda iktidarsiz olma ihtimali)

• Yumuşak doku (Muhammed'in ellerinin, avuc icinin ve ayak altinin yumusakligi)

• Deri dokusunda küçük fazlalıkların oluşması (Muhammed'in peygamberlik mührü dedigi sirtindaki kucuk et parcasi)

• Kalınlaşmış kaburgalar sayesinde fıçı göğüs oluşumu (Muhammed'in geniş göğsünün nedeni)

74619159766bb5ffd18e9ad79b38b2e1_1345499841.jpg

Muhammetin peygamberlik mührü denilen sırtında , güvercin yumurtası büyüklüğünde et parçası, aslında Deri dokusunda küçük fazlalıkların oluşmasındandır. Yani Akromegali Hastalığı belirtisinden başka şey değildir. Yalın Gerçek Budur.

Cabir b. Semüre anlatıyor:"Ben Resulullah Efendimizin kürek kemikleri arasında bulunan nübüvvet mührünü gördüm. O, güvercin yumurtası büyüklüğünde kırmızımtırak bir yumru idi."

Ebu Nadre anlatıyor : ''Mübarek sırtlarında gül tomurcuğu gibi bir et parçası, iki küreği arasında peygamberlik mührü yer alıyordu. Bu mühür sağ omzuna daha yakındı."

Muhammed bir yöne dönerken, neden tüm vucudu ile döonüyordu? ''El-Bilek Kanalı'' Hastalığı.. Bazen bu hastalık başka bir hastalığın parçası olarak karşımıza çıkabilir. Diabetes Mellitus, Hipotiroidizm, Akromegali, Romatoid Artrit.

Nasıl teşhis konulur? Tanı, şikayetlerin ayrıntılı öyküsü ve bu duruma yol açacak diğer nedenlerin araştırılmasıyla konulur. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi tanısı konan hastaların bir kısmında el-bilek kanalı hastalığı da mevcut olup, bu duruma çift darlık adı verilir. Hem boyunda omurilik ve sinir kökü sıkışmıştır, hem de el bileği kanalı darlığı mevcuttur.

"Yan’a ve geriye bakacağı zaman, bütün bedeni ile dönüp bakardı'' (İmamı Ahmed Kastalani, (Mevahibi ledünniyye).

Muhammedin ayak izi, akromegali hastalarının ayak izlerini anımsattırıyor. Muhammedin ayakları iri ve sosis idi.Aşağıdaki betiz(resim) Muhammetin sıradan olmayan, akromegali hastalığına kanıt olabilecek ayak izi;

7df38c6a0cd666e5234c23fa19d2a75c_1345454523.jpg

Sağdaki: Sağlıklı insanlarda olması gereken ortalama ayak izidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

o ayak izini kanıt olarak göstermen bile kuranın allah tarafından hz.muhammed e indirildiğini kabul ettiğinin göstergesidir çünkü o ayak izi ayet inerken oluşan baskı ile oluşmuştur.

^_^ sağ taraftaki ise kuma basan sıradan bir ayak.sol taraftaki ayak oyuğu kuma değmemiş bu nedenle küçük görünüyor.

tarihinde xseddx tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed Yahudi bir kadın tarafından hazırlanan ''zehirli koyun eti '' yemek suretiyle ölmüştür ete sürülen zehir arseniktir..Sofrada kendisinden başka etten yiyenlerde vardır ve daha önce ölmüşlerdir, ilk bir kaç lokmada etin zehirli olduğunu anlamıştır ama zehir vücuda girmiştir artık..kronik bir zehirlenmendir..ilerleyen aylar sonucu zaten çöken bağışıklık sistemi sonucu ne yazıkki ölmüştür..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed Yahudi bir kadın tarafından hazırlanan ''zehirli koyun eti '' yemek suretiyle ölmüştür ete sürülen zehir arseniktir..Sofrada kendisinden başka etten yiyenlerde vardır ve daha önce ölmüşlerdir, ilk bir kaç lokmada etin zehirli olduğunu anlamıştır ama zehir vücuda girmiştir artık..kronik bir zehirlenmendir..ilerleyen aylar sonucu zaten çöken bağışıklık sistemi sonucu ne yazıkki ölmüştür..

Bunu curutmek cok basit.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel hayal gücü.Ama yunandaki ideal tanrısal insan oranlarını hesaba katmamış bir hayal gücü.

Alıntı;

'' Heykelin inanılmaz güzelliği ve olağandışılığı aynı zamanda eski Yunan'da güzel sanatlar tanrısı olan Apollon'u elbette ideal insan figürü ölçülerini aşan ölçülerde göstermekle sağlanmış oluyordu. İdeal figürün sekiz başlık kanon ölçüsü daha sonra yeni tartışmalara yol açmayacak şekilde kesinleşmişti.''

insan-figurunde-oran-1.jpg

tarihinde atılan2 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...