Jump to content

ŞOK Yurt dışına gidiyoruz, gelmek isteyen gelsin..


Recommended Posts

Sayın müslüman, dinli, dinsiz, çok tanrılı, asil ruhlu, köle ruhlu,kapitalist, komunist, ateist, feminist, forum üyeleri bir planım var sizce nasıl ?

İngiltere, isveç gibi yada Japonya, kore gibi ülkelere gitmeyi düşüyoruz..ancak çin ukrayna gibi ülkelerede razıyız...

İnsanın istemediği bir sistem ve anlayışta yaşaması zulümdür zaten ikidebir beğenmiyorsanız gidin deniliyor ancak gidecek durumda olsak zaten giderdik..

Bizim gibi ülkelerde bizim gibi elit insanlar diğer elitlerle kapı komşusu, mahalle komşusu olmalı ki mutlu yaşasın, lakin ki bazılarımız maddi yönden daha geride kaldığı için asil kişilikleriyle, hümanist karakterleriyle haketmediği şekilde yaşamakta ve malesef ki cübbeli gibi cervantes yada atılan2 gibilerin çoğunlukta olduğu semtlerde adeta zulüm görmekte bu kişilerce evleri basılmakta, darp edilmekte sözlü tacize uğramakta ve dışlanmaktayız, onlar gibiler daha mutlu çünkü çevreleride öyle.....

İnsan hakları komisyonuna yazı yazalım; diyelim ki lütfen korkmayınız, biz barbar değiliz Avrupa müziği seven, Avrupa tarihi ve kültürü seven gelişmişlik seven insanlarız, iskoçlar gibi etek giyeriz, ingilizler gibi 5 çayı içeriz briç oynarız, Amerikan marşını ezbere biliriz Amerikan futbolu izlemek isteriz, japonlar gibi sevişiriz, Fanatik manhester united taraftarıyız, fakir mahallelerin bile dinsiz olduğu bölgelerde yaşamak bizim için onurdur falan deriz bilirsiniz işte..okuyanlarda anlayışla karşılayıp göz yaşlarına hakim olamayıp bizi bağırlarına basabilirler belki....

Nasıl fikir ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya bırakın gavur ellerini. Aramızda para toplayıp Yunanistandan ada satın alalım. Üretecek bir şey bulur Kibutz tipi bir yapılanmaya gideriz. Ya da Ege'nin Kurtuluş ordusunu kuralım. 2023'de hazır bölünüyorken 2'ye değil 3'e bölünürüz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İltica edilebilir ama koşulları karşılamak gerekir. İngilizcemin yettiğini düşündüğüm gün bu ülkeden ayrılacağım. Evimin bu ülkede değil çok uzaklarda bir adada olmasıni isterdim. Hawai adalarını ya da florida olsa iyi olurdu. Oralarda olsam her. İşi yapardim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazıma espri kattım elbette anlayışlı devamlı muhabbet ettiğimiz 3 arkadaşı kullandım umarım kızmamıilardır iyi insan olduklarnı biliyorum,.

lakin yurt dışı meselesi doğrudur...

cuvcuv bende seninle aynı fikirdeyim o tür kendi halinde adalar güzeldir, dünyevi saçmalıkların az olduğu yerlerde yaşamak, dünya dinamikleriyle falan işim yok kim ne hali varsa görsün....Politikayla ilgilensen etkin yok kendi başını yer durursun ilgilenmesen ne mal adam derler, kişisel tercihlere saygı yok..Herkes birbirini kendi yapadıkları üzerinden suçlar yanş bir nevi ayna tutar sapık der kendi sapıktır gibi..

Her işi yapma meseleside doğru örneğin gelipte bu ülkede simit satmaya utanırım şahsen ancak isveçte isveç çileği ve böğürtleni satarım nedense öyle bir rahatlıkta olur insanın üzerinde...yada burada bir fabrikada asgari ücretle çalışmak istemem, hem kariyer açısından, hem zeka açısından, hem ekonomik açısından ve sosyal zaman açısından geri bir insan olduğunu herkeste bilir ben işçiyim dediğinde borcunu bile ödeyememe ihtimalin düşünülür.....Ancak dediğim gibi gene buna karşılık Almanyada bir fabrikada çalışabilirim bu dediklerim aklıma gelmez....başkalarının aklına gelsede benim aklıma gelmez sebebi sanırım yabancı olmam olur..

Bir diğer nokta ise şudur hiçbiri olmadı Antalya gibi bir yere gidip orada yaşamaya çalışmak olabilir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizde gercekten gram AKIL yok: Ben omrum boyunca Hollanda'da yasadim, fakat ilk firsatta canim memleketim T.C.'ye donmeyi istiyorum. Hazir cennet vatan T.C.'desiniz, akli basinda kim yurtdisina gitmeyi dusunebilir yahu...? Sizinkine "pire icin yorgan yakmak" denir..

Emin olun, T.C.'deki hayati hicbir yerde bulamazsiniz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizde gercekten gram AKIL yok: Ben omrum boyunca Hollanda'da yasadim, fakat ilk firsatta canim memleketim T.C.'ye donmeyi istiyorum. Hazir cennet vatan T.C.'desiniz, akli basinda kim yurtdisina gitmeyi dusunebilir yahu...? Sizinkine "pire icin yorgan yakmak" denir..

Emin olun, T.C.'deki hayati hicbir yerde bulamazsiniz..

Neden bizde gram kadar akıl yok. Gelin memlekete de görün memleketin halini.Benim de Almanya'dan Türkiye'ye gelip 2 sene sonra yok arkadaşım ben bu ülkede yapamıyorum diye çekip giden tanıdıklarım var.

Ayrıca Hollanda/Amerikada yaşama şansım olsa neden Türkiye'ye temelli döneyim.Tatillerde gelir gidereceksem o zaman hasret gideririm.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir diğer nokta ise şudur hiçbiri olmadı Antalya gibi bir yere gidip orada yaşamaya çalışmak olabilir..

=) Gene talihsiz bir seçim. Güneydeki şehirlerimizden en kötüsüdür Antalya. Tee Roma devrinden bu yana sürgün yeri olarak kullanılmış. Kimseler pek yerleşik kalamamış. O yüzden bir şehir kültürü yoktur. Adana bile kültür olarak Antalyadan daha ileridir. İlla kaçacaksanız Ege düşünün. Cübüşden rica edin size Karaburunda arsa baksın.

Daha ileri utopya için bknz: Venus Project

Link to post
Sitelerde Paylaş

zula Antalya en fazla turist çeken ilimiz hemde dünyada 3. oldu...Ancak orayada çok göç oluyor orasınıda 5 yıla kalmaz batırırlar, en çok ülke içi göç alan 2 şehir durumunda....Alanya nasıl acaba ? fazla politika olmayan bir yer istiyorum...İstanbuldada bazı semtlerde yaşamayı isterdi elbette dediğim gibi kolay değil..

Yurt dışına gitme konusunda fikirleri olan arkadaşlar yazarlarsa faydalanırız abuk subuk hain muamelesi yapmayın, ülke yöneticilerinin bile çocukları vesaire yurt dışında yani bunun hainlikle ilgisi yok...

Yaw artık vatan hasretiyle yanıp tutuşuyoruz, keşke ülkemize dönsek ayaklarını bir bırakın zira hiiiç inandırıcı değil, benim göçme sebebim ekonomik değil fikirsel ancak senin kendi ülkene gelmeme sebebin ise tamamen ekonomik birde utanmadan konuşun gel kardeşim o zaman....Ha birde görüyoruz Avrupalılara özenip doğulu, sarı saçlı boya, modern olduğunu sanan tipleri asimile bile olmayı becerimiyorlar,o tipler ülkemizde apaçi diye aşağılanıyor alın size gene halkın damgası gelsin o şekilde yaşasında görelim...... ülkenin ekmeğini yiyip özgürlüğünü yaşayıp, parasını kazanıp, birde saçınızı rahatça sarıya boyayıp rahatça yaşayıp emekli olacakken ülkemize apartman dikip kiraya verip, vatan gözümüze tütüyor demek ikyüzlülüktür...HA ülkeni seversin özlersin orası ayrı ancak çok çok rahatsızsan gel kardeşim çek vatanının sıkıntısını ölümlü dünya bir daha ikinci hayat yok çok mu önemli para ? çosuklarımın geleceği diyorsunuz birde ya bizim çocuklarımızın geleceği ne olacak ? senin kalma sebebin gelmeme sebebin mantıklı bizim göçme sebebimiz hainlik oluyor değil mi ?

Yukarıdaki cevabım kesinlikle gurbetçilere değildir, lakin sömürü yapmaya çalışanlaradır neredeyse acıyalım ağlayım istiyorlar yahu sanarsın afkan dağlarında savaşta.. :)

tarihinde internettin_hoca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mentalite olarak her millet degisik. Her ülkenin iyi yanlarida var, kötü yanlarida!

Yabancilarin cok yasadigi, gelismis bir ülkede Türk olarak bazen nedensiz yere horlanabilirsin. Genelde kurallara uyarsan karisan olmaz..

Ama dilini bilmiyorsan gitmeni tavsiye etmem.

Dilini biliyorsan ve

ülke ekonomik olarak "büyükler"den degilse veya bir göcmen ülkesiyse ,

ilerde geri Türkiyeye dönme imkanin varsa

yabanci bir ülkeye gitmeni öneririm.

En azinda hayat tecrübesi kazanirsin.

Eger gittigin ülkede kendi hayatini yasamak istiyorsan yine Türklerin olmadigi bölgelere gitmen gerek ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...