Jump to content

Türk vergi vermez haraç verir


Recommended Posts

Kurtlerin gomen oldugunu iddia eden olmadi zaten.

Evet çünkü ben hayal görüyorum.

Lapin gibi atladığın tartışmayı okumuyorsun bile. Yanında saf tuttuğun adam bak iki gün önce ne dedi:

Hangi Batılı devletmiş bu dil birliğinin gerekli olmadığını fark eden?

Bir somut örnek var mı elinde?

Şu an hangi gelişmiş ülkede azınlık dilinde resmi eğitim var?

Örneğin senin Amerikanda milyonlarca İspanyolca konuşan göçmen var.

Bunlara ana dilde eğitim hakkı gibi bir konu gündemde mi?

Burada "Amerikada milyonlarca İspanyolca konuşan göçmen var" diye bir laf dikkat ettin mi? Peki bu adam bu olguyu Kürtçe anadilde eğitim tartışması bağlamında söylüyorsa buna kalkıp verilecek cevap ilk etapta "ne alaka, Kürtler göçmen değil ki" demek değil midir?

Ama Meksikalilar gocmen diye onlara anadilde egitim hakkini uygun gormeyen sen, sanki insanin gocmen olmasi anadilde egitim hakkini elinden almaya yeterli bir argumanmis gibi, geciyor karsimiza, bilgisiz bilgisiz ahkam kesiyorsun. Sonrada cikiyor "ABD bize niye kistas" diye sizlaniyorsun. Senin isine gelincede Jefferson kistas oluyor. Demekki Turkcu diye elestirdigin ve tas kafali ilan ettigin insanlardan 1 gram farkin yokmus.

Meksikalı göçmenlerin anadil hakkı olup olmadığı konuyla alakalı değil. Burada tartışma Kürtlerin anadilde eğitim hakkı olup olmadığı ile ilgili. Adam kalkıp "hayır yoktur çünkü Amerikada göçmenlerin yok" derse burada benim kalkıp "hayır Amerikalı göçmenlerin anadilde eğitim hakkı var, veya olmalı" diye tartışmaya devam etmem lazım öyle mi? Çünkü KÜrtler bu ülkede göçmen olduğu için, ve göçmenlerin eğitim hakkı olduğu için, kalkıp Meksikalı göçmenlerin aslında eğitim hakkı olup olmadığını mı konuşalım? Bu kadar mı kafan çalışıyor?

Kalkıp diyoruz ki "kuyruk acısı kavramı üzerinde toplumsal sözleşme olmaz, ileri ülkelerde ülkenin babası kimsede kuyruk acısı bırakmış değil" sen kalkıp "Jefferson'un köleleri vardı diyorsun. Ee yani? Amerikada o zaman bazı kimselerin Jefferson'a dair kuyruk acısı hissi mi var? Eğer böyleyse o zaman bu normal birşey mi oluyor? Yani her ülkenin kurucusu ülkenin bir kısmında bir "kuyruk acısı" bırakması adetten midir manasına geliyor?

Benim bunu arastirmama gerek yok, direk icerisinde yasiyorum zaten. Ana dilde egitim bir asimilasyon politikasidir ve ABD de bu politika sapina kadar yerliler dahil butun gocmen olup olmadigina bakilmadan herkes icin uygulanmistir.

Bu politikanın bir teknik ya da bilimsel ismi olunca daha mı kabul edilir oluyor? Ne diye Türkçeyi yoketmiyoruz da Kürtçeyi yokediyoruz o zaman bunu açıkla bana. Ben de diyorum ki anadili Kürtçe yapalım, tüm Türkleri Kürt olarak yetiştirelim, Türkçeyi sistematik olarak yavaş yavaş yokedelim. Niye ki? Asimilasyon politikası bunun ismi. Herkes yapıyor. Normal birşey. Sonuçta tek bir dil lazım. Keyfi olarak birini seçip diğerlerini yokedecez. Ben de diyorum ki diğerini seçelim, bunu yokedelim. Niye ki?

Sen şunu anla ki, Kürtler kendi dillerinin ve etnik kimliklerinin yokedilmesini istemiyorlarsa, sen de bunu onların rızası dışında yapıyorsan, hem de onlardan aldığın parayla yapıyorsan, hem de gıkını çıkartanı hapse atıyorsan, sen bunun ismine istediğin teknik ismi ver, onun ismi hayvanlıktır. Anladın?

tarihinde diyalektektük tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Atatürk zaten ittihatçı gelenekten gelmedir. Kendisinin yaptığıyla Enver ve tayfasının yaptığı Babıali baskını arasında teknik olarak hiçbir fark yoktur. Osmanlı’yı yıkmak maksadıyla giriştiği eylemin “darbe” olarak görülmesini önlemek için, sürekli “millet yapmıştır”, “millet isyan etmiştir” diyerek, asker gücüyle yaptıklarını bu söylem ile maskelemek yolunu tutmuştur.

Atatürk yola Osmanlı'yı ve halife'yi kurtarmak maksadıyla çıkmıştır ama sonra bu kurumları lağvedip kendisini hem meclis başkanı hem de Cumhurbaşkanı yapmıştır.

Atatürk ne seçimle işbaşına gelmiştir ne de kendisinin yetkilerini sınırlandırabilecek bir kurum için çalışmıştır. Osmanlı'da bile padişahların yetkilerini kısıtlayan birçok etmen varken ayriyetten birçok da siyasi parti varken M.Kemal zamanında bunların hiçbirisi yoktur.

Bu da Osmanlı zamanında kurulan partilerin listesi:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4% ... er_listesi

Bu partilerin çoğunun gösteri ve basın bildirisi gibi özgürlükleri de mevcuttu. Padişahtan parasal yardım alan bile vardı. M.Kemal zamanında bunlardan hangileri vardı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seni anlamak imkansız.

Yazdıklarından çok net anlaşılan tek şey sürekli yanlı ve çoğunlukla da yanlış, hatta kasıtlı olarak çarpıtılmış bazı kaynaklardan okuma yapmış olduğun.

Yazdıkların o kadar bağlantısız, mesnetsiz ve mantıksal açıdan o denli tutarsız ki oturup sana yanıt verip vermemek konusunda insan tereddüte düşüyor.

Şimdi nedir bu başlıkta anlatmak istediğin?

Sene olmuş 2012. Ne Atatürk kalmış ne de Atatürk'ün devlet siyasetinde izlediği ilkelerden herhangi biri.

Atatürk'ün tüm ilkeleri uzun yıllar önce ihlal edilmiş; Atatürk bir Türk-İslam siyasetçisi ve ülkücü gibi tanıtılmış, gerçek manada yok edilmiş.

Özellikle 12 Mart'tan sonra devlet içinde bir tek Atatürkçü barındırılmamış.

Atatürkçü az sayıdaki aydın hunharca katledilmiş; failleri hala bulunamamış; olaylar örtbas edilmiş.

Bırakın devlet idaresini, üniversitelerde, STKllarda bile Atatürkçülerin esamesinin okunmadığı, bunun yerine M-L, Anarşist vs. marjinal grupların bile görece çok daha öne çıktığı uzunca bir süreç yaşanmış ve yaşanmakta.

Türk gencinin kafası Atatürkçülük yerine saçma sapan Türk,İslam sentezi ile doldurulmuş.

Kimi yerde gizli kimi zaman da açıktan Atatürk düşmanlığı örgütlenmiş; bunlar zamanla gelişerek devasa bir siyasi-ekonomik güce ulaşmış ve niayet tüm devleti eline geçirmiş.

Şimdi böyle bir ortamda, sanki hala Atatürk tarafından yönetiliyormuşuz gibi her sorunu aynı noktaya dayandırma çabası ne kadar hasta bir aklın ürünüdür, gerçekten de patolojik bir durum olarak incelenmelidir.

Üstelik yazdıklarında bir tek doğru yok.

Hepsi baştan ve tümüyle yanlış.

Bu kadar vergiden bahsedip de bir AŞAR vergisinden hiç söz etmemek nasıl bir yavşaklıktır örneğin?

Aşar vergisinin nasıl bir sömürü aracı olduğunu ve Aşar Vergisinin kim tarafından kaldırıldığını başlık sahibine ödev olarak verelim.

Samimi ise sanırım bize bu konuda birkaç kelime de olsa söyleyecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aşar vergisinin nasıl bir sömürü aracı olduğunu ve Aşar Vergisinin kim tarafından kaldırıldığını başlık sahibine ödev olarak verelim.

Samimi ise sanırım bize bu konuda birkaç kelime de olsa söyleyecektir.

Hakkaten yaw. Aşarı bi Atatürk bi Menderes kaldırdı diye biliyorum ben. Arada kim neden koydu acaba? İkinci dünya savaşından mı? Vikiye baktım yazmıyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Angora, git Mrs. Missing'e yazdığım cevabı oku.

Ben inanıyorum ki bu ülkede IQ seviyesi ortalama 90 falan. Gerçekten kapasite bu kadar galiba.

Neyse boşverin. Ben saçmalıyorum işte. Kuyruk acım var.

Sen bizi Türk olduğumuz için böyle aşağılıyorsun, küçümsüyorsun, değil mi? Biz kendimizi Türk sanıyoruz ama aslında nerede neyin soyumuza ırkımıza karıştığını bile bilmiyoruz, ne olduğumuz belli değil bizim, değil mi?

Hatta sahiden Türksek bile (ben anadolu alevilerinden bir aileye mensubum, alevilikten ötürü hep alevilerle evlenmişler, Kürt veya başka halklardan insan da yok ailede, soyda, o yüzden Türk olduğumu sanıyorum) bizim kökümüz taaaaa Moğolistan'a filan dayanıyor ya, sen oradan mongoloid yapı, ardından mongol olmakla (down sendromu) bağlantı kurup bize geri zekalı muamelesi yapıyorsun. Sen süper zekisin, biz Türkler aptalız, değil mi Ludwig? Mongoluz tabii biz.

Nasıl Ludwigcim?

Sen hep böyle yazıyorsun işte. Nasıl sıkıcı, nasıl bayıcı değil mi?

Onun için, böyle yapma işte. Arabesk takılma, ağlama.

Bu arada evet, yazını baştan sona okumadım. İlk giriş cümlende baydın, sonrasına kabaca gözatıp ilk saldırgan iletimi yazdım sana. Git AKP'ye hesap sor dediğim iletim...

Senden değil ama okurlardan özür dilerim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hakkaten yaw. Aşarı bi Atatürk bi Menderes kaldırdı diye biliyorum ben. Arada kim neden koydu acaba? İkinci dünya savaşından mı? Vikiye baktım yazmıyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim

Aşar'ı Atatürk kaldırdı.

Menderese gelince hiçbir vergiyi kaldırmadığı gibi vergi kalemlerini de hesapsız artırmıştır.

DP döneminde yaşanan ekonomik büyüme ve görece canlanma ise II. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan küresel ekonomik canlanmanın ülkeye yansımasından kaynaklanır; Menderes'in ileri görüşlülüğünden falan değil.

Bilakis, Türk Eğitim tarihinin en parlak yapıtlarından olan ve fikir babalığını Atatürk'ün yaptığı Köy Enstitüleri projesi de Menderes tarafından yok edilmiş; çölde suyu arayan bir avuç aydın da eğitim kadrosundan çıkarılmıştır.

Üstelik bu karşı devrim hamleleri, Atatürk'ün en yhakın silah arkadaşının Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde yaşanmıştır.

Atatürk'ün elinde devrimci bir kadro vardı diyen yavşaklara duyurulur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

dünyada her milletin kendi geleceğini tayin etme hakkı vardır.bağımsız 6 türk devleti var ama bir tane kürt devleti yok.sonra kardeşiz deniyor.ben kürt değilim .olaya dürüstçe yaklaşıyorum.acaba türkiyede bu sistemle 1000 değil 100 sene sonra kürtçe konuşan kalırmı yada asimile olamayan kalırmı sizce. bakın isviçrede yaşayan milli futbolcu murat yakın bile ne demişti beni türk asıllı diye tanıtmayın ben isviçreliyim demişti yalnızca 40 senede bu oldu gerisini oradaki türklerin ne olacağını siz düşünün artık

Link to post
Sitelerde Paylaş

dünyada her milletin kendi geleceğini tayin etme hakkı vardır.bağımsız 6 türk devleti var ama bir tane kürt devleti yok.sonra kardeşiz deniyor.ben kürt değilim .olaya dürüstçe yaklaşıyorum.acaba türkiyede bu sistemle 1000 değil 100 sene sonra kürtçe konuşan kalırmı yada asimile olamayan kalırmı sizce. bakın isviçrede yaşayan milli futbolcu murat yakın bile ne demişti beni türk asıllı diye tanıtmayın ben isviçreliyim demişti yalnızca 40 senede bu oldu gerisini oradaki türklerin ne olacağını siz düşünün artık

Senin Kürtçe konuşma takıntın falan mı var?

Gayet güzel Türkçe konuşabiliyorsun, istiyorsan piyasada Kürtçe sözlük vs de var al öğren Kürtçe konuş.

Kürtçe konuştun da engel olan mı çıktı?

İsviçre'deki Türkler de madem oralara kadar gitmişler artık orada konuşulan dili öğrenip yaşamlarına baksınlar. Türkler orada ne geziyorlar ki?

Ya da olmadı dönüp gelsinler burada doya doya Türkçe konuşsunlar.

Herşey bitti de bir diliniz mi kaldı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aşar'ı Atatürk kaldırdı.

Menderese gelince hiçbir vergiyi kaldırmadığı gibi vergi kalemlerini de hesapsız artırmıştır.

DP döneminde yaşanan ekonomik büyüme ve görece canlanma ise II. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan küresel ekonomik canlanmanın ülkeye yansımasından kaynaklanır; Menderes'in ileri görüşlülüğünden falan değil.

Bilakis, Türk Eğitim tarihinin en parlak yapıtlarından olan ve fikir babalığını Atatürk'ün yaptığı Köy Enstitüleri projesi de Menderes tarafından yok edilmiş; çölde suyu arayan bir avuç aydın da eğitim kadrosundan çıkarılmıştır.

Üstelik bu karşı devrim hamleleri, Atatürk'ün en yhakın silah arkadaşının Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde yaşanmıştır.

Atatürk'ün elinde devrimci bir kadro vardı diyen yavşaklara duyurulur.

O zaman dedem neden hala aşarı kaldırdı diye rahmet okuyor yaw Menderese? Bi araştırayım ben bunu...

Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman dedem neden hala aşarı kaldırdı diye rahmet okuyor yaw Menderese? Bi araştırayım ben bunu...

Garanti Menderes radyoda atıp tutmuş o da kanmıştır.

Zira kendisi atıp tutmayı çok severdi.

Örneğin DP'nin iktidara geldiği gün bu olayı cumhuriyet tarihinin en büyük devrimi olarak anlatmış; Atatürk'ün hatalarından bahsederek göreve başlamış ve bugün bile anısı canlı nice çamlar devirmiştir.

"Kurtuluş Savaşı esasında iki haftalık meseledir" sözü bu açıdan vecizdir.

Radyoyu tekeline almıştı.

Söylediği yalanları yüzüne çarpamasınlar diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu Türk Kürt olaylarını temcid pilavı gibi ortaya atanları şöyle ayrıntılı bir DNA testine tabi tutmak lazım bakalım en yakın akrabası kim çıkıyor ve çıkmasa ki ne yazar, ırkçılık yapanı kadar iğrenci yok bu insanların..

Temcit pilavıymış. Memleketin en önemli meselesi. Sırf bu yüzden yeni anayasa yazacaz. Kadın gelmiş ne diyor ya.

Yahu kafanız siyasete basmıyorsa gidip dizi karakterleri yahut yemek tarifleri forumlarına takılsanıza. Ya da en azından tartışmayı sadece izle kardeşim. Katılma. Ne diye bir de sanki akıllı bir laf etmeye kabilmişsin gibi tartışmaya girip fikir beyan ediyorsun?

Zaten hepiniz aynı fabrikadan çıkmış olduğunuz için bir taneniz de yeter. Aynı ezberler ne de olsa.

Gönül isterdi ki düşünebilmeye ve kendini geliştirmeye muktedir olanlarınız da gelseydi burada tartışsaydık da biz de birşey alsaydık.

Ama işte kimi daha Türk-Kürt mevzusunun siyaseten önemli olduğunu düşünmüyor. Diğeri de benim açmaya çalıştığım sosyolojik tartışmayı getirip "Atatürk aşarı kaldırdı" mevzusuna bağlıyor. Çünkü yazdığım ilk yazıda "vergi" lafı geçiyor ya... Ee, Atatürk de aşar vergisini kaldırmış. İki olayda da "vergi" kelimesi geçiyor. Demek ki arada bağlantı var. Bunu cevap olarak yazabiliriz. Hem de Atatürkün gene nasıl büyük kahraman olduğu, bizi nasıl kurtardığını gene görmüş oluruz.

Hasta bir ülkedeyiz. Bence Araplar falan bizim kadar hasta değil. İslam insan beynine zarar verir ama bu Atatürkçü akıl hastalığı daha beter. Bize Allah iki kere vurmuş.

tarihinde diyalektektük tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Temcit pilavıymış. Memleketin en önemli meselesi. Sırf bu yüzden yeni anayasa yazacaz. Kadın gelmiş ne diyor ya.

Yahu kafanız siyasete basmıyorsa gidip dizi karakterleri yahut yemek tarifleri forumlarına takılsanıza. Ya da en azından tartışmayı sadece izle kardeşim. Katılma. Ne diye bir de sanki akıllı bir laf etmeye kabilmişsin gibi tartışmaya girip fikir beyan ediyorsun?

Zaten hepiniz aynı fabrikadan çıkmış olduğunuz için bir taneniz de yeter. Aynı ezberler ne de olsa.

Gönül isterdi ki düşünebilmeye ve kendini geliştirmeye muktedir olanlarınız da gelseydi burada tartışsaydık da biz de birşey alsaydık.

Ama işte kimi daha Türk-Kürt mevzusunun siyaseten önemli olduğunu düşünmüyor. Diğeri de benim açmaya çalıştığım sosyolojik tartışmayı getirip "Atatürk aşarı kaldırdı" mevzusuna bağlıyor. Çünkü yazdığım ilk yazıda "vergi" lafı geçiyor ya... Ee, Atatürk de aşar vergisini kaldırmış. İki olayda da "vergi" kelimesi geçiyor. Demek ki arada bağlantı var. Bunu cevap olarak yazabiliriz. Hem de Atatürkün gene nasıl büyük kahraman olduğu, bizi nasıl kurtardığını gene görmüş oluruz.

Hasta bir ülkedeyiz. Bence Araplar falan bizim kadar hasta değil. İslam insan beynine zarar verir ama bu Atatürkçü akıl hastalığı daha beter. Bize Allah iki kere vurmuş.

Araplarda bizden iyi oldu ya tam oldu, nede olsa Atatürk Araplardanda bela, git tedavi ol biran önce, o şartlarda devrim yapmış, adam bilimi referans alın demiş, sense hezeyanlardasın kardeşim, sana bir daha soruyorum derdin ne? Beş para etmez Kürt milliyetçisimisin tıpkı beş para etmez Türk milliyetçisi gibi?
Link to post
Sitelerde Paylaş

Araplarda bizden iyi oldu ya tam oldu, nede olsa Atatürk Araplardanda bela, git tedavi ol biran önce, o şartlarda devrim yapmış, adam bilimi referans alın demiş, sense hezeyanlardasın kardeşim, sana bir daha soruyorum derdin ne? Beş para etmez Kürt milliyetçisimisin tıpkı beş para etmez Türk milliyetçisi gibi?

Senin aklın ermez bu meselelere. Boşver.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten kadından siyasetçi ancak Tansu Çiller veya Merkel kadar olur daha ötesi olamaz.

Biri Macaristan başbakanına karşı "ne güzel Macarca konuşuyorsunuz" diyen, öteki de daha haritada kendi ülkesini bile gösteremeyen biri.

Sende arada bir başlıklara uğra kadınları aşşağılamak için saçmala dur, yaran amma derinmiş, seni zaten hangi kadın beğenir bu kafayla, tarihte kadını aşşağılamak baskılamak için dümene talip olan herhangi alçak kafalı erkek müsvettesisin işte..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Develet babanın kendine ait parası yokmu?

Evet hep devletin parayı vergiler yoluyla elde ettiği söylenir ama.

Bence başka bir yolu daha var.

Yine bence en önemliside o.

DEVLETİN PARA BASABİLMESİ.

Bir sürü devlet tanımı yapılır özellikleri sıralanabilir.

Bence devlet PARA BASABİLEN güce denir.

Doğru para basma gücünü elde eden Devlet olur bu önemli bir kıstas..Ama asıl güç ekonomi kurallarıdır..Kalpazanlarda para basıyor sonuçta ama yakalanıca hayatları bitiyor ..Devlette ekonomi kurallarının dışına çıkıp para basarsa yakalanan kalpazan durumuna düşüyor neredeyse :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...