Jump to content

Rüyalar Allah'tan mı yoksa tesadüfi süreçler mi?


Recommended Posts

Yeni üye olduğu için başlık açamayan bir arkadaşımızın sorusunu onun yerine ben açıyorum.

Arkadaşımız fikirlerimizi, problemine yönelik açıklamalarımızı merak ediyor. Buyrun:

Ben lise 4. sınıf ögrencisiyim.Kitap okumaya bayılıyorum ve ilimiz genelinde duzenlenen bir kitap yarismasına girdim.Gereken ozeni vermedigimden mi bilmiyorum,sinavim çok kötü gecti.Ailem ve tüm akrabalarim musluman.Fakat ben kucuklugumden beri bu dine isinamadim.Yarismanin sonucunu cok merak ediyordum.Sadece ilk 10 kisiye ödül verilecekti.Annem Allah a dua etmemi istedi.Cok icime sinmedi tabi bu durum.Yine de sansima belki bir sey olur diye iki uc kelime dua ettim.Amacim sadece ilk 10'a girebilmekti.O gece ruyamda elimde yarismanin sonuç kağıdı vardi.Ve ismim 6 numarada yaziliydi.1.ye 2.ye de baktim.İsimler okulumdandı.Ertesi gun kalktıgımda hepsi pek musluman olan (!) arkadaslarıma bu ruyayı anlattim.Bilincalti dediler,hayalimde 6.olmak istiyormusum.Ben de bu sekilde düsünmeye calistim.Sonuc olarak sınavin acıklanacagi gun geldi ve ben 6. olmustum! Ayrıca diger gordugum isimler de dogruydu.Üstelik sinav sonunda hesaplayacagım hicbir cevap anahtarı ya da bulunabilecegim bir tahmin yoktu.Yani herhalde 6. olurum gibi bir tahmin yapmam imkansizdi.Bu durumu birkac ateist arkadasima sordugumda tesadüf dediler fakat ben her seyi tesadüf olarak görmekten yana degilim.Tesadüf belki vardır ama 100kusur kisinin girdigi ve sonucum hakkinda hicbir tahmin yapamayacagim bir sinavda gordugum ruyayla aynı sonucun gercekte olmus olması sadece tesaduf olamaz.Kendime bir aciklama bulmaya calisiyorum.Fakat mantikli bir seyler uretemiyorum.Ve biraz fikre,benim bunu aciklayabilecegim mantıklı seylere ihtiyacim var.Yoksa 'Allah' a inanmaya baslayacagim (!) :) Bu konu hakkinda bana yardımcı olursaniz cok sevinirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Rüyaları tam olarak hatırlayamayız . Bir rüya görüp de etrafımızda onun ile ilgili bir şey görünce içini onunla doldururuz . 6. olması ile ilgili olup olmadığını bilmiyorum fakat geçen gün başımdan ilginç bir olay geçti . Yavuz Çetin ' in Yaşamak İstemem adlı şarkısını dinliyordum . Tam o sırada elimdeki kitapta "Eğitilmiş köpekler " kelimesini gördüm . İlginç olanı şarkının aynı yerinde denk gelmiş olmasıydı ...

"Eğitilmiş köpekler

Doymak bilmez maymunlar

Yaşamak istemem artık aranızda"

Link to post
Sitelerde Paylaş

annem 2 yıllık kanserdi hiç öleceği aklımın ucundan geçmiyordu sürekli kemoterapi alıyordu çünkü alışmıştım bu duruma.bir gece şöyle bir rüya gördüm.annemin gözleri kapalıydı .etrafında bizler onu tutmuş bir yere götürüyorduk ve taşlı bir yolda yürüyorduk taşlar o kadar büyüktü ki düzgün yürüyemiyorduk takılıp duruyorduk

bir hafta sonra annem vefat etti annemin tabutunu mezara götürürken ortalık(mezarlık) dehşet çamurdu doğru düzgün yürüyemiyorduk çok zorlanmıştık

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyanın karnını doyuramıyo ama rüya göstermekte pek bi başarılı, kırkbir kere maşallah, rüyan çıktıya kesin islamın allahı göstermiştir sana, meleklerin taşıdığı tahtta otururken böyle ıvır zıvır işlerle meşgul, karı koca arasını açma sihirleride öğrettiriyodu dimi maşallah, yemeğide sağ elle ye çarpırlırsın mazallah ciddi işlerlerle uğraşan bi tanrı bulursan bizede haber ver.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir insan hayatı boyunca onbinlerce rüya görür. Rüyalardan biri kıyısından köşesinden çıktı mı mucize olur, çıkmayan onbinlerce (-1) rüyayı ise gündeme getiren olmaz.

Milyarlarca insan trilyonlarca rüya görür çöpe gidenlerden bahseden olmaz, örtüşenler ise forumlara konu olur :lol:

Sadece biraz matematik ve mantık yeter doğruyu bulmaya

Link to post
Sitelerde Paylaş

gökmavi dostum, tanrı paradoksu tartışmasında bahsettiğim gibi, maneviyatımızın daha özgür ve daha güçlü olduğu diğer bir boyut var. bu evrende sadece bu kısıtlı beyin ile düşünebiliyoruz ? rüyaları açıklamak gerçekten zor, rastlantısal şeyler gibi olduğuna inanMAmak zor. ben de rastlantısal olabilir diyorum. ama biraz uçuk düşünmek istersek, belki bazen beyin uykuda iken yani aslında diğer boyutta iken bazen biz uyandığımızda diğer boyutta düşündüklerimizi bu boyuta indirgenmiş hallerini hatırLıyo olabiliriz. ve daha güçlü olduumuz diğer boyutta zaman kavramı büyük ihtimalle yok, böylelikle geleceği görmüş olabiliriz. ama bu neden herzman olmuyor? rüyaLar her zaman doğru çıkmıyor. o zaman tesadüften başka bir şey olmadığına inanmak gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tesadüf olması mantıksız. 6. olmasını tutturdu hadi diyelim ilk iki kişiyi tutturmasına ne diyeceksiniz? En azından deist olmanız lazım ateler :D . Hoop oradan da İslam'a. Niye mi? Çok kolay çünkü o dua eden kişi Allah'ı baz alarak duasını etti. Ve haşa Allah'ı sınadı. Ve Allah da onun imana gelmesini istediğinden olacak ki böyle bir rüya gösterdi O kişi artık müslüman olmasın da ne olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Rüyaları tam olarak hatırlayamayız . Bir rüya görüp de etrafımızda onun ile ilgili bir şey görünce içini onunla doldururuz . 6. olması ile ilgili olup olmadığını bilmiyorum fakat geçen gün başımdan ilginç bir olay geçti . Yavuz Çetin ' in Yaşamak İstemem adlı şarkısını dinliyordum . Tam o sırada elimdeki kitapta "Eğitilmiş köpekler " kelimesini gördüm . İlginç olanı şarkının aynı yerinde denk gelmiş olmasıydı ...

"Eğitilmiş köpekler

Doymak bilmez maymunlar

Yaşamak istemem artık aranızda"

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=53726

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selam

İzin verirseniz bende bir rüyamı paylaşayım.

Rüyamda evimdeyim, kapı çalınıyor ve ben yerimden kalkıp kapıyı açmaya gidiyorum.

Kapıyı açtığımda yüzü peçeli bir şahıs kapımda bekliyor.

Ben- "buyurun ne istemiştiniz", diyerek soruyorum

Şahıs -"ben senin peygamberin Muhammed Mustafa'yım", diyerek cevaplıyor

Ben tazim ve hürmetle kendisini içeriye davet ediyorum.

Hanımıma hemen ikram için yemek hazırlamasını söylerken, misafirimizi odamızın en iyi yerine oturtuyorum

Daha sonra yer sofrasında yemeğe oturuyoruz

ben yemeğe önce misafirimizin başlaması beklerken

Misafir - "Neden yemeğe başlamıyorsun?" diyerek soruyor

Ben- "Sizin önce başlamanızı bekliyorum", diyerek cevap veriyorum

Misafir, tebessüm ediyor ve ben parlayan iki ön dişini görüyorum

Yemek esnasında sohbetimiz oluyor, benim Hadis Usulü derslerine katılmamdan çok hoşnut olduğunu ifade ederek, cübbesinin cebinden bir kitap çıkarıyor ve bana uzatarak

Misafir-"Bunu iyice oku tahsil et", diyor.

Verdiği kitap Kütüb-ü Sitte olarak bilinen, meşhur hadis külliyatının bir tanesi (o dönem hadis usulü talebesiyim)

Daha sonra memnun bir vaziyette selamlayarak evimden gidiyor.

Bu rüyamı tarikatte anlatıp yorumlamalarını istirham ettiğim zaman, benim seçilmiş kullardan olduğumu, evime gelerek beni ziyaret eden İslam peygamberinin beni müjdelediğini, bana öğrenmem ve vakıf olmam gereken ilmin işaret edildiğini, benden memnun kalması nedeniyle, ahir zamanda bana şefaat edeceğini neredeyse mutluluktan ağlayarak ifade ettiler.

Peki sonra ne oldu

Hadis Usulü ilminde bir alim olarak yetişmedim. Ancak İslam inancının var olan sorunlarına vakıf olarak dinden irtidat ettim.

Son tahlilde, beyin neyi arzuluyorsa neyi çok istiyorsa onu görmek istiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki rüyalarına müdahale edebilen varmı ? :)

Selam Sn Bluee bey

Rüyalarıma müdahale edemiyorum. Ancak çoğu zaman rüya içerisinde konuşurken, bunu gerçek olmadığını, şu an uykuda olduğumu, konuştuğum insanlara söylüyorum.

Hat'ta, rüyamın içerisinde rüya görüyor, bu rüya içinde gördüğüm rüyalarımı, rüyamda konuştuğum insanlara anlatıyor, aynı zamanda her iki rüyamın da gerçek olmadığı konuştuğum insanlara anlatıyorum.

İlginç, bu yetiyi nasıl kazandığımı bilmiyorum. Ancak rüyalarımda ki insanlara, aslında onlarla olmadığımı, bir süre sonra uyanarak gerçek dünyaya döneceğimi söyleyebiliyorum.

tarihinde starbuck07 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...